Inlägg

Inlägg som Periskop62 har skrivit i forumet
Av Periskop62
Skrivet av mrqaffe:

Du får prova att starta i uefi från win 8 elllr så kör du en cmosreset.

Press the Windows key + C, or swipe in from the right edge of the screen to open your Charms.
Click Settings.
Click Change PC Settings.
In PC Settings, select General.
Under Advanced startup, click Restart now. The system will restart and show the Windows 8 boot menu.
In the boot menu, select Troubleshoot.
In the Troubleshoot menu, select Advanced options.
In the Advanced options menu, select UEFI Firmware Settings.
Click Restart to restart the system and enter UEFI (BIOS).

Tack, men det där verkar vara mycket avanserat för en vanlig medelålders användare som jag. Snälla kan du inte försöka förtydliga detta lite. Det ger mig i alla fall hopp att de som kan mycket mer än mig ska kunna lösa problemet.

Av Periskop62

Vad kan man säga ett normalt prestandavärde ska ligga på grafik och spelgrafik i Windows 8?

Att jag frågar beror på att jag länge misstänkt att det kan vara något fel med grafiken i mitt moderkort eftersom det ibland händer att grafikrutinerna där tvingas starta om och det trots att jag idag har de drivrutinerna jag ska ha enl. råd härifrån b la.

För grafik är inte värdet mer än 4,6 och för spelgrafik 5,3 medan allt det andra har värden som ligger över 7,0 vilket jag i min okunnighet tycker verkar vara mer normala värden för en ny dator. Så nu undrar jag om jag inte skulle kunna kräva ett högre värde vad det gäller grafiken?

I det senaste så händer det även att ett nyinstallerat schackspel jag har (Houdini 4) plötsligt slutat svara när jag spelar, vilket ytterligare stärker mina misstankar att det är något som är fel med grafiken i mitt moderkort som är Gigabyte 78LMT-USB3. Så ska det väll inte bete sig i en ny dator.

AMD 760/SB710/rev.5.0
AM3+/PC1-E2.0x16/Micro ATX
4 DDR3 2-CH/HD Audio
GbE LAN/6 SATA 3Gb/s/4 USB3.0

Desperat och förtvivlad

Av Periskop62
Skrivet av jycken:

Spamma DEL tangenten vid uppstart alt omstart.

http://i43.tinypic.com/2vcup7t.jpg

Tack snälla, men vad menar du med att "Spamma DEL tangenten" ? Jag har definitivt ingen stor vana med datorer mer än att jag nu tvingas lära mig eftersom jag nu har problem med min nya dator. Snälla förklara vad du menar med att "Spamma DEL tangenten" för det ger mig trots allt lite hopp i en desperat situation.

Av Periskop62
Skrivet av jetten:

Om datorn redan har Windows 8 på sig så är det "Fast Boot"-funktionen som ställer till det för dig. Du måste försöka ta dig in i Windows för att stänga av den om jag inte har helt fel. Om du inte slipper in i Windows så brukar det väl komma upp en felsökningsskärm där du kan fixa det.

Okey, men hur ska jag då bära mig åt att komma förbi, kringgå detta? Själv försökte jag med min gamla Windows 7 skiva dvs. på så sätt komma in i datorns bios, men inte heller det lyckades. Nej inga av funktions tangenterna tycks fungera? Kan det vara mitt Logitech tangentbord som är kasst? Men jag har å andra sidan nu lagt märke till att värdena på grafikprestandan (4,6) är lågt då det gäller prestanda klassificeringen. Kan man inte kräva att det ska vara högre i en ny dator med nya komponenter som t ex moderkort. Förutom grafikprestandan så är också

Av Periskop62
Skrivet av Psykbryt_1994:

Du installerar inte windows 8 från biosen, så vad ska du där inne och göra?
Har din bios UEFI aktiverat? , finns funktionen?

UEFI måste du ha aktiverat för att det ska fungera, Vad jag kan se så är det F12 som du ska trycka för att få fram Boot menyn, och det räcker. I den menyn så väljer du bara boota från skivan

Tack snälla, men det har jag också förstått. Men jag skulle inte skrivit här utan att det var just det som inte fungerar. För jag trycker på F12 men ingenting händer som jag önskar dvs inträde i biosen. Nej dator startar bara upp som vanligt hur mycket jag än trycker på F12. Så jag undrar sålunda varför samt om det finns något annat sätt att komma åt bioset för att kunna installera om Windows 8 ifrån skivan? Är oändligt tacksam om det finns någon som kan hjälpa mig att förklara detta för mig i så fall.

