Inlägg

Inlägg som trifix har skrivit i forumet
Av trifix

Märkligt teckensnittsproblem i Vista

Idag när jag startade datorn så kändes något off i Windows men jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad. Efter ett tag kom jag på det, teckensnittena ser inte ut som dom ska i Vista.

För det första så var tecknen på skrivbordet i fetstil vilket dom inte varit tidigare. Efter att ha återställt Windows Vista temat så rättades det till men det var bara en liten bit av problemet.

Firefox - teckensnitten i själva programmet har fått ett annat utseende och blivit liiite mer svårläst än tidigare. Det är ett annat teckensnitt som är lite "fetare" i stilen.

Mail - Jag får svarsmeddelanden ifrån olika forum varje dag och där märkte jag direkt att texten i mailen såg annorlunda ut.

Vad kan ha hänt?

Jag använde skärmförstoraren när jag låg i sängen igår morse för att se saker lite bättre men där hittar jag inga inställningar för teckensnitt.

Ändrar jag till Windows Klassiskt så känns allt "som vanligt".....

Av trifix

ASUS P5N32-E SLI problem med ljudet

Jag har stora problem med det inbyggda ljudkortet på ASUS P5N32-E SLI. Det är ett Soundmax 1988 ljudchip och jag får det inte att fungera med SPDIF överhuvudtaget.

Problemet:

Kör jag optiska utgången så reagerar inte förstärkaren överhuvudtaget vad jag än skickar, inte ens vanlig PCM stereosignal.

Kör jag coaxutgången så får jag PCM att fungera men då med distat ljud. Här fugnerar även DTS men faktum är att förstärkaren känner av en DTS signal vad jag än skickar ifrån datorn om datorn/ac3filter är satt på SPDIF OUT.

Datorn körs med Vista och jag vet sen tidigare om problemen med SPDIF men har löst det utan problem på min egen dator.

Jag har läst mig till att Soundmax 1988 verkar ha en intern DTS dekoder och detta verkar sätta käppar i hjulet. Instruktionsboken visar en massa screens på inställningar för DTS osv men dom verkar inte existera under Vista utan bara i XP. Här står det även om inställnignar för att sätta på och stänga och SPDIF men det finns inte heller under Vista. Drivrutinerna är förövrigt Vistakompatibla. Kollar jag utkällan på ljudet i VLC så står det DTS även fast jag matar med Dolby Digital signal ifrån tex en MKV fil.

Så vad säger ni ?

För att klargöra: Jag har installerat om allt vad drivrutiner och codecs heter utan några resultat. Det analoga ljudet fungerar utan problem, även 5.1 ljud.

Av trifix

4GB minnesfråga...

Jag har nu 2gb men funderar på att uppgradera till 4gb eftersom jag tänkte installera Windows Vista på burken.

Jag har just nu detta:

Corsair Dominator TWIN2X6400C4D 2048MB DDR2,2x1GB(KIT),DHX,E.P.P CL4-4-4-12T

Som kör på detta moderkort:

EVGA nForce 680i SLI, nForce-680i SLI, Socket-775, 2xGbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16

Frågan är, hur gör jag ? Jag antar att bästa är att köpa helt nya minnen men frågan är då vilken väg man ska gå ? Är det någon prestandasänkning att köra 4x1gb istället för 2x2gb stickor? Detta var ju fallet tidigare med AMD där man körde i dualchannel...

Vilket minnen är idag att rekommendera ? Inte intresserad av överklockning...

Av trifix

Du har ju Hidefolder XP också som jag använder, funkar hur bra som helst.....

Av trifix

Jaha så man kan göra så alltså, låter ju som en miss ifrån deras sida.

Tycker ändå att det är lite trist att jag som vanlig "svensson" ska behöva hosta upp med 5000 spänn för bästa fullversionen.....

Av trifix

Uppgraderingspaketet och installera det 2 ggr ? Hur skulle man kunna göra det ?

Av trifix

Går det att installera dualboot med OEM licens på två olika enheter ? Vill ha Vista men känner mig inte riktigt redo för en flytt helt och hållet än.....plus att jag inte har någon större lust att betala 5000 spänn för en fullversion.....ja Ultimate eller inget alls.

Av trifix

Pingar också 6ms mot ping.sunet.se

Av trifix

Jag har inga problem iaf, känns väldigt stabilt.....

Beror ju på vad du menar med stabilt iofs. Upphastigheten är inte stabil. Den fladdrar lite men annars är allt bra.

Av trifix

Weiß

Letade efter vad vit hette på tyska....

Av trifix

Ja jag frågade också om det skulle bli några problem med hastighet osv men han sa precis som du säger att kopplar man ur boxen är det inga problem.......

edit: Ja nu var det avbeställt, inga problem där inte...*phew*

Av trifix

Ja OH SHIT.....min ping höjdes ifrån 6ms till 20ms när jag pingade ping.sunet.se

Av trifix

Åååååh vad jag hatar support ibland.....eller försäljare.

