Inlägg

Inlägg som AxelSLK har skrivit i forumet
Av AxelSLK
Skrivet av kwame:

Jag hade definitivt satsat på den faceliftade versionen.
Betydligt snyggare exteriört och ja invändigt är det enorm skillnad.
Hur mycket skiljer sig den du tittat på jmf med en av de faceliftade versionerna?

Lite svårt att säga men jag skulle ge 118k för den jag kollat på (inte faceliftad) och jag har svårt att tro att jag skulle få en faceliftad för samma pris och som är i lika bra skick. Håller dock med om att interiören var betydligt snyggare i den faceliftade versionen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AxelSLK

Okej tack så mycket för hjälpen

Av AxelSLK
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Äger själv en c180 Kompressor från 2007 som nu har gått 16k mil. Karossen du kollar på heter egentligen W204. Jag är personligen väldigt nöjd med bilen även om jag är sugen på en större motor idag W204 var ett stort lyft från tidigare generationer av C-klassen då Mercedes valde att lyfta fram den som ett alternativ till E-klassen för den som ville ha en mindre Benz.

W204 har varit en bil som har fått ett bra mottagande av både recensenter och tester. Några direkta barnsjukdomar har jag inte hört något om.

2011 fick den ett facelift som gav mjukare linjer i karossen och en exklusivare interiör. Det va ett ganska stort facelift och jag misstänker att Mercedes tog med sig en del eventuella sjukdomar då. Personligen gillar jag den äldre varianten bättre då den ser betydligt mer aggressiv ut. Men det är personligt. Interiören är dock betydligt snyggare efter 2011.

En bra sak att fundera över är vilken typ av förare du är. Mercedes har i huvudsak två olika paket som bestämmer karaktären på bilen.
"Elegance" - Den typiska "gubb-mercan". Komfort är prio, mycket läder och trä i interiören och mer krom på utsidan med en en stjärna på huven så klart!
"Avantgarde" - Ett sportigare val med en styvare upphängning, mindre krom, skålade sportstolar och en stjärna i grillen istället.
När folk tänker Mercedes så är det Elegance som de tänker på. Jag är själv en ung och fartglad person så jag håller mig till Avantgarde.

Det är avantgarde på just denna bil vilket passar mig bra. Komforten kändes dock otroligt bra, har bara erfarenhet av en bmw325 årsmodell 07 typ med lite sportigare utrustning och om man jämför med den så var komforten bra mycket bättre i mercan. Det som ställde mig var att det är en 5stegad automat i den jag kollar på och jag har för mig att jag läst någonstans att på 11ans årsmodell så skulle 7stegad automat vara standard. Jag är dock fortfarande osäker på om det är en 11a eller 10a. När jag kollar upp den på bilregistret så står det "fordonsår 2010", "fordonet tillverkat 2010/10" men att den blev påställd 2011-03-01. Snackade med han som äger den och han säger att den ska vara årsmodell2011 och att den 7stegade automatlådan var ett tillval. Det spelar dock ingen större roll för mig om den är av årsmodell 10 eller 11 i och med att den har gått så lite och är väldigt fin i allmänhet. Och som ni märker så är jag väldigt okunnig och allmänt relativt obrydd om alla dessa smådetaljer. Prio1 för mig var att hitta en fin bil som inte hade gått allt för långt.

Detta med facelift förstår jag mig dock inte riktigt på men den ser iaf ut exakt såhär förutom att det är en annan färg.

https://www.google.se/search?q=mercedes+c220cdi+2011&safe=off...:

Och såhär ser den ut invändigt.

https://www.google.se/search?safe=off&biw=1440&bih=803&tbm=is...:

Av AxelSLK

Mercedes c220 cdi 2010

Hejsan, vet inte riktigt hur många bilintresserade som rör sig i dessa kretsar och valde förmodligen fel forum att ställa en sådan fråga på men har alltid blivit väl bemött av alla här på sweclockers så väljer att skriva här. Har nämligen börjat fundera på att köpa bil snart. Eller jag har väl mer eller mindre bestämt mig för att köpa en mercedes c220 cdi 2010 men jag undrar allmänt vad ni vet om denna bil. Var och provkörde den för några dagar sedan och det var en otroligt fin bil enligt mig men har inte så mycket erfarenhet av bilar i allmänhet och framför allt inte mercedes. Vad är det för vanliga problem på denna bil och vad finns det för pros/cons?

