Inlägg

Inlägg som Aster har skrivit i forumet
Av Aster

Är inte riktigt samma typer av processorer och som han du svarade sa, e450 drivs i fullload av samma watt som i5an drar i idle.

E450 är amds svar på intels atom, jämnfört med den så är det en bra processor med bra grafikkort.

Av Aster
Skrivet av Chrester:

Det här var på runt 100-150m håll. Inte så fasligt långt avstånd med andra ord.
Sen så upplever jag att de tyska tanksen har bra chans att träffa överlag. Bland de amerikanska så är sluggern bra på att träffa. Där är man sällan besviken

på väldigt långa avstånd så tror jag alltid att jag aimade fel med e100:an kan ta uppemot 3-4 sec från skott till träff med 15cm kanonen, detta gör det väldigt svårt att avgöra hur långt framför någon man ska skjuta.
Har hänt flera gånger att jag missat tanken jag siktat trotts att jag siktat långt framför och istället träffat den bakomvarande, fast damage som damage

Av Aster
Skrivet av Zcenicx:

Även utan OEM vinner NVidia. Varumärket Geforce är helt enkelt mycket starkare än Radeon, och med NVidia som en "ren" grafiktillverkare så suddas inte kanterna ut lika hårt som med AMD.

Vad jag menar här är att NVidia kan fokusera sin reklam med att presentera sig själva som ett rakt av prestandaalternativ. Du får prestanda för pengarna. Det är enkelt - de varumärken de är kända för (Geforce/Quadro/Tesla) är extremt starka och extremt välkända.

AMD kan inte göra det. AMD hade antagligen haft det enklare om de inte plockat bort ATi. Vad AMD är mest kända för är inte Radeon, det är processorer. Där har de istället i många år hårt drivit en budgetposition som på sätt och vis lägger krokben även för deras grafikkortsmarknad.

AMD ses på den breda marknaden som budgetalternativet, inte som prestandaalternativet.

Det är lite som att Skôda skulle försöka presentera en premiumbil. Den kan vara hur bra som helst, men så länge den heter Skôda kommer folk inte att vara villiga att betala pengar för den och andra kommer att titta snett på den. Varumärket skadar produkten.

Det är därför VAG har Skôda - det är ett starkt märke för just budgetmodeller - men deras premiumbilar (som i övrigt är mekaniskt exakt samma bilar, reservdelar till en Skôda Superb passar direkt på en Audi A4 och från Octavia direkt på A3) heter fortfarande Audi.

Geforce är ett väldigt starkt varumärke sedan Geforce2 tiden dock så har Radeon tagit ikapp en hel del på varumärkes fronten. Detta har skett ganska långsamt och går fortfarande framåt tack vare stark konkurans under dessa år.
Att jämnföra premium vs budget är väldigt fel då som sagt även Radeon blivit ett alternativ för svensons gamingburkar på siba nu för tiden. Kommer alltid finnas folk som köper för märket, på forum kallas dom troll på siba kallas dom okunniga.
Om man bortser från den nya 7xxx serien så har det aldrig varit så jämn prestanda mellan amd och nvidia

Skrivet av Zcenicx:

Även utan OEM vinner NVidia. Varumärket Geforce är helt enkelt mycket starkare än Radeon, och med NVidia som en "ren"
Stämmer till viss del oavsett, men glöm inte det faktum att AMD hela tiden legat "efter". Undantaget de perioder där AMD hunnit först med en ny generation (5870 och 7970) har Geforcekorten alltid varit snabbast

6800 Ultra var snabbare än x850
7900 GTX var snabbare än x1950xt
8800 GTX var snabbare än 2970
9800 GTX var snabbare än 3870.
285 var snabbare än 4890
480 var snabbare än 5870
580 var snabbare än 6970

Det faktum att 7970 är snabbast just nu påverkar extrementusiasterna just nu, ja, men den historian bakom det hela påverkar marknaden.
http://media.bestofmicro.com/Y/N/320063/original/GPU%20Caps%2...

Sanning med modifikation skulle jag säga.
9800xt var snabbare är 5800 Ultra
x850xt(pe) var snabbare än 6800 Ultra
x1950xtx var snabbare än 7900 GTX
8800 GTX var snabbare än 2970
9800 GTX var snabbare än 3870.
285 var snabbare än 4890
480 var snabbare än 5870
580 var snabbare än 6970
7970 är snabbare än ?

