Inlägg

Inlägg som addek83 har skrivit i forumet
Av addek83

Rent generellt i samhället så är det ju inte sällan att folk hör en åsikt och sen sprider den vidare som sin egen utan egen kunskap. Det är fantastiskt lätt att saker blir "sanningar". Detta är väl ett typiskt sådant fall. Jag är övertygad om att många här vet precis vad det innebär med denna certifieringen, men jag är precis lika övertygad om att det finns mängder med människor som i trådar rekommenderar något de själva blivit rekommenderade men de har i själva verket inget aning. Av dessa människor så finns det de som vid en konfrontation kan erkänna att de har andrahandsinformation medans vissa hävdar med en dåres envishet att de har rätt.

Ett klassiskt exempel: "jaa men program x stödjer ju bara y kärnor, det vet ju alla". Det har ju varit ganska stora diskussioner om detta genom tiderna med t.ex. wow, BF, Arma. Där folk kan verka tvärsäkra men kan inte hävisa till relevanta källor.

Vi skulle undvika så mycket skitsnack om folk bara kunde hänvisa till källor, men ofta går ju inte det, för det man tror stämmer helt enkelt inte.

Jag inser att jag inte tillför mycket i denna diskussion men jag var tvungen att kommentera efter att ha läst tråden och jag förstår trådskaparens frågeställning.
Jag kan bli riktigt less på att se folk framföra åsikter som jag är övertygad om egentligen inte är deras "egen".

Av addek83
Skrivet av Pellzter:

Detta blir svårt.. Är du riktigt säker på att du inte kan skaffa en stationär istället?

Nja i 720p med medelinställningar e det funkis. Min förra bärbara var en nu 2år gammal i5 med geforce gt310m. Verkligen ingen värsting, kostade runt 6000 ny. Så har man inga våldsamma krav på inställningar så visst är det görligt.

Av addek83
Skrivet av Soilido:

Plats finns det alltid, vi kommer att ha ett public och lite mer seriöst lag rullande, så det är bara att checka vår hemsida och skicka en ansökan!

WILCO

Av addek83
Skrivet av Soilido:

CSGO laget satsar rätt högt med väldigt många pracc och matcher varje vecka.
BF4 kör vi fortfarande casual medans vi bygger upp squads.

CSGO verkar ju besvärligt, men lite casual bf4 lirar jag gärna om plats och intresse finnes

Av addek83

Vad har ni för ambitionsnivå på BF4 å cs:go? Sugen på att ha några att lira med.

Av addek83

Jag använder programmet "SD-formatter" när ja formaterar mina SDHC-kort till min RPi

Av addek83
Skrivet av Big Lars:

Nej den har ingenting inkopplat till USB-portarna. Styr den med mobilen.
Yes, har testat köra en liknande sak som heter "MusicBox" om inte jag minns fel som verkar grunda på samma idé.

Nja. Är 95% säker på att det inte är nätverket det är fel på. (Trots att jag faktiskt kör med Home Plugs från router till min RPi)
Dessutom vet jag att den klarar av att spela upp 1080p .mkv utan några problem. Känns som att det är någon inställning eller något som ligger och stryper "bufferten"/"bitrate" (eller vad man kallar det)

Såvitt jag vet så skall den klara av att spela upp 1080p .mkv filer utan några problem. När jag har kört med en USB sticka direkt till den med ett klipp som är 720p så fungerar det klockrent.

EDIT: Eftersom att det går klockrent från NASen till min dator i XBMC så utesluter jag att det är nätverket som krånglar. Sen som sagt att den klarar av klipp med högre upplösning med USB sticka. Då börjar jag undra om det inte är något i systemet som inte lirar nice med mitt nätverk. Någon inställning?

Jag vet bara själv att jag hade liknande strul med 1080 över trådlöst men det löste sig när jag bytte till trådat.

Av addek83

Testat att felsöka genom att koppla raspberryn direkt till nasen enbart via TPkabel? Funkar det då så vet du att det är nätverket. Funkar det fortfarande inte så är det ju RPi:n

Av addek83
Skrivet av Lamewolf:

Haha, det var värst vad ni var emot 17" då:) Men hon känner också att om hon ändå ska släpa med sig en bärbar så gör det ingen större skillnad om det är 15" eller 17" och då känner hon att hon hellre kör på en 17" istället för en extern skärm då hon inte är någon hardcore gamer. But I get your point:)

Jag är bara helt övertygad om att hon kommer att ångra sig. Jag köpte en 17" för att kunna sitta i soffan å lira med tjejen bredvid mig, så jag köpte ett riktigt kraftpaket. Dock så hade jag tänkt ha med den mer från början MEN den ÄR dryg att bära med sig och jag gör det ENBART om jag ska vara bort hemifrån riktigt länge (dagar). Att ha med den bara sådär är inte aktuellt.

Det finns en anledning att 17" kallas för släpbara datorer..

EDIT: Innan jag hade denna datorn hade jag en 15,6" som jag var supernöjd med, tills jag råkade kortsluta den Lirade framförallt wow på den utan begränsningar!

Av addek83

Instämmer med föregående talare. Jag har en 17" och det är verkligen inget jag släpar med i onödan. Visst det låter kanske inte så mycket med 3,2kg men lägg till en nätenhet så har du nästan 5kg, å det blir faktiskt tungt att bära på efter ett tag, under förutsättning att man inte har den i ryggsäck.
Satsa på 15" å ska hon spela hemma får hon väl koppla den till tvn eller extern skärm när det blir besvärligt.

Av addek83

Lägg inte för mycket pengar på minnena bara, det är nog inte bara minnet som drar ner prestandan för dig.

Av addek83

Förstår hur trådskaparen tänker då t.ex bromsvätska är hydroskopisk. Men vad jag vet är väl vattenkylning just vatten, möjligtvis med någon enstaka tillsats?!

Av addek83

Bilder från fina gamla diapositiv

Av addek83
Skrivet av Crewsom:

Formatera om datorn.

SÅ drastiskt ska det väl ändå inte behöva bli?
Jag antar att AMD overdrive skriver till windowsregistret så en ominstallation av windows borde väl rimligtvis räcka. Kan dock tänka mig att det finns ännu enklare sätt!
Testat driver sweeper innan du installerade om drivrutinerna för att rensa allt?

Av addek83

En vanlig hederlig COM port ju

Av addek83

Är du tekniskt lagd så rekommenderar jag en Raspberry Pi med xbmc.

Av addek83

Om du bara spelar så kommer ditt PS3 att skicka exakt så mycket data den behöver, varken mer eller mindre, oavsett om du stryper hastigheten eller ej

Av addek83

Trött hårddisk?

Av addek83
Skrivet av GizZm0:

Jag tycker det är ett kul spel men håller verkligen med om detta, läst på reddit imorse... Spelet saknar det sociala!

http://www.reddit.com/r/hearthstone/comments/1pd7ov/hearthsto...

Alltså detta har ju tyvärr blivit lite av blizzards signum. Diablo III saknade ju också den sociala delen.
Förstår de inte att folk lirade SC1, Diablo 2, Wow för den sociala biten. Jag förstår inte hur de kan missa det!?

Av addek83

Windows 8.1 tog bort ungefär allt på min dator känns det som. Så sjukt less nu..