Inlägg

Inlägg som Periskop62 har skrivit i forumet
Av Periskop62
Skrivet av thli72:

Hur lågt prioriterat är spel? svaret på det påverkar mycket, om du klarar dig på den inbyggda grafiken i CPUn så blir det mer pengar till dom andra delarna.

Hur stor skall SSDn vara o behövs fler diskar för lagring?
Skall OS ingå?
Kan du bygga själv?
Stort eller litet chassi eller liggande chassi?

Så lite kan jag om datorer så att jag inte vet vad detta med den inbyggda grafiken i CPU n innebär, men jag hoppas ni kan hjälpa mig ändå.
Om vi säger såhär istället att jag inte har tänkt mig bygga en renodlad speldator, men att man ändå ska kunna spela enklare spel grafikmässigt med den dvs. inte de mest krävande. Jag kan inte skriva på något annat sätt eftersom jag helt enkelt saknar kännedom om detta.
Men om vi säger att vi hade en skala på 1 till 10, där 10 räknas såsom en värstingdator ang. spel, så skulle jag nog då ändå kunna tänka mig det vore bra att komma upp till åtminstone 5.

När det gäller SSD n, så behövs inga fler diskar för lagring.
När det sedan gäller OS, så vet jag inte heller ens vad det är, men du får gärna förklara om detta är någonting som ligger utanför eventuell standard.
Nej, men jag har länge önskat mig att jag kunde bygga datorn själv samt att jag kunde lite mer om datorer för att slippa känna mig dum för att kunna ställa en fråga såhär.
Chassit är stort och gammalt. Datorn är sedan ursprunget ca år 2003 ombyggd och uppgraderad 4 till 5 gånger. Till sist så kan jag bara hoppas att även oinvigda, dvs. folk som inte kan så mycket om datorer kan ställa sina frågor här på Sweclockers.

Vänligen

Av Periskop62

Förslag önskas på bra delar till en kontor och hemdator.

Hej jag vill ha förslag på delar till en kontor och hemdator som jag vill ska stå sig lite. Jag har inte tänkt att den i huvudsak ska användas till spel. Nej vad jag önskar är mer hårdvarukomponenter som är så snabb samt med så hög prestanda som möjligt i t ex bildredigering och liknande. Där jag då också vill tänka mer på kvalité om det nu går att tänka på det såhär idag för ca 5000 till 8000 kr.

Hjälp ge mig förslag till passande delar som ni vet funkar bra ihop och som ger mig en dator med de önskemålen jag här ovan önskar. Först och främst hade jag tänkt mig en bra SSD hårddisk. Kom gärna med förslag. Är inget proffs så skriv och sammanfattar er enkelt.

Tacksam!

Av Periskop62

Kan det vara några problem att installera om Windows 8 igen efter större ombyggnad?

Jag har tänkt mig att uppgradera dvs. byta ut större delen av datorns hårdvaror. Så nu är frågan om jag kan jag installera om Windows 8 igen efter detta? Har någon här erfarenheter av detta? Jag frågar för att jag vill vara 100 % säker, dvs. att det inte ska vara några problem. Enligt Microsoft support så ska detta gå bra, så länge det inte är frågan om en OEM – licens.

Jag vill höra era egna erfarenheter.
Tacksam för svar!

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Ja det beror på. Vad ska du använda datorn till? Vad har du för budget att uppgradera med?

Datorn är en så kallad byggd dator, där chassit och liknade nu är hela 12 - 13 år gammalt och som jag under dessa år uppgraderat 2 -3 gånger dvs. bytt ut viktiga komponenter för att passa med den nya tidens behov.
Nu verkar det dock som om jag kommit till en gräns där det verkar vara svårt att hitta delar som passar enlig han som hjälper mig att byta ut komponenter. Mått standarden har förändrat så pass mycket så att inte det allra nya delar och komponenter inte passar längre. Det finns alltså nu sådana hinder som jag måste ta hänsyn till.
Så nu undrar jag vad du tycker om förslagit paket. Är det värt att satsa på detta paket, för det kanske inte finns så mycket annat att väja på? Budget 4 till 5000 kan jag tänka mig. Observera att det nu inte är jag själv som byter delarna.

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Ja, det är ju ingen höjdare rent prestandamässigt. Så det är inte helt omöjligt att siffrorna stämmer.

AMD har dessutom droppat stödet för HD 4000 och under i Windows 8. Så detta är nog en bidragande faktor.

http://www.hardwarecanucks.com/news/video/amd-moves-quarterly...

Hjärtligt tack i alla fall. Jag uppskattar verkligen din vilja till att hjälpa en vilsen en i dessa sammanhang.
Nu skulle jag bara vilja ha svar på vad du tycker om det uppgraderings paket som är föreslaget. Vad tycker du om det? Hur mycket bättre blir datorn med det här paketet tror du?
AMD FX-6100 6kärnor 3,3GHz, 8GB RAM, ASUS Radeon HD7770 2GB DDR3 samt 650W Nätdel och nytt moderkort

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Du vet inte vad du har för grafikkort då? Antar du inte kopplar skärmen direkt till moderkortet.

