Inlägg

Inlägg som Gangleri har skrivit i forumet
Av Gangleri
Skrivet av Frrla:

Fortfarande billigare att köra homeplugs iaf då. men de verkar ha sängt priset rejält. eller så va denne jag pratade med rejält knäpp i kålroten.
Verkar va rätt kass support i övrigt. iaf gällande de ärenden jag haft. Säger väll inte hela historien, men känner inte för å sponsra dem med mer pengar när de är så.

Såg just denna tråden. Jag flyttade till villa 2013, och min Router stod en bra bit ifrån TV:n. Fick betala 799sek för två sändare av märket Ruckus. Två vita taco-liknade saker. Den ena kopplades in i routern, den andra i digitalboxen. Fungerade utan problem. Telia bytte dom också efter ett blixtnedslag orsakade strul, då fick jag deras nya lösning, två stycken Technicolor sändare/mottagare. Fungerar helt felfritt de också, bara att plugga och playa i princip. Tar två minuter att koppla i. Kostar som sagt cirka 800sek, och kan dessutom hittas på blocket billigare.

Den du talat med på Telia har varit dum i huvudet, okunnig, eller så har du förklarat ditt problem på ett sådant sätt att hen inte fattat vad du ville ha.

Jag skulle definitivt köra på Telias egen lösning istället för Homeplugs eller någon Webhallen-dosa av den enkla anledningen att om du kör cowboy, kommer Telia i ALLA framtida supportsamtal hänvisa till att felet beror på din egenmeckade utrustning; men om du kör Ruckus eller Technicolor så kan supporten inte bara hjälpa dig, dom kommer skicka ut tekniker gratis om det inte löser sig.

Av Gangleri

Aha, jag trodde att jag testat detta, men det har jag inte - det var nog jag som missförsod, vilket dessutom känns mer troligt. Skall genast testa!

... och Ramses och Backsnurr: TACK!

Av Gangleri
Skrivet av CloudPW:

Har en fråga, ja har nu skaffat VPN tjänst från Anonine, fast den funkar inte på just den datorn jag är på medans den funkar på min andra dator. Jag får samma ip-adress som innan. Vad kan problemet vara?

Du måste köra OpenVPN-klienten som admin, annars kan det där hända.

Av Gangleri
Skrivet av anon8870:

Kanske missförstod dig nu. Men kolla Wan IP på Asus routern och forwarda alla portar som behövs till det IP numret. Det som jag antagligen missförstod är att du vill gå åt andra hållet.. Dubbel NAT är alltid en massa pyssel.

Ja, jag tror tyvärr det - just nu ser det ut så här:

Qnap ---> ASUS-Router med Tomato och VPN ----> Netgear Modem/Router----> Internet

Jag kör Transmission på QNAP:en och kan också välja vilken av de två WiFi-anslutningarna (en från ASUS, en från Netgear) jag surfar på med datorn. Problemet är att både Transmission från QNAP, och UTorrent från datorn, är unconnectable, trots att de är forwardade i ASUS:en - men jag fattar ju att jag så att säga måste borra hål genom Netgear:en också...?

Av Gangleri

Hur öpnar jag portarna på mitt modem?

Jag har precis fixat en ASUS RT-N66U-router som jag har installerat Tomato på och kopplat upp mot PrivatVPN med OpenVPN-kryptering, och efter att jag öppnat lite portar och aktiverat UPnP och NAT-PMP, så har hastigheten stabiliserat sig på cirka 20/20 vilket känns väldigt bra för en router-baserad lösning.

Routern är kopplad till ett Netgear-modem från ComHem, som jag också kör i Wi-Fi-läge (de ligger på helt olika band, och står på olika ställen), och på så sätt kan jag köra min NAS och alla torrents via ASUS:en och därför VPN, men koppla direkt till modemet för allt annat, och få min vanliga 100/50-hastighet där.