Just denna c220 har gått 8,5k mil och är i otroligt fint skick både utvändigt och invändigt. En annan sak jag undrar över är vad skillnaderna är mellan äldre c220 och nyare. vad jag förstått så ska de vara ungefär likadana från 2007-2012 men jag undrar om det finns någon nackdel med 2010 jämfört med till exempel 2011. (Den nuvarande ägaren av bilen trodde nämligen att den var av årsmodell 2011 men när vi kollade på bilregistret så var den av årsmodell 2010). Är tacksam för svar

Av AxelSLK

Statiskt ljud när högtalare är ikopplad i pc

Tjenare! Har ett par YAMAHA HS7or och ett komplete audio 6 ljudkort som går via usb in till datorn. Grejen är den att när jag kopplar ljudkortet till min stationära dator så får jag ett statiskt ljud ur högtalarn. När jag kopplar ljudkortet till min macbook däremot så låter det ingenting. Har provat bakre samt främre usb-utgångar på pc:n utan någon skillnad. Någon som vet vad detta beror på och om det finns någon lösning?

Kan även tillägga att jag har en usb-hub som har extern strömförsörjning och när ljudkortet är kopplat till usb-hubben sen till datorn så minskar störningar men dom försvinner inte helt. Av detta så kan man ju gissa på att det är något med strömförsörjningen från usb-utgångarna på pc:n som är knas. Vet dock inte vad det kan bero på i och med att jag har nyss bytt psu och moderkort till ett EVGA gq 650w (plus gold) och MSI z270 gaming pro carbon.

Tacksam för svar.

Av AxelSLK

@Andreaz1: Okej, skönt att höra. Min förra cpu hoppade ju självklart men inte med så stora marginaler. Kanske byter kylpasta bara för att vara säker men tack för svaret iaf Klockan ligger dock på 4400 ganska stabilt och hoppar endast ner ibland. Bör den inte automatiskt sjunka när processorn är i idle?

Av AxelSLK

Cpu temp hoppar under idle

Tjena. Fick nyss hem en i7 7700k och märkte att tempen hoppar väldigt mycket under idle. Normalt ligger den runt 30c under idle men ganska ofta (typ varannan sekund eller så) så kan den hoppa upp till 55c ungefär. Har även lagt märke till att klockan hoppar ganska mycket också. Ligger på 4400MHZ under idle men ibland går den ner till 3800MHZ och ibland går den ner till 800 ungefär. Är detta normalt? Känns som att det kan slita på cpun om den klockar ner och upp mellan 800MHZ och 4400 hela tiden. När den är på full load ligger dock tempen stabilt runt 60c.

Satte in processorn idag och tog av och på kylaren en gång utan att tvätta och sätta på ny kylpasta. Tänkte först att det var kylaren som satt dåligt men efter att jag märkte att klockan hoppade rätt mycket så blev jag osäker. Har förövrigt följande grejer:

Mobo: Z270 gaming pro carbon (nyköpt och sattes in samtidigt som cpun)
Graffa: EVGA gtx 1070sc
RAM: Kingston HyperX 8gb 2400mhz (också nyköpt. Köpte 2st 8gb men en av dem var trasig och datorn vägrade starta med det minnet i)
PSU: EVGA 650gq (Också nyköpt)
Kylare: Corsair H100i v2 (Kändes kanske som aningen höga temperaturer generellt?)