Jag hade ju ingen aning om uppgraderingen till 2.5mbit förän BBB ringde mig för nån vecka sen och erbjöd deras nya Pro abb. med 3mbit upp. Jag kolla direkt in Telias sida och hittade uppgradering och allt funkade hur bra som helst.

Jag ringde sen Telia några dagar senare och ville kolla bindningstiden på mitt abb. eftersom den borde gå ut snart. Jag nytecknar mig till månadspriset 349spänn i månaden med gratis digitaltv i ett år som en bonus. Detta var ju skitbra eftersom jag precis sagt upp Comhem pga höga kostnader.

Vad han jag pratade med däremot INTE sa var att 2.5mbit uppströms inte fungerar av tekniska skäl när man kör digitaltv. Märkte detta idag när upphastigheten hade sjunkit till 1mbit igen.

Det intressanta var att han och jag satt och pratade om att jag var så himla nöjd med 2.5mbit upp att jag gärna körde på 12månaders bindningstid igen.......

Hoppas nu att detta går att fixa för jag blir galen om jag får köra på 1mbit igen. Det är helt klart viktigare än gratis digitaltv.

Av trifix

Ja jag har ändrat inställningarna nu till det du uppgav (och lite surfande på corsairs sida). Upptäckte även att jag missade volten som även stod på papperslappen som följde med minnena.

Inga problem än så länge men jag måste köra igång något tungt spel först innan jag kan säga något.

Av trifix

BorN: LEET v på CPUN ?????? vad menas ????

Av trifix

AlbinB: Ok ska testa och se om det funkar. Sätter jag minnena rakt av på 4-4-4-12 så får jag en del krascher här och där som är minnesrelaterat....

Av trifix

Ja allt är helt nytt i datorn förutom ljudkortet så den var helt sopren när jag installerade allt.

Nu när jag startade datorn idag så var färgerna tillbaka på normal nivå igen. Märkligt eftersom jag igår startade om datorn flertalet gånger utan resultat.

Kan det vara mina custom timings (för att kunna köra den i 1280*720 som inte går annars pga sunkiga drivisar) till projektorn som ställer till det ? Den är inte påslagen nu vilket den var igår. Eftersom man inte bara sätter på och stänger av en projektor hur som helst så väntar jag tills senare idag för att kolla om det kommer tillbaka om jag slår på den.

Av trifix

Färg problem med 8800GTX

Jo jag har STORA problem vad det gäller färger/bild när jag kör filmer på mitt 8800GTX. Detta gäller alltså bara overlay färger och påverkar inte spel/desktop.

Största problemet är väl mest att vit är mer åt det rosaaktiga hållet. Jag har försökt att ändra på typ varenda inställning men det hjälper ingenting utan blir bara värre. Det verkar som att grundinställningarna för färger/ljus/kontrast på kortet/drivisarna har blivit knas av något slag.

Jag har förövrigt haft lite problem att ställa in rätt ljusstyrka och kontrast ifrån första början med detta kort av någon anledning. Blir inte riktigt bra. Med ATI kortet (X800) var det inga problem alls.

Ska väl kanske sägas att datorn avänds som HTPC och körs dels till min desktop LCD och min Sanyo Z4 projektor. Problemet uppstår på båda skärmarna.

Finns det nått bra sätt att helt och hållet rensa Nvidia drivisarna så man kan börja om helt rent ?

Av trifix

hmmm......nått har hänt med mitt FEAR. Hittade denna tråden och körde snabbt igång FEAR för att mer exakt kolla framsen i spelet. Har kört det en gång tidigare och fick då något i stil med ~300 max 130-150 avg och 60-70 min eller liknande. Nu när jag testade igen några dagar senare så kommer jag bara upp i 110-70-45 ungefär. Då körde jag på version 1.0 och nu när jag testade så körde jag 1.8. Avinstallerade allt och testade med 1.0 igen men samma problem uppstår. Körde igenom 3dmark06 och testade lite Oblivion och allt var helt normalt där ?????

Av trifix

Hjälp en noob att överklocka/kolla tempen

Har nu äntligen blivit helt färdig med mitt nybygge men är väl inte helt 100%.

För det första så undrar jag över temperaturerna på CPU'n.

Den idlar på runt 40-42C med en Scythe Infinity i en Antec P180 låda med alla fläktplatser fyllda (4 st 120mm fläktar). Varav 1 sitter i princip i direktkontakt med kylaren. Är detta normalt ?

Sen undrar jag över minnena som jag har. Dessa är ett par Corsair Dominator TWIN2X6400C4D 2048MB, DDR2,2x1GB(KIT),DHX,E.P.P, CL4-4-4-12T.

Nu är det så att dessa minnen körs i 5-5-5-18 istället för specade 4-4-4-12. Som jag har förstått av Corsairs hemsida så är detta default inställningarna på minnen men vad ändrar jag för att köra dessa minnen i CL 4 ? Det finns ju en uppsjö av inställningar för minnet i min BIOS (N680i kort). Vad är vitsen med E.P.P på minnena ?

Vad i allt detta ska jag ändra för minnena ?

(bild med moderkortsinställningar)

http://www.trinet.se/nvidia.jpg