Av Periskop62

En annan sak har dykt upp och som åter får mig att fundera om det trots allt inte kan vara något fel på grafiken i mitt moderkort. De enda spel jag gillar och har är nämligen ett schack program. Programmet som är (Houdini) så kan plötsligt programmet sluta att fungera. Någonting som är mycket irriterande när sitter och spelar. Kan det trots allt vara grafiken i moderkortet det är något fel på? Är så evinnerligt trött på allt strul. För om man köper någonting nytt så vill man ju att det ska fungera.

Av Periskop62

En fråga som jag nu vill ställa ang. tangentbord och mus. Jag har haft mycket strul med datorn som jag i min okunnighet kan relatera till framförallt musen men också tangentbordet i samband med att plötsligt grafikkortet sett sig tvungen att starta om (skärmen blir svart för ett kort ögonblick trots att jag nu bevisligen har alla de drivrutiner som i dagsläget gäller för mitt moderkort och dess integrerade grafik. Så min fråga är om musen och tangentbordet egentligen funkar som de ska med Windows 8? Jag menar på att jan nämligen fått vissa indikationer på att det kan vara så. Pekaren fastnar mm oftast innan plötsligt Grafikkortet ser sig tvungen att starta om. Och det då i samband med att jag haft många sidor uppe och suttit och skrivit i t ex Word. Kan det vara min Logitech mus och tangentbord som är föråldrat eller rent av inte riktigt kompatibla med Windows 8. Jag har letat efter möjligheter att uppdatara mus och tangentbord men inte funnit några.

Av Periskop62

Mitt moderkort är Gigabyte 78LMT-USB3 och det framgår klart och tydligt vilka tangenter jag ska trycka på då jag startar om. Men jag vet kattsingen inte vad jag gör för fel? Trycker jag för sent eller för länge på tangenten. Jag vet fan inte längre ut eller in. En sak är då säker, datorn vägrar starta i Bios på så sätt jag trots allt vet att den ska göra om jag vill göra en ren ominstallation.

Av Periskop62

Snälla, ge mig anledningarna varför man inte kan starta i Bios efter att man trycker F2, F12 Del, Esc?

Jag försöker installera om Windows 8 pro ifrån min säkerhetsskiva dvs. DVD, men det är lögn i helvete att få datorn att starta i Bios för att sedan fortsätta den rena installationen ifrån DVD skivan? Snälla ge mig tipps eller alternativ om varför jag nu inte tillåts gå in i Bios för att göra en ny ren Windows 8 installation. Någon av er experter här borde väll kunna ge mig råd tycker jag, snälla!

Av Periskop62

Hur gör jag när jag ska starta dvs. installera om ifrån Windows 8 skivan dvs. säkerhetskopia på DVD?

Hur gör jag när jag ska starta dvs. installera om ifrån Windows 8 skivan dvs. säkerhetskopia på DVD? Efter råd så tänkte jag installera om ifrån denna skiva istället dvs. ta bort allt och installera nytt istället för att installera över det gamla. Men hur gör jag. Är det inte F12 jag ska trycka på? Datorn vägrar emellertid starta i det läge där jag vet att jag kan välja om att installera ifrån skivan. Men hur gör jag? Finns det någon här som kan ge mig en utförlig och enkel beskrivning hur jag installerar från skivan och tar bort allt det gamla. Är det inte Windows 8 säkerhetskopia på DVD man gör det ifrån?

Att jag frågar och önskar göra detta beror på problem som jag inte blir av med. Sista alternativet är att ta bort den Windows 8 uppgradering installation som ligger ovanpå Windows 7 och göra en helst ny installation ifrån skivan. Jag har läst och hört att detta ska vara att föredra då det gäller Windows 8 om man haft problem, men hur gör jag? Tacksam för hjälp.

Känner mig dum, men försöker lära mig. Tänkte jag skulle fråga här först innan jag tar hjälp ifrån någon jag känner här hemifrån.

Av Periskop62

Oneone. Jag står i begrepp att installera Windows 8 igen. Och jag vill ju så hemskt gärna tro på det du skriver. På Microsoft säger det att det kanske kan ha blivit något fel med installationen senast. Själv kan jag bara hoppas det allt sedan jag hoppas att du förstår att det känns fruktansvärt frustrerande för mig när alla säger att det inte är något fel på grafiken men där ändå grafiken uppför sig som den gör dvs. ser sig tvungen att starta om. Speciellt sedan jag själv bara ser mig såsom en enkel användande medelålders gubbe som inte vuxit upp med det här med datorer. Så jag kan som sagt vad bara hoppas att du och Microsoft har rätt ang. grafiken. För grafiken är ju som du säger ett integrerat i moderkortet Gigabyte 78LMT-USB3. Så har i alla fall jag förstått det.

