Inlägg

Inlägg som iBigs har skrivit i forumet
Av iBigs

Kör NB med bow och är just nu VR1. Upp till två samtidiga mobs klarar jag normalt utan större problem, över det börjar det bli lite jobbigt. Jag upplever inte att mina slows fungerar särskilt bra mobsen springer i stort sett lika snabbt ändå.. Men som med allt annat handlar det om att lära sig sina abilities och använda dom vid rätt tillfälle.

Av iBigs
Skrivet av IceDread:

Kom till staden Riften som lvl 38 och råka utan att tänka mig för köra fightersguild questen där som är lvl 43. Fick efter ett missöda slotta om till lite mer optimerat build, håller ju på och lvla lite skills här och där, och då gick det vägen men var lite svettigt som nightblade tyckte jag men riktigt skönt att vinna. Sen fick man som reward som jag dock först kan använda vid lvl 43, lite surt men det var en skön quest!

Jag fick springa runt med mitt ett tag i väskan också.. En trevlig uppgradering

Av iBigs

Jag har en son med Asperger som spelar enormt mycket, speciellt onlinespel som League of Legends och World of warcraft. För honom är det han sätt att "socialisera". Det är lättare att möta människor för honom när han inte behöver ägna så mycket tid och kraft att försöka tolka det visuella sociala spelet som ett möte i verkligheten innebär. För honom är datorvärlden med alla spel en lugn och behaglig tillvaro, där han kan bestämma vilket fåtal personer han vill interagera med, långt från den kaotiska värld vi andra lever i med skola och jobb. Bara att åka buss eller gå till affären och handla kan vara enormt påfrestande för honom, eftersom varje enskilt ögonblick i ett möte med okända människor innebär en ansträngning att förstå hur och varför de gör som de gör. Varje blick eller rörelse måste i stort sett analyseras och tolkas in. Många gånger är han så trött efter skolan att han måste vila.

Det är inte alltid lätt för oss "vanliga" att förstå hur en person med den här typen av problem fungerar. Och utan någon form av styrning kan det lätt leda till problem som spelberoende t.ex.. Som förälder bör man nog vara lika vaksam på datorn, som man är när det gäller partandet och konstiga kompisar för de barn som gör sånt.

Precis som med allt annat gäller väl "Lagom är Bäst"

Av iBigs
Skrivet av spda242:

Hur lång tid har de tagit er att få tillbaka pengarna "de reserverar" när man slår igång en subscription, vilket i mina ögon är helt oacceptabelt. De tog 109 SEK av mig 13/4 (samma dag som jag satte upp kontot och registrerade ESO/Subscription) som jag fortfarande inte har fått tillbaka. Har skapat ett supportärende för att få tillbaka mina pengar.

Det tog en vecka för dem att släppa reservationen på mitt konto. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. tyckte det var ganska obehagligt att de kan göra så en hel månad innan de egentligen ska ta betalt.

Av iBigs

Alla har ju rätt till sin egen åsikt. Om inte det här spelet passar dig så finns det ju jättemånga andra spel att spela.

Eller så kan du ju gå ut i det vackra vädret?

Av iBigs

Pipen betyder olika beroende på vilken bios-tillverkare det är.

Här finns beeps för olika bios-tillverkare: http://www.technick.net/public/code/cp_dpage.php?aiocp_dp=gui...

Av iBigs
Skrivet av Storage Jar:

Är inte det ganska självklart?
Man kan ju researcha traits från vita items level 1, så varför slösa dyr utrustning?

Uppenbart inte för alla. I min guild var det en snubbe igår som gick och sålde ett lila svärd för 33g till en handlare istället för att köra deconstruct, eller ge det till en BS för att göra det..

Av iBigs
Skrivet av IceDread:

Det är bra, deconstruct är bäst att göra på gröna, blå och bättre för items. Man blir dock lika besviken varje gång man bryter ned något blått och inte får något speciellt även om det inte hittills tycks så vanligt, oftast får man något hyfsat. Vore intressant med statistik där dock.

Medium armor fokuserar jag också på, researchar det, jag är ju också nightblade fast.. springer runt med mest heavy armor i pve just nu.
Jag rekommenderar dock att plocka upp mycket crafting grejer för att tillverka light armor, det är mer tidsoptimerat men helt klart inte fel att ta de hides från djur du kommer över eller som råkar vara nära.

