Inlägg

Inlägg som alindq har skrivit i forumet
Av alindq
Skrivet av hamre:

Då det är en skolpc så skulle jag anta att det är en bärbar. Då är det genast lite svårare då det är olika för olika tillverkare.

Men testa sök på clear cmos + tillverkare så får du nog upp något användbart

Stämmer det, en hp notebook pro 4530s om jag inte minns fel.

Skrivet av twech:

Antar att "snabbvalet" boot menu (F12) är avaktiverat i bios/uefi?

En eventuell lösning på ditt problem kan ju vara att plocka ur hårddisken i datorn (om det nu går) och återställa lösenordet med disken i en annan dator.

Vilka risker skulle det innebära? hur stor är risken att något skulle kunna försvinna, vill liksom inte ta bort kursmaterial hon behöver till hösten

Skrivet av Söderbäck:

Clear cmos gör du med en jumper direkt på moderkortet eller plocka ut klockbatteriet på moderkortet :).

Ska kolla över det, visste inte att det satt batterie i laptops också. (det lilla alltså )

Tacksam för alla svar, ursäkta att jag ger respons sent men har varit bortrest. Uppskattar hjälpen verkligen.

Av alindq
Skrivet av Söderbäck:

Ja, du får hoppas att den inte är låst. clear cmos fungerar i många fall.

Men... de större tillverkarna som dell, HP, Lenovo har sedan rätt många år satt bättre lås på BIOS för företagsdatorer. Jag har jobbat en del med det där och det är rätt pilligt att få rätt på skiten om det nu inte hjälper med clear cmos.
I sådant fall måste man ta kontakt med tillverkaren och uppge köptillfälle, kvitton och lite kodutbyten. Allt för att det inte ska gå att norpa en dator eller pilla på företagsägda datorer ;).

Okej, tack för svaret, får väll hälsa tjejen att hon får bara komma på vad hon bytte sitt lösenord till

Av alindq
Skrivet av Hardware guy:

På de flesta datorer rensas även bioslösenordet av en Clear CMOS.

Kommer inte ens dit tyvärr

Av alindq

bios skyddad av admin, glömt lösenord

Som rubriken säger.
Har problem med att komma åt datorn, grejen är den att min flickvän har glömt sitt lösenord på sin skolpc och de har sommarlov så vi får inte tag på it-supporten.
Hade tänkt återställa lösenordet via comandotolken då all bootnig blir blockerad oavsett om det är via usb, cd eller min dator.
Hur gör jag för att komma runt problemet?
Tack på förhand

Av alindq

Vem köper liksom referensmodellen? Borde väll vara smart om dem släpper en fläkt som passar till medans de endå är igång.

Av alindq
Skrivet av Raffee:

yes! Förlåt för det sega svaret.

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=13897...

Har du fått ett alternativ iallafall. jag hade monterat ner bakre fläkten och satt den i fronten. cpu kylaren baktill och in med allt bara. Om jag skulle bytt något hade jag valt 16 gb minne istället för 8, men då går du över budgeten. Då får du en dator med delar som har lång garanti på delarna(hög kvalite enlingt mig).
Tyst, kall och stilren. mus och tangentbord vara bara något jag tog på måfå, har den musen och älskar den men de två bör du nog välja själv.

Av alindq
Skrivet av Raffee:

Hejsan!

Ska nu bygga en gamingdator och behöver hjälp med delarna!
har en budget på 16000kr

www.Inet.se

Tack på förhand!

Ska skärm, mus mm ingå i det priset?

Av alindq

Har aldrig haft fingrarna på ett 760 men 770'n använder jag började med ett singelkort och senare köpte jag ett till. Ett kort gav mig 120 fps på ulta/bf4 om jag inte minns fel (liten överklockning) så jag tycker du ska gå efter 770'n har du tänkt något på om du vill ha 2 eller 4 gb versionen ?

Av alindq
Skrivet av Aldhissla:
Dold text

din länk är tom vännen

Prova nu

Av alindq
Skrivet av FilthyNotes:

Hej, jag ska snart inskaffa ett Bitfenix Prodigy M chassi och undrar hur jag kan lösa airflow på bästa sätt.

Jag hade tänkt mig något sånt här:

http://i.imgur.com/EEurt2A.jpg

Fast med de två grafikkorten installerade närmre ihop så jag får plats med 2st 120mm fläktar i toppen, och bara med en 120mm fläkt i botten, annars får jag inte plats med min hdd.
Jag ska också ha en Corsair H80i Hydro Series vattenkylare istället för den på bilden.

Kan jag lösa detta på ett bättre sätt kanske?

Tack!

Byggde nästan en identisk i vintras till lillbrorsan, du kommer ha gott om plats för fläktarna i toppen. Jag valde dock ingen fläkt i botten, var lite osäker på turbulensen. Vad menar du med att du ska flytta på grafikkorten?

