Inlägg

Inlägg som -=Mr_B=- har skrivit i forumet
Av -=Mr_B=-
Skrivet av PsyCor:

För min del är absolut en del av hypen död... Men jag kommer dock köpa en bara för att

The hype is strong with this one...

Hade hypen varit död, hade du ju inte köpt en.
Personligen är jag precis som tidigare, väldigt pris-känslig. Så vi får se. Däremot ska man kanske inte räkna med att det fortfarande går att modda de här enheterna på samma sätt. Nintendo gillar inte moddar, så de har kanske stängt den dörren. Förhoppningsvis hittar någon på ett nytt sätt då, för utan moddar är det ju meningslöst.

Av -=Mr_B=-

Jag vet inte vad andra gör med sina, men de jag kört i diskmaskinen är fulla med olja, och metalldamm från hårda liv i verkstäder. Oftast är jag tillkallad för att de slutat fungera, och inte i förebyggande syfte, för att de inte ska sluta fungera, och då är steg ett att försöka se om det finns uppenbara skador, och därefter ordentlig rengöring. "Oftast" räcker det att byta ett par kondensatorer, och få grejorna ordentligt rena, så fungerar det igen. Annars blir det till att hitta ersättningsdelar.
Det händer att det inte är olja och damm, men fortfarande blir den typen av hantering, och det är när det är folk som rökar vid datorn. När datorn är full med gulaktigt damm, och allt i datorn är klistrigt, då blir det diskmaskin innan jag rör grejerna. Det blir inte ens felsökning innan. Jag kan leva med att bli skitig, knappt, men inte fan tänker jag bli förgiftad.

Jag har aldrig råkat ut för det, men bara tre inlägg innan det här framgår det även att folket som kladdar moderkortet fullt med "frostskyddsmedel" för att köra kompressor, eller flytande kväve, diskar sin hårdvara.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av AdoringFan:

Du snackar i nattmössan.

Jaså? Det står annars så här på sidan:

Citat:

This is a sum of external funds that have been applied to your Steam account, either to purchase games on the Steam store or fund your Steam Wallet.

Det handlar alltså även enligt dem själva enbart om pengar du spenderat på dem, och inte rea, uppräknat till MSRP...

Skrivet av AdoringFan:

Enligt det där så har jag spenderat över $8000 vilket är helt åt skogen fel då jag inte spenderat mer än 4000 SEK totalt under de 13 år jag haft steam.

I så fall tycker jag det låter som om du behöver ta ett snack med Steam, och inte sura på mig. Jag kan inte hjälpa att de uttryckligen bara tar hänsyn till vad du betalat dem.

Skrivet av AdoringFan:

Och nej vi pratar inte om GMG, eller gråa sidor som säljer stulna nycklar. Utan Steam Rea.

Stulna, eller inte, kalla dem vad du vill, men de syns inte i den här statistiken, eftersom det enbart handlar om "pengar" du "gett" till Valve här. Skönt att du i alla fall gått med på att de faktiskt har möjlighet att se dina inköp...

Skrivet av Exxovion:

$466.98 sedan 2004 ... ändå har man nu över 300 spel i biblioteket på steam.

Som jag lite undrande frågat förr... Hur mycket kommer från tredjeparts försäljningsställen, är gåvor / promotions, osv?

Skrivet av Roger W:

Såvitt jag fattar så räknas ju alla pengar du skickat in till steam.

Mm. Valve bryr sig inte om hur du ger dem pengarna, om det är plus till ditt konto, syns det här.

Skrivet av Hinten:

7975.83 Dollarzzz på 9 år! XD -Haha lika mycket som jag pyntade för min begagnade KTM 690 SMC-R Super Motard.

Kicka Till Max... Nå, vilka pengar har du "spenderat mest tid med" ? Var det värt det, så att säga?

Av -=Mr_B=-
Skrivet av AdoringFan:

Vad pratar du om? Sidan har inte tillgång till din köphistorik med de summor du faktiskt spenderat.

Eh...
Låt oss titta på länken?
https://help.steampowered.com/en/accountdata/AccountSpend
Nu jämför vi den med steams webshop:
https://store.steampowered.com

Jag tycker mig se vissa likheter...

