Inlägg

Inlägg som iBigs har skrivit i forumet
Av iBigs

Varje fordon kan väl använda sin egen vinch, så i multiplayer så borde det vara möjligt att en vinchar en annan som i sin tur vinchar en tredje typ?

Av iBigs

Om du har möjlighet så testa med andra minnen innan du skriver av moderkortet.
Kolla att både 24-pin och cpu ström är inkopplad ordentligt.

Av iBigs

4-pack Payday2 till familjen. Riktigt roligt!

Av iBigs

Coop i den öppna världen lät ju intressant. Kör mycket coop med familjen, och FC3 är ett stående inslag, men det skulle ju vara mycket roligare att remma runt tillsammans och göra questarna..

Av iBigs

De flesta TV-kanaler sänder ju idag inte ens i HD. Redan nu ser det ju uselt ut på en 55-tummare i 1080p, och inte lär det väl se bättre ut på en UHD-tv?

Av iBigs

Och så klagar vi på det svenska vägnätet...

Av iBigs

Köpte det igår, det var frustrerande men roligt.... Frustrerande roligt kanske man kan säga
Gav mig fanken på att jag skulle lasta stockar för hand (eller kran)... Bara att komma på vilka knappar man kan använda för att styra den tog en bra stund, de finns ju inte dokumenterade riktigt.. Jag lyckades få på tre stockar efter ett jädra pillande, det måste nämligen ligga "rätt" både fram och bak, men ändå fick jag inget okej på lasten eftersom vagn och bil inte var spikraka med varandra... Det känns lite väl snålt tilltaget med hur vagnen ska stå. Till slut gav jag upp. Det är ju ett under att träden ens kan stå upp i Ryssland, så mycket lera som de verkar ha där.

Roligt och underhållande spel i övrigt. Det är egentligen bara några få saker som jag inte gillar:

  • Lastning av stockar. Jag skulle vilja se den skogshuggare som kräver att bilen ska vara på millimetern rak för att kunna lasta.

  • Det *kan inte* var lera precis var som helst. Jag var tvungen att slå på fyrhjulsdriften på asfaltsväg för bilen körde fast (I asfalts-leran??).

  • Dagarna går fort, nätterna går långsamt. Eller i alla fall känns det så, för jag upplever det mer mörkt än ljust.

Ikväll kör jag min sista last på kustbanan. Sen provar jag nästa karta...

Av iBigs
Skrivet av Rajat:

Och i min patetiskt enkla värld är en TV en TV och ska inte göra mer än att återge bild, så jag tycker tvärt emot dig att denna nyhet är helt värdelös

Alla är vi olika

Av iBigs

Inte en dag för tidigt. Dagens "Smart-TV"-apparater är ju hemska. Långsamma, på många sätt låsta och inte minst buggiga...
Jag måste starta om min TV om den varit på länge, och jag vill köra en film via DLNA. Annars får jag osynk på ljud, hackig bild eller att den helt enkelt hänger sig...

Uselt.

Säger inte att Android-TV kommer bli bättre, men möjligheterna till anpassning kanske blir betydligt större och apparna är väl beprövade med färre buggar än de som skapats för en enskild TV-tillverkare. De tillverkare som inte hoppar på tåget kommer troligtvis bli frånåkta rätt snabbt.

Av iBigs
Skrivet av Nuukeen:

Testade det! Men tror att det inte fungerar pga att jag har automatisk IP-adress som det står :S

Det är när du har automatisk IP-adress, eller DHCP-tilldelad som det heter, som just det jag föreslog ska fungera.
Däremot kan det ju absolut vara så, Som nån sa innan här, att din ISP har satt lånetiden för IP-adresser lång, vilket i så fall gör att du får samma adress igen när du förnyar..

Av iBigs

De flesta routrar har den funktionen i mjukvaran.. Det är bara att logga in på den och klicka release/renew... Men det är klart.. Man kan ju starta om den också

Av iBigs

Du kan också rensa alla gamla uppdateringsfiler från Microsoft.... Kanske overkill, men efter ett par år är det en hel del...

Av iBigs

Vad står det i Windowsloggarna?

