Inlägg

Inlägg som zappox har skrivit i forumet
Av zappox

tackar för svar, tror jag försöker med ett 1030, blir billigare än en nvidia shield och shielden fyller väl inte riktigt samma användning som en dator med win7?

Av zappox

Förslag?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zappox

Uppgradera htpc till 4k

Hej!

Hur får jag lättast min htpc att stödja 4k 60hz?

Har en intel i3:a med (tror jag) hd3000-nånting som inte stödjer 4k. Skulle det räcka med ett lämpligt grafikkort?

//Martin

Av zappox
Skrivet av tompanhuhu:

Hur mycket tid lägger du på att skriva / läsa / uppdatera denna tråden i förhållande till att posta paketet?
Det kan bli dyrt och kostsamt i både tid & pengar att kämpa emot, kommer det en faktura och sedan ett inkasso blir det inte lika smidigt som att skicka tillbaks sakerna.
Du väljer ju själv vilken väg du vill ta, får man fråga vilken butik det gäller samt hur långt det är till deras närmaste fysiska butik? Är sakernas värde värt tiden/pengarna det kostar för dom att hämta det?

Som jag redan skrivit så handlar det mestadels om principen och inte pengarna, och jag har även redan skrivit att jag tänker posta paketet.

Tror inte att företaget i detta fallet har så mycket att hämta med att försöka fakturera grejerna, jag skulle givetvis bestrida fakturan och som någon skrev tidigare finns det inget köpeavtal överhuvudtaget.

Av zappox
Skrivet av knoxz:

Om du fått varor du inte har beställt så behöver du inte betala för dem.

Du är inte skyldig att betala porto för att skicka tillbaka varor du inte har beställt.
Om företaget vill ha tillbaka varorna får de antingen hämta dem eller skicka returporto.

http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Bluffar--bedrager...

Ja för att vara tydlig så handlar inte diskussionen om porto för returfrakt, detta står företaget för (helt självklart givetvis).

Diskussionen handlar om tid och pengar det kostar för att åka till postombudet med paketet.

Av zappox

Hej! Kul med alla svar på detta och God Jul!

Som ni kanske förstår är det mer en principsak att jag inte vill lägga tid på detta när företaget är så arrogant . Det är faktiskt en skillnad på att returnera en vara som man beställt (ångrat köp, felköp etc) och att returnera varor man får slumpvis hemskickade. Det väl ändå lutar åt att jag tar en promenad till postkontoret idag för att slippa mer bekymmer...

Av zappox

Fick hem saker jag inte beställt, måste jag ta mig till posten och skicka tilbaka dem?

Ja i korta drag, fick hem saker som jag inte hade beställt utöver det som faktiskt ingick i min beställning.

1. Jag var ärlig och mailade företaget att jag fått för mycket.

2. Fick till svar att jag skulle skriva ut returfraktetikett och posta på närmsta postkontor.

3. Jag säger att de gärna får skicka hem någon till mig som plockar upp grejerna, men att jag inte lägger tid och pengar(bensin) på att ta mig till närmsta postkontor.

4. Får tillbaka hot om faktura på de grejerna jag fick extra som inte var beställt om jag inte postar dem.

Någon som vet vad konsumentköplagen säger här? Värdet är ca 400 kr och jag har ingen användning på skräpet...

//mvh Martin

Av zappox

När man klickar på försändelse-id i för en order som är skickad för att spåra paketet, öppnas ett nytt fönster med samma order istället för postens sida.

Sedan undrar man om det är komplett.se som erbjudit sig att göra det nya gränsnittet gratis?

Av zappox
Skrivet av Pellepelikan:

Här drog du upp en gammal diskussion

Mitt originalargument mot nuc:en var just om man inte klarade sig på en 2,5 plats. Olika produkter för olika behov, men jag tolkade den andra killen som att det alltid var bättre att köpa en NUC, vilket jag inte höll med om. Med en 2,5" plats är 2 TB max du kan ha (finns inga större på prisjakt i alla fall).

Sedan haltar din beräkning lite, för om du ska kunna använda din NUC behöver du köpa en hårddisk, ska du ha 2 TB lagring så kostar det 1400 om du ska köpa det från en "Seriös" butik (komplett.se var billigaste seriösa) eller 1000 spänn (osäker på fraktkostnad) om du vill köpa från Pixmania (som jag ser som "oseriös").

