Inlägg

Inlägg som BIRDIE13 har skrivit i forumet
Av BIRDIE13

Om den fortfarande finns kvar så är jag intresserad. Kan stå för frakt om du har möjlighet att träffas

Av BIRDIE13

Jag har haft samma skärm i 1.5 år nu tillsammans med en 4690k och ett gammalt 970. Har spelat CSGO, PUBG och WoW utan större problem. Visst har jag fått dra ner inställningarna för att få till ett bra flyt, men utöver det har det inte varit några som helst problem.

Av BIRDIE13

Jag använder Logitech Gaming Software istället för G-Hub. Har ett par 933 som funkar felfritt med LGS men inte med G-Hub. Om du inte är helt fäst kan det vara värt att testa

Av BIRDIE13
Skrivet av meklubba:

Kör mest Homekit Hem appen men har också Hue-appen på iPhone. En fråga: Kan man byta scen och släcka lampor samtidigt på något sätt??

Förstår om man bor stort och har många rum att man kanske inte vill släcka i andra rum bara för att man byter scen, men för mig blir det knäppt..

Tex. byter jag till en "Kvällsscen" i vardagsrummet och har det tänt i köket så släcks det inte där om det redan är tänt.. Förstår ni? Vill att scenbyte ska sätta det till endast den scenen. Går det??

Just nu måste jag släcka allt eller manuellt de jag vill ha släckta och sen starta scenen för att få som jag vill ha det.

Skapa en Zon istället. Där kan du välja att få med lampor från olika rum

Av BIRDIE13
Skrivet av Trunk:

Finns det något sätt att få en dimmer switch att kontrollera olika lampor eller zoner beroende på hur många gånger man trycker på on-knappen?

T.ex. att jag med en knapptryckning tänder Lampa 1, 3 och 4 och om jag trycker på knappen gång till så tänds lampa 2 och 3 medan de lampa 1 och 4 släcks.

Såvitt jag kan se i Hue-appen kan jag bara bestämma olika scener för en och samma zon men jag kanske gör något fel? Eller finns det en tredjepartsapp som kan lösa problemet?

Ska precis till att sätta upp mina dimmer switchar så har inte testat än, men jag är rätt säker på att du kan göra det i appen Hue Essentials

EDIT: Jag har köpt den utökade versionen så om du vill avvakta kan jag komma med svar imorgon (PM:a mig om jag glömmer )

Av BIRDIE13
Skrivet av MeatWeed:

Lite humble bundle spel att ge bort
PM'a vad ni vill ha
Ett spel per man
Kommer via gåvo länk (gift link)

FROSTPUNK + 1 DLC
BOOK OF DEMONS
CRYOFALL
OKAMI HD
ELIZA
SHENZHEN I/O
PROJECT WARLOCK
THE HEX
WARSTONE TD
PLANET COASTER + 1 DLC
F1 2019 ANNIVERSARY EDITION
FELL SEAL: ARBITER'S MARK
TUROK
BATTLE CHASERS: NIGHTWAR
EXAPUNKS
DEATH'S GAMBIT
AI WAR 2
ETHERBORN

Tar gärna AI WAR 2 om det finns kvar

Av BIRDIE13
Skrivet av Laxpudding:

Har du tänkt titta på samma TV-show flera timmar varje dag de närmaste åren?
Måste du köra med så hög ljusstyrka som det bara går för du har ett väldigt ljust rum hela tiden?

Om svaren är Nej på båda är det endast din rädsla som är ett hinder från att gå på OLED. Om svaret är Ja på någondera fråga är Q70R det lämpligare valet.

Tack för svaret och för allt arbete du lägger ner på dina utförliga poster här på sweclockers. Man vet alltid att man kommer få bra information om man ser att aliaset "Laxpudding" har varit i tråden

Hamnade 2a i kön till Elgiganten så fick tag i en LG C9. Ca. 15 exemplar framme i butik dock så var alla "optimerade" vilket blev 800kr extra. Försäljaren kunde efter lite tjat gå och kolla om det fanns någon som inte var optimerad på lagret och kom tillslut ut med en. Tänkte sätta upp den där den ska sitta först och sedan pilla lite försiktigt om den inte redan duger från början. Är jag fortfarande missnöjd så beställer jag den tjänsten vid ett senare skede.

