Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan
Skrivet av Beta:

Någon bör ta på sig att skapa ett Sweclockers Community, en för alliance och en för horde kanske? Community funkar över realms vilket guild inte gör. Man kan vara med i flera communitys.

Skickades från m.sweclockers.com

Guilds funkar över servrar sålänge de tillhör samma "grupp" med servrar. Oklart vilka som hör ihop med vilka dock. Finns säkert info online.

Du har säkert sett spelare med ett annat servernamn efter sin karaktärs namn. Dvs de är på en server som är kopplad till din server och ni kan då vara med i samma guild. Ngt i den stilen iaf, om jag inte missuppfattat ngt. Vilket är mycket möjligt xD

Av Zemlan
Skrivet av MiniPC:

Dryg taktik vet jag la inte om det är. Spelet har ju planerats att släppas på konsol, och portar man det senare utan buggar som uppstår när variabeln för hårdvara går från 4 olika kombinationer till nästintill oändligt olika många konfigurationer tar en stund.

Det e klart det är drygt med vetskapen om att rykten säger att det kommer så småningom om komma till PC. Men hade man inte vetat det, och det senare släpps till PC hade de snarare hyllas än att ses som "dryga".

T.ex. Om senaste God of War släpptes på PC nästa år hade folk blivit alldeles för ill sig i extas.

Själv väntar jag tills PC-port för konsol-prioriterade spel faktiskt blir spelbara. Vi minns ju vad som hände med GTA IV...

De har säkert ett utvecklingsteam på flera hundra med budget i miljardklassen i ryggen. Ovanpå det är konsolerna mer lika en PC än någonsin och drivrutiner från både AMD och Nvidia är bra vilket gör PC som plattform mer tillgänglig än någonsin. Sorry, men jag känner ingen empati för dem helt enkelt.

Förra generationen kanske, men inte denna. Rockstar såg ju hur det gick med GTAV dessutom. Många köpte först till förra gen, sen nuvarande gen och sen till PC också. Allt medan de skrattade hela vägen till banken. Deras taktik gick hem! Klart som korvspad man gärna gör om det!

Så jo. Som konsument tycker jag deras taktik är jävligt dryg. Du behöver inte hålla med, men jag ser det som dryg taktik för att maximera vinst, mjölka kunderna helt enkelt.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Kommer bli ett super spel! Älskade förra spelet. Men sedan dess har jag bytt till PC, så kommer inte tvåan till PC köper jag det helt enkelt inte. Viker mig inte för deras dryga taktik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Svensktiger:

Detta kan vara droppen.
Körde betan ett tag och konstaterade att GCD på alla CD's helt förstörde spelet.
Men jag hoppades på att dom skulle fatta sans och korrigera felet.
Men näpp.
För första gången på 12 år bryr jag mig inte i nästa exp.
Nästa WoW spelande blir när dom får tummen ur och släpper classic, förutsatt att dom inte även förstör det helt.

Om GCD ändringen var så jobbig lär du ju verkligen stortrivas i classic...var inte det mesta på GCD under vanilla? Vill minnas det iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Elektron:

Är det så viktigt att nå 4k i spel då?
Är det stor skillnad i upplevelsen mellan 4k och 1080p?

Sitter man nära sin TV spelar det stor roll, dvs nära nog för att 1080p ska ge synliga pixlar. Sitters men däremot nog långt bort för att pixlar inte ska synas i 1080p är 4K bara rent slöseri.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Dumbullen:

Har du hela deras avtal på papper så du kan hänvisa? För rent logiskt så är det AMD som är beroende av Apple, inte vice versa och jag skulle tro att de har alla möjligheter att gå med någon annan tillverkare om de verkligen skulle vilja det. Ser inte varför Apple skulle låsa in sig till skräp i det fallet att AMD hamnar långt bakom.

Skickades från m.sweclockers.com

De kan säkert göra så, men avtalsbrott kostar nog rätt mycket mer än det smakar, för att inte tala om att de framstår ju som extremt oseriösa om de sysslar med sånt också. Onödigt för framtida eventuella samarbeten.

