Inlägg

Inlägg som maroli har skrivit i forumet
Av maroli

Fungerar en Netgear PTV2000 under win 8.1

Hej!

Jag impulsköpte en PTV2000 på rea idag men kan inte få den att fungera. Dator: Sony Vaio Pro. Problem: Datorn kan inte detektera enheten.

Har någon stött på liknande problem? Har ni några matnyttiga tips?

Med vänlig hälsning Martin.

Av maroli
Skrivet av Nixus:

Okej! Det borde ju vara någon av de filerna som finns på sonys supportsida om det inte har med själva touchfunktionen att göra (eftersom allt fungerar för mig utan touch). Hade nämligen ett liknande problem som fixades med en fil därifrån.

Hittade EP0000300555.exe som du nämnde och försökte installera. Får ett felmeddelande:
"The installation failed because detailed information for your VAIO could not be acquired."

Laddade ner filen från:
http://download.sony-asia.com.edgesuite.net/vaio/downloads/57...
SHA-1:
A3E14B1473647BB2D35071B33760B838BF335990

Är det samma checksum som du har på din VAIO Update fil så är det något annat som saknas på min dator efter formateringen...

Edit: Kom på vad det är du saknar antagligen. "ACPI\NXP5442\2&DABA3FF&1" = Proximity devices, NXP NearFieldProximity Provider. Enligt enhetshanteraren. Filen finns på sonys supportsida.

Hej!

Jag laddade ner nåt som heter "MD5 & SHA utility 2.0" och fick sha-1 = A3E14B1473647BB2D35071B33760B838BF335990 vilket ser ut att vara samma som du hade och det var ju synd. Vissla till om du vill ha min fil i alla fall. Kom på en sak till - har du provat att avinstallera innan du kör filen? Det gjorde jag - det går inte men man får en ruta där man ska ange en sökväg till någon fil som jag inte kommer ihåg vad den heter. Det kanske förändrar något.

Ska leta på filen hos Sony och prova.

/Martin

Av maroli
Skrivet av Nixus:

Formaterade om och installerade 8.1. Nästan allt fungerar. Men jag kan inte få igång Vaio Update. Hur gjorde du?

Angående ACPI har du installerat alla filer från sonys supportsida? Jag har inga problem med saknade drivrutiner (11" utan touch).

Hej!

Jag krånglade lite innan jag fick fart på det. Jag försökte först med filer jag laddade från Sonys sida, det funkade inte. Det gick heller inte att avinstallera från kontrollpanelen. Därefter hittade jag en äldre fil här: C:\ProgramData\Sony Corporation\VAIO Update Installer filen heter EP0000300555.exe - den fungerade. Därefter kör jag programmet och installerade alla uppdateringar som pluppade upp. Nu vill själva Vaio Update att jag ska uppdatera det programmet också men det har jag inte gjort.

Jag har som sagt kört alla uppdateringar genom Vaio Update och även kollat på sidan och jag hittar ingen drivrutin som verkar kunna råda bot på mitt problem.

Med vänlig hälsning Martin

Av maroli

Win 8.1

Hej!

Jag har uppdaterat till 8.1 för ett tag sedan och min dator fungerar bra - jag har inte upplevt några av buggarna som nämns tidigare i tråden. Däremot fick jag krångla lite innan jag fick Vaio Update att fungera som folk. Det enda som stör mig nu är att jag har en okänd enhet i enhetshanteraren, ACPI\NXP5442\2&DABA3FF&2 heter den. vad jag kan förstå handlar ACPI om strömbesparing och samarbete mellan olika komponenter i datan (Wikipedia). Har någon mer sett detta och hur fixade ni i så fall problemet? Burken är en i7 med touch och 256 GB SSD om det har någon betydelse.

//Martin

Av maroli

Hej!

Kan nu konstatera att fläkten inte stör mig alls så som jag använder datorn. De buggar som jag upplevt:

1. Problem med bluetoothtangentbord (k 810) - fixat efter riktig borttagning och ominstallation av drivrutin.
2. Tappar trådlöst nät - har hänt två gånger sen jag fick datorn (7/8). Inga problem om man startar om.

Jag är nöjd med köpet och jag tycker datorn känns prisvärd och kommer att rekommendera den till folk som frågar. Det enda jag är nyfiken på är hur den står sig mot konkurenterna. Ser fram emot ett "oberoende" test i höst.

