Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av Oldskool:

Hade du 3 fps medans du spelade ?

Jag tar det som att du faktiskt tog Nvidias rekommendationer på allvar.

Av Friterad
Skrivet av lakej:

Vem fan spelar Call of Duty år 2015.

Ptja, det är fortfarande över 10 miljoner BO2 spelare totalt och det spelet släpptes ju 2012.

Av Friterad
Skrivet av RealMadrid:

Jo jag köper definitivt det. Dock vet jag inte om det är värt det då jag typ enbart använder datorn till att surfa samt stream viaplay samt netflix.

Sedan undrar jug hur det ser ut med värme samt ljud med en retina kontra Air. Då Air kör på en CPU med låg volt så är den ju sjukt sval samt tyst. Är det samma sak med retinan?

Enligt recensioner så är den i princip helt tyst om du gör enkla grejer på webben, tittar på video osv. Det är först om du spelar eller använder redigeringsprogram till exempel som den kan låta lite. Värmen skall inte heller vara några problem

Av Friterad

Tycker det är ganska meningslöst med MBA om man nu inte vill ha 11" då. MBPr för 12490kr är ju långt mycket snabbare, har 12(?) timmars batteritid och givetvis Retina då. Sen är ju vikten och tjockleken inte mycket mer/större än MBA.

Av Friterad
Skrivet av mrqaffe:

Det finns ingen anledning att stänga ner program o flikar i webbläsarna om man har ram nog, har man lite minne så blir man ju tvungen eller så swappar datorn och då märker man ju av hastigheten men med tillräckligt med ram för det man gör så används knappt disklagring när datorn väl är igångsatt.

Inte bara RAM som spelar in.

Av Friterad
Skrivet av mrqaffe:

Jag använder framförallt samma program hela tiden utan att stoppa o starta dem hela tiden, de rullar då för det mesta från ram/ramdisk så skillnaden var så obefintlig för mig att jag har plockat bort ssdn ur den dator som mestadels är igång.
Men starttiden verka ju vara viktigt för många, jag startar om så sällan jag kan och om det då tar 5 sek eller 5 minuter är ointressant för det sker typ max 1 gång i månaden vid uppdateringar, ibland blir det mer sällan än så.

Har du igång programmen hela tiden så är det inte konstigt. Men det är nog ganska uppenbart att dom allra flesta inte gör så.

Av Friterad
Skrivet av mrqaffe:

Nähä, vad är det då för fördel med en ssd ? Det som går snabbare är ju starten för efter det så kör man ju det mesta från ram, som sagt skillnaderna finns där när datorn är nystartad men vid normalt användande så är det väldigt liten skillnad när datorn varit igång några dygn.

Vad är det för program du använder då? Anteckningar? Jag märker en tydlig skillnad

Av Friterad

Är det dom enda valen? I så fall 4790 om Xeons stöd för ECC osv inte behövs.

Av Friterad
Skrivet av mrqaffe:

Nej det är definitivt inget måste utan det beror på hur man använder datorn, jag har haft ssd i den stationära men plockat bort den för det gav igen skillnad alls där när datorn varit igång några dagar, det var bara starten som var snabbare så det var totalt bortkastat att ha i den stationära datorn, den kör ändå allt från ram efter några dygns drift, däremot är skillnaden påtaglig i datorer som ofta startas om eller har lite ram, en ssd är också en bra sak i en äldre dator som ofta har både lite ram och slö hdd.

Man köper ju inte en SSD enbart för att starta datorn snabbare, inte vet jag någon som har gjort det i alla fall.

Av Friterad
Skrivet av OldComputer:

@Friterad: Hur kommer det sig att alla har så jävla långa laddtider på allt? Är det för att man aldrig defragmenterar sin HDD, Har för lite RAM eller är det för att NTFS suger? Kan starta GTA V i Windows 7 (VM i Linux) på < 10 sek från en btrfs-formaterad HDD.