Funderar på om det kan vara moderkortet som kan vara trasigt och ge felaktiga temperatureravläsningar också? Som sagt så hade jag problem med att datorn inte startade när ena ramminnet satt i och det kan väl möjligtvis bero på moderkortet? Provade dock starta datorn med bara det trasiga minnet i och det gick inte heller. Tacksam för svar MVH

Av AxelSLK

Okej, tack så mycket för snabba och bra svar! Ni har övertalat mig, blir nog att klicka hem EVGA-nätagget isf. Tack för tipsen!

Av AxelSLK

Bör jag köpa nytt nätagg?

Tjenare! Efter många sparade slantar så drog jag till på ett msi z270 gaming pro carbon, i7-7700k och nya ramminnen. Kör nu med en lite äldre i5a som har ca 3år på nacken och ett gtx1070 så kände att det var dags att uppgradera cpun. Kom dock på i efterhand att jag kör med ett nätagg som är ca 6år gammalt och det är inte direkt det bästa heller (Chieftec aps550s). Blev i alla fall osäker på om nätagget kommer klara all ny utrustning och dessutom om nätagget inte pallar eller går sönder inom en snar framtid, kan några av de övriga komponenterna skadas?

Förstår att det alltid finns en risk för att andra komponenter kan skadas om något havererar i datorn men jag undrade mest bara om någon vet om det finns någon sorts failsafe i nätagget som motverkar att det ska kunna hända. Har för övrigt tänkt köpa en ny psu inom en snar framtid men eftersom att jag pungade ut rätt så mycket för alla nya komponenter hade jag hoppats på att kunna köra på det nätagg som jag har i någon månad till men måste jag köpa ett nytt så måste jag.

Av AxelSLK

@Laxpudding: På displayspecifications står det att båda har VA som panel. Är det bra eller dåligt? är ips bättre?

Av AxelSLK

Bra tv för ps4

Tjenare! Nu är det dags att skaffa en ny tv som jag framför allt har tänkt använda för spel men även film osv. Var inne på Elgiganten och mediamarkt idag och fick dessa rekommenderade.

http://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-kd55xe7077saep-xe70...

https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE40MU6475XXC/...

Tanken var att jag skulle hitta en TV som funkar bra för spel (relativt låg input lag osv), är 43tum+ och inte kostar allt för mycket (hade tänkt mig mellan 7k-8k). Förstår att denna budget inte riktigt duger om man ska ha en bra gaming tv men är inte direkt en hardcore-gamer när det kommer till konsolspel så orkar inte lägga allt för mycket pengar på det. Känns bara tråkigt att lira på en tv med typ 50ms i input lag men det förstår ni säkert. Har dessutom jävligt dålig koll när det gäller tv-apparater så all hjälp skulle uppskattas.

Av AxelSLK

@mrqaffe: med potentialskillnader menar du då skillnader i strömmen? Jepp jag kör med obalanserad tele från mitt ljudkort till högtalarna men har det verkligen någon betydelse då störningarna kommer så fort jag startar högtalarna utan att en ljudkälla är kopplat till dom? Det räcker med andra ord att BARA ha strömkabeln i och så fort som jag slår på högtalarna så börjar det låta.

Av AxelSLK

statiskt ljud i högtalare

Flyttade nyligen in i en ny lägenhet och mina högtalare (yamaha hs7) ger ifrån sig ett statiskt ljud som låter ungefär som om en telefon ligger för nära en förstärkare om ni förstår hur jag menar. Trodde från början att det var ett elfel då det lät olika högt beroende på vilket vägguttag jag kopplade in högtalarna till men sen provade jag gå runt i lägenheten med högtalaren och märkte då att det inte låter något i köket men så fort man kommer in i vardagsrummet så börjar det pipa. Har snackat med en granne som har samma problem som mig och enligt han var det en teliamast som finns i närheten som på något sätt skapar dessa störningar.

