Inlägg

Inlägg som WEBRUNNER har skrivit i forumet
Av WEBRUNNER

@JamesBanana: Bra där! Men minst 1000kr/h.

Av WEBRUNNER

Jag vet ju att jag har rätt och inte har ansvar. Tråden är väl mer till för att visa på hur galen folk kan va när de handlar om pengar och tanken på att skaffa juridikhjälp är väl mest för att få tyst på dom!

Jag sa upp mig för att jag blivit lovad anställning av dessa kunder. Vi hade kommit ganska långt i dessa förhandlingar men man drog på de i flera månader. När man väl kom med ett anställningskontrakt så hade jag massa invändningar och ville diskutera tjänstepension m.m. Detta ville jag ha med mera då jag som anställd av dom skulle bedriva en enhet belägen 80 mil från dom precis som de var mitt eget företag. Då skrek man till mig i telefonen att facket skulle aldrig diktera reglerna och facket skulle aldrig ha nått att göra på deras företag. En timme senare skickade samme person ett mail där han ville se mitt CV och betyg. Trots att vi arbetat och varit överens så långt att jag skulle få anställning. Ett anställningslöfte man dragit på i 6 månader bara för att man hade gratis hyra där man befann sig under tiden. Tror jag. suck.
Detta med att man ville ha CV helt plötsligt såg jag som en markering för att från deras sida visa vem som bestämmer och att jag skulle foga mig i de man sa.

Av WEBRUNNER

En f.d. kund kräver att jag ska fixa deras uppdateringar! Rätt eller fel?

Jag har ju min bestämda uppfattning om detta men vad tycker ni?

Jag arbetade på ett företag där vilket en kund till detta företag hör av sig och vill skapa ytterligare ett nytt företag tillsammans med ägarna till företaget där jag arbetar. Varför är oväsentligt här. Detta nya företag blev stationerat vägg i vägg eller i samma lokaler där jag arbetade.

Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att bli uthyrd på timme till de nya vilket jag accepterade. Lite nya arbetsuppgifter.
Sedermera ringer kunden till de nya företaget och har en fråga om jag möjligen har någon idé till en lösning på ett problem. Jag löste problemet fast jag varken hade betalt för sådana arbetsuppgifter eller att de ingick i min arbetsbeskrivning bara för att jag är för snäll.
Jag löste de genom en excelmall med diverse formler som i sin tur kontaktade ett etikettskrivarprogam. Konceptet jobbade jag fram hemma på fritiden men all data (alla artiklar) lade jag sedan in i filen på arbetstid.
Kunden blev jättenöjd. Förbättrade och snabbade upp utleveranserna otroligt och allt var frid och fröjd.

Senare valde jag av anledningar att sluta bli uthyrd till detta nya företag. Jag sa upp mig. Nu till sakfrågan:
Efter de gått någon månad så hörde kunden av sig till min ex. chef och ville jag skulle låsa upp excelfilen. Jag hade inte fått chansen innan jag slutade till detta. Jag hade låst vissa celler med lösenord så ingen av misstag skulle kunna ändra och därmed ruinera hela filen. Min ex chef ringde och jag var behjälplig och låste upp den. Ytterligare 3 månader går och nu skriver dom till min chef att dom fortfarande inte får till de. Dom kommer inte åt att ändra formlerna utan felmeddelande, trots att dom kontaktat "excelexperter" i frågan. Man ska tydligen lägga till nya artiklar som kommit till 6 månader sen jag slutat.
Man anklagar mig för att vara ansvarig och menar att de är upp till mig att lösa! Jag fick filen skickad till mig igen och inget är låst med lösenord. Antar att man inte har koll på vad man gör och ett fel får ju excel att skrika som alla vet som hållit på med detta.

Jag vet att man vill bråka och idioterna anser att jag har ansvar. Gått så långt att jag kontaktat facket och kollat om jag har juristhjälp gratis.

Av WEBRUNNER

Kommer knappast förbättra läget men sätt i de gamla och boota upp. Kolla om du kan uppgradera BIOS på moderkortet. Bara för att så har du de gjort hur som helst.

Vet att vissa moderkort har haft problem med vissa 970. Men knappast så illa att datorn blir heldöd.

Av WEBRUNNER

Bara för den funkar med de gamla kan de hända att när du byter till de nya så får dator för sig att använda den inbyggda GPUn. Koppla då skärmen till den utgången (de inbyggda) och ändra i BIOS så datorn vet att den ska boota från ditt nya dedikerade grafikkort.

Såtillvida datorn inte är helt död, då funkar inte detta.

Edit: Ok datorn är helt död. Kolla isättningen och kablar. Annars vette tusan. De nya grafikkortet helt väck.?

Av WEBRUNNER

@Wideland: Ja, men de var inte svaret på frågan. Piper datorn och jobbar precis som vanligt fast ingen bild syns? Eller är den helt död eller piper den ovanligt?

Av WEBRUNNER

Datorn borde starta ändå på de inbyggda grafikkortet vare sig du har ej korrekt monterade kablar eller ej korrekt insatt GPU. Såvida de inte klappar och kortsluts förstås så moderkortet säger stopp. Frågan är om den är helt död eller om den bootar utan bild på skärmen? Bootar den och skärmen är svart så har du den inbyggda GPUn som är aktiv.

