Inlägg

Inlägg som BlondBimbo har skrivit i forumet
Av BlondBimbo

Frågar du om själva skärmen eller företaget ipsledmonitors.com som säljer den?

Min spontana kommentar... varför välja ett så udda märke när du kan hitta top of the line i svenska butiker? Dessutom... en högsta varningsflagg... att köpa skärm från USA kan kosta $$$$$$ o då syftar jag inte bara på ev tull o moms till svenska staten utan att frakten kan bli dyr... mycket dyr. Dessutom strul med spänningen. Vi använder 230 Volt o USA kör väl med 120 Volt. Alla skärmar är inte omställningsbara. Dessutom är många skärmar som säljs i USA ENBART anpassade för amerikanska tv-systemet NTSC. Vi kör med PAL-B här i Europa utom the UK som kör PAL-A.

Av BlondBimbo
Skrivet av GuessWho:

Vet du var man köper remmar?
Skulle vilja 'reparera' en gammal skivspelare, som egentligen fungerar, förutom att remmen är kass.

Det billigaste o enklaste är att du kollar på Ebay då där finns remmar till i princip ALLA vinylspelare som tillverkats de sista 60 åren.

OBS! länken ovan är en direktlänk till turntable belts.

Av BlondBimbo

Audio Technica rent allmänt bygger bra lurar liksom Sennheiser.

Av BlondBimbo
Skrivet av Nisse-Tuta:

Då vore det ju klart lämpligare med en videokamera. Anledningen till att det filmas så mycket med systemkameror istället för videokameror är först och främst den stora sensorn och därefter möjligheten att byta objektiv. Grejen är att en videokamera som uppfyller dessa krav kostar massor medans en systemkamera typ 600d som tidigare nämnts kostar under 4k.
Tar du bort den stora sensorn och objektiven så faller hela iden och en handycam kan lösa ut uppgiften tusen gånger bättre en en stillbildskamera och för mindre pengar.

Att många väljer bort videokameran just av de orsaker du själv nämner har jag full förståelse för. Pappa har fortfarande kvar en gammal axelkamera som heter Betacam SP o det är ju inget man stoppar i fickan direkt. Men skulle inte digitalkompakt typ P7700 kunna vara ett alternativ till en riktig SLR?

Av BlondBimbo

Oavsett o du tänker köpa nytt för 2K eller 4K kronor så är det nog bättre att du letar på begmarknaden.

HiFiTorget.se

HiFiMagasinet

Av BlondBimbo

Varför inte en Merida? Köpte en Mats Speed för 6, kanske 7 år sedan o det enda jag gjort på den är byte av drivpaket (kedja o drev) en gång ändå cyklar jag säkert 300 - 500 mil per säsong.

Merida var väl med om att cykla hem OS Guld för några år sedan.

Av BlondBimbo

Jag har tidigare röstat "borgerligt" o jag har definitivt inget emot sänkta skatter. Vad jag däremot är väldigt irriterad över (skitarg) är att de borgerliga partierna under senare år genomfört utförsäljningen av bilprovningen o apoteken. Definitivt INTE bättre för oss konsumenter.

Av BlondBimbo

Du skriver i rubriken "systemkamera". Jag antar att du syftar på en DSLR. Men måste det vara en DSLR? Man får inte mycket för 4K kronor. Oftast bättre att välja en digitalkompakt typ Nikon P7700 eller något enklare typ Canon IXUS 1000HS.

Av BlondBimbo

Skulle gissa på att det bästa köpet för dig som dessutom är studerande är att leta upp en begagnad. Gärna en i en gammal äkta trälåda. Missuppfatta inte ordet "trälåda" då trälåda i det här fallet innebär att den oftast består av en spånplatta fanerad med äkta träfanér.

Du kan hitta hyfsat bra gamla vinylspelare på Röda Korset o andra second hand butiker för en hundralapp. Räkna dock med att du får lägga ett par hundralappar extra på att köpa en ny pickup (inkl nål) samt i förekommande fall även en ny rem om den är remdriven.

