Inlägg

Inlägg som Thestar19 har skrivit i forumet
Av Thestar19
Skrivet av Hestkulan:

Pris? För 100kr plus frakt tar ja gärna!

Tänkte 100kr styck + frakt.

Av Thestar19

LinusTechTips tröja M & L

Säljer en Linustechtips tröja i M & L.

Båda är helt oanvända. Fler bilder kan skickas vid förfrågan.

Först till kvarn. Kan ev. skickas om inget intresse för att hämta finns. Köparen står för frakt.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19
Skrivet av Networker:

Strunta i IKEA. På den tiden jag hade tre SONY trinitron 25"-monitorer (slutet av 1900-talet, början av 2000-talet) böjde sig IKEAS skrivbordsskivor (IKEA Office Pro eller vad de hette) så det blev "gäddhäng". Men idag har vi inte tunga CRT-Trinitrons på 50 kg/styck..

Mitt råd är att köpa bänkskiva av äkta trä på Bauhaus/Byggmax etc, alltså en skiva av "riktigt trä". Resten kan du köpa på IKEA, men inte skivan.

Du behöver såg för att fixa till skivan, oftast.

Här är exempel på skivor som jag antar håller rätt bra. De är inte av spånplatta i alla fall.
https://www.byggmax.se/b%C3%A4nkskiva-ek-p09308

Hoppas att mina tips hjälper dig i dina val.

Vill bara notera att IKEA hade/har bänkskivor av solitt trä. Huruvida priset är konkurrenskraftigt och om deras angivning på B/C skivor är korrekt är osagt. Notera att den han länkade är "massivt bok" och väger ungefär lika mycket som vissa på Bauhaus. Jag skulle rekommendera ek framför bok men det är väl en smak sak.

Av Thestar19

@Nasra skulle hämta ikväll, annars är det först till kvarn. Kollar om jag har någon kabel. Finns annars på Ebay tex.

Av Thestar19

LSI 9270-CV

Skänker bort ett halvt fungerade LSI 9270-CV. Batteri följer inte med. Kan ev skicka om ingen annat intresse mot fraktkostnad.

Slutade fungera efter ett moderkorts byte. Har fått kortet att starta sedan dess men inte känna igen någon hårddisk. Kan kanske skicka med någon adapterkabel till 4x SATA om det är viktigt.

Hämtas i Hässelby/Vällingby.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19

Kan starkt rekommendera Apple Airpods, helt trådlöst är bekvämt och man slipper lindra in sig i sladdar. Nackdelen är att man börjar varje morgon med gymnastik dvs leta efter hörlurarna. Bra batteritid, rekommenderas främst om man planerar koppla dem till en iPad/iPhone. Äger nästan endast Android/Win/Linux enheter men köpte en iPad & Airpods endast för de fungerar mycket väl tillsammans & att sova i.

Av Thestar19

Om jag förstår dig rätt: Kanske, troligen inte. Tror att vissa routers kan agera som "Wifi till ethernet" men är svårt att säga utan mer information om routern. Finns dedikerade enheter som gör det du frågar efter men varför inte bara köpa ett USB Wifi kort? Finns billigt överallt tex denna (ingen rekommendation dock).

Av Thestar19

Vill påpeka att denna tråd diskuterar liknande ämne.

Kan själv högst rekommendera Level1techs DP1.2, är ganska dyr men finns både som en bildskärm och dubbel bildskärms modell. Notera att man ofta måste betala importkostnader då den skickas från USA & just nu är den inte i lager. Den klarar såvitt jag vet de flesta tangentbord & möss, även gaming tangentbord med RGB & macroknappar. Finns en DP1.4 modell, dock endast med två ingångar idag. Är kanske lite overkill för TR men ändå värt att nämna.

Av Thestar19

Kan rekommendera den från wolfcraft/Jula. Finns även på Hornbach där även bra borrar finns. Behöver 1/4" fäste borrar/lämpliga adapters för 1/4 "bits" men fungerar utmärkt tillsammans med tex en slagskruvdragare, borrskruvdragare eller tom bitskruvmejsel. Har använt den en handfull gånger, även för små hål i mjuk betong (med rätt borr naturligtvis).

Av Thestar19
Skrivet av quaddan:

Jag har full förståelse för det du skriver, dock läser du min text helt fel!
Programmeringsbiten i detta projekt är troligtvis den minsta delen, jag hade utan tvekan kunnat få till något halvdant tillsammans med någon från "freelancer eller fiveer" för några $100

Jag känner dock att jag skulle vilja få till en bättre dynamik genom ett partnerskap.

Allt som behövs finns åtminstone greppbart och då jag själv har relativt stor kommersiell erfarenhet från samma bransch så ligger nog det stora arbetet på mina axlar.

Det är intressant att du har känner att du är kunnig nog att bedöma hur komplext ett arbete är ur en programmeringssynpunkt men samtidigt känner att du måste betala någon annan för att bygga den "minsta delen" av ditt projekt. Om ditt projekt är värt så mycket som du beskriver skulle jag personligen inte spendera någon minut till med att söka efter utvecklare som är villiga att jobba för en del i bolaget och istället betala "några $100" för att få det gjort; när projektet är färdigt kan du leta efter utvecklare som kan underhålla systemet och betala dem med de stora vinsterna från den existerande produkten.

Av Thestar19

https://i.redd.it/gt9cxn9bva841.jpg

Källa: Reddit

Utvecklare behöver också äta. Sådana som jobbar med utveckling är troligen trötta på kod när de kommer hem, studenter har ofta lite tid och höga förväntningar och hobbykodare har ofta egna projekt. Om du inte lyckas sälja idén till en utvecklare rekommenderar jag att du söker investerare och sedan anställer utvecklare mot lön. Din text läses av mig lite som "Vi har allt vi behöver utom någon som vill göra jobbet".

