Inlägg

Inlägg som N0iZE har skrivit i forumet
Av N0iZE
Skrivet av mrqaffe:

Det är små högtalare så de går ju inte så djupt men låter bra, båda de modellerna går ner till ca 50Hz (Jag har faktiskt ett par 2030p också, just nu står de bakom mig)
Man bör upp på 8" eller ha stöd av rummet med mindre högtalare för att få ner dem i basen så pass att man kan börja kalla dem "bra fullregister", fristående 5-6,5" högtalare är för små för det om man ska få ut nått ljudtryck men alla kan ju inte heller spela starkt och det går ju alltid att skaffa basmoduler om man vill vid senare tillfälle.

Hmm, jo en sub senare är väll att föredra, men man kan inte få allt på en studentbudget Tror du dem ovan nämnda modellerna passar i en 40kvm lägenhet?

edit: Såg dem här på hifikit, är dem pålitliga?

http://www.hifikit.se/hifi/hogtalare/aktiva-hogtalare/truth-b...

Av N0iZE

Behringer truth eller tannoy reveal 502 såg onekeligen intressanta ut. Ska se om det finns lite reviews hur dem är i i de låga frekvenserna. Även om jag gillar bra ljud framför "bas" vill man fortfarande ha närvaro av de låga

Av N0iZE
Skrivet av oyegie:

Studiogrejer ska låta så ärligt dvs så neutralt som möjligt när man håller på med musikproduktion,en vanlig högtalare behöver inte göra det,vilket du ska välja är en smaksak.

Det låter faktiskt hyffsat lockande:P

Skrivet av mrqaffe:

Man lägger mindre vikt vid finish och mer vid ljudet på studiomonitorer, dvs bättre ljud men fulare låda för pengarna.

Fast designen för mig är inte superviktigt, tycker det är bättre med bra ljud snarare att det ser supersnyggt ut. Sen ja visst, det är ju ingen nackdel om dem ser ok ut

Av N0iZE

Datorhögtalare som passar till xonar stx!

Letar som sagt efter högtalare till datorn. Lyssnar på all sorts musik, klassiskt(spelar stråkinstrument själv, så mest därför) till dagens populärmusik. Vad är största skillnaden mellan studiomonitorer och "vanliga" högtalare? Budget 2k-2.5k ungefär.

Trevlig helg!

/N0iZE

Av N0iZE
Skrivet av glubber3:

Använder CPUID HWMonitor, GPUn går upp emot 45 om jag stänger av fläktarna på den, men annars håller den sig runt 30 på league iaf

Fast, 45grader när du stänger av fläktarna i spel låter osannolikt må jag säga.

Av N0iZE
Skrivet av Jonny2111:

Ska köpa en ny datorstol nu. Har tröttnat på min kassa ikea stol för 300. Jag kan sitta upp mot 15 timmar per dag o spela så en bra stol vill jag ha. Min budget är max 2000 kr. Har letat efter "klipp" på blocket med men där finns inget. Vad ska jag välja för stol? Får mycket ofta ont i svanken av min ikea stol så kan detta undvikas så är jag supernöjd. Kanske hjälper det med en ryggkudde i den nya stolen?

Tacksam för svar

Jag har markus från ikea och är riktigt nöjd. Svankstödet är bra också

Av N0iZE
Skrivet av wRRM:

Jag har ett par 7460A och tycker att man behöver kombinera med en sub för att det ska låta bra.

Hade tänkt köpa dem nu, sedan insåg jag att priset har stigit med 1300kr sen förra veckan :/ Och jag som hade en budget på 2k :/

Av N0iZE
Skrivet av JonteP0nte:

Jag tror att du misstolkade sae. Jag tror att sae försökte säga något sådant här:

Låt oss måla upp två olika scenarion:
1. Den fattiga personen har inte råd att köpa en film. Den väljer att inte heller ladda ner filmen. Den fattiga personen får med andra ord aldrig se filmen. Filmbolaget fick inga pengar av den fattiga personen.

2. Den fattiga personen har inte råd att köpa en film. Den väljer att istället ladda ner filmen, och alltså skapa en kopia av filmen. Nu fick den fattiga personen se filmen. Filmbolaget fick inga pengar av den fattiga personen.