Jag har egentligen bara två frågor. Om vi tar för givet att det är denna mast som gör att det låter i högtalarna, beror det på att masten påverkar elen i lägenheten vilket i sin tur ger störningar i högtalarna eller att denna mast direkt påverkar högtalarna? (det spelar ingen roll om man har högtalarna inkopplade i någon ljudkälla utan så fort man startar högtalarna med endast ström inkopplat så börjar det låta. Det verkar inte heller spela någon roll om man ökar gainen på högtalarna). Om man nu tar för givet att det är masten som skapar störningar i högtalarna, vad finns det isf att göra åt saken? Går det att isolera högtalarna på något sätt?

Är väldigt dålig på sådana områden men om det är någon som har den minsta aning om vad det kan vara så uppskattas det väldigt mycket.

Av AxelSLK

@mrqaffe: Jo vet att strömen kan vara ett problem i vissa fall men det står på Antlions hemsida (de som gjort micken) att det går att koppla det till ett externt ljudkort och att de rekomenderade att man köper en vanlig 3.5mm till XLR adapter men då undrar jag om det spelar någon roll om 3.5mm ingången på adaptern är Mono Eller Stereo?

Av AxelSLK

@jsdapocnma: Ursäkta om jag stör men hur löste du problemet? Sitter i samma sits där jag vill använda mitt komplete audio 6 ljudkort. Har förstått att man måste ha en XLR kontakt men spelar det någon roll vilken man köper? Måste det vara en specifik 3.5mm mono hona till XLR hane eller? Funkar denna tex? https://www.emusic.se/product/28524/R%C3%B6de-VXLR?gclid=Cj0K...

Någon som vet om miken är stereo eller mono btw?För om jag köper en 3.5mm stereo till XLR adapter och miken är mono så funkar väl inte det? Eller spelar det någon roll?

Av AxelSLK

UPDATE

Har nu gjort en clean install av windows 10 och laddat ner alla nya drivrutiner etc (tror att w10 har uppdaterats klart). Kollade även igenom alla ljuddrivrutiner i enhetshanteraren och updaterade alla och nu flyter spelet på hur bra som helst.

Började med att köra capat fps i spelet i windowed mode i ca 1h och det funkade hur bra som helst (någon liten fps-drop på ca 3frames men annars hur bra och stabilt som helst). Har dock känt att windowed mode inte presterade riktigt som jag ville så jag bytte till fullscreen och capade fpsen via rivatuner statistics och det flöt på hur bra som helst under de ytterligare 30 min som jag spelade.

Har dock haft lite problem med fullscreen då spelet vill på att crasha med det ibland. Inte riktigt säker på varför men jag har märkt att om man ändrar inställningar i spelat medans man spelar så börjar spelet prestera sämre av någon anledning så det bästa alternativet verkade vara att gå in i spelet och fixa alla inställningar som man vill ha tex capa fpsen på 60 för att inte cpun ska ligga på 100% load och sedan starta om spelet så att det får starta upp med de nya inställningar och då brukar det oftast funka helt felfritt.

Av AxelSLK
Skrivet av imdaniel:

@AkoSpelar:

Det har inte med specsen på hårdvaran att göra iaf. Dina delar ska klara spelet galant. Låter mer som nån bugg eller drivrutinsknas. Svårt att säga men jag hade ominstallerat Windows

Skrivet av anon179202:

Letade lite på nätet ang. ditt problem och många har samma problem
Vissa påstår att det fixade sig när dom bytte ljudkort (??)
Andra när dom la en cap i Afterburner till max 60 fps (finns kanske samma sak i ingame settings?)

Ja var lite inne på det med att capa fpsen. Detta funkade ju bara i windowed mode men då flöt det på bra i ca 30 min sen så började det lagga. Har dock inget ljudkort och kändes lite drygt att köpa ett Har dessutom ett logitech g35 vilket är ett usb headset så har väl ingen direkt användning av ett ljudkort eller?

