Inlägg

Inlägg som Heatmix har skrivit i forumet
Av Heatmix

Krävs inte allt för mycket forskning, vill man göra det enkelt för sig så skaffar man en ISK och sparar i några olika index fonder, låt pengarna jobba medans du sover. Tar max nån timme att sätta igång.

Av Heatmix

Kört genom dom 2 acterna nu i betan, kul, var ju 15+ år sen sist. Kommer säkert bli kul ett par veckor iallafall.

Av Heatmix

Behöver byta ut hamstern i hjulet så servrarna hoppar igång igen.

Av Heatmix

Om majoriteter av dina resor är korta och ofta hade jag inte tittat på diesel. Kör som du gjorde, en V40 och den har gjort allt jag krävt, låg förbrukning, komfort, få verkstadsbesök, hade jag letat bil idag så kanske det hade varit japanskt, typ Lexus eller Toyota.

Vad gäller begagnat priser så har dom stått still/stigit pga. chip brist etc. till nya bilar. Får nästan pengarna tillbaka på min bil som rullat 5.000 mil under 2.5 år. Helt galet.

Av Heatmix

Hyresreglering är ju toppen eller hur?
Står i Stockholms bostadskö sen 9 år tillbaka och skulle med den eventuellt kunna få nånting i Södertälje med lite tur. Andrahandsmarknaden är nog tyvärr det som gäller.

Av Heatmix

Ta reda på vilket fackförbund som gäller på arbetsplatsen(handels låter fel) och om det finns kollektivavtal (inte säkert). Lägstalönen i Sverige är 0 kr, det som står som snittlöner på olika sidor på nätet kan bara ge dig en fingervisning var du kan hamna efter några års erfarenhet.

Av Heatmix

Man kan alltid begära den lön man känner sig värd, det finns ett par hinder här vad jag ser, du är provanställd och det verkar vara stor omsättning av personalen? Din tidigare erfarenhet matchar inte riktigt nuvarande arbetsuppgifter. En ingångslön på 26.600 för okvalificerat arbete känner jag mig lite skeptisk till, 24.000 låter mer rimligt, men som ovan skrev, läs avtal.

Lycka till.

Av Heatmix

Som många andra har behovet att ominstallera nästan försvunnit, minns under windows 98/2k när man gjorde det nån gång i halvåret eller så.

Av Heatmix

Comhem gav mig många gråa hår för flera år sedan, när dom drog igång kabel-internet, strax efter 2002-ish? vill jag minnas. Vart helt klart överbelastat och det löstes aldrig riktigt vad jag vet... inget jag använt på 7-8 år.
Har dock inte haft några problem med internet sen jag bytte till Bahnhof iom att fiber blev inkopplat
Har Comhem som leverantör av TV fortfarande då jag gärna vill se fotbolls-VM och liknande evenemang. Comhem play tjänsten är fenomenal dock, se på TV varsomhelst och okay utbud. Får se vad som händer med den nu.

Av Heatmix

Över 1200 dagar played i Wow. Verkar bli 28.000 timmar. Har inte kört seriöst på många år dock.

Av Heatmix

Konstigt det där, har en 600 kroners philips 7000 serien som funkat klockrent i många år (använder på överkropp och huvud varje vecka), men fått dåliga betyg på nätet. Kan tänka mig dock att köpa en värsting den dagen den ger upp.

Av Heatmix

Alls svar som inte börjar med Toyota kan du ignorera. (Lexus om du vill köpa lite lyxigare). Är inne på min 5e Volvo men det är ju bara för att farsan alltid kört en.

Av Heatmix
Skrivet av nu1mlock:

Beror på vilka typer av upplevelser dur ute efter. Finns allt från videos och gratis biofilmer till interaktiva filmer och att vara med att bestiga Mount Everest.

Eller åka högst upp på en skyskrapa och gå ut över kanten på en planka.

Vilken typ av upplevelse vill du ha?

Lite av varje, är mest orolig att glajjorna kommer bli liggande efter ett par veckor, nu är iofs prisbilden väldigt lockande och jag har varit intresserad av VR en längre tid.

Av Heatmix

Är Oculus Quest 2 något att ha om man inte direkt tänkte spela med det utan bara använda det för olika upplevelser? Och har ni tips angående den typen

Av Heatmix

Pepsi Max > Coca cola zero.

Monster zero har en hel del okey smaker med.

Vatten är ett måste dock för att smörja hela kroppen, börjar alltid varje morgon med ett stort glas.

Av Heatmix

Ställer mig på de tråkigas sida, köp något med hög tillförlitlighet, helst i cash, om du inte är extremt intresserad av snabba och coola bilar samt bara kör 1000 mil per år. 3000+ kr per månad i leasing (ungefär lika mycket jag betalar i hyra) för nöjet att köra en ny bil känns som extremt slöseri på resurser.

Av Heatmix

Jag hade liknande problem i december som visade sig vara en version av nvidia drivers som inte ville leka med mitt system. Kanske inte hjälper dig men men

Av Heatmix

Silver används som sagt i industrin, allt från el-bilar, vindkraft, solceller till mobiltelefoner. Guld sparas på hög och används till smycken. Silver är volatilt som attan, så som guld rör sig så gör silver det dubbla, både upp och ner. Moms på silver i Sverige är ofattbart högt, går att beställa från Tyskland/Nederländerna och köpas på blocket och tradera. Silver kan vara en bra hedge mot lågkonjunktur och kronans sjunkande värde. JP Morgan med flera har dömts till böter för manipulering av dess värde.

Kan silver vara en bra långsiktigt investering? Kanske!

Av Heatmix

Kanske Guldcentralen?

Angående silver som investering så finns det ju både fördelar och nackdelar. Vore ju super trevligt med en tråd att diskutera detta men detta kanske är fel forum?

Av Heatmix

Bara jag som samlar på mig lite fysiskt silver och guld?