Inlägg

Inlägg som Thestar19 har skrivit i forumet
Av Thestar19
Skrivet av Fjalls:

Jag vill bara ha en hyfsad kamera med enkla funktioner som man behöver. Känns som alla har GPS, wifi, Blåtand, Kaffekokare osv

Har du kollat på Blackvue DR590? Har en sådan, fungerar bra & spelar in i OK kvalité. Saknar mer avancerade funktioner & kostar därför inte så mycket. Behöver ej koppling till mobil eller bil, förutom ström naturligtvis.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4635256

Av Thestar19

Har fått hjälp av @coolerfreak, tack för alla svar.

Av Thestar19
Skrivet av mrnez:

Du kan inte baka det i ugnen på rätt temp bara? Typ lägga folie på allt annat som inte ska lödas om. Med rätt temp kanske det funkar?

Tror det blir svårt, skulle nog behöva ta bort plastdelarna som annars skulle smälta & har redan försökt det på en annan bräda.

Av Thestar19

Lödning av mindre komponent

Behöver hjälp med att löda en mindre sak, är ca 4-5 kablar som ska fästas på ett mindre "pads". Kan likställas med att löda på en HDMI anslutning. Har själv grundläggande kunskaper inom lödning men inte utrustning & kunskap för något så litet.

Är naturligtvis beredd att betala för det, samt tillhandahålla komponenter förutom ev kabel, vet inte riktigt vad som krävd. Kan skicka bilder osv.

Vet om att PSX care finns, men bor ganska långt bort & de har stängt just nu. Bor i Stockholm. Kan ta mig till vart du bor. Har ett projekt som väntar på det så vill naturligtvis göra det så fort som möjligt.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19

Är i en liknande situation på ett annat universitet. Ligger efter något år. Jag tror att det är värt att försöka hitta en väg framåt så att du får din examen. Svårt att säga exakt vad som kan göra situationen bättre, men ett par förslag:

Mental hälsa. Låter som att du distraherar dig istället för att ta tag i arbetet och allmänt har mindre lust att plugga. Det kan vara ett symptom på depression eller andra mentala svårigheter. Svenska sjukvården suger, men det kan vara ett bra start. Om du har möjlighet och tror att det kan hjälpa, rekommenderar jag att du kontaktar studenthälsan eller närmaste vårdcentral. De kan nog inte hjälpa dig, men kan leda dig till andra som kan.

Minska studietakt. Det är bättre att gå i mål sent än inte alls. För mig är det stor skillnad på att studera 50% vs 80%, och 80% vs 100%. Det kan vara värt att testa att minska antalet kurser/ moment i kurser och se om det går bättre.

Du skriver att ”Vad i fan håller jag på med och vad ska jag göra?”. Notera att du inte är mindre värd eller en sämre människa då du har svårt att plugga. Du "väljer" inte nödvändigtvis att studera mindre, utan något hindrar dig och enklast är det att hitta en väg runt hindret eller ta bort det. Kan vara mental hälsa, kan vara stress, kan vara skoltrötthet, mitt förslag är att sänka tempot/ta en paus och försök att ta reda på vad som är hindret.

Envariabel etc är tuffa, men fullt möjliga att få godkänt på. Alla har olika förutsättningar för att klara olika kurser, trots det brukar det finnas en väg. Du börjar inte om med dessa kurser, utan du börjar med erfarenhet. Vet inte hur det ser ut i Linköping, men här finns det mycket resurser tex Kollin som kan stötta och göra det enklare.

Lycka till.

Av Thestar19

Annonsen är avslutad

Av Thestar19
Skrivet av Styler:

Finns det någon fysisk skada på kortet?

Skrivet av exhale315:

Provat klocka ner grafikminnet och/eller core clock?

Nej, inte vad jag vet.

Ja, utan framgång. Kanske lite mer stabilt.

Av Thestar19

GTX 1080 MSI skadat

Säljer ett MSI GTX 1080 8G Armor.

Kortet klarar 3D mark firestrike, Heaven etc utan problem, men kraschar i vissa spel. Vet inte varför. Har bytt kylarpasta & testa olika datorer med olika operativsystem utan stor förändring, kortet klarar sig ibland 5-10min i problematiska spel och kraschar sedan.

Kan testas på plats, meddela i förväg om det är viktigt. Finns avslutade auktioner på ebay på trasiga 1080 för ca 1000kr,så 600 känns rimligt nu när marknaden förändras så snabbt.

Har kvitto (fråga i förväg om viktigt), dock ingen garanti kvar.

Säljes därmed billigt. Hämtas i Hässelby. Först till kvarn.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19

Om allt annat misslyckas, och du är desperat så finns det USB "grafikkort". Troligen mycket mer värt att leta efter en annan lösning tex nytt grafikkort men du frågade efter adapter. Denna "adapter" klarar 1080p vid någon frekvens, troligen låg tex 30hz.

Rekommenderar starkt att välja annan väg dock.

Av Thestar19

Om det är riktigt mjuk betong är det svårt att få upp tung tv.

