Inlägg

Inlägg som goose007 har skrivit i forumet
Av goose007

I en vecka var det avbrott på tv och bredband. Har inte fått kompensation. Var så snäll och ändå beställde den nya tivo small paketet. Försökte sedan även beställa viasat sport. Detta gick då inte, då Comhem har HELT GODTYCKLIGT bestämt att endast med minst tivo mellan får man som kund även beställa Viasat. Sedan har man även en HELT GODTYCKLIG startavgift på 499 kr, ett pris som är betydligt lägre på de dyrare tivo-paketen. Jag ska nu ångra mitt tivo-abonnemang, och hoppas att när jag väl flyttar så blir det INTE ett comhem-ansluten fastighet.

Slutsats: comhem tar ut helt godtyckliga avgifter samt har helt godtyckliga villkor, i total motsats till vad som är bra kundservice. Ett riktigt utsugarföretag som lever på sin monopol då många adresser kan endast få comhem.

Av goose007

Rome II +/- efter en dags spelande.

+ För mig flyter spelet bra även i Extreme grafik. Med 2AA då.

- Träffar knappt på några fientliga arméer, förutom vid deras städer som jag beslutar mig för att anfalla. Jag spelar på Very Hard.

- Slagen. CA verkar ha förväxlat inställningarna i tidshastigheten. Om man ställer in hastigheten på snabbspolning, går gubbarna lika snabbt som i normal hastighet. I normal hastighet hinner man knappt zooma in på sina fina gubbar innan själva slaget är över. Nu verkar själva kronan på verket i TW-serien, själva slagen, vara gjorda för spelare med extrem kort attention span. Typ inte mer än 30 sekunder.

- AI:n är buggig. Fiendegubbarna springer fram och tillbaka framför mina mannar som en vilsen svensk landslagsback. Anfaller, vänder om, anfaller, vänder om.

- Dessa j-vla AI skepp. Finns inga fientliga arméer på kartan (knappt iaf), men däremot ser jag tjugotal skepp zick-zacka runt, i ständig cirkulation. Att de sedan försöker attackera mina romerska städer genom vattenvägen, med ett par jäkla patetiska gubbar, för att sedan givetvis totalt misslyckas, på Very Hard svårighetsgrad, ja, återigen, vad ska man säga...?

- Familjeträdet? Senatsträdet? Jag förstår inte ens om jag tillhör någon familj. Är jag Julius, Junius, Pubius... ? Fruktansvärt dåligt genomförd spelmekanik vad gäller denna aspekt. Vad som alltid har någorlunda fungerat tidigare i serien, är nu helt fubar.

- Menyerna. Anser att menyerna är sämre på campaign mode än vad tidigare varit fallit. Jämför då med Rome I, Medieval II, Shogun II. Tråkig grafik bl a.

- EVIG SOMMAR!!! Varje turn är 1 år. D v s dina generaler dör inom en halvtimme (real time). Tydligen är det snöigare i norr, men vart försvann väderleken? Känskan av att åren går, får man ju GENOM att det blir vår, sommar, höst och vinter. Iaf två av dem, snälla... När det är samma säsong hela tiden, vad blir skillnaden?

- Skill trees. Generalernas skill increase är faktiskt ett fruktansvärt skämt. De ökar i skills snabbare nu känns det som, för att balansera att då de dör så snabbt av hög ålder. CA (spelstudion) har även gett spelarna vad det känns som 50 olika alternativ att välja mellan när man ska uppgradera sin generals skills. Men ofta är det bara SAMMA EFFEKT FAST MED OLIKA NAMN!!! Typ du kan ha tre olika hushållerskor (eller what ever), men alla ger samma effekt.

- Menyerna här åter igen. Istället för att skapa genuina valmöjligheter, har vi fått en rörig meny där vi ska klicka oss fram mellan tre olika huvudmenyer, men undermenyer med generalens hushåll, öhhh... ja o sen nånting annat o nånting annat. Vad hände med den relativa enkelheten och tydligheten med Shogun II:s menyer för ens generaler? Ville CA skapa motsvarigheten till Windows 8 modern UI?

Slutsats efter dagens rage.

Kanske jag inte har insett Rome II förträfflighet ännu, men just nu känns det som att man leker själv i sin sandlåda. Rome II är inget spel längre. Det är en tomhylsa. Har spelat Rom på Very Hard. Fruktansvärt enkel inställning i dagens läge. Men så verkar ju spelet riktad för COD-publiken.