Av iBigs

Ser att fler har skrivit Civilization. Jag har kört alla varianter genom åren sedan orginalet kom till Amigan. Det jag tycker spelet vinner på är omspelbarheten. Man kan köra hur många omgångar som helst utan att upplevelsen är densamma.

Ett annat spel jag skulle vilja nämna är Sid Meyer's Pirates!, som även det en gång släpptes till Amigan, för att senare göras om i PC-version. Lägg till de flesta av Sid Meyer's andra titlar också. Killen är kung!

4-pers Doom över IPX-nätverk, det var grejer det

QuakeII LMCTF

Wow har hållt i många år, men Vanilla var nog bäst ändå.

GTA-spelen har jag spelat mycket, men aldrig hela storyn förrän den sista nu på PS3. I de gamla brände jag bara runt med bilar och vad det var.. Hoppade från tak till tak med motorcyklar...

Många roliga spel har det varit. För mig är nog Civilization det bästa i alla fall..

Av iBigs

Grabben min hade också detta problem, Han kör dubbla skärmar på ett GTX660, och det var grafikdrivisen som strulade till det. Uppdaterade till senaste betadrivaren så löstes problemet.

Av iBigs
Skrivet av MDrad:

Jag rekommenderar verkligen att bygga den själv Inet tar ut 800kr om du vill ha den monterad, och om du köper ett färdigt paket så betalar du indirekt den kostnaden samt får sämre prestanda/kostnad i många fall.

Sen är det ju klart roligare att ha byggt den själv!

Av iBigs

Normalt sett måste du installera om maskinen. Det har dock hänt mig att det har fungerat att byta moderkortet och startat upp maskinen, blundat för alla saknade drivisar och låtit den skanna hårdvaran... Men det är högst ovanligt.

Jag gjorde ett moderkortsbyte på en av mina maskiner med OEM-OS för ett gäng år sedan, och löste problemet genom att ringa M$. Efter lite gnäll i telefonen så hjälpte de mig genom att jag fick läsa upp nyckeln som jag hade... Jag sa väl nåt i stil med att det gamla moderkortet hade gått sönder och att just det kortet inte längre fanns att köpa... Det var iof Win XP Mediacenter tror jag, men jag antar att det är ungefär samma med Win7 idag..

Kan vara värt ett försök? Annars är det ju ett gyllene tillfälle att byta till Win8.1

Av iBigs

Varför har försäljningen på AMD-kort gått ned så mycket då? Som jag förstod det har ltc-miners (och liknande) tömt lagerhyllorna i sin iver att bygga riggar.
Själv köpte jag ett Nvidia-kort ganska nyligen, och anledningen till det var att det låg bra till pris/prestanda, och att det inte fanns så många AMD-baserade kort att köpa i det segment jag tittade.

Av iBigs

Testade igår mot två olika laptops med varierande resultat. En AMD baserad maskin med HDMI som jag kopplade till teven och trådat nätverk, och en med dubbelkärnig intel mobilityprocessor som jag testade trådlöst på den inbyggda skärmen.
Jag skulle nog säga att det är väldigt olika beroende på vilka spel man kör. Borderlands2 verkar förhållandevis lättdrivet, och flöt på bra på bägge maskinerna. F1 2013 fungerade visserligen, men laggade så svårt att det var ospelbart på båda maskinerna. Pinball FX fungerade bra på intelmaskinen, även fast jag körde över trådlöst på den, men på AMD-maskinen var det ospelbart. Det är svårt att vara förutseende i ett flipperspel

Bägge dessa maskiner har en hel del år på nacken, och jag tror att om man ska ha någon glädje av detta behövs ändå en lite nyare maskin, med hyfsad processorkraft och ett någorlunda grafikkort. Jag ska prova en stationär burk med ett halvgammalt grafikkort, tror det är ett GT460 eller nåt, i helgen och se om det ger ett bättre resultat.

Av iBigs

Vad är det för systemkrav på den maskinen man streamar till? Tänkte om jag skulle koppla nåt gammalt till teven och kunna streama vissa spel dit istället för att sitta framför datorn. Räcker det t.ex med ett Intel HD grafikkort som kan visa 1080p och nån dual-core propp eller?