Av Periskop62

Eberhart. Tack du vill nog väl. Men jag skulle inte ha varit så uppgiven och förvirrad som jag är om jag inte redan hade försökt med det du skriver. Och det fler än en gång, men där det ändå verkar bli fel. För det är ju just därför som jag nu känner mig så förvirrad och desperat när det inte blir rätt där det onekligen annars skulle bli rätt ang. rätt drivrutiner. Så frågan är den, efter att jag försök på den sidan att ladda ner rätt, vad som är/blir fel? Är det trots allt fel på grafiken i kortet frågar jag mig efter upprepade försök.

Av Periskop62

Oneone. Men hur ska jag veta säkert vilka som är de rätta Grafikkorts drivrutinerna mm för min dator utan att chansa? Det hela känns mer såsom ett tombola hjul eller rysk roulett för min del eftersom det kan bli så fruktansvärt fel om man väljer fel.

Av Periskop62

Hur ska jag hitta lämpliga drivrutinerna för Windows 8?

Jag har skapat liknande trådar, men behöver hjälp att välja. För hur ska man veta vad som är de rätta drivrutinerna om man bara är en enkel användare som nu råkat att fått för sig att uppgradera sin dator till Windows 8?

Hur ska jag som vanlig användare veta vad som bäst passar min dator för att slippa eventuellt strul som att t ex skärmen plötsligt blir svart efter att grafikrutinerna tvingas starta om eller mysko lokala bildstörningar i bilden t ex att texten eller en bit bilden smetas ut i ett flimmer eller förvinner helt?

Hur I hela friden ska jag bära mig åt att hitta de lämpliga drivrutinerna för Gigabyte 78LMT-USB3: AMD 760/SB710/rev.5.0, AM3+/PC1-E2.0x16/Micro AT, 4 DDR3 2-CH/HD Audio, GbE LAN/6 SATA 3Gb/s/4 USB3.0, angående Windows 8 när de förslagna inte verkar passa mer än till Windows 7? Är det trots allt något fel på Gigabyte 78LMT-USB3?

Experter här, jag behöver er hjälp. Hur ska jag veta utan att först få problem i och med att jag chansat på en viss drivrutin? Borde man inte kunna veta mer precis exakt vad som passar när det nu finns en färdig produkt (Windows 8)? Jag vill enkelt kunna ladda hem de drivrutinerna mm jag ska ha utan att ha en massa val. Hur ska jag bära mig åt för att välja rätt?

T.ex. här? http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=4305#dl Vad passar min dator?

Desperat

Av Periskop62

Tack, men åter igen står jag inför valet vilken som egentligen passar till min dator och dess integrerade moderkort mm. Jag vill absolut inte ha mer problem nu. Något jag med facit i hand nu tycker man på Microsoft borde tänkt på innan man släppte Windows 8. Vad tycker du jag ska välja av de förslag du gav mig för att säkert slippa att få problem.

Av Periskop62

Jag först säga att jag inte något som helst proffs eller speciellt kunnig kring detta med datorer. Nej att jag har vänt mig hit beror lite på att jag känner mig förvirrad och utlämnad angående Windows 8. För om man köper något så vill man ju att det ska fungera.

Allt verkar hitintills fungera perfekt med Windows 7 pro. Inget som helst flimmer eller störningar än så länge i alla fall. Inte heller har skärmen svartnat efter att grafikrutinerna sett sig tvungna att starta om sedan jag installerade om till Windows 7 pro.

Det lilla jag tror mig veta så är grafiken integrerat i moderkortet. Och jag köpte datorn mer som en privat arbetsdator och inte såsom en speldator. De uppgifter jag kan få fram som kan tänkas vara viktiga är det som står på kartongen där moderkortet Gigabyte 78LMT-USB3 har legat i.