Det är alltså Valve, som via sina register på dina köp, på deras sida, ger dig statistiken. Det är exakt vad du spenderat på deras sida som visas. Självklart har Valve, via sina steamservrar, koll på vad du faktiskt spenderat. De har däremot ingen som helst koll på, och bryr sig inte i heller, om vad du betalat för spel som är köpta hos någon tredje part, vilket är varför Valves sida ovan visar 0.00 på alla tre raderna för mig, men andra siter som använder Steams nuvarande pris för att räkna ut vad ens spelbibliotek "är värt" anser att jag har 1600 dollar ungefär, i mitt bibliotek.
För de som handlat på både Steam och andra siter ger det här alltså en uppfattning om att man spenderat mycket mindre än man kanske har.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av AdoringFan:

Fast nu är ju summan baserad på deras "MSRP" så har man köpt under Rea så räknas ju inte rea prisen.

Summan som visas på Steams sida är vad du faktiskt spenderat på köp, hos / genom dem. Rea, ellelr inte. Det inkluderar inte köp gjorda hos tredje part, så som spel köpta på ICA, där cd nyckeln går att aktivera på Steam, eller köp på Humble bundle, GMG, osv.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av lord_vasagos:

59.39 dollar på 140 spel över en 6års period = under en hundring per år det kan jag leva med

Humble bundle FTW

Fast då uppstår ju frågan... Vad har du spenderat där?

Orelaterat, och inte riktat till Vasagos.
Vääääääldigt många verkar inte förstå att det som presenteras på sidan inte är hela kostnaden för spelbiblioteket.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Christley:

https://i.imgur.com/Zfl7Kho.png

den måste räkna saker man köpt specifikt på steam va? jag har 800 spel, men köper 90% av dom på humblebundle

Som jag skrev här:

Skrivet av -=Mr_B=-:

Rätt säker på att det som listats är enbart pengar spenderade på Steam, via steam wallet, kortköp, osv. Köp hos tredjepart, räknas inte.
Mitt spelbibliotek är som sagt "värt" 1600 dollars enligt utomstående räknare, men Valve tycker jag spenderat:
TotalSpend 2018-06-12 22:27:27.593 $0.00
OldSpend 2018-06-12 22:27:27.593 $0.00
PWSpend 2018-06-12 22:27:27.593 $0.00

Så visst... Inget är 100% säkert här i livet, men 0 dollar vs 123 "objekt" & 1600 dollar i faktiskt "värde", är ganska överväldigande bevisföring.

Skrivet av vinylens:

Tror inte siffrorna stämmer riktigt heller då jag fått en del spel, samt köpt en del på humble med.

Siffrorna stämmer garanterat. Men det är enbart vad du spenderat på just Steam. Gåvor, och spel från tredjepart, typ Humblebundle, och registrerade spel-nycklar, räknas inte.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av RaZman:

Strax över $3300, kändes aningen högt när jag i princip aldrig köper direkt från Steam. Skulle tro att en stor del består av CS-föremål, men även dessa köps främst externt.

Rätt säker på att det som listats är enbart pengar spenderade på Steam, via steam wallet, kortköp, osv. Köp hos tredjepart, räknas inte.
Mitt spelbibliotek är som sagt "värt" 1600 dollars enligt utomstående räknare, men Valve tycker jag spenderat:
TotalSpend 2018-06-12 22:27:27.593 $0.00
OldSpend 2018-06-12 22:27:27.593 $0.00
PWSpend 2018-06-12 22:27:27.593 $0.00

Av -=Mr_B=-

Min säger 0 på alla raderna. Vilket torde stämma. Alla mina spel är antingen gåvor, (Exempelvis från speltråden här) promotions av olika slag, eller spel köpta i fysisk butik, som registrerats på Steam. Väldigt mycket spel som köpts i fysiskt format, och registrerats på Steam.
Oftast har det varit den billigaste vägen, men i grund och botten är det för att jag vill ha en fungerande spelskiva, om det mot förmodan händer något med Steam... (Inte för att det faktiskt kommer fungera, steamspel kräver aktivering 90% av tiden för att kunna installeras fån skiva. De sista 10%'en, då ligger inte ens hela spelet på skivan, och måste inte aktiveras, utan laddas hem från Steam... Men jag vill ha skivorna. Tryggheten i att kunna visa upp något fysiskt som bevisar ägarskap, typ.)