Skillnaden mellan att sno en pryl och scenario 2 är att i scenario 2 har inget materiellt (som tillverkats med delar och dylikt) tagits, något har endast kopierats. Skillnaden mellan scenario 1 och 2 är också att personen aldrig fick se filmen, inga pengar har direkt "gått förlorade" för filmbolaget, då personen aldrig skulle betalat för en kopia av filmen oavsett.

Det jag, och jag tror sae, vill få sagt med detta: Det går inte att likställa stöld med piratkopiering, då det är två helt olika saker. Sedan får man tycka vad man vill om att folk kopierar andras saker olovligt, men resultaten av det och en stöld går inte att jämföra.

Aha, så du menar om att en fattig person inte har råd att köpa en exempelvis volvo v70. Hen kan antingen välja att inte köpa bilen och bli utan bil. Eller så tar han en "kopia" av bilen. För lets be real, inga pengar har förlorats av företagen och det kan inte likställas som stöld?

Av N0iZE

Jag har någon form av barnslig kärlek till legospelen. De är billiga( leta runt lite efter något bundle) och har sin charm

Av N0iZE
Skrivet av tazk3n:

Om de sitter och trycker på å örat och inte runt.

Skickades från m.sweclockers.com

Du vill alltså ha over-ear lurar, och inte on-ear. Om de är slutna eller öppna hör ihop med deras ljudegenskaper, inte hur de sitter på öronen.

Av N0iZE
Skrivet av tazk3n:

Tjena! Tänkte Ta och Köpa ett nytt headsett men vet inte vilket. Vill ha ett Trådlöst och velar mellan 3 stycken. Måste va från teknikmagasinet d å jag har presentkort där för 700. Möjligtvis webhallen men har bara 500 där å vill intw lägga ut mer än 200 löst. Corsair vengeance 2100 899:- . soundblaster tactic3d rage 799:- Soundblaster tactic3D wrath. 899:- någon som har förslag? Vill ha helt slutna lurar helst då jag får ont i öronen efter någon timme :/

Skickades från m.sweclockers.com

Hur menar du att du får ont i öronen av "öppna" lurar?
Saxar lite från wikipedia:

Citat:

Sluten[redigera | redigera wikitext]
Den slutna typen har den fördelen att de erbjuder god ljudisolering. De hindrar ljud att komma såväl in som ut. Denna hörlurstyp är mycket vanlig inom inspelningssammanhang. En annan fördel med den slutna konstruktionen är den goda basåtergivning som den kan ge. Nackdelen är att ljudet ofta blir mindre öppet än med en mindre sluten konstruktion.

Halvöppen[redigera | redigera wikitext]
Den halvöppna typen har en dyna som sluter tätt mot eller runt ytterörat, men en kåpa som är öppen utåt. Denna typ har blivit mycket vanlig på senare tid. Dynan bidrar till god basåtergivning, samtidigt som den öppna kåpan bidrar till ett öppet och luftigt ljud.

Helöppen[redigera | redigera wikitext]
Den helöppna typen är öppen både mot örat och utåt. Högtalarelementen hänger då en bit utanför örat. Ny teknik har löst det tidigare problemet med nivåfall i basen hos öppna lurar. Dessa helt öppna hörlurar kan ge ett naturligare ljud, då också ytterörat påverkas.

Hursomhelst, Nu har jag inget headset längre, utan kör på hörlurar med separat mic. Men Corsair vengence ser ok ut.

Av N0iZE
Skrivet av GhostHead:

Tja fan Letar efter en bra Gaming Mikrofon en oberoende ifrån ett headset, mitt headset fuckar jämt upp sig det brusar så jävla mycket i lurarna när jag har micen på och aldrig lyckats löst det. Så nu undrar jag om det finns någon enskild mikrofon istället, helst som man kan ha vid sidan eller bakom tangentbordet som inte är ivägen så mycket när man spelar

Finns det Inget pris det måste vara utan kan betala om det är värt

Om jag förstår dig rätt letar du efter en bordsmikrofon? Notera att dem tenderar att plocka upp ljud i din omgivning, dvs bakgrundsljud. Ett populärt val vad jag har hört är Blue yeti. Finns nog mer därute, men det överlåter jag till andra mer kunniga. Själv har jag en Modmic. Utmärkt mikrofon som inte plockar upp bakgrundsljud utan endast din röst. Finns på modmic.com. Detta är dock ingen bordsmikrofon utan du sätter fast den på dina hörlurar. Kolla länken för mer information.