Det var vid HD3870 som amd bytte fokus efter sitt HD2900 fiasko och sattsade på mindre men effektiva kärnor samt. dualgpu på sina toppkort.

Av Aster
Skrivet av Marticus:

fan snudd på troll med den kommentaren. Så du vill alltså att intel ska äga hela grafikmarknaden? och kanske även processormarknaden? hängde du inte med under samhällvetenskapslektionerna i skolan eller? eller ekonomilektionerna?

jisses....

Marknaden har ändrats ganska drastiskt.

Totalt (Integrerad CPU grafik samt detalj)
Intel är störst
Amd tvåa
nvidia trea

Detalj(Inkl. OEM)
Nvidia störst
Amd två

Detalj(exkl. OEM)
Bra fråga, gissar faktiskt att amd säljs mest här även om det troligtvis är väldigt jämnt.

Av Aster
Skrivet av Zcenicx:

Nej, du har faktiskt rakt av fel. 560 är det populäraste grafikkortet på marknaden och flankeras av 550/Ti (555 i OEM) på ena sidan och 560 Ti på den andra.

Att 6870 prisas högt av folk på SweC spelar i sammanhanget i princip ingen roll, 560 säljer enormt bättre runt om i världen och är också betydligt vanligare i både bärbara och stationära OEM-datorer.

AMD har alltid haft problem att slå sig in på OEM-marknaden, och trots att det finns modeller med just Radeon och AMD är det oftast bolagens rakt av budgetmodeller. Ska du titta på de "flashiga" OEM-burkarna - både stationärt och bärbart - sitter det oftast antingen ett 550/555/560 (med eller utanr -M eller -Ti) i dem.

Japp, OEM marknaden ligger nvidia före på vilket resulterar i dessa siffror vi ser här, att amd är mer prisvärt och drar mindre ström är inget som speglas i dessa siffror.
Däremot tror jag att tabellen utan OEM kunder ser väldigt annorlunda ut.

Skrivet av Uvania:

Som sagt finns ingen som slår nvidia på pålitlighet.. mina AMD kort har inte gjort annat än ett krångla.. och det har garanterat varit mjukvaru problem eftersom vi snackar om drivrutiner som kraschar och startar om, vissa spel som knappt funkar med ett AMD kort

Nej jag iaf skiter fullständigt i att man får mer prestanda per krona och watt med AMD kort.. kör hellre på ett strömtörstigt kort som är tillverkat i 40nm på liite lägre settings om jag iaf får spela mina spel utan krascher och problem hela tiden! aldrig mer AMD!

Varken AMD eller Nvidia är bättre än den andra på den fronten, dock har Nvidia ett smidigare system i drivrutinerna för SLI men sätt till problem så är det jämt skägg.

Av Aster
Skrivet av Tobbe Nukem:

Spara free exp till moduler istället. (Om man nu inte stöter på nåt man verkligen inte vill köra... )
Så i och med att du skriver att du gillar både IS-3 och T20 så är det bara att tuta och köra, spara free exp!

Håller med, använde min freexp för att dra upp e50n, problemet nu är att jag sitter fast med 88 L71 vilket är en lite svag kanon för matcherna som man får spela. Men tackvare min tidigare e100 så är motorn på topp iaf, kan inte säga annat än att jag gillar vagnen som sig men saknar 10.5an

Av Aster
Skrivet av sj6:

Vadå har dessa kort problem med microstuttering som sli och cf?

Ja, både GTX590 och HD6990 liter av samma problem som 2xGTX580 i SLI och 2x6970 i CF.

Ett klockat 7970 lägger sig jämt i prestanda med dessa utan problemen med SLI/CF

Av Aster
Skrivet av sj6:

Nja... Drivarna har jag alltid haft strul med på ATI och AMD. nVidias har alltid funkat krångelfritt. Så även om hårdvaran är bra så måste mjukvaran hänga med.

Det betyder att nvidia har bra drivrutiner och inte amd ?

Jag personligen har inte haft ett drivrutinsbaserat fel på något Ati/Amd kort sedan X700 och det är väll 7 år problemfritt ati användande, däremot har jag haft sjuka problem med nvida 8800gts medans det levde.