Ja, jag plockar allt jag ser i stort sett, även sånt jag inte själv craftar på. Alltid behöver nån i guilden såna grejer... Håller med om att det känns jobbigt om man tar isär en blå yxa och så får man ett "bone" eller liknande.. Känns tragiskt.

Har fått några finfina grejer via hirelings i alla fall. Jag har hirelings på två alts också, men öppnar allt jag får på min main eftersom den har högre i clothing och woodworking (du får bättre grejer ju högre skill du har), så det blir ett gäng hirelingväskor om dagen, och det har kommit några såna där enhance-grejer för epic till legendary. Det kommer väl till pass när man når endgame kan jag tänka..

Av iBigs
Skrivet av Nautilus011:

Jo jag vet, jag ligger efter i crafting level i förhållande till min char level.
Men som sagt jag har aldrig varit crafter i MMO tidigare så det glöms bort
Samt det är kul att bara utforska världen.
Japps jag nämde bara dagger som exempel, men jag läste någon post om att dagger hade bra förhållande mellan resources/xp. Läste även att man får mer xp om man deconstruct lootade vapen/någon annans craftade vapen än om man decon sina egna. Någon nämde att snabbaste sättet va att crafta 10st, skicka dom till någon annan som skickade 10 tillbaka, typ

Ja, hitta en "craftingpartner". Skicka allt du gör till honom för deconstruct, och han gör samma sak. Man får mer xp om man tar isär något någon annan tillverkat.

Skrivet av IceDread:

Lootade vapen, framförallt gröna och blå eller bättre är bra att bryta ned för du får dessutom bra grejer av det för att senare själv kunna göra blå tex.

Ett tipps till dig som ny på crafter, ta lite tid att köra några rundor där du vandrar planlöst runt på kartan nästan och bara fokuserar på att samla material ibland när du känner att du ligger efter. Jag har gjort några sådana rundor för att hålla uppe nivån.

Jag kör sällan eller nästan aldrig research på blåa grejer. Har jag två grejer med samma trait så kör jag research på den sämsta, och deconstruct på den bästa
Eftersom jag själv använder medium armor på min gubbe försöker jag hitta bra ställen att farma läder och sånt, men annars är det helt rätt att dra ett par rundor på en karta i syfte att samla grejer. Då kan man ju också hitta sånt man annars kanske missar, som lorebooks eller småbossar osv..

Av iBigs
Skrivet av IceDread:

Någon som har koll på hur de lvl'ar guilds så som mage/ fighters guild?

Jag har valt att fokusera på pve hittills men guild-lvl går knappt upp då. Jag funderar därför över om guild lvl's går upp i pvp? Någon som har hunnit labba och lägga märke till vad som ger effekt?

Är inte helt säker, men om jag har förstått det rätt så får du xp för de olika guildsen när du gör deras questar. Ungefär som att du får xp för soul magic när du gör main story questarna.

Av iBigs
Skrivet av IceDread:

Jag håller med, en del av detta spel tycker jag är att köra lugnt och njuta, upptäcka världen. Ibland när man gör det dyker det upp någon quest eller kista också. Fast kistorna hittills nu när jag craftar har jag alltid bättre saker än vad jag finner där.

Sant, men ofta hittar man ju grejer där som man kan köra research på

Av iBigs
Skrivet av IceDread:

Låter som jag haft otur och ni tur eller något, då kanske man får hoppas på lite bättre flyt med den turen framöver. Fått några gulliga lila runor dock som är för bra för min nivå hittills där.
Research på items är drygt ja, jag har nästan funderat på att innan jag går till jobbet så kör jag igång nästa research och sparar något item i inventory för det, det skulle vara optimering men störande att det ska behövas, att man inte kan köa upp lite saker..!

Jag gör också bland annat medium rusting, men researchar allt i alla områden, fokus på svärd och båge dock om jag har ett val beroende på drops, glömde bort i början att man då måste döda djur för material, annars ser man en nod järn så tar man den ju. Gäller att klassa djur lika dant och ta dem då och då.

Att lägga tid på att utforska värden är bra, man hittar saker och också sådana där soul ställen. Fast det finns säkert någon karta eller flera för sådant på någon hemsida.