Av alindq
Skrivet av Hnzt:

Tjohoppsan kära medborgare, är det någon som har lust att hjälpa mig sätta ihop en pc med delar som inte får överstiga priset ca 8000.
Jag hade tänkt gejma spel som bf4 och kanske ESO osv. Star Citizen när det släpps också.
Jag vill ju att den ska hålla ett tag framåt helst också
Skulle uppskatta hjälp sjukt mycket!

Mvh Hannes, vars 5 åriga dator praktiskt sett nyligen började pipa och exploderade.

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=13867...

Såhär plockade jag ihop det
Värt att notera, gainward phantomkortet tar upp mycket plats, du kommer alltså inte kunna gå upp till sli men jag valde kortet för att den går tyst, snyggaste kortet på marknaden enligt mig(vet inte hur 760'n klarar sig men 770'n som jag använder har jag fin fps på ~120fps.)

Valde extra kylning för montering av toppen, jag prioriterar alltid bra kylning så datorn går tystare och är bättre kyld.

SSD'n är en enkel standard ssd med hög läs/skriv hastighet.

CPU klarar b4f oklockad men rekommenderar överklockning.
Vid uppgradering så hade jag satsat på en ny luftkyld cpu kylare.

Moderkortet; köpte en lika dan till lillebror i julas när jag byggde en dator åt han och den gör jobbet, billig och bra. Går att överklocka på men det är inget kort som jag skulle rekommendera för hög överklockning på. Då cpu'n strömförsörjning endast drivs via 4pins kontakt. Inget speciellt med den egentligen, support för 32 gb minne vilket känns aktuellt då 8 gb minne är snäppet lite för b4f om du vill att det ska flyta på skönt.

Gpu'n; Delvis modulärt och i ett m-atx chassi vill du inte ha en massa fula kablar liggandes löst. Samt att du inte kommer att ha plats för det om du inte har tänkt att krångla en massor med kablarna.

Chassit; valde det här chassit då jag tycker att datorn i sig ska inte vara någon ful burk. Den ska kunna stå där i ett vuxet hem utan att det skriker tonåring om ett bygge. Ungefär som att ha ett par snygga golvhögtalare i vardagsrummet...

Minnena; Valde de här pga om du har tänkt dig spela BF så kommer minnen utan kylflänsar på bli så varma så du kan steka ägg på dem. De är snabba, kyler bra och har bara bra recensioner kring sig.

Totalt, du kommer få en tyst burk, kommer klara BF4, stilren både på utsidan och insidan. (Allt kommer gå samman i färg, tänker i första hand på insidan)
Allternativ om du inte prioriterar en tyst burk, byt ut grafikkortet till billigare kort (gigabyte tex? låter betydligt mer men har lika bra kylning och tar inte upp lika mycket plats om du vill gå upp till SLI senare) Byt ut cpu'n till en modell som inte är till för överklockning. Räknade inte med något OS då jag tycker att om du lika gärna kan tanka hem en kopia så skulle jag iaf lägga en extra tusenlapp på komponenter.

Det jag kom på efteråt var den att du kan annars skriva om du har tänkt att behålla något från din gamla dator, HDD tex?

Av alindq

Tack för all hjälp folket!! Efter att jag tankade hem programmet någon rekommenderade flyter datorn lika lent och fint som innan

Av alindq
Skrivet av kevve1:

Jag hade en sån grej och tror jag fann det genom att köra malwarebytes. testa att tanka det.

Bugar och bockar. Programmet hittade fyra skadliga delar. Drar igång Bf4 så återkommer jag om det gjorde någon skillnad

Av alindq
Skrivet av KKay:

Finns fler sätt att få minervirus. Jag hade ett för några månader sedan, identifierades genom att kika i Task Manager, dom är trots allt ganska lätta att urskilja

Jag ska vara ärlig, jag hittar inget och jag är osäker på vad jag kolla efter. Något tips?

Av alindq
Skrivet av Hano009:

Laddar du ner spel från T.ex piratebay? Folk brukar gömma bitcoin miners i sådana. Och det låter som att du är del utav någons botnet.

Spelar bara Lol och Bf4, så jag har inte tankat ner något annat spel. Har laddat ner ett par program i det sista men dem är bara till för olika tester och liknande.

Av alindq
Skrivet av LudvigLindell:

Du har inte kikat om du har någon miner som ligger och tuggar?

De har jag tyvärr inte, får göra det.

Skrivet av DatorMuppen:

Har du Gainwards egna överklockningsprogram eller typ MSI afterburner så att du kan kolla exakt när/hur graffet går upp/beter sig?

Och som sagt, testa kortet i en annan dator!

