Inlägg

Inlägg som Gibson har skrivit i forumet
Av Gibson

Asus Geforce 560 Ti 1GB (oc) + Xbox One ratt och pedaler

Hämtas i Enskede, Sthlm eller köparen betalar frakt.

Grafikkort
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=819569
300 kr eller bud

Ratt och pedaler till Xbox One
Thrustmaster Ferrari 458
https://www.komplett.se/product/817228/spel-konsol/xbox-one/t...

Bra skick och funkar utan problem.
400 kr eller bud

Läs hela annonsen här

Av Gibson

Vill och vill
Det är mellan 5 och 10% som fortfarande kör 3.x och eftersom min app inte använder något specifikt som bara finns i SDK 4 och uppåt så är det dumt att strunta i dessa. Första generationens iphone och ipod touch går dessutom inte att uppgradera över 3.1.
MEN... Vi har börjat fundera på att skippa 3.x nu ändå pg.a. diverse problem. Så det är ingen dum fråga. Men skulle ändå vilja veta om den funkar till 3.2.

Av Gibson

Behöver hjälp av någon med iphone/ipod touch version 3.2

Detta är ett long shot men jag försöker

Har utvecklat en iOS app som jag tyvärr konstaterat kraschar på version 3.1. Letar nu efter någon snäll person som kan testa hur det fungerar på 3.2.
Den som vill hjälpa får promotion code såklart så man slipper betala.

Skulle vara väldigt tacksam om någon ville hjälpa till och se om den rullar bra på 3.2, har svårt att hitta någon som har denna bland bekanta.

Appen heter "Kul för barn" om någon redan skulle laddat ned och testat av en händelse. Ta bort denna rad om det ses som självreklam, men det är inte riktigt syftet med denna tråd

Av Gibson

Feedback på iPhone-app (gratis)

Tjena,

Tänkte be om lite feedback från er och får samtidigt hoppas att detta inte ses som reklam av mods.

Jag och min kollega har gjort en iPhone-app (vår första) och skulle vilja ha lite feedback om vad som kan göras bättre. Det är en ganska enkel app, men det finns alltid något man kan förbättra såklart
Design, funktioner, text.. Osv.

Här kommer länk till appstore: http://itunes.apple.com/se/app/smartranta/id429523408?mt=8

Syftet är att man får uppdaterade bolåneräntor direkt i sin telefon, bra om man är ute i boköparsvängen, vilket kanske inte är huvudmålgruppen på Swec men ändå. Det är för feedbacken jag postar detta, inte för något annat.

Mods: Ta bort tråden om ni ser det som reklam, men vore jättetacksam för all kritik vi kan få.

Av Gibson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fusiob
i7, DDR3 1600mhz och ett 4350? Ojoj!

Hehe. Du är rolig du
Nä men allvarligt, jag vet att det låter lite konstigt och faktum är att jag alltid haft ett high-end grafikkort, men jag har blivit otroligt tråkig på sistone och kör inga nya spel, bara Quakelive. Då trodde jag i min enfald att ett budgetkort skulle räcka, men så är det ju tydligen inte.

Jalle64: Jag läste inga tester eftersom jag dumt nog antog att vilket nytt kort som helst skulle vara bättre än ett FEM år gammalt..

flaskhalsarn: Tack! Det funkade faktiskt riktigt bra. Har bara testat lite snabbt nu och det var grym skillnad. Känns inte som jag behöver AA osv när jag kör utan texturer tack igen.

Av Gibson

HD4350, duger den till något spel?

Tjena.

Det enda jag lirar är Quakelive så nu när jag byggde ihop en dator köpte jag ett billigt och tyst grafikkort, ATI HD4350. Med tanke på att ett 5 år gammalt kort jag använt på sistone (mitt 8800GT gick sönder) - 6800GT, har funkat utmärkt med Quake.

Tror ni att det funkade bra då? Nää.. Helt rutten fps som hoppar upp och ner och det blir ospelbart. Är det så illa att ett 5 år gammalt kort spöar detta nya budgetkort eller vet nån vad som kan va fel?
Jag har senaste drivisarna såklart.. Övrigt system: Quad core i7, 4GB ram, SSD-disk, Win 7.. Blir ju lite ledsen när inte mitt Quake funkar

Av Gibson

SSH och tunnel låter ju perfekt. Har läst på lite nu och det verkar ju som ett relativt enkelt sätt att öka på säkerheten lite.
Tack för förslaget

Av Gibson

Själva servern står inte lokalt utan jag kan endast komma åt den utifrån tyvärr.
Och utöver det så kan jag inte ha en statisk IP-adress hos min isp så kan inte låsa till den heller :/

Av Gibson

Säkerhetsprogram

Säg att man har en server som man endast ansluter till med remote desktop.

Om man vill lägga till ytterligare ett säkerhetshinder för om någon skulle ta sig genom inloggningen, är det någon som har ett bra tips för det?

Jag har en idé om att skriva ett enkelt program som dyker upp direkt efter inloggning. En ruta kommer fram och man måste fylla i ett lösenord inom 30 sekunder annars går ett mail ut till admin med ip-info o dylikt om användaren.
Finns det några nackdelar eller sätt att komma runt detta som jag inte tänkt på?
Tänk på att en person som precis tagit sig in antagligen inte har en aning om att ett sånt här program ska poppa upp och hinner nog inte göra så mycket på 30 sek...

