Inlägg

Inlägg som Viradise har skrivit i forumet
Av Viradise

Annonsen är avslutad

Av Viradise
Skrivet av JohanFlodqvist:

Man får en M1 Macbook Pro för runt 8000 kr så tror det blir svårt att få några 7000 kr för den, i synnerhet här på SweC. Jag skulle gissa att runt 5000 kr är mer realistiskt, jag tror jag fick 7000kr för min när jag sålde precis efter att M1-datorerna lanserades.

Hmmm, tack för infon. Jag tyckte jag gjorde min research ändå hyfsat...

Efter egen sökning på M1 ändrar jag om annonsen till att acceptera eventuella bud istället och sänker till 6000.

Av Viradise

Apple Macbook Pro (2019) 13" 128GB Touch Bar

Säljer nu min Apple Macbook Pro (2019) 13" silver.

Användes för studier men behövs inte numera då jag äntligen tar examen :)!

Använt alla möjliga program från Adobe utan några problem, men mestadels skrivit i Microsoft Office. Fungerar bra, utan skador. Ser i princip helt ny ut. Alla portar fungerar och den laddar normalt.

Information:
Cykelantal batteri: 254
2019 "Touch bar"-varianten
Intel Core i5 1,4 GHz Quad-Core
8 GB 2011 MHz LPDDR3
Intel Iris Plus Graphics 645 1536 MB
x2 Thunderbolt 3 portar + 3mm för hörlurar
För mer info Googla "MUHQ2KS/A"

Ingår:
Original låda (hel, inga skador)
Original laddare (hel, inga skador)
Kvitto från första köparen ifall intresset finns

Övrigt:
Inom Skaraborg? Hämta gärna på plats för en eventuellt mindre peng. Datorn kan även skickas inom Sverige.

Datorn kan inte skickas/säljas innan 4e juni. Säljer när jag anser mig vara nöjd med priset på budgivning, se utgångspris som riktlinje. Vid fler frågor eller bilder hör gärna av er i PM. Swish.

Läs hela annonsen här

Av Viradise
Skrivet av BjörnenBaloo:

Jag bjuder 1700kr!

Yes, jag låter den står kvar lite till på marknaden för att se.

Av Viradise
Skrivet av sucram95k:

1500kr kan jag buda?

Noterat, lämnar annonsen kvar ett par dagar för att se om fler är intresserade.

Av Viradise

Logitech G920 Driving Force (PC/Xbox One) Ratt/Pedaler/Växelspak

Säljer min Logitech G920 Driving Force (PC/Xbox One). Har inte använt så mycket som jag tänkt (kanske 10 gånger?) så i princip nyskick. Har varit i min byrå nästan hela tiden och nu behöver jag lite mer plats i den.

För dig som vill ha den skickad så finns video som bevis på att allt fungerar. Videon skulle varit bättre redigerad om jag hade mitt vanliga program, så nu får man istället sitta med fullscreen och försöka se skärmen:

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ASziGP7Az-c

Den kan alltså skickas, inga problem. För den som hellre föredrar att hämta finns den i Lidköping alternativt att bara hämta i Skövde eller Skara vardagar fungerar också.

Pris 2000kr eller bud. Betalning sker endast med Swish.

Läs hela annonsen här

Av Viradise
Skrivet av Vzano:

Vad ligger din budget på?

Upp till 4000. Även det är över mitt 3000 till 3500 jag hade från början men...

För dyrt

Av Viradise

Köpråd Skärm + Är 27'' med 1080 något att ha

Köpte en nya dator. Nuvarande skärmen är så pass gammal att jag inte ens kan koppla in den i grafikkortet.

Arbetar både med design (hobby), videoredigering och spelar "casually", alltså inte varje dag konstant utan ibland.

Då jag köpte en RTX 2080 tänkte jag att 100+hz vore kul att ha, men priserna är ju långt över budget. Finns Asus 27" LED VG279Q, längre över det priset hade jag inte gått (3,990kr). Den är både IPS och 144hz vilket låter perfekt. Men den är ju bara Full HD, 1080p. Är det någon som har erfarenhet av 27'' med 1080p, något att ha? Syns pixlarna för bra?