/N0iZE

Av N0iZE
Skrivet av jonatan80:

lite där i det blir moment 22.

du kan köpa nytt av vad som helst grafikkort, nätagg, moderkort osv plugga in och kan fortfarande vara dött.

kanske investera i en sån här eller denna

finns ju klart mycket billigare från kina men tar ju ett tag att få hit
http://www.ebay.com/itm/PC-Power-Supply-Tester-20-24-Pin-PSU-...
http://www.ebay.com/itm/Computer-PC-Power-Supply-Tester-Check...

Förstår, blir kanske helt nytt allt, riggen(eller delar av den) har några år på nacken. Tack för din hjälp, ska definitivt kolla in länkarna. God Jul på dig!

Av N0iZE
Skrivet av jonatan80:

märke & modell på din & kompisens nätagg ?

Aldrig testat någon kamrats agg, men mitt är ett Chieftec. Kommer från komplett för x antal år sedan. Har sedan bytt chassi och grafikkort på egenhand.

Av N0iZE
Skrivet av jonatan80:

kopplat om lite ? ja vet inte lite svårt med så lite info.

Jag kopplade om två st Molex till PCI-E och testade till grafikkortet. Använde sådana som du har länkat bilder till.

Av N0iZE
Skrivet av jonatan80:

från en molex till 2st sata ? ja det finns. hur många behöver du ?

http://www.overclock.net/content/type/61/id/852613/width/599/...

Jag ska ha Molex till PCI-E .

Anyhow, körde igång datorn idag igen, allt lyser och alla fläktar kör igång som förra gången, har dock fortfarande ingen bild.

EDIT: Hittade en 2molex -> 6pins PCI-E. Resultat: ingen bild.
EDIT2: Hittade ennu en st till, hade en sådan som du visade på bild hemma. Har kopplat om lite och fortfarande inget resultat. Vad tror ni?

Av N0iZE
Skrivet av jonatan80:

att du köper en förgrening till molex? vet du helt säkert att det ens är nätagget det är fel på.

Nej, jag baserar mitt beslut på folk här i tråden. Fast grejen är då att jag måste ha två st molex till PCI-E och då måste jag ha mer än, en styck förgrening till molex.

Av N0iZE

Insåg att jag inte hade två styck molex. Så nu blir det att åka och köpa ett nätagg. Jag har funderat på evga supernova g2, men har ni några andra rekommendationer?

Av N0iZE
Skrivet av Superhepper:

Får du någon form av stack trace som du kan visa?

Nope, har försökt utan resultat.

Av N0iZE
Skrivet av Superhepper:

Du har kanske inte funderat på att använda andra profiling verktyg då?

Om du kör på Linux kan du ju använda Valgrind.

På windows brukar jag köra VLD men den kanske kräver att man kör Visual Studio.

kör OSX, därav Xcode

Skrivet av Shimonu:

Är det en väldigt stor kod du jobbar med? Annars skulle jag föreslå att du själv kollar över var du allokerar minne och ökar din förståelse för koden.

Nja det är inte en stor kod och jag är 99,9% att jag lämnar tillbaka minnet rätt. Tänkte snarare för framtida bruk.

Skrivet av Superhepper:

Nu kanske det är så att det är "Captain Obvius to the rescue" men det är ju bättre att vara övertydlig.

malloc är ju att av de sätt som man kan allokera minne på heapen med i C. Men då skall man ju vara noga med att också lämna tillbaka minnet genom att göra free.

struct Foo { int kalle; int pelle; int olle; } int main(int argv, char** argc) { Foo * f = (Foo)malloc(sizeof(Foo)); // allokering av minne free(f); // ge tillbaka minnet. Foo *bar = (Foo)malloc(sizeof(Foo)); // allokering av minne bar = (Foo)malloc(sizeof(Foo)); // MINNESLÄCKA!! Det gamla minnet har inte blivit återlämnat. free(bar); // Ge tillbaka det senast allokerade minnet. return 0; }

Yeah, frigör i slutet av mitt program, och är som sagt 99.9% säker på att jag frigör minne på rätt sätt. Vill däremot undvika minnesläckor när jag gör större program framöver.