Inlägg

Inlägg som Katzura har skrivit i forumet
Av Katzura

ska du bara spela så hade jag rekomenderat en i5a, men ska du även streama och då med det säkert ha igång lite mera bakgrundsprocesser så är det en i7a som jag skulle rekomendera då du kommer behöva extra kraft för att kunna streama (med kvalité) i hög upplösning utan att det ska påverka själva spelandet(märkbart).

Av Katzura

Har nära till identiskt till den datorn du har lagt upp där, har annan CPU kylare (INTE stock), annan tillverkare för mitt 670 och litet steg upp på asus z77 stegen av moderkort.

Men för att gå på dina frågor.

1) Kan dock säga att är du helt inne på pengar så ta en i5, du kommer inte märka av någon större skillnad som det är nu och om det skulle börja kännas om 3-5 år så borde du ha pengar nog då för att faktiskt uppgradera om det finns behov.
Själv har jag just i7an för att jag tidvis håller på med saker som t ex videorendering som faktiskt utnytjar hela CPUn.

2) 16 GB kommer räcka gott och väl, och kommer du behöva uppgradera om ett par år så kostar det typ ingenting, DDR4 är ju först planerat till att komma tillsammans med nästa generations intel CPU.

3) Moderkortet är bra IMO, vill du ha fler finnesser hade jag gått upp till lite flashigare variant av asus Z77 men behövs absolut inte.

4) i ditt R4 så kan du ta bort hårddisk racken i mitten så dina fläktar i fronten blåser rakt på dina grafikkort, du kommer inte ha några problem med varmluft om du utnytjar detta i ditt chassi.

5) Du behöver INTE något mer än stock om du inte har några planer på att klocka alls, tempraturen ligger fint så länge du inte överklockar.

Av Katzura

Har testat win8 och känner rakt av att det är inte för mig alls. trevlig video dock som går igenom det ganska bra