Inlägg

Inlägg som Thestar19 har skrivit i forumet
Av Thestar19
Av Thestar19

Vill slå ett slag för Ergorest.

Användes tidigare av bla Levelcap (BF3 etc youtuber) och tycker personligen att de hjälper mot liknande problem om de är inställda rätt. Gör det dessutom lätt att flytta från mus till tangentbord om, återigen, allting är inställt rätt.

Väldigt dyra jämfört med stolar men verkar vara välbyggda, har använt mina i flera år (5+) och hittills har de huvudsakligen blivit lite mörkare. Fungerar även bra med att "bara" använda en för musarmen. Notera att mina kostade ca hälften av vad de kostar idag, har ingen aning om varför de blivit så dyra.

Fanns tidigare på dustin, de verkar ha utgått men här är ett par länkar:
https://www.runelandhs.se/kontorsinredning/kontorstillbehor/e...

https://www.dustin.se/product/5010125061/ergorest-underarmsst...

https://cdon.se/accessoarer/ergonomic-products-armstod-undera...

Av Thestar19

Finns gratis mjukvaror som gör ett utmärkt jobb med hårddiskar:

https://eraser.heidi.ie/
https://www.lifewire.com/free-data-destruction-software-progr...

Edit:
Missade @thu s inlägg

Av Thestar19

Sakerna är hämtade.

Av Thestar19

Allt finns kvar, i allmänhet gäller först till kvarn.

Av Thestar19

Fläkt, CPU-kylare & nätagg

Skänker bort en 120mm fläkt, en Intel stock kylare (X99?), en H80 (i?) med tillhörande "bracket" & ett ca 8-9 år gammalt 1000W semi-modulärt nätagg från Cooler Master. Allt fungerar såvitt jag vet, lämnar inga garantier dock. Kan eventuellt gräva fram ett par kablar till nätagget.

Nätagget är modifierat så att det automatiskt startar vid tillgång till ström. Detta är gjort genom att den gröna & en svart (jord + något annat?) har kontakt, är inte omöjligt att ändra på genom att sätta tillbaks kablarna i sina kontakter på 24pin men fungerar även i nuvarande läge.

Fläkten är från Akasa. Drivs med 12V & 0.14A.

Allt kan hämtas i Hässelby, Stockholm. Inget skickas. Om ingen meddelat intresse fram tills 12 April så slängs/återvinns allt. PM för mer info.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19

Har själv en yeti och är 99% säker på att man kommer höra tangentbordet med en sådan vid streaming.
Vet inte hur Razer switcharna låter men mina MX Red med o-rings hörs väldigt väl på Yetin, oavsett inställning på mic'en. Möjligt att det finns någon mjukarulösning med thresholds eller filteringen?
Skulle själv har tagit @Rouge of Darkness förslag och ändrat setupen medans du streamar.

Av Thestar19

London Aquarium rekommenderas, framförallt till de lite yngre eller intresserade.
Finns en del restauranger i närheten som också är bra.

Av Thestar19

Har ett GTX 770 2GB.
Tror även att jag har en 500GB (eller 320GB) hårddisk som bör vara i okej skick (dock ej använd den senaste tiden men kan kolla om intresse finns).

Båda kan skickas mot ersättning och/eller lämnas till någon i Stockholm.

Av Thestar19

Är intresserad av nätaggregatet. När/var kan jag hämta??

Av Thestar19

Pluggar data just nu (andra året) på KTH så kan försöka besvara dina frågor. Försök gärna skriva mer specifika frågor då "Vad mer finns att veta om utbildningen" troligen besvaras bäst med länk till kths webbsida.

Java kunskaper är naturligtvis bra, men en generell förståelse för programmering är också en bra idé så tex python är kanske bättre då det är en mjukare introduktion. Detta då du snabbt inom Data kommer få uppgifter inom Java, Python, Haskell etc så "programmeringskunskaper" är IMO kanske en bättre idé än just specifika Javakunskaper. Med det sagt är lite Javakunskaper väldigt smidigt under första året.

