Inlägg

Inlägg som Blewris har skrivit i forumet
Av Blewris

Var också inne på lenovo legion du länkade men hittills har den inga bra rabatter. Inet sänkte priset nu till 9490 från 10490.

Den här kommer jag nog köpa istället såvida inget supererbjudande dyker upp vid midnatt: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Samma CPU, GPU och RAM men har 128GB SSD + 1TB HDD istället för en 256GB SSD. 11990kr nu och droppar till 8490 kl 22 ikväll

Edit: Möjligt att de höjt priset för att få prissänkningen att se högre ut då G5 med samma specs kostar 11490. Men slutpriset är hursomhelst väldigt bra

Av Blewris

Behöver en ordentlig trailer på det där Mario spelet asap

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Imorgon kommer ut en ny Nintendo Direct, missa inte!

Trevligt Hoppas de visar nått bra, tycker de varit riktigt sega på senare tiden. Nya Zelda och större saker sparas givetvis till E3 men nånting sjyst kan väl visas iaf.

Av Blewris

Produkt: SONY PlayStation 4 (inkl. Batman: Arkham Knight) - 500GB
Länk: http://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-playstation-4-inkl-...
Pris: 2990kr

Av Blewris

@Toivo83: Räcker med att du har det.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Fast nu har de tydligen tagit bort "Fullbokad" så de är tillgängliga för bokningar igen

Varför det? Amiibo bundlen är väl det bästa valet eller? Med tanke på att amiibon kommer vara kompatibel med det nya Zelda spelet också.

För att jag inte har något intresse av amiibos överlag och vill därför givetvis inte bli tvingad till att köpa en för att jag vill ha spelet.

Av Blewris
Skrivet av Mr_no_one:

Mediamarkt fick igår upp den på sin sida tidigare än Webhallen.
Bravely Second: End Layer Deluxe Collector's Edition 3DS (649:-)

Nån av dem måste ha gjort fel. Känns inte rimligt att det är halva priset.

Av Blewris

@tyvar1: Trevligt. Var lite rädd att amiibo bundlen skulle vara den enda versionen.

@solemn: Är väl mer likt Wipeout men ja det ser väldigt intressant ut. Kommer definitivt att köpa.

Av Blewris

@solemn: Enda de sa var att TPP amiibon skulle kunna användas i nya Zelda som ska släppas senare under 2016. Så ingenting specifikt men det har i alla fall inte förskjutits ytterligare i nuläget.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Men dåså, det är bara att köra vidare då. De där banorna som har fler än tre gröna stjärnor verkar vara exklusiva för just Gamepaden. Hur fungerar de banorna? Har inte orkat byta kontroll så jag avvaktade med dem.

Tänker du på Captain Toad banorna? De är rätt roliga små pusselbanor.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Hittills har jag tyckt att New Super Mario Bros U verkar svårare än 3DW, jag är redan i fjärde världen. Är det bara jag eller är det verkligen så enkelt? Isåfall blir det verkligen så mycket svårare framöver och när?

Oj, menar du 24 timmar inkl alla green stars eller gick du bara igenom banorna sådär? Men de där 4 bonus världarna är väl inte lika stora som de vanliga. Nice då ser jag fram emot Bayonetta, vilken tycker du är bäst av de två? Ettan eller tvåan?

Spelet är enklare än NSMBU. Blir svårare i bonusvärldarna men främst när man ska ta allt i banorna. Det han antagligen syftar på är sista banan som heter Champion's Road. Den är faktiskt rejält svår och riktigt jävla dryg med t.ex. Toad.

24 timmar played när jag klarade Champion's Road för första gången. Och ja då har man tagit alla stjärnor och stämplar. De tre första bonusvärldarna har ungefär lika många banor som de tidigare, typ 8-12. Som jag skrev tidigare har sista världen bara tre banor.

