Inlägg

Inlägg som N0iZE har skrivit i forumet
Av N0iZE
Skrivet av ilstallione:

Hur är kamerorna på dessa kineser, är de i klass med till exempel G3?

Tydligen ska den vara helt ok. Iaf på OP2 om man får tro de som har recenserat den. Typ pocketnow, androidauthority mm

Själv blir jag lite sugen på en Zuk Z1, bara man kan leva med galaxy/iphone designen
Choices...

Av N0iZE
Skrivet av Kakann:

Har flyttat in i ny lägenhet som har gigabit-lina inbakad i avgiften, får dock endast ut ca. 400 mbit med bredbandskollen (samma för nedladdningar via typ Steam). Har peakat på 50mb/s typ. Kör i5 4790k, det inbyggda nätverkskortet på moderkortet (Intel I218-V), Crucial BX100 250GB SSD och en Apple Airport Extreme. Är det nätverkskortet som begränsar kanske? Routern?

Testa koppla datorn direkt till kontakten på väggen.

Av N0iZE
Skrivet av RealPower:

Nej skulle inte säga att vilken ratt som helst duger. Det beror helt på budget och hur intresserad du är. Pedaler är en självklarhet enligt mig.

Ja, budget har jag ingen aning om. Siktar nog in mig mest på att få en känsla för spelet. Kollar ju en del på F1 så man blir lite sugen:P

Av N0iZE
Skrivet av RealPower:

Det går nog, men jag skulle rekommendera att köpa en ratt.

Duger vilken ratt som helst? Måste man ha pedaler också?

Av N0iZE

Då skrev man upp sig, behöver en ny lur nu så det skulle passa perfekt med en invite. Blev nummer 65

Av N0iZE

Är lite sugen på och börja spela sådana här spel. Har det kommit någon patch till PC ännu? Tror ni att det funkar att lira på en 360 xbox controller ?

Av N0iZE
Skrivet av thomboba:

@N0iZE: Nått sånt där har jag ungefär tittat på, jag skulle nog vilja försöka få ihop 16 gig ram. Finns det plats för fler ram minnen?

Absolut, bara välja till mer RAM. Tog 8 GB för många brukar klara sig på det

Av N0iZE
Skrivet av thomboba:

@RealPower: Ja därför jag tittat på delar på Inet, just för att de bygger åt mig

Men problemet är inte byggnationen utan vad som ska vara i, å få med allt som behövs.
jag slängde ihop nått å det rann snabbt iväg långt över budget

Hursomhelst, här i mitt förslag. http://www.inet.se/kundvagn/visa/8204261/2015-07-20

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8204261/2015-07-20

Börjar då med ett litet paket. Går självklart att modifiera

EDIT: Har inte lagt till en eftermarknadskylare. Tänkte först stoppa in en NH-D15 för jag har den själv och är otroligt nöjd, men då monterar inte inet den pga fraktrisk. Så jag lät det vara

Av N0iZE
Skrivet av Swezar:

Hej jag undrar om man kan köpa delar till corsair Hydro H110.
För att jag hade AMD processor från början och körde med denna vattenkylning och det funka skit bra men jag ville uppgradera processorn så jag köpte Intel i5 4690K men då hade jag slarvat bort/slängt monterings delarna.
Så jag undra om det finns sånna delar att köpa?

Kontakta Corsair om det!

Av N0iZE
Skrivet av andreas_dock:

Trevligt!
Då kan jag försöka skrämma upp mitt Titan Black lite mer då, eftersom jag nyligen monterade en Arctic Accelero Xtreme IV på den och fick dels betydligt svalare kort, lägre temp - men kunde även dra upp ~40% klock på core ytterliggare, jämnfört mot stock OC'n.
Pillade lite på volten, men bestämde mig för att låta den vara om det skadade GPU'n eller nått... får testa lite mer

Gör så!

Själv beställde jag nyss ett 980TI classified! Uppgraderar så sällan så tänkte lika gärna slå på stort

Av N0iZE
Skrivet av Worstever:

Okej, tack så mycket.
Tror det får bli ett asus 980t strix då.

Blir nog bra. Själv är jag halvt sugen på EVGA classified som kommer om två veckor eller så

Av N0iZE
Skrivet av psp123:

Nej, särskilt tyst är den inte men den kyler bra. Fläktarna är avstängda när man inte spelar och då är det ju knäpptyst så det är inget som stör mig direkt. Jag är mycket nöjd med kortet och det klockar bra!

Hmm, nu blir det svårt. Blir nog antigen det eller så väntar man på EVGAs classified:P

Av N0iZE
Skrivet av Bakgrund:

Malwarebytes Premium livstidslicens, enda anti virus/anti malware som är värt att betala för tycker jag.

Samma här. Värt varenda krona

Av N0iZE
Skrivet av psp123:

Jag har ett Gigabyte och har inget spoltjut. Det verkar väldigt individuellt och jag tror inte det spelar roll vilket märke kortet har.

