Inlägg

Inlägg som Svampmux har skrivit i forumet
Av Svampmux
Skrivet av NoWin:

Menar du version på Liunuxkärnan eller distribution?

Jag vet inte skillnaden tyvärr. Är bara bekant med Ubuntu och väldigt lite fedora.

Är dock väldigt öppen för att lära mig!

Av Svampmux

Vilken Linuxversion

Hej! Som rubriken lyder undrar jag vilka olika Linuxversioner ni rekommenderar. Jag vill ha en version som inte kräver mycket prestanda från grunden. Den ska fungera som webb- och filserver med ca 10 personer som ansluter samtidigt.

Tack på förhand!

Av Svampmux

Välkomna!

Av Svampmux
Skrivet av Hogzor:

Har byggt 4 stycken förut. Men problemet med detta är bara att jag hittar bara 1 input för skärmen? om man ska ha 2 skärmar fungerar det med någon annan kabel eller hur ska man göra ska jag byta graffikkort?

Precis som AntiChrist skrev så har både grafikkortet och skärmarna displayport, ursäckta att jag glömde beskriva varför.

Mvh

Av Svampmux

Hej!
Jag hittar inget som borde stoppa ditt datorbyggande. Om du inte anser att du är så hemma på datorbyggarfronten kanske du ska kolla om du har någon kompis eller släkting som skulle kunna hjälpa dig att montera ihop datorn. Vore tråkigt om din maskin skulle gå sönder pga okunnighet i byggandet.

Av Svampmux
Skrivet av pj87:

Plockade ur moderkortet nu å kopplade på sidan Chassit.
Nu startar den utan omstart men står "insert boot media in selected boot device and press a key"

Har du en hårddisk med ett installerat operativsystem? För på vissa moderkort spelar det roll vilken SATA port systemdisken är kopplad till.

Av Svampmux

Har du möjlighet att testa tangentbordet på en annan dator för att kolla om du får samma fel där?

Av Svampmux
Skrivet av NewCamps:

Spelar ingen roll om de rullar på 100%, Stör mig inte på ljudet då datorn är långt bort från där jag sitter, Alltså kommer det att funka att sätta in 3PIN på ett 4PIN Intag? eller fatta inte det där direkt :). Visst hjälper fläktarna att kyla ned min cpu? Jag sätter ett på baksidan och en på toppen. Jag har AMD 8320 4GHZ.

Vilka ska jag välja SP eller AF, En på baksidan och en på toppen.

Om du inte anser att ljudet gör dig något skulle jag själv inte lägga så stor kraft på att få fläktkontrollen att fungera utan vänta tills du uppgraderar ditt moderkort.
Som svar på din andra fråga, ja det kommer att hjälpa kylngen på din cpu. Bättre luftflöde i burken underlättar cpuns och gpuns kylning.

Skrivet av NewCamps:

Tack för svaren, Jag öppnade datorn och såg att sys_fan1 och sys_fan2 var fria. Så FAN1 är 4PIN och FAN2 är 3PIN. När jag connectar mina Fläktar kommer den som är connectad till FAN1 vara kontroll bar genom program på datorn?

Ja det borde inte vara några problem alls

Av Svampmux
Skrivet av zeluq:

Tjenare!
Har testat att koppla bort alla komponenter utom grafikkort, processor, ram och moderkort samt att jag har testat ett annat nätagg(be quiet! Pure Power L8 630W 80+ Bronze Modulär) men utan någon skillnad. Kollat alla kablar så att de inte är någon som glappar... Läste någonstans att man kan testa minnena genom att bara ha ett minne inkopplat, blir att testa detta till helgen.

Om du har alla dessa komponenter fortfarande inkopplade så har du ju inte kopplat bort något av intresse. Testa att koppla bort alla komponenter förutom moderkortet för att se ifall de får någon ström. Fungerar det så testa att koppla in processorn och ditt ram allt eftersom. Skulle det fortfarande inte fungera så borde du kolla upp nätagget och modekortet.

Av Svampmux

Hej!
Vad för typ av server har du tänkt att använda? Bukkit eller minecrafts egna?
Hur hade du tänkt att dina vänner skulle ansluta till servern? Direktansluta till din ip eller gå via tillexempel hamachi?

Av Svampmux

Ja jag hittar också fyra st. Märk då att en av dessa är för cpu-kylare.

Av Svampmux

Är du ute efter överklockning eller blir det standardclockning?

Av Svampmux

Det beror helt på vad du tänkte använda skärmen till. Är det spel eller video/bildredigering har man olika krav på skärmen.

Av Svampmux
Skrivet av Eversun:

Jag har nyligen köpt en ny dator som jag har monterat själv. Det blir mitt tredje datorbygge. Dessvärre har någonting gått fel i montering, datorn är stendöd. Modekortet får ström (det lyser upp och "start-knappen" på modekortet lyser). Men när jag trycker på startknappen så händer inget. Jag har kopplat om alla delar, testat bara med CPU, RAM, MB, PSU och CPUkylaren... Kablarna är rätt i satta, distanserna är på... Vad ska jag göra?

