Inlägg

Inlägg som Blacksheep har skrivit i forumet
Av Blacksheep
Skrivet av Ibymafayhas:

Inflation
Höjda räntor
Överhängande recession
Ny hårdvara på gång

Finns många anledningar av att efterfrågan på sällanköpsvaror störtdyker. Kollar man butikerna så skulle man kunna tro att black friday har flyttats fram ett halvår, så butikerna börjar nog absolut känna av "det nya läget". Slutade likartad vid förra gpu-lypsen också.

Nya generationen kan inte flyttas fram så mycket om det tänker få ut korten i år. November är trots allt månaden där större och större andel av julhandeln sker pga rean.

Just inflation, skulle ju tala för att priserna generellt skulle gå up, men de andra håller jag 100% med om, samt att jag gissar att en väldigt stor del är mining gpuer, som just nu inte är vinstgivande längre, både pga av att crypto är inne i en björnmarknad, ethereum är nära att gå över till PoS, och att elpriserna är väldigt höga, alla spelar en jätte stor roll i hur priserna är på väg ner också! Det är nog många många mining kort till salu.

Bara attt passa på och göra ett kap om man är i gpu letar tider

Av Blacksheep
Skrivet av Falcon:

Jag skapar en köpes annons här. Vi ska ordna ett Z-bord till din 2500k.

  1. Annons fixad:

  2. https://www.sweclockers.com/marknad/215418-mobo-till-2500k

Va tusan! Kan bara säga, jäkligt "nice" av dig att bara så där hjälpa någon du inte ens känner.
Dessa små saker får mig att tro på mänskligheten igen. All kärlek till dig

Av Blacksheep
Skrivet av b-fire:

Och där plingade det till i Postnord-appen. Netonnet har skickat min beställning på Asus 3080 tuf oc som jag beställde den 1 oktober 2020.

X samma pling fick jag just nu från netonnet 28/9 2020 beställdes det 😊

Av Blacksheep
Skrivet av FreddeY2K:

Väntar fortfarande… beställde 2020-10-02. Påtalat ett par gånger att deras systerbolag Komplett haft flera 100 i lager vid tillfälle utan någon förbokning, men det är som att prata med en vägg (de vägrar täckningsköp trots samma grupp t.o.m.)… sämsta kundtjänsten.

Samma här. beställde den 28/9-2020. fortfarande inte fått det.
Alltid handlat mycket hos netonnet då de ligger närmast mig där jag bor ca 4km från bostaden.
Har helt slutat att handla hos dem sedan detta.
alltid i alla fall en liten protest...

Av Blacksheep
Skrivet av sethul:

22 September beställde jag mitt kort.

Hej! Tack för svar, ja då kanske det närmar sig sakta men säkert för mig också som har den 28e.

Av Blacksheep
Skrivet av Skippo:

Min beställning lades 25 september, men Netonnet kanske inte betar av listan i turordning då blacksheep redan hade fått sitt 🤔. Men bra att det verkar vara på gång ivf.

Nej, då skrev jag kanske otydligt i så fall, jag har INTE fått mitt kort ännu, utan de ggr jag hört av mig till kundtjänst så har de bara skickat mig ett copy/paste svar om att de inte har någon info om när mitt kort kommer!

det var därför jag undrade vad de som hade fått sina kort hade för datum på sina beställningar så att man kanske har en lien aning om hur långt eller nära ifrån man kanske är, då Netonnet inte är speciellt hjälpsamma då man hör av sig till dem.

Av Blacksheep
Skrivet av sethul:

Jag fick också mitt 3080 Tuf OC igår som jag beställde då som ett Tuf NON-OC September 2020 hos netonnet. Så något börjar väl röra på sig nu i alla fall.

jag har fått ungefär samma svar som grabben ovanför dig angående mitt tuf 3080 NON OC (upgraderat till OC V2) som beställdes den 28/9-2020

vilket datum hade du på din beställning.

Av Blacksheep

Allting har alltid någonstans en början.

Av Blacksheep
Skrivet av Kimball:

Och jag fick precis info om att de byter min gamla beställning på ett TUF non OC mot ett V2/LHR för samma pris verkar det som. Ska se vad de säger när de ringer upp. Trodde först det var ngn avancerad/ny form av spam/phishing, men insåg sedan att de nämnde exakt artikeln jag beställt, samt att det verkar vara från deras officiella maildomän så...

Jag fick samma mail och har precis pratat med kundtjänst och acceperat deras erbjudande om byte till V2 LHR tuf 3080 till samma pris som vid beställning 7825:-.

Han jag talade med sa att korten var på väg in, och att så fort de har dem skickas de ut.

Vi får se vad som händer nälstan 18 månader sedan det beställdes!!

Av Blacksheep
Skrivet av draanexle:

Har tuf v2 modellen utgått eller är det just från Netonnet sortiment den har utgått?

Jag besatällde Tuf 3080 V1 från Netonnet september 2020, de har sedan ändrat i min väntande order till V2 där det nu i flera månader bara stått "redo att plockas från vårt lager"

Jag tror att av alla ÅF så har nog Netonnet varit en av dem som lyckats sköta detta allra sämst, med väldigt lite info, och kontakt utåt till dem som beställt.

Vi får se vad som händer.

Av Blacksheep

funderar på om jag skall lägga ett ärende hos ARN gentemot NoN pga icke erhållet 3080 kort, som är best den 28/9-2020, men det kanske man inte kan så länge den fortfarande ligger i köphistoriken och ändrat till V2 kort av NoN, med betäckningen redo att plockas, men dom har i alla fall inte avbokat den,

någon som vet?