Jag hade en del grejer i väskorna som "låg på tur" ett tag, men just för stunden är det lite torka. Får väl köra lite questar eller nån dungeon så man får lite att researcha på..

Visst finns det sidor som pekar ut precis vart man ska gå, men jag har bestämt mig att inte gå in på wow svängen igen och läsa hur man ska göra allt, utan bara ge mig ut och leta på egen hand. Dels räcker spelet betydligt längre, och dels hittar man ställen man annars inte skulle se. Jag har ingen brådska att nå endgame den här gången. Resan är målet liksom

Av iBigs
Skrivet av IceDread:

Det blev ingen förbättring på reward från hireling igår. Däremot, runor, har sjukt många rektanglar och circlar men riktigt dåligt med fyrkanter. Fick 2 fyrkanter, kanske tur kanske inte av min enchant hireling så det var faktiskt rätt nice. Däremot för wood och metal så fick jag samma löjliga mängd.

Jag har hireling på woodworking och clothing. Man får inte så mycket, men ibland dimper det ner såna där förbättringsgrejer. Kommer inte ihåg vad de heter, men jag har fått några "från grön till blå" på woodworking, och en kille i mitt gille fick en för att göra legendarys för blacksmithing.

Känns som man får lite mer på clothing, men jag kanske bara haft lite tur.

Jag går hårt in på craftingen och kör mycket research. Kör en archer så för mig personligen är medium armor viktigt såklart. Det lite jobbiga med det är väl att för att få skinn till medium armor måste jag ut och döda en faslig massa djur. Men jag får ju utforska en hel del av världen på det sättet och det är inte alls fel.
Det hela gör att jag kanske inte levlar så fort, men jag har förbannat kul på vägen.

Har förresten hittat ett par ställen där man kan göra "set pieces" som ger lite extra. Oftast kräver det att man har research flera gånger på items, och det tar ju lite tid

Om det finns nån sweclocker guild är jag intresserad. @ibigs heter jag

Av iBigs
Skrivet av ericb:

Om du har en smart tv eller apple tv kan du köra plex på datorn. Datorn fungerar som mediaserver så du kan se ditt innehåll på datorn i tvn. Om du inte har en samsung smart tv( enda som har plex appen just nu) kan du köra plex på datorn och streama till tvn via dlna. Förutsatt att du har allt kopplat till routern.

Skickades från m.sweclockers.com

Windows kan agera DLNA-server helt utan tredjepartsprogram..

Av iBigs

http://www.dustinhome.se/product/5010610641/wd-tv-hd-live-med...
Funkar finfint och kostar mindre än en tusing...

Av iBigs

Det var riktigt roligt att läsa detta. Bra jobbat med detektivarbetet!

Det enda som är lite synd med hela historien är väl att inte polisen gjorde allt detta jobb redan från start. Visst var kanske inte maskinen värd så mycket i pengar räknat, men det ligger väl något värde i att fånga tjuven/hälaren eller vem det nu var som åkte fast?

Av iBigs

Prova att avinstallera 3D-Vision och den andra 3D drivrutinen, det kan hjälpa med just det här kortet.

I den nedanstående tråd finns lite tips gällande strömförsörjningen också, det kan kanske vara värt att testa?
http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1285621-problem-...

Av iBigs

Nån mer än jag som var med när Anarchy Online hade release?
Jag är inte så orolig faktiskt.

Av iBigs

Vilken upplösning har du tänkt att köra? Kör du 1080p på en enda skärm kommer du troligen väldigt långt med ett 770.

Av iBigs

Har haft en del liknande problem i vissa spel, t.ex. Tropico4.
Jag hittade inget som löste det helt, men det blev bättre när jag tog bort Nvidia 3D drivrutinerna. Minns inte nu (på jobbet) vad de heter men det är iaf två 3D drivisar som installeras om man bara kör drivrutinsinstallationen från Nvidia.

Vet inte om detta hjälper dig, men för mig blev det åtminstone bättre, om än inte helt bra. Men jag har dessa problem endast i vissa spel. Ser att du har dessa problem i ESO-betan, och det har inte jag haft utan 3D-Vision och den andra 3D drivaren installerad. Nu tog jag bort dom innan jag kom in i betan så jag vet inte om det löser ditt problem..

Har däremot upptäckt att mitt kort inte riktigt orkar med de högre inställningarna i ESO, så det är dags för ett nytt nu