Jag är tacksam att du försöker hjälpa en vilsen en i det här sammanhanget. Kanske kommer vi någon vart med den här informationen som jag hittade på systeminformation och bildskärm.
ATI Radeon HD 4550 (Microsoft Corporation – WDDM v1.1)
Hoppas du kan hjälpa mig, för jag har inte funnit någon sida som jag säker vet ger mig vad jag letar efter dvs. rätt drivrutiner till ovan.

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Det ser ut som du saknar drivrutiner för grafikkortet. 6150SE är nämligen ett integrerat grafikkort.

Det var därför jag frågade efter komponenter

Kan inte hitta några drivrutiner och uppdateringar till mitt integrerade grafikkort. Vad hittar jag det? Jag var på en sida och tittade på Asrock 6150SE, men där saknades jag något som jag kunde hänvisa till Windows 7 och 8 http://www.asrock.com/MB/overview.asp?cat=Download&Model=N61P...

Min dators integrerade grafikkort verkar således inte vara gjort för Windows 7 och 8, men där det ändå funkar?

Vad säger du/ni om att använda följande komponenter i en eventuell uppgradering:
*AMD FX-6100 6kärnor 3,3GHz, 8GB RAM, ASUS Radeon HD7770 2GB DDR3 samt 650W Nätdel och nytt moderkort

Det är vad som idag tycks passa med min gamla byggda dator enlig han som har uppgraderat den senast åt mig. En del av datorns övriga komponeter är föråldrat och passar därför inte med dagen måttstandarder. Det ser helt enkelt ut som om jag kommit till en gräns hur mycket jag kan uppgradera min dator. *Ovan förslag skulle dock ännu passa. Men är det värt att göra detta?

Tacksam för svar

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Ja det är motsvarande som innan. Även om 4.9 i sig inte är någon superhöjdare.

Vad har du för komponenter?

Tacksam för all upplysning. Hoppades att det finns förståelse så att man kunde slippa att känna sig dum. Jag ställde en enkel vänlig okunnig fråga till er experter här. En fråga som helt enkelt verkade bero på att jag nu förhoppningsvis tänkte fel. Datorn har några år på nacken och det jag kan få fram i min okunnighet är det nedan:
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 6000+, 3014 Mhz, 2kärnor, 2 logiska processorer
AS Rock, NVIDIA GeForce 6150SE / nForce 430, Modell: N61P-S
Kanske behöver jag på något sätt uppdatera detta????
Tacksam för råd!

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Prestandaklassificeringen är ändrad.
Det vill säga att Windows 8 skala är anpassad för kraftigare komponenter än Windows 7.

Dessutom går inte skalan från 1.0 till 7.7 utan från 1.0 till 9.9 i Windows 8.

Så du menar att värdet nu 4,9 skulle kunna vara rätt okey?

Av Periskop62
Skrivet av SeF.Typh00n:

Skalan är ändrad från Windows 7 till Windows 8

Förlåt men hur menar du? Det trodde jag skötte sig av sig själv när jag installerade programmet? Det är ju i Windows 8 som jag nu har gjort testet.

Av Periskop62

Men varför blev prestandaklassificering lägre efter uppgraderingen?

Har blivit lite konfunderad och bekymrad efter att jag nu tagit mig för att uppgradera till Windows 8. Först hade jag en ganska hyfsad prestandaklassificering på 6,3 i Windows 7, men som då jag uppgraderade till Windows 8 blev klart under medel 4,9, så jag undrar förstås nu varför? Jag undrar nu om någon kan svara på det här varför prestandaklassificering har blivit lägre efter att jag uppgradera från Windows 7 till Windows 8. Jag trodde den skulle bli högre och känner mig nästan lite lurad nu. Tacksam för svar.

Av Periskop62

Varför blev prestandaklassificering lägre efter uppgraderingen?

Har blivit lite konfunderad och bekymrad efter att jag nu tagit mig för att uppgradera till Windows 8. Först hade jag en ganska hyfsad prestandaklassificering på 6,3 i Windows 7, men som då jag uppgraderade till Windows 8 blev klart under medel 4,9, så jag undrar förstås nu varför? Jag undrar nu om någon kan svara på det här varför prestandaklassificering har blivit lägre efter att jag uppgradera från Windows 7 till Windows 8. Jag trodde den skulle bli högre och känner mig nästan lite lurad nu. Tacksam för svar.

Av Periskop62

Hjälp! Vågar inte köpa och uppgradera till Windows 8

Hjälp! Behöver jag känna mig rädd för att uppgradera till Windows 8. Jag är definitivt inte någon expert som de flesta verkar vara här. Nej men samtidigt som jag är nyfiken så är jag rädd att det ska strula eller att det vara svårt att använda så att jag bittert ska ångra att jag laddade ner det.
Snälla hjälp mig så att jag lugnt kan ladda hem det genom att lägga fram det mest positiva med Windows 8, ja varför man överhuvudtaget ska använda Windows 8 istället för Windows 7? Vad talar för och emot de bägge programmen.