Så Jag säger att nvida är skräp och amd gör världens bästa drivrutiner... Eller?
Sanningen är sådan att både Nvidia och AMD har samma stabilitet i sina drivrutiner oavsett vad alla trollar om så drivrutiner är inget som ska tas med i beräkning vid grafikköp som vissa försöker få det till.

Av Aster
Skrivet av kimzz:

Vad är det för kommentar då?
Och för över 5000 så kan man ju köpa 590 som ÄR bättre än 7970. Men du kanske menar under 5000??
Gör om gör rätt.

Och även 6990 som är snabbare än 590, dock är båda dessa dualgpu lösningar och inte tillräkligt mycket snabbare för att försvara problemen som tillkommer vid CF/SLI

Så min röst ligger på HD7970

Av Aster
Skrivet av BiffenL:

Ja man kan spekulera och gissa fritt. Det kan också vara så som det står i artikeln, att GTX GTX 670 Ti är ersättaren till GTX 560 Ti. Det kan också vara så att det presterar som 7970 och kommer kosta som ett GTX 560 Ti och att detta varit anledningen till AMDs papperslansering och panik med att få ut 7970/7950 även fast det var/är brist på dem.

tror snarare att lanseringen var till för att stilla julhandlarna till att vänta någon vecka extra till klapparna, GK114 är ju bara marginelt mindre än 7970 och kommer därför kunna prissättas liknande. Dock tror jag inte nvidia kommer att kunna matcha 7970s prestanda med deras 670 utan kommer lägga sig någonstans mellan 7950 och 7970 fast utan samma överklocknings kap. men får hoppas jag har fel.

Av Aster
Skrivet av imortalse:

nu blev det rörigt räcker det inte med ett GTX 560 å släppa ett GTX 660 istället ?

Nu är det inte ett GTX560 som finns utan tre GTX560, GTX560Ti, GTX560Ti 4xx Cores och nu GTX560SE.

Även om detta är ett ointressant kort så är det ett bra sätt att bli av med gammla trasiga kretsar då dessa säkert kommer sälja till oanande kunder som tror dom köper en dator med ett bra grafikkort . Detta är iof inte nvidias fel utan säljarna på div butik

Har Fö. själv haft ett Nvidia SE kort för några år sedan, Ti4800SE

Av Aster
Skrivet av dagas:

160 dollar verkar dyrt. Köpte 6850 i slutet av förra året för 1400kr och det har ju 960 streamshaders (33% fler), dubbelt så många ROPs dubbelt så mycket minnesbandbredd m.m.

Känns som dessa kort är uppföljare till 6600-serien snarare än 6700-serien. 6770 har ju 800 steamshaders så fler än 7770.

6850 var då du köpte det ett kort som hunnit lägga sig i en bra prisklass pga konkurans osv. ersättaren till det är 7850 vilket släpps senare.

6700 serien är ersättare för 5600 serien då amd valde att byta klasser 56xx -> 57xx ->58xx blev 67xx ->68xx->69xx
77xx är ett budgetgaming kort, 78xx blir mainstream gaming, 7950-7970 är entuiast och rundas av med 7990 som blir hardcore kortet.

Gissar att trinity kommer täcka upp klasserna under detta i prestanda med ivybridge strax där bakom med liano prestanda?, detta kommer göra att kort under detta blir mer eller mindre onödiga.

Av Aster
Skrivet av Chris_Kadaver:

hah ca 1500kr för hd4870 prestanda? XD Skiter faktiskt fullständigt i att korten knappt drar någon ström. Hade gärna sett att de drog mer bara de presterade hyffsat. 50watt extra hit eller dit bryr man sig inte om, om man nu behöver koppla in 4st kort för att kunna mäta sig med tyngre modeller. Sicket skämt Allt för att kunna motivera högre pris på modeller som faktiskt innebär en uppgradering för oss som suttit å häckat med samma grafikkort i 4 år.

4870 presterar likvärdigt med 5770 och 6770(som är denflyttad till motsvarande X670)
6850 som detta presterar ganska likvärdigt med är väldigt mycket snabbare än 4870 ^^

Av Aster
Skrivet av bjjb:

Koden ger 24 timmar premium.