MB: ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z
CPU: AMD FX 9590
GPU: XFX R9 290X 4GB
RAM: Corsair Vengeance Pro Red 8GBx4 2400MHz
PSU: Corsair 1000W RM series
SSD: Corsair Force GS 240GB
CPU-Kylning: Corsair Hydro H110

Är sjukt clueless och vet inte vad jag ska göra.

Min kompis fick samma problem när han monterade ihop sina datordelar. Problemet visade sig vara att skruvarna han fick med för att fästa MB till chassit inte var tätade utan de ledde ut strömmen i chassit och kortslöt datorn varje gång den startades. Lösningen blev då såklart att byta till skruvar med gummibricka emellan.

Av Svampmux

Logitech G27 problem

Hejsan!

Jag köpte en Logitech G27 i somras. Den har fungerat felfritt nu under ett halvår. Men nu när jag plockat fram den ingen så kan inte logitech profiler hitta den.

Om jag högerklickar på den ikonen och väljer styrenheter hittas den. Alla knappar och spakar fungerar som de ska. Force feedbacken är också igång. Men när jag ska gå in och välja profiler så existerar den inte. Får detta felmeddelande:

"Logitech Progiler hittade ingen styrenhet. Kontrollera att engeten är ansluten. Om styrenheten behöver ström, kontrollera att den är ansluten och att lysdioden lyser.

När du kontrollerat alla anslutningar kan du klicka på Försök igen.
Klickar du på Avbryt, avslutas Progiler."

Jag har kollat strömmen, dioden lyser och allt verkar fungera som det ska. Snälla vet någon vad som kan vara problemet?

Tack på förhand!

Av Svampmux
Skrivet av SuperFlugan:

Vilken modell av gtx 580 har du?

Nu när jag funderade kom jag på att jag har ett Gainward gtx 580 phantom

Av Svampmux
Skrivet av SuperFlugan:

Brukar köra med tryckluft på burk för att rengöra. Finns på Biltema t.ex

Jag har tryckluft hemma som jag använder till och från i rengöring av datorn. Kom en del damm ifrån processor fläkten men inte så mycket ifrån grafikkortet. Ska se när jag fått tillfälle att plocka ut kortet för att göra en grundlig rengöring.

I en sådan rengöring, bör jag plocka av kylaren helt och nästintill polera av all skit som fastnat eller räcker det med tryckluften och en dammsugare?

Av Svampmux
Skrivet av Pollux89:

Testa klocka ner kortet, vill minnas att bf3 var extremt känsligt (även fast du inte klockat).
Testa dra ner från 782 till 770 och se om det ger nån skillnad, eller högre spänning om du nu hellre vill de.

Angående temperatur låter det högt, mitt ligger 61-69c beroende på spel (stock inställningar i ett relativt varmt chassi).

Vilket är det lättaste/bästa sättet att klocka ner kortet? Eller höja spänningen?

Skrivet av SuperFlugan:

Vilken modell av gtx 580 har du?

Jag ska kolla så fort jag kommit hem, blir någon gång runt 16:30.

Av Svampmux
Skrivet av SuperFlugan:

Mitt 580 i sign ligger på 35 grader just nu, 65 grader vid spelande.

Hmm du säger blåst ur datorn, men har du tagit ut kortet ur datorn och rengjort? Man varken ser eller kommer åt ordentligt när det sitter i. Annars låter som dålig kylpasta/kontakt med kärnan , förmodligen sedan du köpte kortet.

Era temps är absolut inte farliga eller orsaken till spelkrascher dock

Nej jag har inte tagit ut kortet. Ska plocka ut kortet nästa helg när jag får lite mer tid. Är det något speciellt ställe jag ska vara extra försiktig med eller vara extra noggrann med att tvätta?
Ska jag plocka bort fläkten och skölja av den eller tvätta extra eller räcker det att bara torka av med typ papper?

Tack!

Av Svampmux

Jag har själv ett gtx 580 men mitt kort ligger långt ifrån era temperaturer...
När jag inte gör något alls med datorn ligger kortet på 55-60 grader, även när datorn precis är uppstartad.
När jag sedan startar något program/spel så ökar temperaturen direkt, och då ligger den runt 80 grader. Startar jag något mycket krävande spel så skjuter pemperaturen i höjden, kan komma upp i 90 grader utan problem.

Skrivet av tvedberg:

sätt fläktarna på 100% så kommer du inte upp i 82c

När mina fläktar är inställda på 100% kommer jag i idle ändå upp i ca 55-60 grader. I spel ligger pemperaturen kanske någon grad lägre, runt 78 respektive 88 grader. Har blåst ur datorn flera gånger, testat att ändra luftflödet men inget har hjälpt.

Skrivet av Wibes:

jag har ett sådant kort och mitt ligger på ca 50-60 grader max i battlefeild 3 dock så har jag en fläkt hastighet på ca 40%

Hur kan din temperatur ligga så lågt med en fläkthastighet på bara 40%?

Jag var inte den mest kompetenta inom datorer när jag köpte min så kollade inget med temperaturerna då så vet ej hur mycket den har ökat med.
Jag kan också säga att jag inte har klockat kortet någon gång så allt är standard från köpet.

Tack på förhand!