Hur upplever du kylaren? Tyst ?

Av N0iZE

Är i köptankar och har både EVGA:s och Gigabytes variant i kundkorgen. Frågan är vilken man ska köpa. Gigabytes verka klocka bättre, men hade enligt sweclockers recension spoltjut? Ni som har kortet, upplever ni något nämnvärt sådant?.

EDIT:STrix är ju också intressant, men en aning dyrare än de andra. Frågan är om det är värt de extra kronorna...

Av N0iZE
Skrivet av Dansken88:

Tack för snabb svar!! Det får blir ASUS!!!

Funderar också på det. Ska vänta lite på testerna ifrån sweclockers!

Av N0iZE
Skrivet av Yoshman:

Detta är ingen protest, men kan vara lite djävulens advokat kring Python.

Modern C++ (d.v.s. C++11 eller senare) är inte alls samma språk som tidigare C++. T.ex. så innehåller idiomatisk C++11 aldrig "delete", man har inte GC men minnesallokering är ändå automatiskt och till skillnad från t.ex. Java/C# så kan C++11 hantera alla typer av resurser på ett sätt så man inte direkt behöver tänka på att fria dem. Så om resurshantering är problemet med C så är i så fall C++11 enklare än i princip alla existerande språk. Standard C++11 har också saker som listor, tupler, lätthanterande strängar och smidig traversering av dessa.

För att svara på din fråga om hur krångligt exemplet du ger kan man först peka på ett uppenbart problem i Python: hur är

['apelsin', 'banan', 'citron']

överhuvudtaget implementerat? Är det en lista (vilket typiskt betyder att det är mest effektivt att addera/ta bort element i fronten och index-operator är ineffektiv) eller är det något annat?

Behöver man ens veta sådant? Om målet är något enkelt "throw away" program, så nej. Men om det överhuvudtaget finns en chans att det program man skriver någon gång kommer hantera väldigt stora sekvenser av data är det absolut kritiskt att förstå exakt hur data är representerat i minne. Ett enkelt litmus-test är att skapa en lista med säg 10M element och jämföra tiden det tar att hämta första, mittersta och sista elementet. Gör man det inser man att Python listor faktiskt inte är listor, de är arrayer. Något man också märker om man försöker addera ett element i början av en lista med 10M element, det är dyrt.

Så hur ser exemplet ovan ut i C, den direkta motsvarigheten är

{"apelsin", "banan", "citron"}

inte så annorlunda. Dynamisk array kan skapas via va_args och en hjälpfunktion

str_array_t *arr = make_str_array("apelsin", "banan", "citron", NULL);

Och för att fortsätta djävulsadvokatspåret: om målet är att lära sig programmera, är det då inte en fördel att man måste lära sig skriva egna sorteringsalgoritmer, egna binärträd, egna länkade listor etc? Är inte det precis vad man lär ut i grundkurserna i programmering på högskola/universitet?

Om målet bara är att lösa ett problem man för tillfället står inför, visst att göra det i ett skriptspråk som Python är säkert det snabbaste sättet. Men om målet är att lära sig programmera bör man då inte förstå byggstenar som datorprogram normal sett står på?

Notera att jag som sagt är lite kärringen mot strömmen bara för att belysa att det finns anledningar varför språk som Python kanske är helt optimalt för nybörjare. I praktiken fungerar det utmärk att använda t.ex. Python eller Ruby, går ju att låta bli att använda de inbyggda algoritmerna. Min personliga övertygelse är ändå att statiskt typade språk är bättre för nybörjare, ska man ovillkorligen köra dynamiskt typat skulle jag förslå LISP över Python (t.ex. Clojure).

Anledningen är åter hur enkelt själva språket är. "På min tid" gillade KTH LISP som första språk (man använde en variant som kallas Scheme), anledningen är att språkdefinitionen för hela Scheme kan man lära ut på en/två föreläsningar (är typ två A4 sidor text, definitionerna enbart för språket är hundratals sidor för C++/C#). Resten av kursen kan sedan dediceras till att lära sig programmera!

På BTH(civilingenjör i datorsäkerhet) läste vi C ->C++ ->algoritmer och databasstrukturer detta året som gick. Det var mitt första år och C var det första språket jag bekantade mig med ordentligt. Mycket trevligt språk :). Själv tänkte jag och försöka mig på python resterande tid av sommeren

Av N0iZE

EDIT:Ser bra ut

Av N0iZE
Skrivet av Superlight:

Ingen fara. Noctua ser till att det sitter bra och stabilt med deras SecuFirm2 montering.

Dåså, kylare beställd! Tackar för alla svar!

Av N0iZE
Skrivet av Svensktiger:

Nej.
Det är endast om du skall bära runt på datorn som det kan ge problem.

Hmm, för jag ska flytta datorn en längre sträcka efter sommaren. Kommer det ge problem även om jag lägger datorn ner?