Har inte gjort någon beräkning utan ville poängtera att man får chassi, nätdel, wifi, blåtand, ir med nucen utöver vad du får med J1800N-D2H. Det var du som skrev att man får 2TB lagring för prisskillnaden inte jag...

Av zappox
Skrivet av Pellepelikan:

Slarvade och kollade lite för fort och trodde nuc:en kosta 1490 var visst 1149, så det blir "bara" en 2 TB hårddisk då (utöver den disk man ändå måste köpa till nuc). Nu kan jag ju inte se till allas behov men jag tror att detta kort med sina 2 sata-portar och en ethernet-port är tillräcklig för många som fotografi/film/musiklagring hemma, kanske kan extraknäcka som htpc till och med.

Jag har heller aldrig påstått att den ska vara bra för dina behov, jag tolkade bara ditt inlägg som att en nuc skulle vara ett bättre alternativ även för andra.

Jag tror inte vi kommer komma längre med denna diskussion men du får gärna svara och jag kommer läsa det inlägget, sen får det vara bra.

Skiljer 500 kr mot en celeron nucen och för detta kan du köpa ett chassi, nätdel, wifi+blåtand+ir SAMT en 2 TB hårddisk? Ursäkta att jag lägger mig i men nucen verkar betydligt mer prisvärd ifall man klarar sig med en 2,5 disk.

Av zappox

Två st U2412M = 3840 * 1200 och 1000 kr billigare!?

Av zappox

Har du en länk till knappen på kjell.com?

Av zappox

Vad menar du med annan kabel i systemet? Ja det är DVI-D single link kablar jag testar med (utan kontakterna i "mitten" av kontakten).

Av zappox

Problem med asus P8Z77-V LE

Hej!

Tänkte be om lite råd,

gjorde precis en uppgradering med ett Asus P8Z77-V LE (tillsammans med en 3570K). Får ingen korrekt bild ur DVI-porten..sigh. Den är lilaaktig i bästa fall och det ser ut precis som det kan göra när kontakten sitter i halvvägs (men kontakten är _I_).

Någon som vet om Asus moderkort brukar vara plomberade? Min förpackning hade inga klisterlappar eller liknande som förseglade lådan och/eller ESD-påsen, blir alltid fundersam när det ser ut så. Samt så tar jag tacksamt emot råd om hur jag kan säkerställa att felet är moderkortet och att det faktiskt är ett fysiskt fel så man inte råkar ut för en RMA process där man själv står för notan och får tillbaka skräpet efteråt. Jag har testat med två olika (single link kablar tror jag, spelar dvi single / dual någon roll här?) och två olika skärmar och resultatet är samma. Både skärmarna och kablarna fungerar bra med andra datorer.

Av zappox

Nej jag tror inte det, det står LGA 1156 på kitet..redan inhandlat en SE2 för socket 1155.

Av zappox

Köp en gigabit-switch för en tvåhundring? Edit: Var lite sen ser jag:P

Av zappox

Noctua UH12P inhandlad för AM2+ år 2009 kompatibel med 1155?

Rubriken säger det mesta, tacksam för svar! Har googlat på detta men hittar inget matnyttigt...
http://www.dustinhome.se/product/5010127030/noctua-nh-u12p-s-...

Av zappox

Köpråd i3 eller i5

Hej!

Tar tacksamt emot åsikter om vilken processor jag borde handla av Intel i3 ivy och i5 ivy. Det skiljer trots allt en slant mellan dessa och vill inte kasta pengarna i sjön. Ser en fördel med att kunna överklocka en i5:a, och den har två kärnor mer. Men är osäker på om det ger någon skillnad i praktiken.

Användningområden:

Primärt för utveckling av Android i Eclipse.
Inget spelande.

Av zappox

Annars funkar det att skruva fast moderkortet på en bit mdf och gömma i tv-bänken om man kan få till lite luftflöde inuti

Av zappox

Varför inte fortsätta med Total Annihilation??

Är fortfarande ett 50-tal spelare som spelar online via deras gaminglobby: http://www.e-warzone.com/.