Inlägg

Inlägg som trifix har skrivit i forumet
Av trifix

Nu har jag formaterat datorn och efter drygt en halvtimme Guild Wars 2 så svartnar datorn. Den här gången fick jag dock ett BSOD-meddelande när Windows hade startats om. Felkod 116 = något fel med grafikkortet.

Antingen hårdvara eller mjukvara där mjukvara just nu känns som det troligaste alternativet. Eller möjligtvis hårdvarukrock på något sätt. Jag har igår kväll kört Unigine på loop i över 3 timmar utan några som helst problem. Allt jag kastar på den i benchmark-väg körs utan problem. Startar jag ett spel så kommer felet som ett brev på posten.

Finns det någon benchmark som simulerar spel på ett bättre sätt? Gärna något som loopar också?! Jag tänkte nämligen börja flytta runt/dra ut saker ifrån datorn och det kommer att bli väldigt drygt att behöva sitta och spela tills det svartnar istället för att bara låta datorn rulla.

Av trifix
Skrivet av HerrNilsson30:

BIOS-uppdateringen på grafikortet gjorde nog susen. Tack som fan! Jag är skyldig dig en öl :D.

Då det ser ut som att jag har råkat ut för samma fel, vilken bios och vilken tillverkare har du av ditt 5870? Jag har ett Sapphire som ger upp så fort jag spelar litegrann....

edit: Måste säga att jag börjar tröttna. Det är 3:e grafikkortet jag har som strular på ett eller annat sätt. Hade en gång i tiden ett...ja kommer inte ens ihåg vad det var som man var tvungen att klocka ner för att köra. Hade sen ett GeForce 8800GTX där vram pajjade och nu detta...

Av trifix

Dator som svartnar med HD 5850

Jag blir fanimej inte klok!

Nu har jag haft problem med datorn i snart ett år men hittar inte exakt vad som är felet.

Problemet? Helt plötsligt i spel så får den för sig att svartna totalt och grafikkortsfläkten går i 9 av 10 gånger upp på maxfart. Det enda som går att göra är att starta om datorn. Det händer 8 av 10 gånger när något nytt "händer" i spelet. Skyrim - när man ska kolla kartan eller går in i ett hus. The Old Republic - i konversationer med NPC's. Guild Wars 2 - I konversationer med NPC's.

Från början avhjälptes problemet med att dra upp fläkten på framförallt grafikkortet. Tempen sprang iväg till bortåt 85 grader under max load. Nu har problemet kommit tillbaka och vad jag än gör så fortsätter det.

Problemen kom först efter att jag hade spelat Skyrim i 150 timmar. Nu återupptog jag spelandet av Skyrim för någon månad sen och till slut började problemen igen.

Jag har nu i veckan gjort rent varenda skrymsle i datorn i jakt på damm. Jag har plockat isär grafikkortet och gjort rent allt och satt ditt ny kylpasta. När jag tog isär grafikkortet så lossnade något som visade sig vara torr kyltejp ifrån ett litet chip. Eller ja det satt på kylaren och trycktes mot chippet. Jag skar bort en liten bit och satte dit ny tejp tillsammans med ny kylpasta på själva GPU'n. Satte ihop allt.

Bild på själva chippet Det lilla lilla fyrkantiga chippet med vitt ovanpå.
Vart det sitter
Lite tejp
Lite tejp på kylaren

U900 står det att chippet "heter" på pcb'n men jag hittar inte ett dugg vad det skulle kunna vara på google.

ANYWHOOO

Idle temps:

CPU: 35
GPU: 35
MB/System: 39 (vet inte varför den är högre)

Jag har sen jag satte ihop allt kört varenda test jag kan komma på. GPU (3Dmark, Furmark), VRAM (Någon Vram tester i 2h), RAM (Memtest86+ i 3h och Prime95) och CPU (Prime95 i 2h). Allt fungerar verkligen som det ska. För att verkligen stresstesta systemet så körde jag Furmark tillsammans med Prime95 (blend) i över 2 timmar utan några som helst problem.

Så här såg det ut efter 2 timmar

Fullload temps:

CPU: 65
GPU: 59
MB/System: 49

Skulle man kunna utesluta överhettning? VAFAN ÄR FELET?! JAG BLIR GALEN!!

Nu när jag tänker efter så formaterades datorn i *springer och kollar* i Oktober förra året. Bara någon månad innan problemen började dyka upp. Mjukvarustrul? Drivrutiner från något håll som spökar? Jag ska absolut formatera om datorn innan jag säger något annat!

Av trifix
Skrivet av hACmAn:

Tror att det är dax att ta isär delarna och ta bort dam.

Edit:
Edit2:
vad har du för temps på cpu och nordbrygga?
Edit3:
Skyrim äter mer cpu än grafikort bdw.