Så långt funkar allt perfekt, förrutom en liten detalj: jag har märkt att alla sidor som bryr sig om sådant nu säger att jag inte är "connectable", eftersom mina "ports" inte är "forwardade"; dom är ju det på ASUS:en, men hur gör jag på modemet? Det gör ingen skillnad om VPN är aktiverat eller inte. Samtidigt ligger ju min ASUS som 192.168.1.1, medan modemet är 192.168.0.1 - och alla inställningar i "Port Forward"-sektionen i modemet MÅSTE vara enligt formeln 192.168.0.x

Jag vill alltså öppna mina portar från Tomato och rakt igenom modemet, men vet inte hur jag skall ta mig till - någon som har någon smart lösning på detta?

Av Gangleri
Skrivet av sowse:

Jag skulle nog defintivt säga att det är din router som är flaskhalsen med tanke på att du fick ett så väldigt likartat resultat mellan bästa och näst bästa.

Kanske, fast just det här testet gjorde jag ju med OpenVPN i datorn, så då borde den inte påverka. Men det är bara att gratulera till hastigheten Jag skall som sagt testa från lite andra ställen och på andra tider... Men du är HELT säker på att du kör klienten som admin? (ja, ja, jag ger mig väl då...)

Skrivet av sowse:

Jag har inte provat privatvpn och kunde inte se att dom hade någon "gratis prova på" så jag kunde göra ett test med dem också. Med anonine fick jag tidigare runt 80 Mbit/s ner och 10-12 Mbit/s upp, det var iofs 3-4 månader sen innan jag bytte. Här är i varje fall ett speedtest med azire: http://www.speedtest.net/result/2277636593.png. Anslutnigen är BBB 100/10.

Om du mejlar PrivatVPN skickar dom dig en 24-timmarskod, fungerar på samma sätt som Azires gratistest, alltså det är en test av den "riktiga" tjänsten.

Skrivet av sowse:

Rent spontant känns det som att en tjänst som fokuserar på en plats har bättre skalfördelar att erbjuda bästa hastighet än en leverantör som sprider sina servrar på säg 20 länder och därmed måste ha 20 olika leverantörer av bandbredd än en tjänst som har allt på ett ställe och kan köpa en större mängd från samma leverantör om man enbart är ute efter bästa hastigheten.

Sedan finns det ju många som också vill använda sitt VPN för att tex. titta på utländsk tv och då är säkert privatvpn ett mycket bra alternativ.

Så är det så klart - jag premierar stabilitet och sedan hastighet, men möjligheten att se utländsk TV och också få tillgång till andra utländska webbtjänster (amerikanska och brittiska PS3 och X360-tjänster, diverse statliga arkiv t.ex) väger också tungt. Jag gillar att se mina filmer och TV både gratis och lagligt, oavsett om ingen vet vad jag gör
Däremot är jag skeptisk till att dessa wild-cat vpn-tjänster som poppar upp och ägs av diverse 22-åriga studenter är så säkra - de är snabba i början, visst, och de vet vad de pysslar med, men efter ett tag får de jobb och barn och glömmer sitt lilla extraknäck. Eller så blir det som Anonine - som var överlägset snabbast för inte så länge sedan, och nu flyter fram som sirap.

Av Gangleri

Nu har jag testat AzireVPN mot Anonine och PrivatVPN. AzireVPN var snabbast av de tre på att tanka ner samma 150MB-torrent, hela fyra gånger så snabb som Anonine, och cirka 10-15% snabbare än PrivatVPN.

Dock var det ju inte snack om några 100Mbit inte, 17Mbit kom jag upp i som mest, vilket är helt ok med tanke på tiden på dygnet - jag skall testa mer imorgon och se vad skillnaden blir (och, ja, min dator är rätt fet, och nu körde jag tjänsterna i den istället för routern för att det skulle bli rättvist). Jag har fått 20 Mbit från Anonine också, men då bara på dagtid, eller riktigt sent...

Azire vann också Speedtest, vilken ju kan vaa grovt missvisande, men jag nämner det ändå:

Azire fick 17.9Mbit ner och 8.7 upp,
PrivatVPN 17.1 Mbit ner och 9.02 upp,
Anonine fick 0.72 Mbit ner och 0.69 upp - det gick verkligen inte bra för Anonine i det här testet... Men så långsamt är det ju bevisligen inte, filen jag tankade ner kom upp i 7Mbit som högst.