Av BIRDIE13

Har lite svårt att bestämma mig. Funderar på antingen Samsung Q60R, Samsung Q70R eller en LG C9 (alla 55"). På pappret ser LG'n bäst ut av vad jag kan se såvida jag inte missar något viktig detalj. Q70R är egentligen över min budget men har den ändå som ett alternativ beroende på tillgången under morgondagen. Största anledningen till att jag tvekar på LGn är att jag är rädd för risken för inbränningar. Dock kommer den endast användas till TV/serietittande.

Hur ser era tankar ut på dessa modeller? Finns det någon mer modell jag kanske borde ha i åtanke?

Har tidigare bara köpt bottenskrapet och detta blir min första SmartTV så jag blir nog nöjd oavsett valet men man vill ju ändå ha "most bang for the buck". Har även Chromecast+Nvidia shield att tillgå. Undviker helst att köpa något ljud utöver det inbyggda i nuläget.

/En kille med extrem beslutsångest

Av BIRDIE13

Hur skiljer sig operativsystemen i olika SmartTv's från varandra? För och nackdelar samt saker att tänka på innan man väljer tillverkare utifrån det.

Av BIRDIE13
Skrivet av Ohdear:

Du anpassar chassit först efter formfaktorn på ditt moderkort. du har ett ATX moderkort vilket är den "normalstora" storleken. Om du vill gå till ett mindre chassi behöver du först införskaffa ett mindre moderkort som passar dina komponenter. Ett snäpp ner är m-ATX och sedan de minsta: m-ITX

Tack för ett mycket bra svar! Någon annan fälla annars som är lätt att hamna i? Exempelvis med grafikkortet eller CPU-fläkt?

Då kan jag researcha på egen hand istället för att "kasta" över projektet på andra Swec-medlemmar

Av BIRDIE13

Byta från Midi till Mini

Har för närvarande följande setup och är inte direkt i något behov av att uppgradera ut något för prestandans skull. Funkar det att flytta över allt till ett mindre chassi rakt av eller skulle jag behöva byta ut något pga storleken?

Söker även tips på vilket chassi man skulle kunna göra. Söker egentligen bara ett stilrent, helst enfärgat (vitt/svart) utan RGB.

Har även en SSD till samt ett par mekaniska (de mekaniska kan jag flytta över till NASen).

https://i.imgur.com/zIGV44R.png

Av BIRDIE13

Kan du ge oss namnet på programmet?

Av BIRDIE13
Skrivet av Mangee75:

Hej.
Har gått igenom en massa möss men inte hittat nån jag har varit riktigt nöjd med. Dom två senaste va Corsai Harpoon " för liten "och Ironclaw " för mycket RGB och knappar "
Fick tips av en jobbkollega att titta på en G603 , så därför vänder jag mig till er som äger eller har ägt en sådan mus.
Jag har stora händer men föredrar klo grep , det jag har sett om den verkar mest va positivt.
Så vad tycker ni är för och nackdelar?
Mvh / Mange

Jag köpte en 603 och är väldigt nöjd. Har också relativt stora händer och kör clawgrip. Kör endast ett batteri i för att få en vikt jag tycker om och har bara behövt byta det en gång nu på över ett halvår där den använts flitigt. Tidigare har jag haft två Razer Deathadders och innan det Microsoft Intellimouse 3.0. Har varit skeptisk till trådlösa möss då jag spelat en hel del FPS men här märker jag ingen som helst skillnad. USB-mottagaren sitter just nu i datorn som står under ett tjockt skrivbord. Man får med en liten USB-förlängningskabel så att du kan ha mottagaren framför musmattan men det har inte behövts i mitt fall.