När det gäller Bayonetta skulle jag nog säga att jag föredrar det första. Det finns ganska mycket jag gillar mer i 1an än i 2an men det gäller även tvärtom. Båda är väldigt bra.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Jag förstår, läste lite nånstans att man kan få maximalt 20 i level på Splatoon men jag har ingen aning om det har ändrats med uppdateringar. Men jag antar Splatoon inte klassas som ett riktigt spel, för spelet går egentligen inte att klara ut utan den är gjord mest för online eller hur? Vet inte riktigt vad Nintendo menade med att de ville Splatoon skulle vara "Full Game".

Klara ut det överhuvudtaget, men kommer förmodligen vilja få 100% också pga min envishet att gå få något gjort ordentligt. Men hur fungerar SM3DW egentligen? Måste man gå igenom varenda lilla bana med varje karaktär eller räcker det med vissa banor? Fast att bara klara spelet med Mario tar inte lång tid eller hur? Hur många världar inkl bonus går spelet på?

Bayonetta 1&2 låter jättebra, hur svårt är det spelet och tar det lång tid att klara ut det? Hur skulle man säga att svårighetsgraden är i jämförelse med till exempel Ninja Gaiden 2/3 Razor's Edge?

Nej Splatoon är då huvudsakligen multiplayer så inget man direkt klarar ut. Tror de höjde level cap till 30 i nån update.

Jag hade 24 timmar spelat när jag hade klarat alla banor med Mario. Som ovan skrev måste du ta alla stämplar och gröna stjärnor för att låsa upp alla banor. Det är 8 main världar och 4 bonus. Den sista (som man måste ha alla stämplar och stjärnor för att låsa upp) består bara av en Captain Toad bana, en vanlig och ett Mystery House.

Bayonetta är ju precis som W101 från Platinum Games så de är hyffsat svåra. Men inget överdrivet om man inte försöker få bra awards. Kan inte jämföra med Ninja Gaiden då jag inte spelat dem. Första tog mig ca 16 timmar och andra 13 men det beror mycket på om man utforskar för att hitta nya vapen och secret missions. Precis som W101 bygger de på att man ska spela om på högre svårighetsgrader då det funkar som New Game+.

Av Blewris

@CrazyBlueberry: Splatoon singleplayer tar ca 6 timmar om jag minns rätt. Synd att det inte finns fler levlar för jag tyckte det blev mycket bättre mot slutet. Levla i multiplayer vet jag inte då jag inte kört sen de första veckorna efter launch och blev bara level 13. Men hur mycket XP man får beror på din poäng i matchen då det vinnande laget även får lite bonus.

Tycker givetvis du ska gå in på Bayonetta 1&2 först då de ligger strax bakom W101 som mina favoriter

Vad är det du menar med att köra klart SM3DW? Klara alla levlar eller få 100%? Jag har 100% men då körde jag ett par levlar med varje karaktär lite då och då under några månader. Definitivt inget man sätter sig och gör på kort tid.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Ah, härligt. Jag gillar utmanande spel, men det här spelet är sällan svårare än Donkey Kong eller?

Väldigt svårt att jämföra med ett plattformspel. Det är rejält svårt helt enkelt. Det är först för att kontrollerna tar en stund att komma in i då spelet är väldigt unikt (lovar att du aldrig har kört ett spel i dess like) och senare blir det svårt för att Platinum Games gillar att överdriva.

Tar ett tag att lära sig "rita" formerna för vapen, göra det snabbt och samtidigt hålla koll på diverse fiender och miljöfaror. Det man ritar med är medlemmar i din trupp och de kan ta skada. Om du t.ex. ska göra en cirkel för Unite Hand och ritar in i eld eller en fiende som är täckt med taggar kommer gubbarna ta skada och svimma så avbryts formen. Därför kan man inte göra formerna på exakt samma sätt i alla situationer utan måste anpassa sig och rita dom åt olika håll.

Det blandat med att man inte vet vad som funkar bäst mot olika fiender, att man oftast blir attackerad av många samtidigt och att de gör väldigt mycket skada kan/kommer bli frustrerande. Du tappar dock inget när du dör förutom poäng, har en fiende 50% hp när du dör har den fortfarande det när du börjar leva igen. Därför kan man inte fastna som i andra spel.

