Inlägg

Inlägg som BlondBimbo har skrivit i forumet
Av BlondBimbo

Jag köpte exakt samma dator igår - en Acer Aspire XC600 med Intel Core i3 3.4GHz CPU, 4GB RAM, Intel HD 2000 grafik, 500GB hårddisk o MS Win 8 förinstallerat för 2.300 kronor. En man hade köpt den ny via SIBA Postorder, haft den oppackad i drygt 2 veckor, ångrat sitt köp men fick inte lämna tillbaka den o sålde den därför på Blocket. Utgångspriset var 3K kronor men jag prutade ner den till 2.300 kronor.

Ingen superdator men jag ska mest använda den till att spela upp full HD filmer mot min stora plattTV samt redigera full HD filmer o högupplösta bilder. Ev sätta i ett ljudkort i den o använda den till att spela upp musik (FLAC) mot vår gamla stereo.

Men lite mer minne skulle säkert inte vara helt fel. 4GB är väl kanske lite lite. Moderkortet stödjer 8GB. Samt en hårddisk till. En 1TB skulle vara perfekt.

Länk till datorn på >>> SIBA

Av BlondBimbo
Skrivet av Ljunggrens:

Du får mer för pengarna om du köper begagnat och du gör rätt i att strunta i den där datorn. Datorn i min sign är lite över ett år gammal och den kostade runt 7.5k och den är bra mycket bättre en den datorn som du länkade så det är i princip omöjligt att han har betalat 10k för den datorn om han inte blev lurad på en blocket annons eller liknande. Håll utkik här på sweclockersmarknaden eller gör en annons där du säger att du söker en dator i den prisklassen som du har nämnt.

Med tanke på de extrema prisfall som är på nya prylar idag oavsett om det är bilar, hemelektronik typ datorer, plattTV eller digitalkameror eller produkter "med eller utan sladd" rent allmänt så verkar det ju som om klippet gör man genom att köpa begagnat.

Får jag fråga - du köpte din dator ny för 7,5K kronor för 1 år sedan. Var det en dator som redan från början var ihopplockad/byggd eller lät du någon butik (datorbyggare) specialdesigna din egen dator ELLER har du byggt den själv? Och så följdfrågan - hur mycket skulle du uppskatta att du skulle få för datorn idag om du sålde den?

Vad jag undrar över är väl i klarspråk hur mycket en dator som kostade ca 7,5K kronor för ett år sedan skulle kosta idag om man skulle köpa den begagnad?

Så det är väl på gott o ont detta med den extrema prisfallet på produkter. Pappa påstår att det beror på att tillverkarna hela tiden ligger på en överproduktion så för att få lite omsättning på försäljningen så släpper de nya modeller hela tiden för att det ska vara mer attraktivt o lockande för köparen att uppdatera sig med senaste modellen. Följaktligen faller priset desto snabbare på de begagnade produkterna.

Av BlondBimbo

Tack alla för informativ information.

Jag lägger ner tankarna på att köpa den här datorn. Säljaren verkar inte seriös. Han har slutat att svara på mails. För den som är intresserad av att se datorn lägger jag ut länken till den:

http://www.kalmartorget.se/annons/317846/grym_spelarbets_dator

Får väl leta vidare. Frågan är var man kan göra bästa klippet för 1.500 - 2.000 kronor? MAX 2.500 kronor. På begagnatmarknaden eller nyköp? Är ingen större spelfantast utan vill ha en dator som man kan redigera 720p HD o 1080p full HD filmer på, kunna koppla datorn till stora plattTVn o streama 720p HD o 1080p full HD filmer med, redigera högupplösta bilder i Photoshop mm mm mm. Men som sagt, spel är inte riktigt min bag.

Av BlondBimbo
Skrivet av Svensktiger:

En p2 965 duger fortfarande helt OK.
Ett GTX 260 däremot hänger inte alls med i nyare spel.
Och 4gb är väl i underkant och är svårt/dyrt att upgradera då det troligen är DDR2.
Ska du bara redigera filmer så behöver du ju t.ex inte ett gammalt spel-grafikkort.
Så 2000:-, mja.
Sitter det kvalitetsgrejer i den så OK, är det billigt skräp så skippa helt

Tack för ditt svar. Har du någon uppfattning från vilket år datorn är? Säljaren uppger själv att den är lite drygt 1 år gammal o då... för 1 år sedan... gav han 10.000 kronor för den!?? Vilket i mina öron låter väldigt mycket med tanke på att han säljer den för 2.200 kronor idag o du tycker att den bara är värd 2K kronor.

Det är ju (ofta) ett problem att köpa begagnat. Säljaren vill ha så mycket som möjligt för sin dator o köparen vill betala så lite som möjligt. Frågan är vad jag får för NY dator om jag knallar in till MM, SIBA, Elgiganten eller NetOnNet o köper en ny dator för samma slant?

Av BlondBimbo

Värdet på en Amd Phenom II X4 965 3,40GHZ

Hej!

Jag undrar om någon kan tipsa mig om värdet på en:

Amd Phenom II X4 965 3,40GHZ black edition
4Gb minne
1 TB hårddisk
Nvidia GeForce GTX 260 grafikkort
Ljudkort
Nätverkskort
DVD RW
Windows 7 Ultimate
500W nätdel
Aerocool Strike-X One Gaming chassi

Jag ska alltså ev köpa datorn så det är ett lämpligt pris utan att jag betalar för mycket jag undrar över? Säljaren påstår att datorn är ca 1 år gammal. Originalkvitto o originalkartonger finns. Enl säljaren gav han 10K kronor för den för ett drygt år sedan.

Hans egna uppgifter:

Windows prestandaklassificering (max 7,9)

Processor: 7,4.
Minne: 7,5.
Grafik: 7,3.
Spelgrafik: 7,3.

Datorn är i mycket bra skick. Klarar lätt Battlefield 3 . Black ops 2 . Mass effect 3 . WoW . CS . LoL m,m utan problem.

Han begärde 2.500 kronor för den men har nu sänkt priset till 2.200 kronor.

Ska inte ha den till att spela spel på utan i första hand redigera 720p o 1080p HD filmer. Är det något jag bör satsa på eller är det no no no för det priset (dryga 2K kronor)?

bild på datorn

http://forumbilder.se/CDLVA/amd-dator.jpg