Hur som helst är jag nöjd. Väldigt prisvärd mus!

Av BIRDIE13
Skrivet av simpenh:

Har denna: http://www.billigteknik.se/barbar-dator-/23938-hp-pavilion-15...

Har testat att stoppa min min skärm i denna, men går inte att få mer upplösning mer än FUllHD.

Skrivet av sifri:

Misstänker en av 2 saker din HDMI port är inte kapabel att trycka ut 4k dvs den är inte v2.0 eller alternativt så har du inte uppdaterat mjukvaran drivrutiner etc

Skickades från m.sweclockers.com

Eller så speglas skrivbordet

EDIT: Hade visst inte uppdaterat fliken på ett par timmar så missade inläggen ovan.

Av BIRDIE13
Skrivet av ducedo:

På tal om YouTube så förändrade detta mitt användande enormt:

J - Hoppa 10 sekunder bakåt
K - Pausa
L - Hoppa 10 sekunder framåt

Kompletterar med att det går att använda piltangenterna också:

🠜 - Hoppa 5 sekunder bakåt
🠞 - Hoppa 5 sekunder framåt
🠝 - Höj volymen med 5%
🠟 - Sänk volymen med 5%

Av BIRDIE13

Innan jag köpte min NAS+Nvidia shield där jag kör Plex använder jag Chromecast för att streama mellan dator och tv på nätverket. Fungerat klockrent och finns tillägg för att kunna köra lokala filer med subs också.

Ett annat alternativ är ju att köra Plex-server på din dator och ladda ner appen på tvn

Av BIRDIE13

EDIT: Missade några viktiga inlägg ovanför. Mitt svar kan tas bort

Av BIRDIE13
Skrivet av Ebbing:

tusen tack för utförligt svar med mycket info! Jag avvaktar också till Black Friday troligtvis.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan ju även lägga till informationen om varför jag lämnar tillbaka den

Nuvarande skärm jag har är en BENQ XL2411 144hz. Dessvärre kan den bara köra 144hz över DVI (dålig research av mig i förväg). Ska man ha en övergång från HDMI, USB-C eller MiniDP behöver den vara aktiv och kostar ett par tusen. Det hade även varit ett steg i fel riktning. Alternativet då var att köpa en 32 eller 34" 21/9 med 144hz men utbudet är än så länge klent och kostar en slant. Kunde helt enkelt inte motivera köpet på en laptop för 18k + en ny skärm samt en hel del småsaker som tillkommer.

Skulle jag köpa laptopen igen om den kommer ut för ett bra pris och situationen är annorlunda? ABSOLUT!

Av BIRDIE13
Skrivet av Ebbing:

Då jag fortfarande inte har slagit till än, så är jag väldigt nyfiken på vad du tycker om datorn 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Prestandamässigt perfekt
Viktmässigt perfekt
Byggmässigt tycker jag att många har överdrivit om kvalitén. Visst, chassit svackar lite om man trycker hårt, men inget man märker av vid vanligt användande. Enda nackdelen är att det blir mycket fingeravtryck.
Blir inte för varm att ha i knät vid normalt användande.
Vid lite påfrestningar så är fläktarna mycket tystare än förväntat. Vissa har påpekat att det är fler men mindre fläktrar och att de då ger av sig ett high-pitch ljud men det tycker jag är en stor överdrift. Har en MSI GT75 Titan 8RG på arbetet och där låter det som ett jetflygplan ska starta.

En stor nackdel är hur portarna sitter. Strömförsörjning, MiniDP, USB-C samt HDMI-utgången är på mitten av högersidan och är ivägen för musen.

Överlag väldigt nöjd, men jag valde ändå att lämna tillbaka. Siktar på en Razer Blade till Black Friday istället.

Av BIRDIE13

Tänkte bara uppdatera med att jag slog till på MSI'n. Ska försöka hålla fingrarna i styr och invänta sommarrean och se om det kommer någon bättre deal, men vi får se hur det går...