Var lite inne på samma och hade nog tänkt göra en ominstallation imorgon och prova lyckan

Av AxelSLK

The division fps drops

Tjenare! Köpte nyss The Division men har stora problem med fps drops och stutter-lag. min setup är följande

CPU: Intel core i5 4670 (3.8)ghz
gpu: EVGA gtx1070 sc 2136mhz
mobo: msi B85M E45
psu: 550w

Men för att komma till problemet nu då. När jag startar the division i windowed (full screen) med v-sync på auto (slår man av v-sync så laggar det) så ligger jag stabilt på 60 fps ett bra tag men efter en kanske 30 min av spelande så börjas det med fps-droppandet och håller på tills man har startat om spelet och då är det bara börja om från ruta ett igen. Det lustiga är att om jag byter till fullscreen så ligger jag på 80fps (vsync funkar inte av någon anledning) oftast men då kommer laggandet direkt istället för att börja efter 30 min av spelandet.

Jag har lagt märke till att cpun ligger på 100%load när jag har fullscreen på och det kanske är därför som det laggar eftersom att när jag slår på windowed så sjunker det till ca 90%load. Har inte märkt någon direkt skillnad med att byta från ultra till low i settings. Tempen på grafikkortet stiger aldrig över 65c och spun stiger aldrig över 60c.

Vet någon vad felet är? Är det problem med drivrutiner eller liknande eller är det helt enkelt min processor som inte hänger med? Vet att grafikkortet ska klara spelet utan problem på ultra men som sagt så gjorde det ingen skillnad om jag bytte till low heller.

Av AxelSLK

gtx 1070 problem med cs go och overwatch?

Tjenare. Har nyligen fått hem mitt nya EVGA gtx 1070 sc och självklart var jag tvungen att försöka överklocka lite. Iaf så fick jag första drivrutinscrashen på core +150 och mem+500. drog då ner allt till core +140 och mem +450 och allt flöt på i dryga timman i heaven, Ingen crash i 3dmark eller furmark heller och gick in på gta v med alla settings på fullt i ca 40-50min och inga problem där heller. Däremot så startade jag cs go och skulle lira lite men då jäklar fick jag ganska fort en drivrutinscrash. Provade även dra upp core voltage på 20% men ingen direkt skillnad. Gick även in och skulle spela overwatch men samma där.

Är det kanske något problem med drivrutinerna och just dessa spel eller vad är det som framkallar en ostabil överklockning på just dessa spel som inte direkt är så tunga på grafikkortet? Kan tillägga att jag har lägre resolution och allting på low i settings i cs.

Förmodar att det är en ostabil överklockning och att jag förmodligen måste sänka den eller höja core voltage men isf en följdfråga på det. Är det riskabelt att dra upp core voltage till upp emot 50-100%? Sänker det livslängden på kortet med år och dagar eller är det relativt safe?

Tack på förhand/ Axel

Av AxelSLK

1070 sänker core clock sakta men säkert.

Har ett EVGA 1070 sc som jag i skrivande stund dragit upp +120 alltså ca 2113Mhz och det verkar vara stabilt för stunden men problemet är att kortet endast kommer upp i 2113Mhz just när jag startat heaven och efter att jag startat benchmark och låtit det gå ett litet tag så sänks clockan till ca 2088 och hoppar upp och ner lite därifrån. har detta något med tempen eller volten att göra och hur fixar man det?

Edit: fick upp den i +150 med andra ord 2138Mhz totalt innan jag fick en krasch. värt att tillägga är att tempen har aldrig överstigit 63 och då har jag haft heaven uppe i säkert 1h i sträck (visserligen utan att benchmarka men iaf) och så har jag inte heller ändrat något på core voltage. Problemet kvarstår dock och clockan ligger som mest bara på 2100 och därikring när jag kör heaven. Däremot startade jag gta5 och gick in i online och körde allt på det högsta och då märkte jag att kortet låg uppe i 2138Mhz men efter ett tag så clocka den ner sig till ca 2114Mhz igen.

Det är väl egentligen ingen massiv fps-skillnad från 2138 till 2114 men jag hade dock velat ha den absolut på max clockfrekvens ett tag bara för att se så den absolut är stabil.