Så Azire var klart snabbast, om än knappast så snabb som sowswe hävdade. Dock blir jag lite betänksam med tanke på mängden stav- och grammatik-fel på hemsidan, ger inte ett jätteseriöst intryck direkt. Dessutom har dom den nackdelen att de bara erbjuder servers i Sverige, så jag håller mig nog till PrivatVPN för tillfället- även om inte de alltid är absolut snabbast. är de alltid snabba nog, och framförallt är de stabila. Jag får för mig att många av de här tjänsterna som startade smått, som Anonine och nu Azire, startas av datorkunniga KTH:are (eller dylikt), får skitbra rykte för att de är så satans snabba (då det är så få användare som äter deras bandbredd), växer så det knakar, men inser att det är mer ekonomiskt att inte uppgradera tjänsten i samma takt som deras kundbas ökar, och på sikt så faller farten. Detta har hänt Anonine, och kommer säkert hända Azire också.

Däremot, vill man bara ha en server i Stockholm, och har tid och ork att kontinuerligt byta till nya, folktomma servrar varefter de ploppar upp, så är nog Azire ett mycket bra val - just nu. Själv behåller jag som sagt min röst på PrivatVPN.

Av Gangleri
Skrivet av sowse:

Jag kör med www.azirevpn.se och får ut i-princip max av min 100 Mbit/s BBB anslutning. Runt 92-93 med vpn och 95-96 utan.

Telia är väl inte den bästa ISPn att "bencha" med heller då VPN tjänser i regel köper bandbredd av billigast tänkbara provider vilken sällan sitter på något överskott av s.k. transit kapacitet, dvs. bandbredd operatören får betala för vilket de flesta får göra till Telia.

Stämmer detta är det sensationellt bra - skall genast testa. Du kör OpenVPN antar jag? Och klienten som admin?

Skrivet av sowse:

Att krypteringen på OpenVPN skulle ta upp halva linan i overhead vet jag inte vart du fått ifrån, då har du eller din provider förmodligen en extremt seg dator.

Jag kör den i en router, så i mitt fall är det sant. Men det tar en hel del bandbredd i de flesta fall, i alla fall vad jag förstått - men jag testar din provider ikväll, hoppas så klart jag har haft fel

Av Gangleri

Jag har samma problem med en Qnap-NAS - problemet är att VPN-klienten som finns inbyggd i NAS:Arna är för att skapa en VPN-anslutning TILL sin NAS och vidare ut på sin hemmauppkoppling - detta för att kunna sitta till exempel på jobbet, eller i Kina för den delen, och surfa på svenska porr-och-störta-Kina-sidor.
Det finns alltså inget stöd för att ta sig ut till en extern VPN-tjänst som Anonine från sin NAS - däremot finns det inget som hindrar en tredjepartshackare att skapa ett sådant program, det är ju Linux de kör. Och de flesta moderna NAS:ar torde ju vara bättre på att köra OpenVPN-komprimeringen än t.ex en router.

Jag har löst det genom att helt enkelt köpa en billig extra router, installera Tomato och VPN på den, och sedan koppla in NAS:en endast i den. Allt annat går via min vanliga router. Detta är dock inte helt optimalt, men det bästa sättet jag hittat än så länge (med mindre jag lär mig koda då...)

Av Gangleri

Ingen...?

Av Gangleri
Skrivet av nas9:

Har haft anonine i över ett år. Av en ren slump hamnade jag på whatsmyipadress.com. När man går in på sidan känner den av automatiskt av ens IP-adress. På min stora förvåning (glöm ej att jag är ansluten till Anonine 2048 bit Open VPN och att jag har blivit delgiven en IP-adress som går till Tyskland, vilket jag alltså sökt på) så får jag upp ALL information om min anslutning, och då menar jag allt. Det enda som felade var kartan! Ja, du får även en GPS-positionering på var du sitter. Den missade mig med ett par gator! Fatta om jag känner mig lurad. Trots flera försök att få kontakt med Anonines kundtjänst, inget svar!