Mottar annars varmt andra idéer för att öka säkerheten lite

Av Gibson

Jag har skrivit ett program som komprimerar javascript till en lång rad och den skulle ju funka till css också. Jag kör bara programmet varje gång på servern jag laddat upp en ny version av webbsidan. Sen går den igenom alla js-filer som finns och komprimerar.. Något liknande kanske vore något för er som vill spara plats ?

Av Gibson

Wishie: Exakt, man måste vara konsekvent, det viktigaste.
Tyvärr är vi 4 pers på jobbet som kodar, 2 med version 1 och 2 med version 2
Ingen av oss ger med sig så vi kör blandat just nu, hehe.

Av Gibson

Omröstning: Måsvinge på ny rad ?

Vi har två läger här på jobbet som bråkar om man ska köra måsvinge på ny rad efter funktionsnamn eller inte när man kodar.

Så frågan är, vad tycker du är rätt?

1.

void Tjena()
{
//Massa trevlig kod
}

2.

void Yo(){
//Dålig kod
}

Ni får gissa vilken jag tycker

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Gibson

Hittade ett program som funkade fint. Webknight heter det och är lätt att installera och använda:
http://aqtronix.com/?PageID=99

Av Gibson

Blocka user-agents

Jag kör .NET och IIS 6.0

Jag behöver blocka vissa bots som slösar på min bandbredd samt skapar massa konstiga fel. Eftersom det är olika ip-adresser så är det lönlöst att ip-spärra.

Däremot så kör de jag har mest problem med samma user-agent, nämligen Java/xxxxx

Är det någon som har ett bra sätt att stoppa detta på tidig nivå, dvs. inte på själva webbsidan.. ?

Jag har kollat in verktyget urlscan men det är bara den versionen till iis 7.0 som funkar för detta ändamål, inte till iis 6.0

Anyone?

Av Gibson

Hampesweden: Det är fler som sagt det. Är det juni, juli, augusti som man inte får? Jag kommer inte ihåg

Phod: Det där är en stor grej, asjobbigt, hehe. Ska skriva upp den på listan i alla fall, vi har också tänkt lite på det. Åtminstone att man kan ändra ordningen istället för att sortera.

Av Gibson

Bra kritik som vanligt och bra tips
Ny version uppe där följande är fixat:
-Man kan nu editera i mallen direkt
-När man klickar på grafknapparna så visas rätt summor nu från mallen
-Period-popupsen kan nu bara visas en åt gången, alla andra stängs (sparas ej)
-mappa & pappa är fixat

Girgoo: Texten är bara vit i IE6, vi kollar på det.
För närvarande får man maila oss om man inte vill ha sitt konto kvar så fixar vi det. Men i framtiden när vi inte har 1000 roliga saker att göra ska vi fixa detta

Av Gibson

Feedback på smartbudget.se

Tjena.

www.smartbudget.se har precis blivit färdigt och eftersom vi fick grymt bra tips och kritik på vår förra site, smartkalkyl.se på swec så tänkte jag be att få stjäla ett par minuter av er tid igen

Kortfattat så är det en gratistjänst där man skapar sin budget online för att få lite bättre koll på sin ekonomi.

Ge kritik om precis vad som helst, inget är för dumt att nämna, allt från design och buggar till funktion och önskemål om framtida funktioner.

Tack

Av Gibson

Man kan dra in mappar så till ett projekt, men jag vill ha den i min solution.
Egentligen så kan jag ju skapa ett nytt web project och bara lägga in min style-katalog där och ta bort alla aspx-sidor osv. Men det känns som att man borde kunna starta ett slags style-project med bara lite filer i som man sedan kan använda i sina andra projekt.
UndCon, jag tror inte det där är något jag letar efter, det är mer templates som skapas utifrån befintliga projekt och verkar inte vara något man ska använda om man ofta ändrar/lägger till i filerna.

Av Gibson

Sätt in alerts() överallt, det är ett snabbt sätt att debugga och se vad som är fel.
T.ex. i varje delvalidering (validatePnummer osv) sätter du in en alert och ser vad den kommer returnera. Vi kan inte hjälpa dig så jättemycket eftersom vi inte ser vad värdena är.

Varför skriver du === i dina if-satser istället för == ?
Nu kan jag inte javascript-syntaxen till 100% men kan det tänkas att == tillsammans med ett extra = är samma sak som ett = ?
Och därmed blir det alltid ett sant uttryck? Testa byt ut === mot == i alla if-satser.

Av Gibson

CSS / JS / Style - projekt i visual studio

Tjena.
Någon som vet om man kan lösa detta problem på ett smidigt sätt:

Jag har en mapp med CSS- och javascript-filer blandat med lite bilder som jag använder i flera olika projekt. Frågan är om man på något sätt kan skapa ett projekt i VS för att kunna använda detta som ett slags "style-project" som man kan söka och ändra i.

Vet inte om jag beskriver dåligt.. Men det huvudsakliga problemet är att när jag använder en extern katalog för mina projekt så kan jag ju inte söka i dem i visual studio.

Några ideér ?