Av Blacksheep
Skrivet av Teval:

Det där är väl iofs ett perfekt exempel på just det. Nu kan jag väldigt lite om SHIB, du är säkert mer påläst. Men vilket problem löser SHIB som andra kryptovalutor/tillgångar inte kan lösa?

Av Blacksheep

kollar alltid när jag
skall köpa något både prisjakt och amazon, köper där det är billigast för samma produkt.

saker typ printer ink kassetter, microdukar, rakblad, strumpor, bilvårdsprodukter såna saker går oftast att hitta bättre pris på amazon.

gillar amazon, inte haft någon dålig erfarenhet ännu.

Av Blacksheep
Skrivet av Webhallen:

Det gör det! PM mig med ordernummer så kommer du bli glad

här i svaret lyser skillnaden mellan webhallen och NoN igenom som en solstråle en regnig måndag.
Grattis till er som beställde hos dem, och inte som oss andra NoN losers

Av Blacksheep

råvaror / mat / dryck.

dvs det man handlar hem och själv tillagar.

Av Blacksheep

jag gick in helt random idag på netonnets hemsida /min köphistorik o kollade vad som står på min beställning från den 28/9 2020, se o häpna, de har ändrat tuf 3080 NON oc till den nya V2 LHR och så står det redo att plockas, Jag har inte fått vare sig mail eller sms och de andra 10 eller fler ggrna jag hört av mig till kundtjänst (senast den 23/8 i år ) så har alltid varit samma svar, vi ber om ursäkt för den långa väntetiden men vi vet inte när kortet kommer.

Nu står detta, men jag drog i alla fall iväg ett mail till dem för o kolla om det är sant eller om det bara blivit ett feltryck, men jag får hoppas på att det stämmer.

ni andra som har beställt från netonnet, har i också dessa ändringar i er order på eran ordersida?

https://i.imgur.com/Ie835Li.png

Av Blacksheep

Ibland lyckas de ju faktiskt med att plocka ihop en fortsättning efter redan 3 släppta, jag förbehåller mig svagt possitiv efter trailern att detta faktiskt har en chans att göra det.

3 av 5 tummar upp för trailern!!

Av Blacksheep

DEt är aldrig försent att börja, för dagenn innan min 55 års dag började jag att springa, det var nu eller alldrig, 3 minuters intervaller av spring/gå/lunka klarade jag av den första rundan / veckorna som kom på 1,2 km.

Idag 18 månader senare i regn som snö som kyla/värme så fixar jag nu 7-8 km varannan dag och med en längre sträcka på 13km nån gång var tredje månad.

Att jag inte upptäckte detta tidigare i livet förblir en gåta, men jag är stolt o glad över mig själv att jag gör det nu.

tar det lungt o pressar inte mig själv till några överdrifter o blir stadigt omsprungen av yngre gaseller på min savann, men det är helt ok, för det har gjort under för själen och sinnet.

Av Blacksheep
Skrivet av BM-Mods:

Jag bor inte i Örebro, men finns i Nora så kan du ta dig till Nora så kan jag testa det i en eller flera av mina burkar för att se om det fungerar.

Hej
Jag kan absolut köra upp till Nora i helgen, tar ju inte mer än en halvtimma eller så, om erbjudandet gäller då.
Skulle vara oändligt tacksam för den hjälpen. 😀.

Av Blacksheep

Felsök ingen bild på ett 2070s, men andra kort fungerar

Har ett problem med ett grafikkort som helt plötsligt slutat at visa bild.
Det har varit inne hos ÅF 2 ggr då de haft det i några dagar, och jag har sedan fått tillbaka det med att de hittar inget fel på kortet, att det fungerat och att de kört tester med och på det.

ÅF är en av de största och mest omtyckta både av mig och många andra, och jag har aldrig haft något som helst problem med dem någonsin innan, så jag har egentligen inget skäl alls att tro att det dom säger inte skulle vara så.

I min burk (specs i signaturen) så fungerar ett 1080ti EVGA, ett asus 2070s Turbo, ett msi 3080 utan problem.
Jag kan plocka ur mitt main 3080 sätte i vilket som helst av de andra 2 korten o de lirar med en gång, bootar o går in i windows.

Men så fort jag stoppar i Gigabyte 2070super kortet så får jag ingen bild överhuvud taget

låter jag samma kort som inte fungerar vara kvar i o kör monitor via cpu grafiken så att jag kommer in i windows så hittar heller inte windows HW manager grafikkortet

ÅF står på sig att de inte hittar några fel på kortet så min undran är.
Finns någon vänlig själ här i örebro området som skulle kunna tänka sig att testa gigabyte kortet i deras dator så att jag kan få en second opinion, då jag inte helt litar på ÅF när kortet beter sig såhär hos mig, för det kanske kan vara något fel på bara just min moderbräda och det kortet, men jag har varit med om lustigare saker, så vem vet.

har lagt upp ett par YT videos som man kan se lite på om man har lust.

https://youtu.be/cN2hVel8uPU
https://youtu.be/BOLHQwivS7M
https://youtu.be/1oV0ps1GV7s
https://youtu.be/kkpumci7I3A
https://youtu.be/-16nCY2_PTg

Har ni några andra förslag på saker jag kan testa?
Har även plockat bort GPU vertical risern, och testat direkt i pcie porten, men det är ingen skillnad.