Du ställer fel/lite knasig/irrelevant fråga genom "programmerar man i windows eller Linux". Både och!
I labbsalarna finns både Windows och Linux men själv spenderar jag 90% av min tid i Ubuntu. Målet är (iaf enligt ett samtal en sen torsdagskväll med min programmeringslärare @Dicander) att du i slutet av utbildningen ska kunna skriva i de flesta språk/paradigmer oavsett om det är objektorienterad Java eller Prolog.

Annars är mitt råd: Plugga Matte!!!
Data är väldigt mycket matte och en bra förståelse för tex derivata & integraler (Rekommenderar starkt Matte 5) är IMHO mycket viktigare än programmeringskunskaper. Grundläggande felsökningsfelmåga kring datorer/operativsystem & generell datorkunskap är också bra då du inte alltid får exakta steg för steg instruktioner (tex 'installera program X'), du klarar nog många kurser utan att förstå dig på datorer men många av dina kurskamrater kommer ha dator-relaterade intressen och då kan det vara bra att ha lite hum om vad ett chassi är eller skillnaden på GTX 780 vs 1080.

Av Thestar19

Testade också nyss:

Om någon inte orkar så borde jntrfqm ge 40% iaf

Edit: 50% = kbprprh

Av Thestar19

Har i dagsläget en 4K 32" skärm där jag gör det du efterfrågar(om jag förstår dig rätt) mha displayfusion som har fungerat utmärkt. Har små ikoner uppe bredvid "minimera","expandera" och "stäng" knapparna som har olika funktioner, tex sätt bredd av fönster till 50% och höjd till 50%. Notera att detta i grund och botten använder Windows inbyggda skalning så i teorin kan du ungefär samma resultat utan extra programvara. (Notera "ungefär", displayfusion har lite trevliga funktioner)

Displayfusion finns på steam, för att simulera 4st HD skärmar på en 4k skärm rekommenderar jag minst 40" då min 32" är för liten imo.

Av Thestar19

Har du kikat på följande Universitetsuppgifter?

https://open.kattis.com/problems

Börja med https://open.kattis.com/problems/hello och jobba dig vidare, bra träning och lyckas du få bättre resultat än https://open.kattis.com/users/jsannemo så bjuder jag på lunch någon gång

Koden kan ofta skickas in i valfritt programmeringsspråk även om Python brukar rekommenderas för mindre erfarna och C++ för galna utomjordingar/fartdårar som Sannemo

Av Thestar19
Skrivet av anon196866:

Har du Astro A50 själv?

Äger ett par, Kort sammanfattning:

Märkte först i efterhand när jag bytte till öppna hörlurar hur varma A50 var att använda, vet inte om det kommer vara ett problem för dig men G933 känns mycket luftigare imo, har idag ett par Sennheiser HD800; överlag anser jag dock att headsetet annars är bekvämt och sitter stabilt på huvudet. Ljudet är bra anser jag, inte HD800 klass men utmärkt för filmer & spel. Gillar du musik skulle jag leta på annat håll men annars är det inget att skämmas för. Batteritiden är dock kort, räkna med max ett par timmar så hade personligen nästan alltid mina kopplade till basenheten via en 5m kabel. Kan vara svårt att hitta en kabel som fungerar då anslutningen sitter lite galet men finns om du letar i rätt butiker.

Efter att ha använt mina i ca ett år anser jag inte att de är värda priset, G930/G933 eller liknande från Logitech är nästan likvärdiga och kostar avsevärt mindre. Vill dock vara tydlig med att Astro A50 inte är dåliga imo, utan endast dyra med tanke på konkurrenternas alternativ.