Du vet väl att det är mer än bara när man startar ett spel som det laddar?

Av Friterad
Skrivet av Aeig:

Nej det är så det ligger till, jag lägger ingen värdering i detta utan bara lägger fram det, jag tycker Nvidia generellt för den normala användaren är det bättre valet, köp deras kort : )

http://www.techpowerup.com/img/15-06-17/160b.jpg

http://icdn2.digitaltrends.com/image/amd-radeon-fury-x-3dmark-firestrike-897x1065.jpg

Snälla använda inte benchmark program eller liknande för att jämföra kort. Säger ingenting om vem som faktiskt får bättre resultat i spel.

Av Friterad
Skrivet av philipborg:

Ska du syssla med saker på skrivbordet så bör du ha SSD. Ska du enbart spela behöver du inte det.

Nja, ganska irriterande i spel som tar väldigt lång tid att ladda. Vore gött med en större SSD som man kan installera GTA V, BF och andra spel som laddar i tusen år.

Av Friterad

Använder Onedrive eftersom det fanns på skoldatorn och fungerade väldigt smidigt. Egentligen väldigt lite behov av molntjänster förutom att se till att jag kan nå några dokument från vilken enhet som helst så att man inte får så stort uttrymme längre bekymrar inte mig men är nog en ganska idiotisk idé i alla fall om detta gäller för användare som redan har ett konto

Av Friterad
Skrivet av xpanterx:

Ska jänkarna köpa alla svenska utvecklare?

Ja tyvärr verkar det så.

Av Friterad
Skrivet av Foxmaner:

hahah vilken fråga! Något du funderar på? Tror inte det iallafall. skulle bli ett väldigt liv då iallafall från flera djurrättsorganisationer. Bf3 fick ju te.x skit för att man dödade EN råtta i en cutscen.

Har man inte mycket att klaga på så får man ta vad man får

Av Friterad

Bästa gratis är utan tvekan OBS tycker jag. Om du har rätt konfiguration så kan du få topnotch kvalité eller lite sämre kvalité om du inte har prestandan.

Av Friterad

Om du tror det är defekt så ska du bevisa det om det har gått så lång tid efter köp.

Av Friterad
Skrivet av Ricerunner:

Hade du sett originalinlägget så jämförde jag med min mobil.

Men herregud, Klockfrekvenser och kärnor är långt ifrån det enda som spelar roll när det kommer till prestanda. Din mobil är inte i närheten av dessa laptops prestanda. Föreslår att du läser på lite till att börja med.

PS: Använd aldrig CPUBOSS/GPUBOSS för att göra jämförelser. Mer värdelösa sidor får man leta efter

Skrivet av Allexz:

Oavsett vilket område du ska ha datorn till så är Acer aldrig valet.

Acer är de absolut billigaste datorerna du kan hitta på marknaden, fastän att de oftast är på specifikationen mycket snabbare än konkurrenterna...

Varför? Gissa!
Dåligt byggda datorer med bristfällig kylning där man snålat in på alla hörn man bara kan, där inkluderat support och service.

Allt som oftast så överhettar Acers datorer på grund av den bristfälliga kylningen, vilket innebär att de är varma, högljudda och att de konstant throttlar och ligger på absolut lägsta klock möjliga för att ej smälta i handen på dig.

Acer är aldrig valet för något seriöst.
One time Acer, never again Acer.

Samma erfarenhet av HP.

Av Friterad
Skrivet av Pan.Pan:

Nej, riktigt så enkelt är det inte, ett program komer inte prestera bättre på en två-kärnig processor jämfört med en fyr eller åttakärnig. Du kommer inte se någon prestandaförbättring hos det enskillda programmet om den bara använder sig av en tråd, hos en hundratusen-kärnig processor vs en två-kärnig, men det kommer inte prestera bättre på den sistnämnda om inte koden är specifikt gjord för just den processorn.

Inte vad jag har läst men men

Av Friterad
Skrivet av stormense:

Det står "Ad"...