Temp ligger bra till! Inga exakta uppgifter i huvudet! Damm? Ja...jag har plockat isär hela datorn utan att det hjälper...? Förutom kylningen på GPU som verkar vara en bitch att få isär :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av trifix

Jag lyckades fixa problemet...i ungefär ett halvår. Jag installerade ett program som heter Speedfan där man kan ställa in egna värden för automatisk fläktstyrning på GPU. Jag ökade den automatiska "fläkt-kurvan" med ungefär 10-15% och sen dess har ALLT jag kört fungerat utan problem.

Fram tills förra veckan. Jag installerade Sleeping Dogs och BAM, problemet var tillbaka igen. Först bara i det spelet men sen kom det även tillbaka i Skyrim som jag börjat köra igen. Jag har innan Sleeping Dogs kört en hel del Skyrim igen utan några som helst problem.

Jag blir fan galen på det här. Med nuvarande fläktövervakning når GPU'n inte ens över 60 grader när jag spelar. Furmark kommer den upp i 58-60 grader. Det är ju ingen fara och där klarar datorn av full load hur längesomhelst precis som förut...?

Av trifix

Grafikkort ifrån Asus...

Jag hade tidigare ett Asus GeForce 800GTX (det värsta som fanns på den tiden)
Jag har nu ett Asus Radeon 5850HD

Det första kortet fick problem med vram och slutade till slut att fungera i spel helt och hållet.
Det andra kortet stänger av sig själv med maxxad fläkt som följd trots att det är långt ifrån överhettat...

suck

Av trifix

Jag har i skrivande stund ratat allt vad Android heter efter att ha haft en SGS2 förra sommaren. Sitter just nu med en iPhone 4S...med krossad display sen i fredags.

Frugan la vantarna på en HTC One X vilket fångade mitt intresse. Har sen dess läst både bra och dåligt om den telefonen. Mest dåligt känns det som. SGS3 utannonserades och ja...inte var den snygg. Nu när releasen börjar närma sig har jag tittar närmare på den och ja. Den är inte ful längre. Den är i all sin enkelhet så långt ifrån en iPhone man kan komma faktiskt. Det dom flesta säger är att den är väldigt skön i handen och det är ju faktiskt det viktigaste om den ska användas mycket. Mycket kan man säga om iPhone men inte är den skön att hålla i med sin kantiga utformning. Känslan att hålla i den är fortfarande ohotad då metal och glas är som teknikporr mellan fingrarna.

Det jag minns ifrån SGS2:an är faktiskt inte plastig utan mer en gedigen känsla. Däremot var systemet en ren katastrof med en massa färgglada ikoner överallt som jag inte alls gillade. Nu verkar man ha hittat hem och blivit varm i kläderna då bara lås-skärmen är bättre än vad hela SGS2 var.

Jag gillar att den inte är hård och kantig som SGS2. Den ser mjuk och följsam och jag blir sugen att hålla i den själv när jag ser alla filmklippen. En annan stor sellingpoint för mig kom för 15 minuter sen när jag hittade en massa sköna bakstycken i olika färger...som dessutom är officiella från Samsung. Smart drag att göra hela bakstycket till batterilucka och det där flipskärmsskyddet, som iofs är en skrämmande kopia på Smartcover ser riktigt nice ut.

Det enda som drar ner betyget just nu är två saker. iTunes/iPod och kameran. Ja jag gillar iTunes, att kunna köpa ringsignaler och låtar men framförallt ladda ner podcasts. Det var ett helvete minns jag på SGS2 att försöka få tag på podcasts. Sist men inte minst har vi kameran där iPhone 4S fortfarande slår alla andra på fingrarna vad det gäller detaljrikedom och färger. SGS3 är inte långt efter men saknar den där sista lilla lilla biten. Det kanske största minuset är filminspelning där iPhone 4S är den enda mobilkameran som gör det BRA! Varför? Bildstabilisering! Varför har ingen annat gjort något liknande. Jag struntar fullständigt i om jag kan ta kort samtidigt som jag filmar eller kan ta 234234st bilder i rad. Ge mig bildstabilisering. Frugan hade innan en iPhone 4 och jämför man den med iPhone 4S är det stor skillnad just på den fronten. Man slipper det där microfladdrandet som man annars får dras med.

Men...jag orkar inte med 3,5 tum längre. Det är för litet efter att ha surfat i 4,7. Det är framförallt surfandet som gör det intressant för mig och där verkar SGS3 vara en riktigt stark maskin efter benchmarktester. Dom tror att iPhone 5 kommer med 4 tum. För litet...