Tittar man på vad spelbiblioteket påstås vara "värt" är summan i stället 1600 dollar, spenderade på 123 "objekt" enligt Steamcalculator. Den siffran stämmer inte i heller, då exempelvis Fallout 4 är listat som 29.99, grundversionen, medan jag har köpt en "game of the year" version med alla DLC'erna, som Steam tycker ska kosta 59.99. Så jag skyller på att uträkningen säkert är felaktig... Och då till min fördel, även om mitt exempel var listat för billigt, inte för dyrt, så jag har absolut inte spenderat så mycket pengar. Aldrig, inte en chans...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Karaff:

Det är ju sånt som skrämmer mig mest, att man får in föroreningar med kapillärverkan där det är väldigt smala spalter och sedan helt enkelt inte får ut det igen.

Aldrig varit ett problem. Jag plockar som sagt ut grejerna innan torkcykeln, inte för att jag tror att vattenånga skulle påverka negativt, men för att inte grejer ska kunna torka fast, lämna mineralavlagringar osv. Spritbad se till så att det inte finns någonting kvar i så höga koncentrationer att det kan ställa till det, och sedan får det torka i lugn och ro...

Av -=Mr_B=-

Skönt att det var så enkelt, och att min gissning kunde leda in dig på rätt spår.

Av -=Mr_B=-

Prova borta vid Ä på tangentbordet? Risken finns att de förutsätter ett amerikanske tangentbord. Inte för att jag begriper varför, men prova i alla fall.
Annars borde copy / paste fungera?

Av -=Mr_B=-

Vi är överens i det mesta, skillnaden är väl möjligen våran tro på deras förmåga att öka prestandan. Jag misstänker att vi rätt snart når en punkt där vi inte längre kan klämma fram speciellt mycket mer singeltråd prestanda, och ökad prestanda kommer bli via fler mer energieffektiva chipp. Den totala effekten blir i runda slängar den samma, men i takt med det evigt ökande antalet kärnor, stiger prestandan... Tyvärr är även det en återvändsgränd, men det är vad vi har, tills man får helt ny teknik att fungera. Om det är quant-chip, eller något annat.. fan vet. Men jag gissar att det ligger rätt långt in i framtiden, innan det är en prestandahöjande komponent i hemma datorer.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Triton242:

Dyson som jag tog som exempel är absolut inte en fläktlös design.

KLart det är en fläktlös design. Hela vitsen med deras koncept är att man inte ser fläkten. Att det inte är jondriven luftförflyttning, eller magi, tror jag alla var på det klara med.

Skrivet av Triton242:

Sedan som gratis tips kan jag bara tillägga att om du skall kyla ut din hus/lägenhet vad du än sitter i utan att aktivt tillföra nedkyld luft kommer luftomsättningsmängden behöva vara enorm. Det är typ korsdrag som krävs för att effektivt kyla ner rum när ΔT värdet är så lågt som 6 grader. Men det har du ju såklart redan koll på...

Eftersom utetemperaturen är mellan 5, och 20+ grader lägre än den inne, så är det kylning med "nedkyld" luft, som sker, bara man får ut lite av den varma från bostaden. Det som däremot aldrig sker, är att det är värmare ute än inne, så jag tror nog det löser sig... Det är i dag 22 grader ute. Sedan förra inlägget har inne temperaturen, trots fönster och dörrar på vid gavel gått upp till 32. 4 grader på 2 timmar, då jag inte ens varit hemma. Strålande...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av mrqaffe:

Om 5-10 år så har man förhoppningsvis inget behov av aktiv kylning längre.

Det hoppas jag verkligen inte. Då har utvecklingen i prestanda helt stannat av. Usch och fy. De måste fortsätta pressa gränserna, så vi får mer och mer prestanda.

Skrivet av Xinpei:

så du menar att inom 5-10 år så kommer högpresterande grafikkort kunna kylas helt utan fläktar i chassit? Ser nog det som högst osannolikt.. om du nu inte vill ha en kylfläns på femton ton..