Tanken kan du köpa med 70% rabatt under en viss tid. Rabatten hänger förmodligen inte ihop med koden utan du kan köpa den med rabatt även om du inte använder koden, varför du nu skulle vilja att inte använda den.

300 guld kostar den nu mot tidigare 1000

samma tank går dock att få via registrering på en tysk forumsida, vet dock inte om den är aktiv längre då jag skaffade den i december nanting

Av Aster
Skrivet av Augustini:

Det är löjligt vad credits det går åt när man spelar WOT lite för mycket, jag har 2st toptierade mediumvagnar, 2st toptierade heavyvagnar och 1 toptierad arty plus en hel drös vagnar därtill (dock fortfarande långt ifrån vissa av de värsta i klanen), lägg sen till moduler på det redan höga inköpspriset, ja inte fan blir det mycket credits över

Funderar på vilken vagnar man ska fixa härnäst, då heavys är det som är mest användbart i Clan Wars så står det mellan Maus, E-100 och AMX50B, eller möjligen Obj. 261.

AMX 50B är nog en rätt rolig vagn så länge ingen skjuter på en slänger alltid i en he i e100:n då jag ser en sån då det bara är en pappers tuss att penetrera och 900 damage är fint att dela ut

vid cw är det alltid guldskott så då har tom. e100s 15cm sämre pen än men vanliga ap vilket är sjukt iaf enligt egen erfarenhet
då jag endast kör random plutonvis eller singel så passar e100 mig bäst av t10 vagnarna dock har den problem med mausen med 15cm kanonen monterad .

Av Aster
Skrivet av Zcenicx:

Har för mig att det är allmänt vedertaget att FX8150 är ganska precis lika snabb överlag som en 2500k, eftersom AMD handikappade Bulldozern med att enbart ha fyra FPU'er. Enligt de benchmarks som finns (även SweC's) är det enda en Bulldozer egentligen blir snabb i databashantering, rendering och ibland kompression.

Dock bör man också ha i åtanke att en Bulldozer drar enormt mycket mer ström än Sandy Bridge och också (logiskt) går betydligt varmare.
Det är till och med så illa att en rejält klockad (4,5-4,8 GHz) Sandy Bridge fortfarande drar mindre ström än en Bulldozer gör oklockad.

Det är som du säger, prestandan hos bulldozer är igentligen inte det som som är haken med den då den presterar rätt bra faktiskt så länge det är flertrådat. Problemen kommer som du säger vid förbrukningen, den är hög i standardklock och blir sjukt vid rejäl överklock, detta är väll det som "ryktas" ordna sig med piledriver samt även högre IPC/kärna vilket inte är allt för tokigt.

dock gör 15% ipc att den lägger sig lite närmare SB och drar ifrån gammla PII i Cinabench 1T
http://www.sweclockers.com/image/diagram/2713?k=e5eba528b3c68...
I5 2500K 1ghz 0.42
Q9550 1ghz 0.31
FX 8120 1ghz 0.31
PII 970 1 ghz 0.30
Piledriver 1ghz 0.36

Av Aster

I7 2600K är vassare än fx8150 i det mesta
I5 2500K är vassare än fx8150 i spel där upplösningen är galet låg och men långsammare i program som oftast idag faktiskt bra på flertrådning.

Spel: i vettig upplösning 1920x1080 och uppåt så är det ingen skillnad på de ovan nämnda processorerna då grafikkortet är det som begränsar spelbarheten.
Program: Här ligger FX 8150 mellan I7 2600K och I5 2500K, oftast närmare 2600K än 2500K

Så för att summera det hela.

I7 2600K är snabbast
FX 8150 ligger mellan dessa två i prestanda
I5 2500K är snabb

Av Aster
Skrivet av simon253:

samma för mitt zotac gtx 470 har med överclock 1700+ och det ska ha 3348. DDR står nog för det

1700+ betyder i ditt fall 3400mhz + på minnet

Gddr3 använder sig av DDR vilket menas 2x basfrekvensen
Gddr5 använder sig däremot av QDR vilket menas med 4x basfrekvensen.

Av Aster

Dubbelpost

Av Aster
Skrivet av pecill:

Vilken är den bästa "pengagrindvagnen" nu när T-59 är borta? Exkluderat Löwe eftersom den är dyr som f'n

KV5, drar oftast in 80-120k vid vinnst och runt 60k vid förlust.