Under det står det följande.
AMD 760/SB710/rev.5.0
AM3+/PC1-E2.0x16/Micro ATX
4 DDR3 2-CH/HD Audio
GbE LAN/6 SATA 3Gb/s/4 USB3.0

Angående drivrutiner så har både jag själv och andra har som sagt vad försökt att installera rätt. Med I lådan fanns ju drivrutiner, men de funkar som sagt vad bara med Windows 7. Hur ska jag bära mig åt att hitta de rätta drivrutinerna för Windows 8 när inte moderkortet verkar vilja ta emot dem? Jag har som sagt vad försökt många gånger att installera vad jag tidigare trott varit dem rätta. Men det verkar som sagt vad som om inte dem tas emot av någon underlig anledning? Själv börjar jag tvivla på om moderkortet är riktigt kompatibelt med Windows 8.

Tacksam för hjälp.

Av Periskop62

Vill kunna använda Windows 8 igen men vågar inte efter grafikproblem.

När man har köpt en uppgraderings nyckel till Windows 8 pro så vill man ju kunna använda den också. Men jag har tyvärr blivit rädd att göra det igen efter problem med att mina grafikrutiner spökat i Windows 8 pro av typ små lokala flimmer i bilden ibland samt att plötsligt skärmen blev svart för ett kort ögonblick för att grafikrutinerna av någon underlig anledning sett sig tvungen att starta om. Besvär som till slut fick mig att tröttna och installera om till Windows 7 pro igen där några liknande problem inte förekommer. Nej här verkar grafikrutinerna fungerar perfekt.

Eftersom datorn och dess komponeter är nya så lät jag de jag köpt datorn utav testa och felsöka den, men de fann inga fel med den. De hjälpte mig också så att jag hade de allra senaste drivrutinerna för det kortet jag har Gigabyte 78LMT-USB3 mm, men där ändå grafikrutinerna spökade dvs. med typ små lokala flimmer i bilden ibland samt att plötsligt skärmen blev svart för ett kort ögonblick för att grafikrutinerna av någon underlig anledning sett sig tvungen att starta om.

Jag har prövat andra webbläsare t ex Chrome, men datorn uppförde sig på samma sätt oavsett vilken webbläsare jag använde mig utav i Windows 8 och som förstås till slut gjorde mig mycket förvirrad och desperat eftersom ingen kunde påpeka vad som eventuellt var fel. Själv känner jag det som om jag nu kastat pengarna i sjön beträffande min uppgraderingsnyckel till Windows 8 pro. För jag vill ju som sagt vad kunna använda något som jag betalat för utan problem. Är därför tacksam om någon här kan ge mig råd. Har även skrivit till Microsoft om detta.

Av Periskop62

Tack för svaret. Men hur kommer jag till rätta med detta? Jag skulle vara mycket tacksam om du gav mig tipps angående detta dvs. hur jag ska komma till rätta med felen i drivrutinerna.

Mycket tacksam om du svarar!

Av Periskop62

Plötsligt kan rutan bara svart hux flux en kort stund med Windows 8.1

Hej jag misstänker att någon av mina drivrutiner behövs uppdateras efter att jag uppgraderat datorn till Windows 8.1 sedan helt plötsligt skärmen kan bli svart efter att dator grafiten av någon underlig anledning tvingats att starta om. Detta händer definitivt inte ofta och där det för mig är omöjligt att anknyta det till något som jag gör. Nej dator grafiten kan hux flux bara starta om så att rutan blir svart för ett kort ögonblick när jag är ute på nätet och surfar. Och jag kan inte komma på någon orsak till det. Hjälp!

Ett av allternativen är för mig att någon av dator grafiten drivrutiner saknas. Men så har inte varit fallet efter att jag med expert hjälp kollat om så är då jag sökt manuellt. Så jag frågar därför er här om ni kan ge mig tipps om eventuella orsaker. Kan det vara datorskärmen som spökar? Men om det skulle vara någonting sådant så skulle väll knappast datorn meddela att dator grafiten tvingats starta om? Tacksam att höra om vad ni tror det kan vara för fel. Kan det vara något fel med installationen av Windows 8.1? Datorn är precis nybyggd och jag har haft inne den för koll utan att man fann något fel. Hjälp!

Av Periskop62

Webbläsarproblem med Windows 8.1

Jag undrar om det är fler som har haft konstiga bildstörningar, typ små lokala flimmer i bilden i webbläsaren Chrome med Windows 8.1? Först trodde jag att det kanske var något fel med grafitkortet, men det har jag lagt åt sidan i och med att det inte förekommer några som helst bildstörningar i Internet Explorer 11.
Varför är det såhär? Vill Microsoft att man inte ska kunna använda någon annan webbläsare än deras egen? Jag har läst att det även lär vara problem med Firefox i Windows 8.1.