Följande diskussion har gått i över 50 år o är ännu inte över - de riktiga HiFi proffsen föredrar remdrivet eftersom de påstår att direktdrivna spelare får en viss återkoppling från motorn. Dvs i klarspråk - i en direktdriven spelare hör man alltid ljudet från motorn i högtalarna.

Bra beg spelare är Linn o Thorens fast de är ganska dyra. Dyrast är Linn som också är bäst. Annars finns det många andra märken som är helt ok som Dual, Pioneer, Garrard, B&O, Technics mfl mfl. Även enklare spelare som Philips o Luxor som man oftast kan köpa beg för en hundralapp på second hand är oftast mycket bättre än plastskiten man kan köpa på Clas Olsson inkl andra nytillverkade spelare under en tusenlapp.

Pappa samlar på gammal HiFi o stereoprylar så lite har jag snappat upp under åren.

Av BlondBimbo
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Inga problem. Diskussionen av ditt val av dator får någon som orkar ta.

Det viktigaste för mig är att den funkar perfekt att koppla till min 40" Samsung platt TV utan problem. Ska enbart ha datorn till att spela upp 720p o 1080p HD filmer från denna dators hårddisk.

Köpte för något halvår sedan en WD TV HD Live Media Player Gen 3 men den strulade ihop med TVn. TVn hittade aldrig mediaspelaren av någon märklig anledning. Har redan idag tre andra spelare kopplad till TVn - en DVD spelare, en DVD recorder o en Blu Ray spelare. Samtliga kopplade via HDMI. Dessa tre funkar perfekt ihop med TVn. Samtliga tre av märket SONY. Men som sagt, mediaspelaren från WD hittades aldrig så den åkte i soporna efter några månaders dammsamlande.

Så nu hoppas jag att datorn funkar bättre ihop med Samsung TVn.

Ja, jag vet att en ACER Aspire XC100 knappast är något att stoltsera med på Sweclockers. Men jag tillhör den där lilla extrema gruppen som inte spelar spel. Jo, det finns sådana också. Åtminstone en i Sverige - JAG!
Har för övrigt fyra gamla Intel Pentium P4 3,0Ghz - 3,6Ghz datorer som tillfredställer mina behov vid surfning, musiklyssning o tom bildbehandling o videoredigering.

Av BlondBimbo
Skrivet av saturday_sun:

Grafikkortet (GPU) i datorn har hårdvarustöd för full HD, det spelar ingen roll hur snabb CPU:n är i det här fallet.

Så det är bara att köra tror jag!

Jag får tacka så mycket för det svaret. Då får jag bara hoppas att Traderasäljaren fullföljer affären o inte kommer att vara lika svår att få tag i som hon hitintills har varit. Kanske betalar 1.850 kronor för ett tomt chassi!??

Av BlondBimbo

En fråga som inte hör hemma i den här tråden men jag kan i vart fall länka till den eftersom den berör samma dator...

Klarar en ACER Aspire XC100 att leverera 1080p Full HD?

Av BlondBimbo
Skrivet av strejf:

Installera classic shell eller start8 i Windows 8 istället, det är enklare. Det gör så att Windows 8 ser ut och fungerar i princip som Windows 7. Det finns så många tekniska fördelar med Windows 8 som man helst inte vill bli av med genom att lägga in 7:an.

Tack för ditt svar. Vad menar du med ovanstående? Betänk att jag har gamla XP Pro SP3 på mina andra gamla datorer så jag misstänker att steget blir svindlande.

Av BlondBimbo
Skrivet av janee:

Du kan läsa denna tråd som beskriver hur man installerar Windows 7 på en bärbar dator med Windows 8, om moderkortet har UEFI så är det mycket troligt att hårddisken använder GPT och då måste du göra likadant som i denna tråd för att kunna göra en vanlig Windows 7 installation http://www.sweclockers.com/forum/67-barbara-datorer-support-o...