Av trifix

Jag är också sugen på datorn men har insett att är det något jag är allergisk emot så är det en SEG dator och den här CPU'n hamnade LÅNGT ner på listan i tester. Så nä detta är inget att hänga i julgranen..

Av trifix

Ja något är iaf galet och jag har läst lite mer och fel på v-ram låtar ju inte helt osannolikt eftersom det nästan alltid händer från ett ställe till annat, aldrig under tiden så att säga...

Ska stresstesta och se vad som händer...

Av trifix

HD 5850 problem

Jag har i ärlighetens namn inte spelat speciellt mycket på min dator sen den köptes vinter 09/10 förutom när jag körde WoW ganska intensivt ett par månader vintern 10/11. Där hade jag aldrig några problem förutom en varm CPU som till slut åtgärdades med en ny kylare för bara ett par månader sen. Det var först med Deus Ex: HR som jag började spela igen på datorn men ändå inte lika intensivt som det blivit sen Skyrim kom.

Problemet började just med Skyrim där datorn bara helt plötsligt svartnar, GPU-fläkten maxar i varv och inget går att att göra förutom att starta om datorn. Detta problem började efter ca 150-170 speltimmar med Skyrim och blev bara värre och värre tills jag installerade om spelet och tog bort alla mods. Problemet dök upp igen när jag började köra Star Wars: The Old Republic. Just SWTOR har ett ökänt problem med 75-100% GPU-load i konversationer med NPC's av någon anledning och det var just där problemet kom. Problemet i Skyrim kunde komma tex när jag plockade fram kartan eller gick in i ett hus, alltså nästan aldrig när man bara gick omkring precis som i SWTOR. Nu har jag införskaffat Battlefield 3 och redan efter en halvtimma så svartna skärmen. Jag har nu dragit upp alla fläktarna i burken och lite halvt monterat en 120mm fläkt direkt på grafikkortet som verkar hjälpa en hel del. Efter det flyter BF3 på utan några som helst problem. Har i skrivande stund en GPU på 35c idle med alla fläktar på max.

I allt detta så är det något jag inte blir klok på. Fläkten på GPU'n går upp till 35, kanske 40% men aldrig över det. GPU-tempen ligger som mest på 85c men aldrig över det. Det är precis som att något får GPU'n att rusa i temp men att fläkten aldrig hinner med vilket gör att det blir överhettning. För det är vad jag har kommit fram till att det borde vara. Varför skulle annars skärmen svartna och fläkten maxa? Ljudet ifrån spelet är fortfarande kvar i hörlurarna så datorn dör inte helt.

Vad är det som händer? Är det överhettning? Varför jobbar inte fläkten på GPU'n bättre? Vid vilken temp anses GPU'n vara överhettad?

Av trifix

Jag har också VÄLDIGT varmt i burken när jag kör just SWTOR. Den känns väldigt CPU-krävande då inte ens dom maffigaste FPS-en får upp datorn i samma load. Likaså tuggar grafikkortet på i 90-100% Activity i SWTOR när det i tex Skyrim ligger och puttrar på 30-50% kanske...

Kör också stock-kylare på en i7 920@default men inhandlade idag en Coolermaster som ska monteras. Det är väl det som händer när man snålar från början. Hade inte tillgång till någon fläkt så det fick bli stock när datorn byggdes för 2 år sen. Har i sanningens namn inte spelet något egentligen sen den byggdes förän WoW i våras och nu SWTOR men det är först nu det blivit RIKTIGT varmt...

Av trifix

Modem/router problem (Telia/Zyxel och Netgear 614)

Jag har sen urminnestider kört med Telia i olika hastigheter och ligger nu på 24/2.5 och det har funkat BRA tills för några veckor sen. Internet började bli rejält segt, speciellt svarstiderna var INTE bra. Körde en reset på både router och modem men inget hjälpte och till slut så tappade jag sporadiskt kontakten helt med internet.

Kopplade bort routern och körde direkt via modemet och allt rullade på precis som vanligt. Kopplade in en annan router av exakt samma märke och modell med skillnaden att den är äldre och saknar trådlöst. Där får jag ingen kontakt överhuvudtaget med internet trots över en timmes väntan.

Jag sliter fram mitt gamla 8Mbits modem och testar med router och det funkar utan några som helst problem med båda routrarna.

Slutsats, modemet strular till det.

Telia kundsupport: Vi ger ingen support på kringutrustning och eftersom modemet fungerar utan router så är det utanför vår kontroll

WTF!!

Vad är det som händer? Efter att ha fungerat i flera år utan några som helst problem så slutar det helt plötsligt att fungera?!

Modem 24mbit - Zyxel 660 Triple Play (det gamla blåa modellen)
Modem 8mbit - Alcatel Speedtouch

Trådlös Router - Netgear WGR614
Trådad Router - Netgear RP614

Jag inser ju nu idag att WGR614 kanske inte är världens bästa router eftersom den går loss för 230 spänn på webhallen men det är en annan grej. Den kostade 500 när jag köpte för 1½ år sen.