Finns special pluggar för lättbetong, kostar en del jämfört med andra typer av pluggar men fungerar väl. Jag skulle satsa på att strunta i att försöka skydda väggen & se till att få en stark infästning istället. Vid lättbetong är ett riktvärde 5kg per plugg ( Beror på vägg, material, plugg etc men iaf någonstans att börja räkna med) , använd 6st så har du vettig marginal för 20kg. Djup plugg & skruv är bättre än kort & bred i min erfarenhet. Finns paket på Bauhaus med plugg & skruv så vet du att de passar med varandra.

Finns det inte bra fästmöjligheter i TV hållaren så köp Plywood/plankor & skruva fast dem i väggen & fäst tvn i träet samt genom till vägg. Finns bra videos ang detta på Youtube tex Gosforth Handyman

https://www.bauhaus.se/lattbetongplugg-gb-8-25p

Av Thestar19

Annonsen är avslutad

Av Thestar19

Kan ha fel, men är det möjligt att Schiits nätdelen ger ut 14V AC, inte DC som många andra kommersiella adapters?

Edit
Kollade med multimeter, min ger ut 17.2V AC och ingen nämnvärd DC. Borde kanske ändå fungera om enheten rektifierar till DC internt, men vet inte om den behöver just AC.

Av Thestar19

UPS-Firmware problem

Har en Eaton 5SC 750 med konstig firmware. UPSen behövde nya batterier så försökte samtidigt uppdatera firmware'n. Något gick fel, den dyker upp i eaton mjukvaran men som en 650. Skärmen är släckt & enheten startar ej. Kan flasha till annan firmware, men vägrar ta emot firmware för 750 då den verkar tro att den är en 650.

Skänkes, hämtas i Hässelby, skickas ej pågrund av vikt. Är utan batterier. Slängs på återvinningen fredagen 14 Dec om ingen hämtat.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19

Kanske https://store.level1techs.com/products/14-kvm-switch-dual-mon...

Finns flera olika, notera att det tillkommer import etc. Använder själv en av dem, dock dp1.2, 4 datorer, 2 skärmar.

Av Thestar19

Letar man runt lite på Aliexpress finns det likande som visar ett internt LED psu som tar in tex 220V AC och lämnar ut 12V DC. Mycket av oron ovan verkar komma från detta psu och kan därför vara värt att veta att 220V AC till 12V DC psu finns att köpa i Sverige att montera. Detta borde vara säkrare än att använda det som följer med. Många modeller som finns på tex netonnet har inbyggd kabel för 220V & då behöver du endast koppla ihop det nya psu till kabeln mellan det existerande aggregatet & lampan i sig, vilket medför avsevärt lägre risker. Tex denna

Är ingen expert på LED aggregat dock.

Sitter på mobil men kan ge ett mer detaljerat svar vid förfrågan, koppla aldrig utan att vara säker dock.

Av Thestar19

Förstår inte 100% frågan, många kablar som "konverterar" är envägs och skiljer på sändare/mottagare tror jag. Är möjligt att @Printscreen förslag fungerar, eller så kanske denna fungerar. Notera att den är begränsad till 60hz i 4K, men kanske finns liknande med bättre stöd? Äger en själv, skulle inte rekommendera den jag länkade då den inte är 100% tillförlitlig.

Är medveten om att det blir ett konstigt förslag, "köp inte denna" men är ändå en start punkt om du vill leta vidare.

Av Thestar19

70Hk är mycket för den båten, om bilderna från Google var rätt. Notera att de flesta försäkringsbolag har regler om minskad ersättning etc i villkoren om båten har en större motor än rekommenderat. Har tidigare själv varit i samma sits, dock var min motor avsevärt närmare rekommendationen (vilket verkar vara 50hk på din båt), och då räckte det att ringa IF kundtjänst. Personen gjorde då en bedömning & ändrade min försäkring då skillnaden var liten samt deras uppgifter var tvivelaktiga.

De flesta försäkringsbolag har liknande regler i villkoren ang båtmotor, trots att försäkringen hos Länsförsäkringar gick igenom kan de troligen minska ersättningen beroende på omständigheterna. Har dock själv inte hos Länsförsäkringar så vet inte vad deras villkor är.

Om min sökning är rätt, säljs din båt med bla 30hk då & då, 70 är då mycket och jag skulle leta mindre motor. 50hk vore nog tillräckligt samt lättare att försäkra.

Ang IF och blocket försäkringen, vad står i villkoren?

Edit:
Hittade själv villkoren på https://www.blocket.se/tjanster/begagnatforsakring-bat

Verkar variera lite då länken endast går till förköpsinformation för båtförsäkring på IF men i avsnittet Begränsningar som går igenom när försäkringen inte gäller pågrund av olika avtalade begränsningar, under stycket "Specifika Begränsningar" står det "Om båten har starkare motor än vad den är godkänd för." sida 3

Utombordare får även max vara 12 år gamla i försäkringen IF stora Båtförsäkring: "Gäller högst tolv
år gammal motor som är avsedd för framdrivning av båten." vid stycket Maskin sida 2. Vet dock inte hur gammal Tohatsu motorn är.

Har kanske missförstått något men verkar som om delar alt hela försäkringen inte gällde för motorn?

Av Thestar19

Kan inte se bilden?

Av Thestar19

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Thestar19

Hämtat.