Tack för länken o infon. Jag får ta mig an problemet när jag väl fått datorn i min hand.

Av BlondBimbo
Skrivet av simon253:

aha du vill ta bort win 8?
ursäkta ditt inlägg förvirrade mej, aja då tror jag att en formatering av hårddisken ska räcka, sen är det bara att installera Windows 7.

Eftersom jag har läst så mycket negativt om åttan... nästan alla skriver att den inte blir intressant innan första SP1 släpps... så för att slippa dessa problem hade jag tänkt köra sjuan uppdaterad till SP1.

Anser du att jag tänker fel? Dessutom får du ha i åtanken... jag är inkörd på XP SP3 o det blir kanske ett för stort steg att gå ifrån XP till åttan!??

Av BlondBimbo

Klarar en ACER Aspire XC100 att leverera 1080p Full HD?

Har just ropat in en ACER Aspire XC100. Mina planer är att enbart använda datorn uppkopplad till min platt TV för att spela upp 1080p Full HD filmer. Min fråga är kort o enkel... klarar datorn utan problem att spela upp högupplösta 1080p Full HD filmer utan att lagga?

Här är lite teknisk information jag tankat ner från CDOn. Datorn är dock köpt på NetOnNet men jag förutsätter att det är samma konfiguration hos båda återförsäljarna.

http://img163.imageshack.us/img163/9854/uzc1.png

bildlänk: http://img163.imageshack.us/img163/9854/uzc1.png

Varför jag undrar är att jag läste på ett annat forum...

The minimum requirements to play FullHD content on PC are pretty high, with a standard Codec.
Processor: 2.4Ghz (dual core) or 3.5Ghz (single Core) processor.
Graphics: Nvidia/ATi having bare minimum 256MB Video RAM and core clock 600Mhz.

...o enligt dessa rader så skulle ju min nyinköpta dator långt ifrån fixa 1080p Full HD.

Av BlondBimbo
Skrivet av simon253:

Om du "delar"/partionerar (vet inte hur det stavas) hårddisken kan du köra två OS bredvid varandra. Jag har dock enbart gjort det med Windows 7 och Ubuntu så kan inte garantera hur det fungerar med Windows 8.

Är det ett krav att man partitionerar hårddisken? Vill helst ha bort 8:an o bara ha 7:an på disken. Lär säkert dröja ett par år innan jag tycker att 8:an är ok.

Av BlondBimbo

Installera MS Win 7 över MS Win 8

Hej!

Jag har köpt en dator som jag i princip bara ska ha till att koppla till min plattTV o köra upp 1080p Full HD filmer. Men det är ett problem. Förra ägaren som köpte datorn ny 22 mars i år från NetOnNet sålde datorn just för att han aldrig kom speciellt bra överens med MS Win 8. Det lär troligen inte jag göra heller som fortfarande kör MS Win XP Sp3 på mina andra gamla datorer.

Här är förresten en länk till min nyinköpta dator på Tradera.

Så min fråga är - går det att installera MS Win 7 ÖVER MS Win 8 eller bör jag formatera om hårddisken? Min spontana tanke är att när man köper sådana här "datorpaket" så ligger det mängder med skitprogram på disken förutom själva OS varför ända en omformatering är nödvändig.

Om du går till den här sidan o klickar på Teknisk Spec så ser du hur mycket skitprogram de har lyckats knöka in på hårddisken.

Av BlondBimbo
Skrivet av Fafne:

Vet inte hur avancerad du är med Foto- och Video-redigering men börja med att prova GIMP och Microsofts gratis videoredigare.
Det kan dock ta en stund längre, att konvertera ex. videofilm från digitalkameran till en DVD-film, på en i3 än en i7.

Såg i ett tidigare inlägg att du tänkte skaffa ljudkort för att spela FLAC, föreslår att du provar FLAC med det inbyggda ljudkretsarna, du behöver bara komplettera med en Dekoder för FLAC eller en mediaspelare med FLAC dekoder inbyggd.
Din dator klarar HD-film, HD-foto och HD-ljud, redan nu.