Någon som varit med om något liknande? Tänker ju inte köpa en ny router om det visar sig att det är modemet som det är fel på...

Av trifix

CPU: i7 920
PSU: Antec Neopower 550w
Moderkort: Asus P6T SE
CF/SLi: CF
Gränssnitt: PCI-E
Vilka spel du ska spela: Spelar väldigt lite på pc så det är ett kort för lite slöspelande/testande
Vilken upplösning du spelar i: 1680x1050
Din ungerfärliga budget: 2500 ungefär

Mitt 8800GTX har sagt upp sig vad det gäller 3Dbiten och behöver något nytt. Gärna något med ungefär den dubbla prestandan skulle sitta fint men ändå inget värstingkort...

Av trifix

Kortet är INTE överklockat och tempen ligger på samma nivå som den alltid har gjort. Kylning i chassi är det absolut inget fel på, en Antec P180 med 5 fläktar som flyttar en hel j*vla massa luft utan några som helst problem.

Av trifix

Grafiska problem

Vad är det som händer?

Bild/1.jpg

Problemet börjar i liten skala med några pixlar/polygoner som "sticker iväg" så att säga. Kan också vara missfärgade (gärna snorgröna) texturer som kommer och går.

Bild/2.jpg
Bild/3.jpg
Bild/4.jpg

Efter en timme satte jag på mig en ny rustning...BAM...

Något har gått snett på mitt grafikkort men frågan är VAD? Är det överhettning? Eller är det liiiiite för hög temperatur under typ 3 års tid som slutligen satt sina klor i kortet? Fenomenet (?) kommer och går men börjar i väldigt liten skala och ju längre jag sitter desto mer blir det till slut. Sista 3 bilderna är efter en timmes spelande som sagt var men tog jag av mig den nyinköpta rustningen och satte på den igen så försvann problemet helt och hållet. Tabbar jag in och ut ur spelet så försvinner det också för stunden.

Kasta grafikkortet?

Ska väl tillägga att samma fenomen uppkom i tex Operation Flashpoint: Dragon Rising men tex i Mirrors Edge så började texturer att skifta färg i stället och till slut så kraschade spelet. Detta hände innan jag uppgraderade datorn och operativsystemet. Ovanstående bilder är tagna i Windows 7 64bit på en Quadcore Intel med 6gb ram. Grafikkortet är förövrigt ett 8800GTX

Av trifix

Snabbt byte av skärm

Jag har ett Nvidia 8800GTX och under Windows XP kunde man med hjälp av Nvidias egna lilla utility nere vid klockan lätt och enkelt växla mellan skärmar och dessutom få rätt upplösning på den andra skärmen. (Datorn 1680*1050 och TV'n körs oftast i 1280*720)

Under Vista har denna funktion försvunnit och det känns onödigt krångligt att byta skärm och sen även upplösning hela tiden. Det händer även att jag tittar på 1080p material vilket gör att upplösning och även HZ måste ändras (körs i 24hz givetvis när det gäller Blu-ray). Likaså är det störande att upplösningen ifrån TV'n följer med till datorskärmen när jag stänger av tv'n och datorn automatiskt hoppar över till datorskärmen istället.

Finns det något smidigt LITET program som inte tar för mycket resurser för mitt ändamål?

Något som vet varför denna funktion försvann ifrån Vista? Det är ju extremt störande måste jag säga. Överlag så känns många drivrutiner under Vista väldigt strippade på funktioner i jämförelse med XP-versionerna.

Av trifix

LCD för bild och design

Jag letar efter en 22" LCD som till 90% ska användas till bildredigering och design i Photoshop bla.

Budget är satt till absolut max 4000 för denna skärm.

Det viktiga här är alltså färgåtergivning och svärta och INTE snabbhet i skärmen men under 10-12ms skadar ju inte.

Eller är det helt enkelt så att budgeten är för liten för en skärm till fotoredigering?

Av trifix

Precis samma sak, verkar som att IE buggar ur av någon anledning...

Av trifix

Hotmail-knapp i MS Live obrukbar

När jag trycker på hotmailknappen i Windows Live Messenger så händer ingenting. Försöker jag efter det att öppna Explorer så hänger sig Explorer omedelbart....

Någon som varit med om liknande? Det funkade utan problem dagen innan och kvällen innan hade jag enbart lyssnat på musik på datorn och inget annat....

Av trifix

Edit: Äh nu hittade jag. Tackar för hjälpen, nu är teckensnittena som dom ska vara till slut. Undrar varför det hade hänt helt plötsligt....