Inlägg

Inlägg som CasE94 har skrivit i forumet
Av CasE94
Skrivet av maxnelson:

ett 7970 räcker gott och väl för 144hz om du bara är redo på att sänka inställningarna lite.
Kan inte ge något ljus över hur bra det är då jag själv kör på en IPS skärm, men det verkar onekligen vara väldigt populärt med 120/144hz

Okej okej!
Så grafikkortet skulle alltså klara 144hz, får jag då ut all fps (som dom nämnde innan) eller är det då jag måste sänka inställningarna för att få ut bättre fps?

Av CasE94
Skrivet av Obalaan:

Kör med just den skärmen och jag är jättenöjd med den.
Och skillnaden mellan 60hz och 120hz+ är jättestor!
Allt flyter på så mycket mjukare och även om fps droppar ner till 60fps så tycker jag att det flyter på mycket mjukare ändå.
Ska du köra högre än 60hz så behöver du dual link kabel eller displayport kabel men det medföljer när du köper skärmen.
Du kan alltså inte köra med hdmi kabel.
Sen är det ju ganska bra om datorn kan prestera med än 60hz annars är det ju lite onödigt med en sådan skärm.
Jag ligger runt 100-120fps när jag spelar och känner ingen större skillnad mellan 100 och 120fps men man bör ligga där någonstans för att utnyttja skärmen....

Hur kollar jag upp hur mycket fps jag kör i under spel då, fraps?

Av CasE94
Skrivet av znorlaxvbg:

Skriv din setup och vad för spel du spelar på vilka inställningar så kan man ge dig ett exakt svar. Men om du har ca 100+ fps utan vsync nu så kommer du märka skillnad som gör det värt priset,absolut. FÖrutsatt att du spelar FPS spel som bf3/cs/cod / whatever.

Lycka till!

Har som sagt inte jättekoll på allting ^^"
Setup i spelen grafiskt sett eller vad för setup? Datorn klarar ju av allting ifrån Bf3, cod, Skyrim osv i högsta på allting, det enda spelet jag stött på problem med är crysis 3, där tar det emot på antialising (får köra den på x1)

Av CasE94

Okej, jag är inte jätte duktig på hur allting funkar och sånt. Men om jag skulle köpa denna skärmen skulle jag då märka någon skillnad och skulle jag bli glad över köpet?

Eller skulle det mest kännas som att jag behöver slösa ännu mer pengar på nytt grafikkort?.. :s

Av CasE94

BenQ 24'' XL2411T 144Hz

Jag har funderat på att köpa den här Benq skärmen: http://www.inet.se/produkt/2303531/benq-24-xl2411t-144hz, men min kusin började prata om att varje grafikkort bara får ut 60hz, så att jag i sådana fall måste ha flera grafikkort för att få ut all hz på skärmen (om jag fattade honom rätt).

Jag själv tycker detta låter väldigt konstigt. Jag köpte också min dator förra sommaren och den är ju inte dålig om man säger så.
Länk här till allting som är i min dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3659735/2013-07-29

Någon som kan ge mig lite klarhet i det hela?

Av CasE94

Jag har funderat på att köpa den här Benq skärmen, men min kusin började prata om att varje grafikkort bara får ut 60hz, så att jag i sådana fall måste ha flera grafikkort för att få ut all hz på skärmen (om jag fattade honom rätt).

Jag själv tycker detta låter väldigt konstigt, köpte ändå min dator förra sommaren och den är ju inte dålig om man säger så.
Länk här till allting som är i min dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3659735/2013-07-29

Någon som kan ge mig lite klarhet i det hela?