Jag råder nu alla, att helt enkelt gå in på whatsmyipadress.com och kolla om ni är skyddade. Ni ska självklart vara anslutna till anonine. Är ni inte skyddade, ja då fån ni själva avgöra om det är lönt att betala för något som inte fungerar, och framför allt är ni inte SKYDDADE!

Kör nu istället en gratis version som finns ute på nätet...och kollar min IP-adress regelbundet.

Jag har visserligen precis börjat använda VPN, och är ingen expert, men exakt samma sak hände mig... däremot hittade jag svaret direkt också - detta kan hända om du startar OpenVPN-programmet utan att göra det som Admin - så gå in i egenskaper och ställ in "öppna programmet som administratör", så kommer det lösa sig. GIYF.

Av Gangleri

Min röst går till PrivatVPN

Citat:

Jag har VPNtunnel.se och jag är inte nöjd alls. Jag har rejäla hastighetsdropp när VPN-klienten är igång. Går från maxad 100/50 fiberlina från Telia till drygt 25% av det... 25/12-15 mbit/sek. Jag har testat både torrents, http och spel och det är samma hastighetsproblem med klienten igång. Kommer nog att byta till Anonine som jag har hört mkt bra om.

Du kommer nog få samma problem vilken tjänst du än kör - använder du OpenVPN, som är det enda säkra, tar krypteringen så mycket bandbredd att det inte går så himlans snabbt, vilken tjänst du än har. Jag har Anonine just nu, och är väldigt nöjd - men då har jag max fått 30/10 på en 100/50-lina, och som oftast 10/5. Det går inte att vänta sig mycket mer än så om det skall vara helt säkert.

Jag har också jämfört Anonine med PrivatVPN, genom att köra Speedtest och sedan tanka ner exakt samma torrent direkt efter varandra, fyra gånger på olika tider av dygnet. PrivatVPN har klått Anonine varje gång, även om det inte är superstora skillnader direkt. Min bedömning med felmarginal är att tjänsterna är rätt likvärdiga, men med fördel PrivatVPN - men eftersom PrivatVPN också erbjuder servrar utomlands (och främst i USA, för laglig Hulu och dylikt), så kommer jag byta till dom.

PrivatVPN har också en guide för att installera tjänsten på en router med DD-WRT installerad (och samma info kan användas på Tomato), vilket Anonine INTE har (även om det går - bara mycket mer meck).

Av Gangleri

Hjälp med att fixa selektivt använd VPN installerad på Asus router med Tomato

Jag skrev en fråga i Anonine/VPN-tråden, men den verkar lite död, så jag testar en egen tråd för att se om någon kan hjälpa mig

Jag hade tänkt använda Pulvers guide för att lägga in Shibbys senaste tomato-FW på min ASUS RT-N66U och sedan köra hårt med OpenVPN mot Anonine eller PrivatVPN; men jag är egentligen bara intresserad av att OpenVPN ska fungera för min NAS (en QNAP). Jag har kollat efter sätt att installera OpenVPN direkt på NAS:en, men det verkar helt kört (det BORDE gå, men jag hittar bara guider om att aktivera vpn TILL nas:en snarare än från, en inbyggd funktion). Min PS3:a, X360 och dator kan gärna surfa okrypterat.

Så min fråga är, finns det något enkelt sätt att ställa in detta i Tomato? Jag ser några alternativ:

1: En möjlighet är om det går att ställa in så att bara vissa ports går via VPN (NAS:en har inbyggd BT-klient, so t.ex bara de portarna)...?

2: En ännu lättare lösning vore att bara NAS:ens interna ip får tillgång till OpenVPN, allt annat går på vanliga linan. Går det?

3: Ful-lösningen: köra två routrar, en med OpenVPN och en utan, och köra NAS:en genom OpenVPN-routern - men då misstänker jag att trafik mellan NAS:en och resten av hemmanätverket blir långsamt...eller? Jag streamar ju film från den via PS3:an till TV:n, så jag vill ogärna att den skall bli slö... Dock fördel att jag får två hemmanätverk att koppla upp mot, ett med enkryption och ett utan.

Någon som kan hjälpa mig med en av de två första lösningarna, eller varligt berätta för mig att jag helt är ute och cyklar?