I realiteten tror jag inte det kommer hända, men om tillverkarna bestämmer sig för att vi hra fått all prestanda de tänker sälja oss, och i stället börjar sänka elförbrukningen, så skulle många vara nöjda, och om 5-10 år kunde man utan tvekan kyla en dator passivt.
Men jag hade inte tillhört de som var nöjda, jag vill ha mer prestanda, alltid. Och jag tror att tillverkarna har svårt att motivera försäljning av ny dator till köparen med "ja, den nya besparar dig 25 kronor om året i elkostnader", jämfört med "ja, den nya är dubbelt så snabb".

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Triton242:

För nyskapande är det inte.

Fast ingen har påstått att det är nyskapande. Noctuas ingenjör tröttnade på att befintliga alternativ inte använder sig av den teknik som finns för att skapa effektiva lösningar, med lång hållbarhet.

Och smällde ihop en 3D printad huv med venturi-effekt på ett laminärt luftflöde. Vilket är ganska smart, då det ger lång räckvidd trots relativt liten luftkapacitet.

Skrivet av Triton242:

En extremt snabb googling visar att företaget Dyson redan har bordsfläktar som funnits i flera år som nyttjar samma princip ute på marknaden som Nocuta visar upp.

Uh... Dyson säljer så vitt jag kan se bara "vanliga" bordsfläktar, och sin helt fläktlösa design. Du får gärna länka till de fläktarna du menar, för jag har aldrig sett något som tar känd teknik, och kombinerar den på samma sätt som den här produkten gör.

Med det sagt, är jag helt övertygad om att det inte blir en fläkt av det här slaget hemma hos mig i alla fall. Kapaciteten är helt enkelt för låg. Jag behöver stora fläktar som skickar ut den varma luften ur lägenheten, så att takfläkten kan vispa runt svalare luft i rummet.
Men i dag är det åtminstone riktigt behagligt, med bara 28 grader inomhus, och 22 ute.

Av -=Mr_B=-

Och jag höll med. Jag tyckte även jag gjorde det ganska tydligt att det var min åsikt redan i mitt första inlägg.
Men vi kanske ska lämna ämnet, och återgå till annonsen, om killen ska få sålt klockan? Inget svar på mitt bud på en 500'ing så långt, jag förväntade mig åtminstone en bild på den faktiska klockan...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Fraction_91:

Huawei Classic Smartwatch är ju klart snyggare

"snygg" är så jäkla objektivt, så det är nästan meningslöst som grund för en jämförelse.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av olle1884:

Om spelet inte får en bra 1-player storyline köper jag först vid 200 kronors-nivån.

Det kommer inte få någon 1-player story line. Det kommer vara som alla andra MMO'n. Du kan göra quests, i grupp, eller ensam. Det är exakt samma "story" oavsett. Och eftersom det kommer vara tvingad PvP, så ska du göra dina låglevel äventyr medan folk springer runt och dödar dig bara för att det är "kul" att trolla noobsen.

Nä, jag kommer garanterat skippa det här. På samma sätt som jag skippat alla andra stora MMO'n. Det verkar dock som om Bethesda insett att MMO inte är en lösning de någ alla kunder med, och man fortsätter släppa spel i huvudserien trots MMO't. Jag tänker på Elderscrolls, men man kan ju hoppas att de gör motsvarande för Fallout.

Av -=Mr_B=-

Lanserad för 2699:- i november 2016. Såld för 2490:- Juni-September 2017. Ingen bild på den faktiska klockan. Om skicket är dåligt, på den "snyggaste smartklockan på marknaden", säljer Asus reservdelar här, men det blir fort relativt asdyrt. (och eftersom jag inte får hemsidan att fungera kan jag inte garantera något här, men antagligen måste man få det skeppat via USA och en mellanhand...)
Och när det kommer till det kosmetiska finns inte alla alternativ, som mörka läderremmar osv.

Jag bjuder en 500'ing, och får stå där med ett skambud när TS lägger upp en bild på klockan i originalförpackning, utan en skråma, helt i nyskick.