Av Thestar19

Ibland måste man enabla legacy Boot eller UEFI boot beroende på system. Har även för mig att något som heter "Secure Boot" kan påverka.

Av Thestar19

Datorhögtalare = Logitech Z906 är enklaste valet, ger dock ingen nattklubbskänsla direkt & inget för finsmakare (Tror det heter så). Tar 3,5 men inte USB såvitt jag vet.

Av Thestar19

ASUS VN247H 1080P Bildskärm 24 tum

Säljer bildskärm på 24Tum.

Fot ingår, kan ev skicka med en strömkabel men finns annars på kjell & co etc.

Vesa 100x100
60Hz
1920x1080.
HDMI
VGA

Inga uppenbara större skador, mindre repor på baksidan men själva panelen ser ok ut.
Har endast startats för att testas men hade tidigare inga döda pixlar eller defekter.

Kan hämtas i Hässelby, Stockholm. Skickas ej.

Priset är förhandlingsbart men har ingen brådska att bli av med dem.
Mer information

Läs hela annonsen här

Av Thestar19
Skrivet av NoCc:

Spontant så säger jag bara såhär

Antigen så är man bra på programmering/utveckling eller inte. Det krävs en viss typ av person som bara instinktivt fattar och gillar det. Är du inte en sån person så är det antagligen ingen idé att utbilda sig till utvecklare för då kommer det bli riktigt tungt.

Annars så har jag ju aldrig jobbat med VVS, men spontant så vågar jag ju säga att utvecklare har

1. Möjlighet till högre inkomst
2. Mycket mindre krävande jobb
3. Bättre förmåner
4. Mer frihet

Har själv raka motsatsen i åsikt. Föredrar att tänkta att det finns inga bra programmerare, endast erfarna. Ser själv trenden bland många tävlingsprogrammerare (om vi nu kategoriserar dem som "bra"); många började med programmering väldigt tidigt, ägnade mycket tid åt att utforska olika delar av datorer och utvecklades långsamt. Dessutom består många av dagens programmeringsjobb IMO av att återuppfinna hjulet och då behövs ändå inte en fantastisk programmerare, kanske snarare en tålmodig. Notera att jag är universitetsstudent som endast jobbat korta perioder i verkligheten så möjligt att jag har helt fel.

Av Thestar19

Kanske har helt missförstått problemet men skulle rekommendera att du tar med datorn hem till någon vän och testar där med annan mus & skrivbord & skärm. Ta inte med din egen musmatta, mus eller tangentbord etc. Hade väldigt svårt att se "felet" på videon men kan vara ett försök att utesluta om det är datorn/mjukvara eller kringutrustning/katt etc.

Av Thestar19
Skrivet av improwise:

StarTech säger sig ha stöd för USB 3.0 numera också vad jag sett, om det sen fungerar vet jag inte. Överlag är det väl det senare som är främst problemet, grejerna tycks överlag inte fungera som de ska oavsett vad som står i specen...

Möjligt att de har någon senare modell, jag syftade på denna med följande specifikation:

2 x DisplayPort-utgång, 8 x DisplayPort-ingång, 4 x mikrofoningång mini-jack, 1 x ljudutmatning mini-jack, 2 x tangentbord (USB)/mus (USB) Type A, 2 x USB 2.0 Type A, 4 x ljudinmatning mini-jack, 1 x mikrofonutgång mini-jack, 4 x USB 2.0-ingång Type B

Länk:
https://www.dustinhome.se/product/5011080896/4-port-dual-disp...

Huruvida USB 3.0 är viktigt är väl upp till köparen.

Av Thestar19
Skrivet av Def_Dog:

Det är ju samma/lika som StarTech som finns hos t e x Dustin/Atea osv osv så slipper man just den miljöpåverkan och åka på tull/moms?

Hade inte sett dem innan jag skrev men ja, de verkar vara liknande bortsett från att Dustin är ca 40 % dyrare inklusive tull/moms (Ca 6800 vs 10 500)

Wendell har pratat, om jag minns rätt, en del om en förbättrad firmware på deras KVM ang specifikt USB enheter & teknik som G-sync etc och den verkar dessutom vara modernare genom bla USB3 istället för USB2 etc.

Av Thestar19

Vet inte riktigt om jag förstod dig rätt men dessa ska vara (enligt Wendell & lite andra Youtubers) the shit ang KVMs:

https://store.level1techs.com/?category=Hardware

Har själv beställt denna:
https://store.level1techs.com/products/kvm-switch-dual-monito...

Notera att de imo väldigt dyra (Skickas från USA någon gång närmaste månaderna?) & har en lång leveranstid.

Av Thestar19

Var / Hur / När?
Stockholm

Tidigare erfarenhet
- Byggt datorer åt mig själv och umgängeskretsen sen intresset flertalet år sedan.

Vad gör jag?
- Hjälper till vid montering och installation.
- Kan hjälpa till med frågor sågott det går.

Vad gör jag inte?
- Gör ej custom vattenloop
- Sleevar ej. Drar dock kablaget så att inget fastnar i fläktar eller liknande.
- Bygger inte när du springer iväg på andra ärenden. Det är skillnad på att hjälpa till och att få uppgiften dumpad i knät.
- Delidding, bristande erfarenhet och verktyg

Ansvarsfriskrivning & ESD:
- Kan ta med verktyg & ESD band.
- Jag tar inget ansvar för ev. skador.