Av Thestar19

VESA montering av Z906 högtalare

Bakgrund
Väggmonterade under Julen 2016 högtalarna som tillhör Logitech Z906. Då Logitechs egna väggmonteringslösning både var både dyr och svår att få tag på köptes en billig variant via Ebay. Tyvärr medföljde inte rätt skruvar för högtalarna som använde det amerikanska systemet (om jag minns rätt, var ett tag sedan) vilket tyvärr inte fanns att köpa i butiker som Bauhaus eller Clas Ohlsson då dessa huvudsakligen hade M skruvar (M3, M4 etc). Blev dock tipsad om Spånga Järnhandel som var mycket hjälpsamma, helt annan nivå jämfört med övriga butiker.

http://i.imgur.com/zwVE3kr.jpg

Patrull
Vid själva borrningen i väggarna uppstod dock problem, en av väggarna hade inga vanliga reglar utan snarare någon typ av skiva vilket resulterade att högtalarna endast fästes i gipsväggen och därmed gick sönder efter ett par månader pågrund av högtalarnas tyngd. Vill påpeka att det inte var högmonteringslösningens som gick sönder utan fästningen i väggen.

http://i.imgur.com/Enpikxw.jpg

Lösning
I slutet av februari fick jag idén att istället för att montera fronthögtalarna bakom skärmarna på väggen så borde det vara möjligt att montera dem över bildskärmarna genom VESA fästena. Hade sedan tidigare ett par Silverstone adapters som visade sig fungera utmärkt. Lösningen innebar dessutom att högtalarna inte doldes bakom skärmarna vilket imo ger bättre ljud. Ogillar starkt de vita vinkeljärnen men hittade inga svarta och hade varken tid eller ork att måla dem.

http://i.imgur.com/SgO74C8.jpg

http://i.imgur.com/eIhK1LP.jpg

http://i.imgur.com/z7bvTu8.jpg

Länkar:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=830443
http://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-ABS-plastic-Black-Universal-Su...
http://www.ebay.co.uk/itm/SilverStone-SST-MVA01-Extension-Bra...

http://i.imgur.com/otfDcTI.jpg

Besök galleriet här

Av Thestar19
Skrivet av Leafo:

Dessa påståenden är tröttsamma..."jag har inte provat grej X men den suger ändå".

Jag gav den en vecka och då kändes en PS4 kontroll helt fel istället, man vänjer sig.

Köp en GPD WIN om du skall spela och ha allt bekvämt i fickan (flasha bios och ändra inställningar i bios för mera prestanda).
Köp en GPD POCKET som du skall ha en "Notebook".

De är identiska när det gäller hårdvara (prestanda) förutom det självklara då.

Kan bli lite trött på din trångsynthet

Menar naturligtvis att lösningen "Dator+valfri Handkontroll" är bättre än "dator med inbyggd handkontroll" då man själv får välja vilken handkontroll man ska använda. Att skärmen därmed inte heller är fysiskt monterad ovanpå handkontrollen är också en fördel imo då det i min erfarenhet fungerar avsevärt bättre med en separat skärm på tex flygplan även om jag medger att detta kanske beror på situationen, i tex en buss kanske det är annorlunda.

Dessutom kritiserar bla Linus (LTT) den inbyggda handkontrollen på GPD Win men naturligtvis har du rätt i att GPD Win är ett mer "allt i ett" paket.

Av Thestar19
Skrivet av persson78:

Vad är det för en maskin?

Står "GPD Pocket" under enheten....

Skrivet av anon5930:

Hm, vad får man betala för en sån där? Inte direkt tydligt på sidan, det närmaste jag hittar är att skänka pengar. Nu är jag, kanske ganska uppenbart, inte bekant med sidan med.

Nästan 10 år sedan jag köpte min Asus Eee 701SD som åldrades fortare än tänkt. Jag har verkligen saknat någon löjligt kompakt bärbar dator som är lättare att ta med sig. Kanske inte just denna men något liknande. Vore verkligen fint om det kunde satsas på dessa små datorer igen nu.

