Inlägg

Inlägg som Desd har skrivit i forumet
Av Desd

Annonsen är avslutad

Av Desd

Nu är skärmen hämtad. Tack för visat intresse!

Av Desd

Hej Robin,

Några tidigare intressenter fick förhinder att komma och hämta, men just nu för jag dialog med Twilighter om att hämta den i helgen. Skulle det av någon anledning inte bli av så kommer jag skriva här i tråden igen så att du får en chans att hämta den.

Av Desd

Okej, det har kommit in lite PM och kommentarer här från er som är intresserade. Jag kommer kolla av med er som skrivit i tur och ordning kronologiskt från det första meddelandet som inkom som PM till mig kl. 12:18.

Min söndagshjärna råkade snurra till det lite så jag skickade till meddelande till fel personer först, men har redigerat meddelanden nu. Vänligen bortse från det.

Av Desd

Samsung S24A300B, 24″ LED LCD 1920x1080

Skänker en bildskärm: Samsung S24A300B.

Det är en 24 tum LCD-skärm med LED-bakgrundsbelysning. Bildförhållande 16:9. Upplösning upp till Full HD (1920x1080). Bildskärmsutgångar i form av DVI och VGA.

Inga fel på den mig veterligen, jag har bara inget bruk för den längre.

Strömkabel och DVI-kabel medföljer.

Hämtas i Sundbyberg.

Läs hela annonsen här

Av Desd

Annonsen är avslutad

Av Desd
Skrivet av Kanoten:

Om de finns möjlighet att skicka så tar ja tacksamt emot den mvh

Jag skulle verkligen föredra att slippa ordna med frakt. Men om ingen annan anger intresse av att hämta så kan vi se över de förutsättningarna, om det fortfarande är intressant för dig då.

Av Desd

lejonhead ångrade sig. Chassit finns kvar!

Av Desd

Cooler Master Centurion 534

Skänker ett chassi som blivit stående. Det köptes ursprungligen som del av en färdigbyggd dator från Komplett. Jag tror att jag lyckats få tag på rätt namn: "Cooler Master Centurion 534".

Chassit har blå LED-belysning fram. Det sitter en DVD-RW-enhet och en minneskorts-läsare i monterad i frontpanelen. 2st 120 mm chassifläktar från CoolerMaster är också monterade.

Någon mindre repa i lacken. Annars i fint exteriört skick.

Det sitter även ett gammalt nätaggregat i. Jag rekommenderar starkt att byta ut och slänga detta då det är 15 år gammalt.

Chassit kan hämtas i nordöstra Stockholms stad.

//Emil

Läs hela annonsen här

Av Desd

Nu är allt utom grafikkortet sålt!

Av Desd

@Gunior jag säljer det för 200 kr + frakt.

Av Desd

@JohanFlodqvist hämtar paket 1 + 2 + psu nu i dagarna.

@dvcorleone tack för bud! Jag vill dock inte sälja för under angivet lägstapris.

Grafikkortet finns kvar för den som är intresserad!

Av Desd

Jag noterar @JohanFlodqvist som ledande budgivare för paket 1+2 och PSU. Att merparten av delarna hämtas vid ett och samma tillfälle premieras. Jag är bortrest och åter i Stockholm till på fredag. Tar emot bud fram till dess, annars går ovan delar till @JohanFlodqvist.

Av Desd

Utrensning: två olika CPU+MB+RAM-paket, i5 3570K resp. AMD A8 660K mITX, ASUS Radeon HD 7870, 430 W nätagg

Hej!

Säljer äldre komponenter jag inte längre använder.

Paket 1:
CPU: Intel Core i5-3570K (aldrig överklockad)
Moderkort: ASRock Z77 Extreme4 (ATX)
RAM: 2x 4GB Corsair Vengence LP DDR3 1600 Mhz, 9-9-9-24 1,5V
CPU-kylare: Coolermaster Hyper 212 Evo - OBS! Själva fläkten är mig veterligen trasig (medföljer ändå). Heatsink+fästen osv finns.
Pris: 250 kr eller bud.

Paket 2:
CPU: AMD A8 660K Quad-Core Processor
Moderkort: MSI FM2-A75IA-E35, mITX med bluetooth och wifi
RAM: 2x 4GB Crucial Ballistix Sport DDR3 1600 MHz, CL9 @ 1,5V
Pris: 250 kr eller bud.

1st Grafikkort Radeon HD 7870 ASUS Direct CUII
Pris: 200 kr eller bud.