/Martin

Av maroli
Skrivet av pissnisse:

Då har man som många andra i den här tråden slagit till!
Jag var egentligen ute efter en 13,3" dator i prisklassen max 6-7k, men när jag fick syn på Vaion så kunde jag inte hålla mig
Vart en i5, 8gb ram, gratis uppgraderingen 256gb SSD och utan touch.
Beställde den 9/8 och leverans beräknas mellan den 16/8-21/8 vilket borträknat helgdagar ger en leveranstid på 5-8 dagar.

En en fråga till er som har hunnit få hem era maskiner...
Blir maskinen varm vid vanlig surf, youtube och kolla film etc. och finns det någon typ av luftintag på undersidan av datorn?
Jag har nämligen en mindre bra vana att ligga och surfa med laptop i sängen och skulle vilja veta om detta kan ställa till med problem.
Man vill ju inte ta kol på datorn det första man gör.

Har haft en Fujitsu Lifebook S7110 i många herrans år nu och den maskinen har klarat sängsurfning galant utan några problem

Hej!

Lastar man datorn, benchmark, spel etc, så är fläkljudet påtagligt. Vid mindre krävande användning, surfning, youtube etc, så märker inte jag av fläkten. Den blir lite varm på undersidan, om det är någon fara med sängsurfning vet jag inte. Jag tror att den är ungefär som genomsnittet.

/Martin

Av maroli

Rapport efter första dan

Hej!

Har upplevt en bugg med Bluetooth - det verkar fixat med uppdatering av drivrutiner. I övrigt inga problem att komma igång. Har också kört cinebench (r11.5) och datan presterade 17.26 fps i OpenGL-teste och cpu:n fick 2,49 i renderingstestet. Det man kan notera är att fläkten surrar lite på tomgång och låter påtagligt när benchmarkprogrammet lastar på. Skulle tro att det finns lite till att hämta i testet eftersom jag inte petat på några inställningar.

Läste att någon haft problem med wifi - det har funkat kanon för mig.

/Martin

Av maroli
Skrivet av Zibbi02:

Yeay!
Specifikationer?

Jag vill INTE höra några klagomål om fläkten inom ett dygn

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Det vesäntliga är väl 256 GB SSD, 8 GB ram, i7 och touch. Första intrycket handlar mer om ovana med Win 8 än själva datorn. Den känns bra tycker jag, den flexar lite, men det ser ut att vara tänkt att fungera så. Pekplattan är lite sträv, men det tror jag är en vanesak. När uppdateringar och dylikt är installerat plockar jag ner något benchmarkprogram och kör det en repa.

Fläkten ger jag något dygn då. Men med tanke på vad jag haft tidigare och har på jobbet är min smärttröskel ganska hög så det tror jag är en non-issue för mig. Touchskärm tycker jag var roligt, den tror jag att jag kommer gilla. Har dessutom ett smutt blåtandstangentbord och en ny fin trådlös mus så ja får väl köra på tvn om jag inte står ut.

mvh Martin

Av maroli

Hej!

Nu kom post-farbrorn med min. Tjohoo!

Av maroli
Skrivet av therollingsten:

Sony vaio pro 13 kan du få med i7 haswell 8gb ram 200GB ssd för under 12000, om du är student kan du ta del utav studentrabbat genom mechant.

Skippar man pekskärm kommer man till och med under 12k (11169 :- får jag det till). Har man sedan studentrabbat så blir det ju ännu bättre. Får min den 7:e, återkommer med omdöme.

Simma lugnt!

Av maroli

Impulsköp

Hej!

Jag impulsköpte en en Olympus E-M5 idag. En av de stora kedjorna hade ett erbjudande som gör att man får det näst dyraste för halva priset vid köp av två produkter. Kameran har fått bra omdömen, se http://www.dpreview.com/reviews/olympusem5

Jag gillade också retrolooken. Tyvärr kan jag inte så mycket om fotografering, men bilderna blir snygga för en lekman med de förinställda lägena.

Kanske kan vara något.

Av maroli

Ny i forumet - ny dator på G

Hej!

Efter att ha velat ett tag (vänta på Asus med Haswell, köpa billigare variant etc) bestämde jag mig igår för att beställa en VAIO Pro. Den här tråden tippade vågskålen. Det vesäntliga i specen är I7, 256 Gb SSD, 8GB ram och pekskärm. Leverans 8/8.

Jag behöver inte så mycket maskin egentligen, men min dam ville ha en snygg dator och jag gillar att kryssa i optionlistor när jag handlar. Återkommer med vad jag tycker när jag fått den.

Trevlig Sommar!