Prisskillnaden mellan 4GB och 8GB, räcker för att köpa ett Shareware licens för ett program. Det finns också äldre datorspel för under 99kr/st som skulle passa din dator.
Det är lätt att få en obalanserad dator, bra grafikkort och en medelmåttig processor som ändå ger flaskhalsar.

Dock verkar datorn mest tänkt att användas för film, musik och surf användning men både fotoredigeraren GIMP och Microsofts gratis videoredigerings program kommer funka på din datorn. Liksom ett och annat datorspel.
Prova SuperTuxCart för Windows om du testa grafikkortet och processorn för spel.

Lycka till.

Mina stora intressen o det jag mest använder mina datorer till är...

1. musikredigering, musikkonvertering o musiklyssning - så gott som enbart FLAC. Mycket enkla redigeringar gör jag i Audacity. Både vanlig CD kvalitet (16 bit/44.1 KHz) liksom SACD kvalitet (24 bit/96 KHz) liksom 5.1.

2. bilredigering o bildlagring - har jag bråttom kör jag PAINT.NET. Annars kör jag Photoshop CS3 eller Photoshop CS6. Eller Nikons egna bildbehandlingsprogram då jag ofta fotar i rent RAW format. Har både Nikon o Canon digitalkameror... system- o kompaktkameror.

3. videoredigering o videokonvertering - har bl a MS MM så klart men även Pinnacle, Sony Vegas, Adobe Premiere Pro m fl.

4. surfa på nätet

Jag har tre gamla datorer... alla tre 3,0 Ghz P4. I den ena har jag ett bra ljudkort o det är den som idag är kopplad till stereon. I den sitter det ett M-Audio Audiophile 24/96 ljudkort som ger mycket bra kvalitet på ljudet till min nästan 20 kg tunga Onkyo förstärkare. Tanken är väl att jag framöver tänkt pensionera dessa gamla datorer som iof sig funkar perfekt. 2 GB internminne i varje dator o MS Win XP Sp3 finns i samtliga. Nackdelen är att M-Audio Audiophilekortet är för stort för min nya dator.

Har hållit på väldigt lite med videoredigering av den enkla anledningen att mina gamla datorer har varit väldigt tröga på redigering. Har hundratals med MiniDV kassetter eftersom vi har en Canon XM1 o en Canon XM2 o 1 timma miniDV är 16GB. Firewire är ett krav för att få in miniDV kassetterna i datorn. Både Nikon o Canon 720p HD o 1080p Full HD går inte att köra med dessa gamla datorer. Så berget av oredigerad film håller på o växer mig över huvudet.

Jag spelar INTE spel. Har faktiskt aldrig haft ett spel installerat på datorn o kommer heller aldrig att ha det heller för den delen. Spel är inte min bag. Kopplar hellre av med en bra rockkonsert på storbildsTVn.

Av BlondBimbo
Skrivet av Fafne:

Näää!
Det kommer inte behövas, 4GB duger utmärkt till HD-film 1080p och surfa med flera flikar öppna, minnet kommer heller inte ta slut om du skulle starta något spel eller program samtidgt. 4GB = 64-bit räcker men för 32-bit räcker 2GB, för samma jobb.

Skulle du dock vilja öppna ett fotoredigeringsprogram samtidigt med HD-film, så kommer processorn slå i taket innan 4GB minnet tar slut. Samtidigt kan grafiken störas både för HD-filmen och spelet, pga grafikprocessorn inte hinner med.
Händer mig hela tiden men kör AMD FM1 A6-3670K, oklockad (HTPC).

OK, nu är det förvisso några kronor som skiljer ett 4GB minne från ett grafikkort av den lägre typen, men i vart fall... anser du att det är bättre att jag investerar i ett separat grafikkort ÄN att jag köper till 4GB extra minne?

Btw, här är datorn jag köpte: Snabb Och Smidig Dator