Betalade själv 411 USD inkl en USB adapter på Indiegogo men tror att enheten gick på 399. "Retail" ska vara 599 USD enligt kampanjen. DHL ville ha ca 120kr för att de transporterat in enheten i Sverige. Tror att man kan beställa den genom att donera 399 USD till kampanjen eller så ger en googling följande länk:
http://www.geekbuying.com/item/GPD-Pocket-7-Inch-Tablet-PC-In...

Datorn uppfyller def "löjligt kompakt" men tror att du blir besviken om du går in med tankeställningen att det är en fullständig laptop, något som dock inte beror på prestandan.

Skrivet av PelleRell:

@Thestar19: Fungear den bra? får den plats i fickan?
Väljer mellan denna och GPD win, men vill kunna ta den med mig enkelt.

mvh Robin

Fungerar alldeles utmärkt sålänge man har rätt förväntningar. Jämför jag maskinen med min Thinkpad-laptop blir kompromisserna man tvingas göra på grund av GPDs storlek tydligare. I slutändan finns det helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att få plats med ett bra tangentbord & en vettig mus. Personligen tror jag att om man förväntar sig att enheten ska kunna mäta sig med en "riktig laptop" när det rör sig om skrivhastighet (alt "inputhastighet") så blir man mycket besviken.

Själv köpte jag enheten som en ersättare till mitt halvtrasiga PSP Go och ur den synvinkeln är det en stor uppgradering. Ungefär lika lång batteritid, helt andra möjligheter i form av spel och inte längre behöva konvertera alla filmer till ett specifikt format så att enheten kan spela upp mediet är alla tre stora uppgraderingar jämfört med PSPet. Att man dessutom kan ansluta externa enheter som tangentbord/möss/skrivare, surfa bekvämt på nätet och tredubbla batteritiden genom en vanlig powerbank designad för mobiltelefoner är också avgörande försäljningspunkter för mig. Byggkvalitén är utmärkt, touchskärmen fungerar som den ska men rekommenderar starkt det medföljande skärmskyddat som inte påverkar funktionen då jag ägt en Thinkpad med touchskärm de senaste åren. Prestandan är bra nog för Minecraft och lättare program men gå in med rätt förväntningar, det är ingen speldator.

Har aldrig testat GPD win men planerar själv att komplettera enheten med en Xbox adapter & en elite kontroller (se länkar) vilket i min åsikt är mycket bättre än GPD wins inbyggda lösning. Skulle uppskatta att enheten får plats i en jackficka eller liknande men även om det går att klämma in den i byxfickan så blir det troligen obekvämt.

https://www.netonnet.se/art/dator/gaming/rattar-och-kontrolle...

https://www.netonnet.se/art/dator/spelkonsol/tillbehor/micros...

Av Thestar19

http://i.imgur.com/AGOGk9E.jpg

http://i.imgur.com/UrVKKfU.jpg

Hade ingen colaburk så fick bli en förpackning Matlagningsgrädde för storleksreferens

Väldigt trevlig liten maskin, USBhubben som skickades med ser jag som ett skämt (speciellt för det priset) men annars är jag imponerad...

Edit:
Som @Icte säger är det en GPD Pocket Win10.

https://www.indiegogo.com/projects/gpd-pocket-7-0-umpc-laptop...

Av Thestar19

Brukar cykla i Stockholms innerstad med nedan listade "skallbenshörlurar". De läcker extremt mycket ljud men fungerar ganska okej annars, lite meckigt att använda dem & glasögonen & hjälmen samtidigt. Lite för kort batteritid, håller endast ett par timmar men fungerar ypperligt då man hör trafiken & musiken. Bör även notera att på lite högre volymer känner iaf jag av vibrationerna vilket för vissa kanske är obekvämt. Rekommenderas om din hjälm fungerar med hörlurarna och om du inte har något emot att dina medtrafikanter ofrivilligt lyssnar på bra musik..

https://www.inet.se/produkt/6608012/aftershokz-trekz-titanium...