Inlägg

Inlägg som Pastor Bentonit har skrivit i forumet
Av Pastor Bentonit

Byggt ihop en burk enligt alla konstens regler, men satte strömkabeln i nätagget med ström i kabeln - det sa "pinggggggg" och sen var datorn stendöd. Felsökningen var lagom kul då både moderkaka och graffe hade blivit stekta. Lärdom: det *sista* man gör är att man trycker in kontakten i väggen, och inte åt andra hållet...

Dödade en annan moderkaka (eller heter det modermodem?) på en nymekad dator när jag av någon underlig anledning fick för mig att ställa den färdiga burken på fotpallen till min skinnfåtölj (!!!), stadigt värre, och sedan dammsuga (!!!!) under fotpallen. Japp, välte ner datorn, PANG, stendöd, bara att dra ner på stan nästa dag och köpa nytt. Kan ju säga att jag svor en del...

Av Pastor Bentonit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Och har man inte råd med den nyaste sportbilen så kan man väl inte bara stjäla en för att man inte vill ha sin gama skruttiga bil längre.

Kanske inte, men det vore väl OK att kopiera en?!

(Kunde inte låta bli. Att forfarande behöva argumentera om den här saken är som att slå på en död gräsfläck på marken där det en gång för länge, länge sedan stod en häst...)

Av Pastor Bentonit

Jag hade ett liknande problem (svartskärm eller frysningar i Quake3) med min "gamla" burk (Athlon 1.4 GHz); den ville överhuvudtaget inte funka med RADEON-kort och går bara stabilt med nVIDIA-kort om man klockar ner processorn (!). Ja, va fan :-S

Där hjälpte det inte heller med uppgraderat nätagg. Det är som om en viss kombination av chipset och grafikkort skiter sig?!

Av Pastor Bentonit

Comhem telefoni = inte 100% pålitligt...dessutom kääs ljudkvalitet...men det är klart, det är lite billigare (och frivilligt).

SÅHÄR tror jag: om man chansar på lägre pris...och MÅNGA gör det på en gång...så orkar inte operatörens utrustning med belastningen och det går åt perkele. Vill man ha telefon 24/7 utan strul så är det Felia som gäller i a f.

IMHO förstås.

Av Pastor Bentonit

Det funkar på min Creative Rhomba, np

m v h

/teh Rev.

Av Pastor Bentonit

Jag hade liknande problem med min AMD TBird 1.4 GHz, 512 MB DDR PC2100, Chaintech 7VJL1, Geforce4 MX400. Den "tvärfrös" speciellt i spel (men ibland redan vid uppstart, precis när man kommit in i WinXP). Jag testade följande, utan framgång:

1. Flytta runt RAM-minnena
2. Flasha BIOS
3. Ny strömstark nätdel
4. Extra fläktar här och var

Däremot försvann problemet helt när jag *underklockade* maskinen (sänkte FSB:n till (2X)100 MHz, rörde ej multipeln) så nu har jag en 1.07 GHz som smider på fint...vad kan det ha varit? RAM-minnena som bråkade kanske.

mvh

/The Reverend

Av Pastor Bentonit

Du kan ju göra detta "manuellt" så ser du vad som ligger och "skräpar" där... Windows visar nämligen *inte* innehållet i den mappen utan lite mer "trix" än att visa dolda filer:

1. Starta ett bildhanteringsprogram, t ex Acdsee32 eller http://www.irfanview.com

2. Öppna en thumbnail-hanteringsbrowser i detta program

3. Öppna undermapparna under "Temporary internet..." i denna thumbnail-hanteringsbrowser

- nu ser du filerna och kan radera dem manuellt! Gör så i alla undermappar

Lycka till!

Av Pastor Bentonit

Nix, inget SoundBlaster...efter tråkigheter med kassa SBLive!-drivisar och mycket strul med "alternativa" drivisar köpte jag ett moderkort med inbyggt ljud...jag använder ändå inte datorn till inspelning fastän jag är musiker (hehe).

Kan tillägga att processorn går upp i 55 grader efter 10 min kvejk...men inte varmare än så.

Av Pastor Bentonit

OK...har nu installerat MBM5 och får följande:

Casetemp 29 C
Processor 49 C
+ 3.3 är 3.38V
+ 5 är 4.85-4.93V
+12 är 12.40V

Kanske +5V är lite klen på moderkortet? Nätagget borde däremot räcka...varför skulle +5V vara viktig i sammanhanget någon?

Av Pastor Bentonit

Oändlig loop?

Jag har "lite" problem med den nyligen ihopsatta burken:

AMD T-Bird 1400@1400
512 MB PC2100 DDR
Chaintech 7VJL-1 - VIA 4-in-1 Hyperion 4.48
Chaintech Geforce MX440 128 MB - Detonator V43.51

Chieftec 360W nätdel (nyköpt)

2 x HDD, CD/RW, 1 extra chassifläkt 80 mm @ 7V

WinXP Pro SP1+uppdateringar
AVG Antivirus (uppdaterat)

...och så får jag "infinite loop" (grafiken "fryser", ljudet försvinner och det är bara att snällt trycka på reset, för ctrl+alt+del funkar ju inte)

Dessa grafikfrysningar kommer oftast när jag spelar Quake3, men det lustiga är att de kommer oftare om jag sätter in en extra chassifläkt *till* - trots att nätdelen väl borde klara av detta?!? Vid en sådan "frysning" så hänger sig datorn vid omstart redan vid inloggningsfönstret! Helmysko. Men kopplar jag ur ena chassifläkten kommer loopen mer sällan. Det spelar ingen roll här, att jag bytt upp mig från 300W sunk-nätdel till 360W bra nätdel (ja, den väger mer än dubbelt så mycket

Det känns som moderkortet kan spela en viss roll då båda extrachassifläktar förses med ström från 3-pinskontakter på moderkortet?

Har någon annan haft problem med liknande kombination hårdvara/system?!? Alla tips mottages!

m v h

Pastor AAAAAAAARGH!!!1

Av Pastor Bentonit

Licclint.exe äter processor

Kör Win XP Pro, i nätverk. Då och då dyker det upp en process, licclint.exe (syns i aktivitetshanteraren) som ligger och stjäl mellan 5 och 13% processor, hela tiden! AAARGH! Diverse grafikhack och förslöningar är resultatet.

Det går inte att bli av med processen permanent (den verkar installeras om från nätverket om jag tar bort licclint.exe från hårddisken) och det räcker inte med att stänga av den. Ser ingen direkt referens till denna process under services heller (men den har med Software Metering att göra...).

Någon här som vet råd??! Kollegornas licclint.exe beter sig inte så här (väldigt lite CPU-åtgång).

m v h

/PB

P.S. Jag har testat att inaktivera SMS Client Service; som kan vara boven i dramat...återkommer med rapport