Alternativt, vad ni kan rekommendera. 24'' är egentligen vad jag hade sökt efter, men 27'' om den verkligen är utöver de andra. Gillade även designen på Asus skärmen. Det finns IPS Benq skärmar som även är snygga i design och rätt billiga, är dem något att ha?

Av Viradise
Skrivet av D-ryd:

Här ser du skillnaden mellan 1060 och 2060:
Sweclockers prestandaindex RTX 2060

Skapa ett konto på Inet (tar 1 min) så ser du priserna själv.
Visst är 750W lite OP men den kommer gå tyst och du är framtidssäkrad, valde den eftersom den var nedsatt just nu (1049kr).
Sen är Corsairs RMx-serie bättre på alla punkter jämfört med deras CX-serie.

Moderkortet kostar 1290:- just nu, inte speciellt dyrt?

Titta på min redigerade kommentar, skrev det precis när du hade skickat.

Av Viradise

Tack! Men jag sitter och funderar lite på den tidigare builden. Om vi bara går igenom den du precis länkade. Den har bara 500GB SSD.

Men jag antar att RTX 2060 är bättre än 1060, gäller det också för 1070 (2060 bättre)?. Jag förstår inte hur du fått 100:- billigare än min andra version av min egna kundvagn trots att du har en 2060 i. Men om vi fortsätter bygga på den som du nu skickat. Behövs ett så dyrt moderkort för den? Samt är 750W inte lite för OP? Räcker inte ett 650W från Corsair som är nästan hälften så dyrt?

Med x2 500 GB och Corsair 650W:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12315619

EDIT: Funderar på om 2060 är nödvändigt för mig just nu. Antagligen mycket bättre för spel men då jag inte funderar på det så mycket just nu så vet jag själv inte om jag ändå ska köra med 1060. I After Effects så kommer det inte vara någon större skilnnad på dem. Jag sparar även 2k på att inte köpa 2060.

Av Viradise

@D-ryd

Kollar igenom det du skriver strax, passar väll ändå på att fråga om _F1GHT3R_'s dator där, i den ingår iofs inte montering men hur mycket bättre är den?

https://komponentkoll.se/bygg/gfuby/

EDIT:
Här är den uppdaterad efter det du sa:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12315349

Av Viradise

Kundvagnstips!

Fick hjälp av folk på Discord att bygga ihop en PC runt 10-12k där montering är inkluderat. Efter ett par dagars letande och ändringar gjorts är detta vad vi kommit fram till. Nu behöver jag iallafall några till som ändå kan säga sin sak om dessa komponenter och val. Då jag inte är jätteinsatt i datorer så motivera gärna varför ni byter ut/tar bort/ändrar grejer.

Snabbt fakta. Har just nu 960 och i5 4460 med 8GB Ram och 500GB HDD. Har klarat mig galant på detta i 5 år(?)ish. Sitter mycket med Adobe produkter som Photoshop och After Effects, men det märks att denna pc inte orkar med. Speciellt om båda programmen är öppna samtidigt. Största delen används för produktivitet och lite äldre spel (det "senaste" spelet jag spelat den här månaden är väll CS:GO) men visst hade ett och annat nyare spel gärna testats.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12315201

EDIT: VERSION 2: https://www.inet.se/kundvagn/visa/12315349

https://i.imgur.com/lfyMMxn.png

Chassi har jag bara valt ut då fläkt och fönster finns med, men byta gärna ut det till något som möjligtvis är bättre eller likvärdigt fast billigare.

Av Viradise

Dator för Adobe CC 18/19

Tjena!

Funderar på att uppgradera mig efter att har kört med 960 och i5 hur länge som helst. Vad jag behöver är en PC som klarar Adobe CC 18/19 program som After Effects, Photoshop flytande, behöver inte vara att jag kan sitta och kolla på effekter i preview mode i 4k, men något som ändå orkar ha både Photoshop och AE öppet samtidigt utan att PCn inte orkar. Kan man streama på det är det guld!

