Inlägg

Inlägg som trifix har skrivit i forumet
Av trifix

@MacAllan: Jag kör iofs med release-versionen som jag sen uppdaterar. Gjorde om samma process igår och ALLT fungerar precis som det ska innan jag uppdaterar. Nu lät jag Windows Update sköta uppgraderingen under natten och Chrome bland annat fungerar inte alls som det ska. Nvidia Share kraschar vid omstart. Datorn fryser...osv osv…

Ska prova att göra om USB-minnet med Windows 10 till en nyare version och se om det hjälper!

Av trifix

Nyinstallation med ny hårddisk frysningar

Nu ett sådant där extremt störande problem...

Jag köpte en Samsung 860 500GB igår och installerade Windows 10 helt rent. Av någon anledning så började problemen med att Chrome inte kommer ut på nätet. Bara sporadiskt ibland så rasslar det till för att sen lika snabbt försvinna igen. Samtidigt så kommer konstiga frysningar i systemet, jag kan flytta runt musen men kan inte klicka på något och CTRL.ALT.DEL fungerar inte. Efter en stund kommer systemet tillbaka igen!

Internet fungerar utan problem i Edge.

Startar jag om datorn på min gamla hårddisk så fungerar allt precis som vanligt! Så det är inget hårdvarurelaterat.

Windows på den gamla hårddisken är uppgraderat från Windows 7 när Windows 10 lanserades.

Windows 10 på nya hårddisken är installerat från USB och sen uppdaterat med Updatetool.

Fick förövrigt konstiga fel med Windows Update när jag installerade första gången på nya hårddisken. Bland annat så hängde sig Windows Update.

Av trifix

Utöka ram - exakt samma minne?

Jag är småbarnspappa och känner att jag inte riktigt har tid att försöka hitta något så here it goes!

Skulle behöva utöka ramminnet i min dator från 8 till 16gb. Min fråga är då, behöver det vara exakt samma minnen? Minnena ifråga är att par stickor Crucial BallistixSport DDR3. Jag har tex hittat ett par Corsair Vengance som är lite billigare (är fattig så varje krona måste vändas). Skulle det bli problem?

Tack på förhand från en trött pappa

Av trifix

Flytta filer utanför Dropbox tar en evighet!

Jo jag har nästan 5000 bilder och videoklipp från mobilen som automatiskt har lagrats på Dropbox. Nu tänkte jag flytta alla dessa filer utanför Dropbox för att frigöra utrymme på Dropbox. 5000 filer på runt 30gb.

Försöker jag flytta filerna utanför Dropbox-mappen tar det en EVIGHET. Det tar alltså längre tid än att kopiera filerna. Flyttar jag filerna inom Dropbox-mappen så är det gjort på...ja tar bara några sekunder. Vilket är precis det ska göra när man FLYTTAR något på samma hårddisk.

Det är precis som att datorn vill kopiera filerna så fort de ska utanför Dropbox-mappen vilket är jättemärkligt. Jag har provat stänga av Dropbox-programmet också men det hjälper inte alls.

Någon som har en bra förklaring?

Av trifix

Haha jaaaa vafan säger man!!

Kollade datorn igår och jo, mycket riktigt var det nätagget som började väsnas rätt ordentligt efter bara några minuter i spel. Jag förstår varför

http://i.imgur.com/NQelkVQ.jpg

Filtret under chassit var ju helt igensatt! En jävla tur att jag faktiskt gjorde något åt det annars hade det kunnat sluta illa kanske

Av trifix

Självklart kan jag dra av chassit och lyssna osv. Jag var inte i närheten av datorn. Tycker det är märkligt som sagt var att fläkten låter som uppenbarligen inte är kopplad till någon som helst fläktstyrning. Det är som sagt var varken CPU eller GPU. Chassifläktarna är kopplade till chassits fläktstyrning som i sin tur styrs helt manuellt med knapp på framsidan

Skickades från m.sweclockers.com

Av trifix

Fläkt låter vid spel, men vilken?

En fläkt i systemet börjar låta rätt ordentligt vid spel men förstår inte vilken det skulle vara?

Det är varken CPU eller GPU då CPU är så tyst att den knappt hörs på 100% och GPU har ett helt annat ljud. Resten av fläktarna är kopplade till chassits fläktkontroll...

Just NU slog det mig, kan det vara nätagget? Går den fläkten att reglera på något sätt? Det är ett billigare Corsair 750w agg, ej modulärt...?

Av trifix

Någon mer än jag som inte kan starta spelet sen senaste patchen? Verkar vara något jag inte är ensam om men verkar inte finnas någon riktig lösning på problemet. Störigt som fan är det iaf.

Av trifix
Skrivet av nilsrock:

Z4 Tablet är 16:10 inte 16:9. 16:10 är ett trevligt format, bättre än 4:3 tycker jag.

Löjligt att jämföra med iPad pga bild-format, upplösning och storlek. Om någon släpper en 5,5" stor telefon är det en Iphone + kopia?

Fast...egentligen så är det ju 16:10 för att få plats med mjukvaruknapparna, ellerhur? Går den ytan att ens använda? Så då blir det 16:9 i slutändan!

Skickades från m.sweclockers.com

Av trifix
Skrivet av dt1oskar:

har fortfarande inte fått uppgraderingen :/ ...