Nu är ju inte AMD långt bakom i det prestandasegment de verkar rikta in sig på heller, så det är ju ett icke-problem för tillfället det med.

Av Zemlan
Skrivet av ClintBeastwood:

Det var om man streamade sitt eget spelande. Om du tänker logiskt så tror du väl inte att en 7700k säckar ner om man glor en stream på ena skärmen medan man lirar ett spel på den andra? Tänk bara dom som satt med sina 3 miljoner flikar i chrome som aldrig behövde köpa sig en 6800k/6900k.

Jag har försökt hitta artikeln men utan lycka. Sweclockers sökfunktion är ju även den totalt värdelös: "Du kan inte göra fler försök just nu. Var god vänta en stund och försök igen.".

Alltså jag blir tokig. Kan verkligen inte hitta artikeln. Varken under snabbtest eller vanliga tester.

Juste, så var det ja. Minns att de gjorde något test åt det hållet och @Sveklockarn bad mig länka det men precis som du, hittar jag fan inget. Aja, dåså. Det är klart att streama sitt eget spel är ju inte alls lika vanligt. My bad

*edit* Emil fixade biffen nedan och hittade testet

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Sveklockarn:

Vilka situationer tänker du på då, och hur stor andel av alla kunder som köpt en 7700K uppskattar du är begränsade av det?

Gjorde inte sweclockers ett test med 7700k som innebar att det spelades och kollades på stream samtidigt? En situation som börjar bli rätt vanlig. Ngt i den stilen gick testet ut på iaf, minns inte exakt. Men det var inte ett helt orealistiskt lastfall vad jag minns. Motståndaren var en Ryzen 1700 eller ngn av de med åtta kärnor iaf.

Det man kunde se i testet var att 7700k hade tydliga problem med det och 1700 hade inga som helst problem. Spelupplevelsen blev märkbart försämrad med 7700k och helt opåverkad med 1700.

Med reservation för att jag kommer ihåg helt fel. Kanske var ett galet multi-task scenario och inte bara spel och stream. Isf är det ju inte representativt för allmänheten kanske. Men var det spel och stream är det i allra högsta grad något många stöter på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Jagga:

Söker ett prisvärt, kompakt tangentbord. Är inte så förtjust i det mekaniska klicket drar mig mer åt låg profil men är öppen för förslag. Djup och bredd är det som spelar störst roll i detta fallet.

Blev förtjust i detta: https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/hv-kb390l-low-pro...
Men det verkar inte att finnas kvar på den nordiska marknade. Rätta mig gärna om jag har fel.

Du är medveten om att alla mekaniska brytare inte klickar va? Värt att ha i åtanke tänker jag.

Tex Cherry MX brun känner man i tangenten att den når aktiveringspunkten, men den klickar inte som en blå eller grön brytare gör. Sen röd och svart varken klickar eller ger denna taktila återkoppling utan är bara helt linjära.

Sen finns förstås andra märken som på olika vis har samma koncept fast med andra namn och färger. Men jag har främst koll på Cherry. Bara att googla så hittar du info om vad som är vad.

Du visste kanske redan allt detta men tipsar iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Utan tvekan 1060 eftersom det presterar jämt med ett 580, och är därför alltså rakt av bättre än ett 570.

Det där 570 kortet är överprissatt, alternativt är 1060 kortet jävligt billigt just nu :-).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Trevligt!

Har en 3570k nu men den ska ersättas med en Ryzen, mer specifikt en 2700X runt black friday är planen.

Ska bli kul med lite nytt, även om mitt 290X nog får kämpa på ett tag till om det inte sker ett mirakel när det kommer till priserna på grafikkort...men den som väntar på något gott

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Crimsey:

Har sökt runt och tittat på videoklipp, och jag ser att 8700K har bättre FPS än 2700X, och de kostar lika mycket. Vad är anledningarna för att skaffa en Ryzen CPU?

Kolla på 1440p tester så ska du nog ser att de drar lika mer eller mindre, iaf om de kör 1440p@ultra för testerna.