För övrigt spelar jag äldre spel ibland, men visst hade senare spel varit roliga att prova också, maxad grafik är inte nödvändigt.

Budget, klarar man få något hyfsat under 15k? Ju mindre desto bättre naturligtvis, dvs kan man spara någon tusenlapp på något sämre [komponent] kör på det, men skriv gärna vad som hade varit "mer optimalt". Nvidia och Intel är att föredra men är öppen för förslag. Observera att jag behöver chassi och att det sätts ihop av någon annan inräknat! Tack!

Av Viradise

@anon298854 @Överkill @Karaff
Tack! Ska öppna och kolla, har inte gjort det på ett tag.

Av Viradise

CPU för varm?

Har på senaste tiden haft väldigt konstiga ljud från min PC. Har en äldre Acer Predator G3 605 som funkat bra och fortfarande fungerar bra. Problemet är att jag börjar höra en fläkt som jag aldrig hört förrut (vad jag tror) som går upp i varv extremt mycket under ett par sekunder, då och då - när jag spelar eller liknande.

Använder Speccy för att kolla hur varm den är och just nu utan något speciellt igång så ser det ut så här:
https://i.imgur.com/M5MoEyS.png

Något är fel eller hur?

Av Viradise

Rekommenderat grafikkort är GTX 760 2 GB vilket är ett kort som inte är mycket att hänga i granen längre. Precis som Euro Truck Simulator 2 är de byggda exakt likadant och båda spelen ska kunna spelas med äldre grafikkort. Själv har jag ett gammalt 960 som klarar båda spelen galant, vill du ha ett mer framtidssäkrat kort är 1060 att rekommendera - men då är det överdrivet starkt för bara American Truck Simulator om det nu är det enda du spelar. Tänk också på att bara uppgradera grafikkortet inte alltid fungerar.

Av Viradise
Skrivet av Json_81:

Är det viktigt för dig hade jag kikat efter en bil med CarPlay / Android Auto.

Viktigt och viktigt, när jag väl har en så stor skärm i bilen känns det lite bortkastat om man inte har navigation, sen kan jag tycka att navigation i bilen är definitivt något som bör ingå när jag ändå köper för denna summa. Denna CarPlay / Android Auto hade varit något att ha! Hade fungerat som ett alternativ, kanske till och med ett bättre alternativ.

Av Viradise

@TobiasStockholm Brukar alltid sortera under 10,000 mil. Oftast är ingen i närheten av 5,000 mil, så på ett ungefär, 8,000 mil.

Av Viradise
Skrivet av babgjyshi:

Jag själv hade hellre tagit Bmw eller Volvon istället, även om dom ocksåå har sina nackdelar.

Jag är intresserad av att höra mer ?

Av Viradise

@Jesper_W: Designmässigt så fungerar vilken utav dem som helst. Behöver jag lasta saker på den varenda dag, nej inte riktigt, men visst är det skönt att kunna göra det när det faktiskt behövs och visst hade det varit bekvämt att inte ha en stor bil när man kör runt i stan. Därav behöver jag synpunkter på de specifika bilarna, vad är det som är för och nackdelar eller finns det någon annan i prisklassen som hade fungerat bättre. Om jag bör ta avstånd från diesel helt så kan jag inte välja en enda bil som jag har med i listan utan får titta på annat.

Eftersom i princip hela Volvo serien från 2014 är den samma, då menar jag S60, V60, XC70, de ser mer eller mindre identiska ut både insida och utrustning och det som skiljer mest är storleken så är det just det praktiska med XC70n som gör att den tar ledningen. Inte minst att navigation i bilen redan finns och Volvo's extra säkerhet som City Safety, BLIS, adaptiv farthållare och avståndsvarnare mm. Såg också en S60 2015 bensin R-design idag som inte är helt dum, denna kanske är lite mer framtidssäker så sätt.

Utrustningen i Volvo får man inte i BMW och Audi för samma pris. Focusen som du rekommenderar är för dyr tyvärr.