Jag har filerna på datorn men inte fått någon uppgradering än. Störigt som bara den!

Av trifix

Alltså...filerna ligger på min dator men inget händer? Hur länge ska man behöva vänta?

Av trifix

Stod precis för bara någon dag sen och pratade med en försäljare om det inte vore dags för Samsung att komma med något nytt. Denna blev ju intressant just på grund av formatet som sagt var. Är annars väldigt sugen på Sonys Z4 men utanför att titta på film så ger jag inte heller mycket för 16:9. Det blir inte bra varken i landskap eller porträtt men hade nog helst sett en platta med formatet 1:1.5 istället som passar perfekt för en fotograf som mig

Sen är det ju tragiskt att Samsung fortfarande håller kvar vid hårdvaruknapparna 2015. Så smidigt på Z4:an när man vrider plattan och knapparna följer med...

Av trifix

Jag har nu kört ungefär 1 timme på Xbox One (EA Access) och ja, inte är det vackert rent tekniskt. Taskig framerate och konstig stuttering ibland. Aliasing/jaggies som gör att bilden känns grötig. Jag är RIKTIGT glad över att jag köpte ny dator nyligen och får uppleva spelet i 1080p@60fps (ja min dator ska klara av det). Tanken var först att köra det på Xbox One men det här fick mig att ändra uppfattning.

En annan detalj är att karaktärerna ser väldigt plastiga ut och konstigt/dåligt ljussatta. Omvärlden ser helt ok ut om man tänker på att det är ett RPG och även själva karaktärsmodellerna/rustningar. Striderna kändes bra och det var lätt att komma in i spelet. Det här kommer det spenderas MÅNGA timmar med!!

Av trifix

Nu har jag inte spelet själv men något som iaf fungerade i Watch Dogs var att ändra från fullscreen till borderless window och sen tillbaka igen. Då fick åtminstone jag bättre flyt i spelet av någon anledning...

Av trifix

Ja OJ vilka usla resultat i benchmarks...jag hade förväntat mig 60fps i 1080p utan några som helst problem...

Av trifix

Samsung 27" PLS med svart kant!

Jag köpte i fredags en Samsung S27D590P och är överlag väldigt nöjd med den. Det är alltså en 27" FullHD PLS-skärm.

Jag har ett problem med den och längs med hela högra kanten har jag ett mörkt band som är ungefär lika brett som en scrollist. Det är i sig inget som stör direkt om man inte har en helt vitt skärm just där. Spelar jag tex så märks det inte alls.

Varför är det så? Dåligt ihopsatt skärm? Det ser precis ut som lightbleed men är svart istället.

Jag vill minnas att det var något liknande på den skärmen som stod uppställd i butiken också.

Är det ens värt att försöka byta? Kommer man kunna hitta en som är 100% eller är det något man får leva med?

Skärmen kostade ju ändå bara 2200 så jag förväntar mig inga mirakel!

Skickades från m.sweclockers.com

Av trifix

Rent spontant så märks idag sällan effekter i film som används för att förstärka något, alternativt lägga till något som inte finns. Precis det som de visar upp här och även i klippet ifrån Gatsby.

Vad som däremot är imponerande är att GoT är en tv-serie med allt vad det innebär. Effekterna vi får se i klippet känns mer som taget ur vilken film som helst och är riktigt bra gjorda. Tror ni man kan kommer kunna återvända till serien om säg 10-15 år och fortfarande uppskatta den? Nu pratar jag allt rakt igenom, eller är den ett verk av vår tid?

Av trifix

Rent spontat - WOW!!! DETTA vill jag använda i framtiden!!

Eftertanke - Frågan är ju hur det kommer att bli med tillverkarna? Kommer tex Samsung förstöra allt med sitt egna UI? Jag kan verkligen se framför mig hur Samsung i vanlig ordning bara trycker in en massa onödigt skit som ingen använder och på så sätt förstör hela upplevelsen.

Av trifix

umbus enumerator problem med skrivare

Har stött på ett mycket irriterande problem. En skrivare som inte fungerar som den ska och i Enheter & Skrivare står det en gul triangel på både skrivare och dator. Problemet verkar vara UMBus Enumurator men jag hittar ingen lösning. Där står bla G:/ med gul triangel under egenskaper på skrivaren...

Drivrutinen gick efter många om och men att avinstallera men går inte att installera för datorn hittar inte skrivaren som den ska. Prövat med två skrivare där båda fungerar på den bärbara utan problem.

Av trifix

Jag fick idag 2 miljarder för en bounty. Galet dåligt av Rockstar att det ens går att göra såhär. Det förstör ju HELA grejen med GTA Online...

...Samtidigt tycker också att det är jävligt kul att kunna leka med precis allt i spelet utan att behöva tänka på pengar. Läste en pressrelease på Rockstar där det står att de jobbar på problemet. Har man fått x antal miljoner/miljarder så kommer dessa att försvinna vid en framtida patch. De som mottagit pengar och som INTE medverkat till att något blivit modifierat kan sova lugnt. Man blir inte bannad/raderad...

...däremot är ju skadan redan skedd. Jag har i princip köpt ALLT redan som man kan köpa upp till level 25. Vad händer med de sakerna när patchen kommer? Vad händer om jag "tvättar" pengarna? Typ köper en massa aktier osv?