Inlägg

Inlägg som Vituraz har skrivit i forumet
Av Vituraz

Jag är då väldigt nöjd med mina Cloud Flight som jag haft ca ett år, och verkar passa ganska bra in på dina önskemål.

Bekväma, lätta och isolerar omgivningen rätt så bra (sköna att vika av från ena örat också). Lång batteritid, sitter nästan 8 timmar per dag mån-fre och räcker närmare en vecka om jag stänger av belysningen, som jag alltid gör, specad till 30 timmar, och det tror jag då den gör lätt. Helt ok ljud och mikrofon, inte lika bra som trådat, men fullt tillräckligt.
Bluetooth finns icket.

Av Vituraz

CTS HES-3109s är ingen router. Det är en konverter/tjänstefördelare, så det är bara att koppla i din router och använda den som router.

Av Vituraz
Skrivet av Aldric T:

Det fungerar faktiskt riktigt bra, kör själv så hemma. Vårt hus är från 1939 så det är ingen brist på armerat betonggolv med lite metallrör för vatten i. Har 2 st Orbi på boningsplan och sedan går en kabel genom golvet från router-Orbi:n. I slutet på den kabeln sitter en Asus N56U på samma SSID. Alla våra trådlösa prylar studsar mellan Orbi och Asus utan problem, och då är den såpass basic att det inte går att ställa ett signalvärde för forced disconnect.

Var just inne och kikade på den för jag kom inte ihåg vad den hette. 110 dygn utan minsta hicka, känns bra :).

Skrivet av MacAllan:

Som nämnts funkar det utan problem.
Satte en Lyra puck som AP efter en N56U router hos föräldrarna och alla enheter hoppar över när man går från ena sidan till andra av huset.

Aha, det var ju roligt att höra att det funkar så bra!

Av Vituraz
Skrivet av MacAllan:

Varför stänga av wifi på routern?
Bara att ge AP samma SSID och lösen som routern så hoppar man till starkaste sändaren när den man är ansluten till blir för svag.

@heffaklumpmamma Skippa mesch och sätt upp ett par AP på lämpliga ställe som du ansluter med kabel, konfigurera dom som jag skrev ovan så kommer enheterna hoppa när du rör dig i huset.

Tror inte roaming funkar särskilt bra om man blandar, men jag kan ha fel. I större nätverk blandar vi aldrig APs, inte ens samma märke just för att få bättre roaming. Är dock inte särskilt beläst på hur det funkar med budgetvarianter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vituraz

1032 olästa and counting. Kollar mailen varje dag och läser det viktiga. Har dock alldeles för mycket reklam och notiser, så det är därför det är mycket oläst.

Av Vituraz
Skrivet av ztenlund:

Är det rätt uppfattat att hans däckverkstad säljer olagliga rallydäck med långa spikar som dubbdäck och slicks som dubbfria vinterdäck?

Japp, han har nog större marginal på sina nabbdäck

Av Vituraz

Behåll routern, stäng av wifi på den och köp 2 APs som du drar kabel till

Av Vituraz

Såg detta härliga inlägg på facebook häromdagen
https://imgur.com/aBwXSKk

Av Vituraz
Av Vituraz

Men alltså.. Vibrerar på 3an och 4an? Då har det inget med motorn att göra om det går bra på övriga växlar. Märks lite på 5an men maskeras av skeva skivor? Skeva skivor uppenbaras inte om man inte bromsar. Trist läge men jag tror inte den går ryckigt pga motorn om det uppenbarar sig som du beskriver.

Av Vituraz
Skrivet av Calsoe:

AWD/4WD är ju egentligen bara användbart om du drar tungt eller ska upp för hala backar. Det ger ju ingen ökad säkerhet med fler drivhjul (snarare tvärt om om man tittar på statistiken).

Alla bilar har ju redan fyrhjulsbroms och fyrhjulsgrepp.

Du har aldrig provat på en omkörning med fyrhjulsdrift i slask hör jag

Av Vituraz

Köpte nya dubbdäck förra vintern (bor vid kusten i Norrbotten) och skulle inte vilja köra friktion just för att inte riskera att helt plötsligt inte ta mig hem om det exempelvis regnar på blankis (visst tar man sig troligtvis hem utan dubbar också, men inte lika säkert).

I vintras var det en sådan dag och jag hade förvånansvärt bra fäste trots sämsta möjliga förhållande, trafiken gick knappt framåt och sanden frös in direkt, men jag kunde i princip köra obehindrat. Vintern före kändes det betydligt mer spännande vid normala förhållanden på halvkassa dubbdäck. (så folket, se till att ha fräscha däck)

Av Vituraz
Skrivet av zabzab:

@Vituraz: https://gyazo.com/5c182b00419406cb6f9984af89e405ed.png
Så här skall man koppla enligt instruktioner på Kjell & Co:s hemsida för typ B.

Ursäkta, bild 1 menade jag såklart

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vituraz
Skrivet av zabzab:

På bild 1 har du orange där blå ska vara bland annat. Sett från höger i bildens håll ska du koppla blå/vit, blå, vit/orange, orange, vit/grön, grön, vit/brun, brun

Edit: bild 1.

Av Vituraz

Vet inte om detta stämmer fortfarande, men när jag var 15 så hade derbi och gilera högre effekt orginal jämfört med rieju, yamaha m.fl, som var hårdare strypta. Så då var derbi betydligt roligare otrimmad jämfört med rieju. Eftersom det är demo kanske du eller någon annan du känner kan provköra och se om det är någon skillnad? Kan ju ha ändrats en del på sistone.
Ska du köra trimmad eller ostrypt tycker jag inte du ska ha så fin moppe, och problemfritt lär det vara oavsett vilken du väljer

Av Vituraz

CTRL+ALT+DEL -> aktivitetshanteraren -> processer, och tryck på CPU så du får upp vilken process som drar högst procentandel, du kanske har igång något i bakgrunden som du inte behöver ha igång.

Av Vituraz

Skulle nog nästan hellre sätta kabelskydd på fasaden, om det inte går dra kabellisten på något diskret ställe (typ bakom gardin eller liknande). Men svårt att säga utan att se hur det ser ut, välj det du tror blir minst fult

Av Vituraz

Om datorn släcker ett helt hus är det inte bara fel på datorn, för dom bör inte ha hela huset på samma säkring, och om en huvudsäkring går ska det ändå inte bli strömavbrott i hela huset. Alltså tycker jag dom ska ta dit en elektriker också.

Av Vituraz

HVO för miljön såklart, ingen eller iallafall mycket lägre risk för alger dessutom. Gillar skarpt att dom gör diesel på avfall

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vituraz

Skruva typ en vit skiva i hålen du har, och i skivan kan du sen använda valfritt fäste. Du får väl kanske ta dubbla skivor, och inte allt för långa skruvar då