1 st Nätaggregat Corsair CX430M (Halvmodulärt) 430 W, 80 plus bronze. Sparsamt använt. Blivit liggande i orginalkartong de senaste ca 5 åren.
Pris: 200 kr eller bud.

Allting kan skickas mot förskottsbetalad frakt, alternativt hämtas i Stockholm stad.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

//Emil

Läs hela annonsen här

Av Desd
Skrivet av Gyhlen:

Kan annars från personliga erfarenheter rekommendera https://www.webhallen.com/se/product/223455-Corsair-PowerSupp.... Har inte haft några problem med de och fläkten drar inte ens igång och då kör jag systemet i sign.

Mvh

Tack för tipset! Har faktiskt hunnit beställa ovan nämna från EVGA men var ju fin rea även på det du länkade annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desd

@Dack3

Angående att byta fläkten så är det väl just det där med elvana. Jag brukar visserligen inte ha något emot att läsa på ordentligt och pröva mig på att fixa saker, är ett bra sätt att lära sig nya grejer. Men just nätagg är ju en grej som faktiskt kan bli farligt om man begår något misstag.

Sen har jag lite andra hemmafixprojekt igång just nu så vore skönt att bara få igång datorn och inte behöva lägga så mycket mer tid där just nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desd

Det höga ljudet kom för övrigt tillbaka vid en annan uppstart och verkar komma och gå lite omvartannat trots att den bara står i idle.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desd

@Dack3

Bra tips med slangen! Känner mig rätt säker dock att det gäller just psu-fläkten. Testade med att koppla från chassifläktar bland annat. Grafikkortet kör inte fläktarna i idle heller.

Borde jag prova att försiktigt blåsa mer och se om jag får ut mer damm? Eller gör jag bara än mer skada? Kollade in i nätagget underifrån och var ändå rätt dammigt innuti fortfarande. Var som sagt lite slarvig just där.

Har du något tips på hur man kan rensa datorn på damm emellanåt förutom med tryckluft? Har en mindre kompressor och har köpt till vattenavskiljare. Även burkar man köper på tex inet brukar ju funka, men det känns dyrt/onödigt att köpa nya burkar i längden.

Tack för du input

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desd

@Xeraton

Tack för svaret! Jag har inte hunnit än men ska testa byta mot ett annat nätagg samt testa det felande nätagget i en annan dator. Lutar dock ändå åt att köpa nytt då det är dumt att riskers resten av kompenenterna för ett relativt gammalt och billigt nätaggregat.

Blir nog denna: https://www.webhallen.com/se/product/199771-EVGA-PowerSupply-...

Skönt med lång garanti och riktigt härligt med helmodulärt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desd

PSU-fläkt plötsligt högljudd, sen tyst med spoltjut

Hej Sweclockers,

Här har jag läst trådar i många år och löst mängder med problem. Nu känner jag mig dock fortfarande osäker och skulle behöva input direkt på mitt fall.

När jag startade datorn idag lät nätaggregatet väldigt högt, ett dammsugarliknande ljud. Nätaggregatet är ett Fractal Integra 650w (FD-PSU-IN2B-650w) inköpt 2012. Jag fick intrycket av att fläkten gick på maximal hastighet då det lät så högt.

Jag startade om datorn ett par gånger och varje gång startade datorn med denna höga ljudnivå.

Sen efter ett tag 10-15 minuter försvann ljudet plötsligt och nätaggregatet blev istället väldigt tyst. Det blåser fortfarande ut sval luft ur grillen på baksidan.

Jag startade om datorn igen och nu var den fortfarande på denna låga ljudnivå. Jag prövade att starta PUBG som brukar sätta grafikkort och processor i arbete och då lät nätaggregatets fläkt lika lågt men det tillkom ett väldigt påtagligt spoltjut.

Nu undrar jag om hur jag bör förhålla mig till detta. Kan det vara fläkten det är fel på eller är det värre än så? Kan jag fortsätta använda nätaggregatet och se hur det utvecklar sig eller bör jag byta ut det omgående? Kan det rentav vara riskabelt att fortsätta använda datorn?

Det hör till att jag blåste rent datorn med tryckluft för ca en vecka sedan. Brukar vara noga med att se till att fläktarna inte kan snurra när jag blåser på dem men kanske slarvade med PSUn. Dock uppstod problemet först nu en vecka senare och blåsa ur datorn har jag gjort många gånger förr.

Mvh,