Av WEBRUNNER

@JohanKJIP: Tryckt i grafikkortet riktigt? Ibland kan chassisidan svikta och grafikkortet kommer inte på plats trots att man skruvat åt skruvarna och allt ser bra ut.

Av WEBRUNNER

@PV52:

Han kan ju mena att de sitter en ny CPU också på moderkortet men där är ju ett frågetecken.

Av WEBRUNNER

Men varför inte installera helt rent då? Jag kan och kommer aldrig att rekommendera att man byter moderkort till något annat och behåller samma Windowsinstallation. Inte på grund av licensen utan risken att drivrutiner m.m. blir kvar och kan göra datorn segare samt att de tar plats på hårddisken om än marginellt. Registret blir onödigt stökigt vilket kan påverka uppstartstiden bland annat. Onödiga mjukvaruproblem kan uppstå. Det är inte jättesvårt att installera om från nytt. Filer man vill ha kvar lägger man på annan hårddisk eller hämtar från backupen för de har ju alla!? Har man de inte så kanske man ska börja där istället för att byta chassi och moderkort enbart. . Datorn ska man vårda och hålla fräsch! De är som att vägra duscha utan bara använda torrschampo. OK liknelsen blev lite väl men ni fattar.
Själv ominstallerar jag minst en gång om året vare sig jag bytt hårdvara eller ej. Normalt för mig är nog tre gånger/år. Ett bra tillfälle att söka alla nya drivrutiner och uppdateringar som finns förutom de som kommer per automatik.

Dessutom ger de rutin och en ominstallation blir rätt enkel och behöver inte ta supermånga timmar när man har koll på grejorna och man behöver inte gråta blod. Spel går också att ha på separat hårddisk så man slipper ladda ner dessa igen från exempelvis steam.
Program måste man i regel installera om men så många kan man ju inte ha så de blir ett problem. Bara att spara installationsfilerna på en annan hårddisk eller backupen så går de snabbt att dra igång.

Av WEBRUNNER

@KingCobra:

Du är som mig. E och Ä verkar "värkar" ofta tas miste på hela tiden i nästan alla trådar man läst. Tror inte skolan tar upp sånt nuförtiden eller så blir folk skadad av att läsa felstavade ord i tid och otid så stavningen fastnar.

Intressant med en tråd som har över 1600 inlägg som handlar om något så subjektivt som skönaste musen.

Av WEBRUNNER

@Wiktor02:

Stock CPU kylare ingår. Funkar men jag skulle rekommendera att köpa till en bättre.

Av WEBRUNNER

Får hoppas ingen är defekt på annat vis, så SATA porten kortsluts. Tänkte skrämmas lite.

Av WEBRUNNER

Hör kanske inte till saken men förvånad blir man att folk installerar och ger ut uppgifter på kommando av någon helt okänd som ringer upp.
Detta trots att de pågått till och från i flera år nu. Trots att de måste övergå allt förnuft att göra så och trots allt som stått i media, visats på tv och i forum som varnar om detta.
Inget ont menat och jag försöker inte va guds vise man själv men de är förvånande. Mest irriterad blir man ju på att de inte verkar gå att komma åt dessa personer som håller på med olagligheter och låsa in dom på vatten och bröd.

Hur som helst så skulle jag omedelbart rycka kabeln och göra en ominstallation i detta läget.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Dalp:

För att installera win10 så måste du först installera win8 och sedan uppgradera igen.

Felaktigt!

Av WEBRUNNER
Skrivet av Hucke:

haha ja, inte var det speciellt oväntat. Det som för mig VAR oväntat var att inet var överst som bäst sortiment samt prissättning.
Jag köper kanske inte datorprylar som verkar vara normen på det här forument, men enligt min erfarenhet går nog dessa två att diskutera

Håller med! Förstår inte hur folk röstar. Verkar som att många som röstar inte har erfarenhet av några andra butiker eller så är de en oskriven regel att Inet är bäst på allt oavsett.

Av WEBRUNNER

Edit

Av WEBRUNNER
Skrivet av Laxpudding:

Trevligt att så många kände igen Marathon-symbolen. Det var min första - och hittills enda - djupdykning i modsvängen och var inblandad i några större projekt, gjorde lite FAQ:er om bland annat "grenade jumping" och de letade sig in i Trilogy Boxen som Bungie sedan gav ut.

Visste inte men snygg va tröjan!

Du är fruktansvärt duktig i dina recensioner. Du var tillika väldigt intressant att lyssna på i panelen. Tack för allt jobb du gjort med alla skärmar. De har hjälpt nördar, företag och även mig i mitt jobb. Fortsätt om du inte blir tokig av de! Gott nytt år!

Av WEBRUNNER

@star-affinity:

Snygg tröja ändå.. haaha
Kan ju inte veta allt... Teknik och inhoppet han gjorde är väl de vi ska prata om. Satt länge (i nån månad) och funderade om vem denna Thomas var som verkar vara Jedi Master på skärmar. Skärmar har varit dåligt belyst och jag vet att nästan alla kostar på burken och den ska ha minne, grafikkort, 15 fläktar gärna i neon och allt som klarar full HD minst. Men en gammal kass skärm som man haft länge behåller man...

Av WEBRUNNER