Blev totalt mosad första gången jag körde igenom det, majoriteten av awards var Consolation Prize (motsvarigheten till Stone i Bayonetta). Efter hoppade jag direkt in på Hard och möttes då av en sjyst blandning av de svårare fienderna och fortsatte att bli mosad. Då avbröt jag och spelade istället om det på Normal. Kunde direkt märka att man blivit bättre eftersom det nu var jag som lekte runt med fienderna istället för tvärtom. Väldigt tillfredsställande

Tips för när du ska köra sen:

  • Köp Unite Guts och Unite Spring så fort du kan. Det är din block och dodge, väldigt dumt att man inte har de från början.

  • Använd Team Attack (och senare Wonderful Stinger med Unite Gun) ofta då det funkar som lock-on och stunnar om man använder de tillräckligt mycket.

  • Använd Wonder-Liner för att snabbare återhämta gubbar som spridits ut när du tagit skada.

Bra att veta är att det här inte är som Bayonetta. Det har många likheter men systemet är väldigt annorlunda och det är mycket annat än vanlig combat inblandat. Det skiftar ofta genre till olika sorters shmups m.m. och har även lite Zelda-aktiga pussel. Sett många säga att man kommer gilla W101 om man gillar Bayonetta, DMC och liknande vilket jag tycker ger fel bild på vad spelet är. Bättre att bara se det som ett action-spel.

Shit vad långt det här blev men iaf. Här är guiden jag nämnde tidigare. Väldigt bra att kolla på då den går igenom det mesta och kommer underlätta enormt (du behöver inte oroa dig, det kommer vara svårt ändå ). Det mer avancerade är ingenting man behöver nöta in men när det är så lite handhållning i ett så pass tekniskt och svårt spel är det bra att veta om.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrwWQGfD4d7H_r3hkL6xsJ...

Lycka till

http://i.imgur.com/TLNbgnV.png

Av Blewris

@CrazyBlueberry: Mitt absoluta favoritspel till konsollen. Du får va me på att det är ordentligt svårt i början och nån handhållning existerar inte öht. Finns en bra guide på youtube av Saur med tips och sånt som är bra att veta.

Kör på Normal och ge inte upp

Av Blewris

@tyvar1: Har du inte Wonderful 101? Skäms på dig!

Av Blewris
Skrivet av biorrith:

2an spelade jag aldrig av någon konstig anledning. Väldigt konstig då jag köpte den och har den i bokhyllan.....

Det borde du definitivt göra. Otroligt bra spel.

När du kör 3D World försök att ta alla stämplar och gröna stjärnor. Tycker levlarna blir lite tråkiga om man skippar att utforska.

Av Blewris
Skrivet av biorrith:

Jag funderar på Mario 3d, någon som har något att säga om spelet?
Jag älskar övriga New Bros spelen (har alla), så jag kommer väl gilla 3d med?

Menar du specifikt 3D World eller säger du att du aldrig har spelat ett 3D Mario? Själv föredrar jag 3D då SM64 var ett av de första spelen jag klarade ut.

Allihop är väldigt bra så det är bara att välja ett du tycker ser intressant ut. Rekommenderar Super Mario Galaxy 1 eller 2 då jag tycker de är bäst.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Härligt! Hoppas du blir nöjd, jag personligen tyckte steelboken var otroligt snygg!

Kom precis hem och kollade igenom allt. Håller med, steelboken var riktigt sjyst. Gillar artbooken också.

Skrivet av tyvar1:

kul!

Spelat en stund nu. Är alldeles ensam hemma med alla lampor släkta och kör med hörlurar. Är fan läskigt. :/

Älskar skräckfilm så detta spel kommer jag nog garanterat älska. Hittills är allting hur bra som helst! Sitter helspänd framför Tvn.

Tips till alla som ska skaffa spelet är att kolla alla notes för lite mer story kör också med original språket, blir lite mer ballt med japanska enligt mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Också själv hemma i ett stort hus, tänkte börja spela lite senare ikväll. Kommer definitivt köra på Japanska, en halvdan dub förstör stämningen.

Av Blewris

@CrazyBlueberry: @tyvar1: Ska också iväg och hämta mitt nu