Msi afterburner använde jag när jag höll på med det. Vad menar du att jag ska kolla upp?? Allt beter sig som jag skrev helt slumpartat, finns liksom inget mönster på hur kurvorna stiger

Av alindq

99% load GTX 770

Hallå folket
Hoppas någon kan hjälpa mig få svar på vad som ligger bakom det problemet jag har...
Problemet är den att mitt gainward gtx 770 4gb phantom går upp helt slumpartat till 99% load och höga temperaturer men värmen är inte det som har påverkat mitt användande.
Jag kan lika gärna spela bf4 som LoL utan problem och allt flyter på helt underbart, till nästa sekund då jag inte kan använda datorn.
Datorn fryser aldrig helt men det är helt omöjligt att spela.
Kortet har överklockats lite grann men var återställd innan jag fick problemet.
Har prövat 5 olika drivrutiner och säkert installerat dem 5 gånger vardera utan någon förrändring.
Problemet kan lika gärna komma efter 5 min från att jag har slagit på burken utan att något program är igång till efter 6 timmars spelande av bf4.
(Kollat att bägge fläktarna snurrar)

Det här är det som driver allt.
ASUS SABERTOOTH Z87, Socket-1150
2* Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9 (fyra kort egentligen
I7-4770K 3.9 ghz
Cooler master v8 (äldre version)
XFX ProSeries Black Edition 750W PSU
Gainward GTX 770 4Gb Phanthom
Samt en ssd och en äldre 3.5"

Tack på förhand

Av alindq
Skrivet av DavidtheDoom:

750W kommer klara det utan problem.
Notis:
GTX 770 klarar endast ca 2.8GB VRam så resterande 1.2GB är en teknisk lösning på att alla minneskapslar måste vara lika stora. Detta används såklart lite som ett PR-jippo med.
Du kommer få problem med VRam om du ska köra på mer än en 1080p skärm och vill spela t ex BF4.
Jag skulle rekommendera ett kort med mer Vram som klarar det (7950, 7970/R9 280X, R9 290/290X, 780/780ti).
Ska du bara spela på en skärm så fungerar självklart korten bra. Tänk bara på att du får ca 3GB Vram och inte 4GB rent praktiskt.

Skulle tro att 2st R9 290 bör kosta liknande och ha liknande prestanda som 2st 770 om inte lite bättre prestanda. De har 4GB styck och klarar av det.

Jag tänker gå efter nvida, då jag är van vid inställningar mm hos dem. Men hur får man reda på vart siffrorna de olika korten klarar av att hantera då? jag menar hur ska jag kunna jämför tex 770n mot 780n?
Tanken är att oavsett om det blir ett eller flera kort så ska det fortfarande spelas på en skärm

Av alindq
Skrivet av Q3-ist:

Behöver en datorstol med hög rygg så man kan vila nacken mot den. Eftersom jag har fått en hjärnblödning och är svag i nacken.
Vill ha en snygg stol inte svart helst för jag vill att den ska passa i rummet runt om kring.

Om ni har fler frågor så är det bara att fråga.

Max pris är ca 2500 kr

MvH Benjamin

http://www.gerdmans.se/shop/product/M1024639/Kontorsstol+Zorr...

Finns i blå grå och svart. ser dock inte ut att vara så bekväm. Om du har problem så försök om det är möjligt att gå upp två tusen till så kommer du hitta kanon bra kontorsstolar med inställningar

Av alindq
Skrivet av DavidtheDoom:

Grafikkort utan detaljer i färg:
Gigabyte har vissa kort utan Blå PCB, svart kylare.
EVGA är ganska gråa av sig.

(Du kan ju köpa TITAN/780ti/780 som har lysade gröna detaljer med referenskylaren )

OFF Topic:
Använd göra citera så jag hittar tillbaka.
För att citera flera inlägg och personer samtidigt så klickar du på citera på alla inläggen och avslutar med "citera" på det sista inlägget du vill citera.

Hoppas det blir rätt nu lutar åt gigabyte g1 sniper 3

Skrivet av qaaka:

okej det lutar iaf mot ett z77 chipset, du har ju trots allt en K-processor så det hade varit lite slöseri att inte ta en bräda som kan överklocka.
för att ha möjlighet till SLI i framtiden behöver du då minst storlek matx på kortet.
du verkar tänka lite på utseendet; antar att chassi har fönster. browsa då själv genom olika sidor så som inet.se och kolla något du tycker är snyggt.
som någon ovanför skrev är msi-inet kortet väldigt snyggt. kollat på det mycket men bestämde mig för ett z77 m-power, det kan du kolla in. det är svart men har lite gult på också fast det är klass som fan på brädan! riktigt bra

Och så lutar det åt Gainward GeForce GTX 770 4GB PhysX CUDA och jag tror det blir ett par stycken.

Så nu tror att jag har ett till problem.
Min PSU kommer ju aldrig att klara de dubbla korten.

Så till slutet när allt är monterat så består datorn av;
4*4gb vorsair vengeance DDR3 1600MHz
Intel core i5-3570K
Dubbla gainward geforce GTX 770 4GB physX cuda
gigabyte g1 sniper 3
Cooler master v8
SanDisk SSD ultra plus 128gb
SanDisk SSD ultra plus 256gb
Samt en gammal hårddisk på 320gb kommer inte ihåg namnet.

Hur stark psu kommer behövas