Vi kan sammanfatta det så här...gör du saker som kan nyttja en 2700X två extra kärnor den har över en 8700K kommer du vara i en sits där de presterar lika vid spel, och 2700X är bättre utanför spelen.

Gör du inte saker som nyttjar de två extra kärnorna kommer de förbli lika vid spel, och utanför spelen är istället 8700K bättre.

Sen exakt vad (vilka laster) som gör att du nyttjar de extra kärnorna i en 2700X vet andra bättre än jag. Men det är i ett nötskal så här det ser ut skulle jag vilja påstå.

Så...Beroende på vilken sits du är i kommer en av CPUerna vara det optimala valet. Men ingen av dem kommer någonsin vara ett dåligt köp hur eller hur egentligen. För din fokus var ju spelpreatandan här, och som sagt, i 1440p drar de typ jämnt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Om du inte märker någon skillnad eller för liten skillnad är det ju säkert din CPU som flaskar spontant. Speciellt om den inte är överklockad. 1060 är rejält mkt kraftfullare än ett gammalt 670 så du ska märka en extrem skillnad om 670:t var flaskhalsen.

Kolla CPU:ns belastning med aktivitetshanteraren eller msi afterburner eller ngt. Om någon kärna slår i taket är det den begränsande faktorn du ser. Om ingen kärna ligger nära max så är grafikkortet det som begränsar din fps.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Tycker det känns väldigt högt med tanke på kylaren även med en fläkt borttagen...

Har du överklockat? Sänk den isf. Har du inte gjort det kan det vara så att ditt moderkort överklockar automatiskt, många nya verkar köra på den stilen med den inställningen på från fabrik och vad jag läst pressar de på med onödigt hög spänning för att garantera stabilitet, med höga temperaturer som konsekvens.

Hittar du, så stäng av den automatiska överklockningen vad den nu heter, och överklocka manuellt istället. Lär ge bättre temps.

*edit* : Är den inställningen inte på och du har inte överklockat själv är det ju något annat som är galet dock. Bara nämnde detta för läst om många som stött på höga temps med sina nya Intel CPUs och boven verkar vara den automatiska överklockningen från moderkortet. Tänkte att du kanske stött på samma sak. Ingen fara egentligen, bara bättre att överklocka själv om man kan om man ogillar tempsen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Tipset är ju att "riktigt bra" och 800kr inte passar ihop speciellt bra

Däremot kanske du hittar något "bra nog" för 800. Eftersom du frågar här är du inte kunnig eller direkt kinkig tänker jag

Inte insatt kring hörlurar dock så detta är den enda visdom jag kan komma med xD. Lycka till, hoppas du blir nöjd var du nu än köper!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan
Skrivet av Chromatic:

Som med alla tävlingar; Scrolla ner och leta efter den speciella frågan där man måste vara finurlig och komma på något bra. sigh xD

That's just not me!

Säger samma sak, haha. Men gör bara som jag. Mitt tips blir något jag vill ha som inte finns helt enkelt. Tycker inte att det behöver vara klurigare än så egentligen Även om det är ngn skitsak så finns det inte är det ju ett bra tips tycker jag. Vinner man så gör man, om inte annat kanske man ger dem ngt bra tips de kan lägga i verktygslådan xD

Av Zemlan
Skrivet av TurboTorsten:

Har bud på 5300:- i PM

Mvh

Stannar på 4800. Tycker det är en övre gräns när folk säljer 1080ti för runt 6000 här marknaden. Återkom om budet blir intressant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Blev faktiskt inget i år pga jag inväntar Wow:BFA. Så kändes onödigt att köpa något nytt när det är så pass nära

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Vad tror han om 4800kr plus frakt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zemlan

Mja...Måste ner en del mer för att vara intressant till höstens uppgradering jag planerar. :-/

Som många andra nämner leder ju 20% bara till lanseringspriser. Tack men nej tack på gamla saker. Då letar jag begagnat Vega 64 istället är planen, och får jag inte fatt på ngt får mitt 290X kämpa vidare tills nytt når marknaden istället.

Får se vad som händer, planerar inköp under black friday

Skickades från m.sweclockers.com