Inlägg

Inlägg som NiMa har skrivit i forumet
Av NiMa
Skrivet av tgadler:

men nästan dubbelt så dyr? är denna isf bättre http://www.ordermusic.se/produkter/mikrofoner/tillbehor/ovrig...

Av NiMa
Skrivet av lizzard8:

Finns väll inte särskillt mång kvalitetfps som är gratis. TF2 och Quake live är väll de bästa. Men det finns ju Nexuiz och Warsow också.
Battflefield heroes testade jag när de var nytt. Kan inte säga at jag gillade de, men de e gratis.

okej, jag ska kolla upp dem

Av NiMa
Skrivet av dumbo:

Jag har inte jämfört de två sida vid sida (med samma ispelade ljudkälla), men rent spontant skulle jag nog säga att att gillar ljudet från H1 bättre. Jag tycker att Snowball har problem med sibilanter som inte låter så roligt, tex. Den största skillnaden är ju dock i funktionen. H1 kan användas som USB-mick, kopplas till kamera/dator/mixer/annat via 3.5mm linjeutgång (man kan även koppla hörlurar där för med hörning) samt användas standalone, med bara batteridrift för att spela in portabelt. Därtill spelar H1 in stereo medan Snowball spelar in i mono.
Det man inte kan göra på H1 är att välja karaktäristik. Den har enbart njure med en XY-stereouppsättning, medan Snowball har möjlighet till både njure och rundupptagning.

En annan variant är Zoom H2n, som dock är dyrare. Denna har både XY, MS och surroundupptagning (som även går att mixa rill riktig flerkanalig surround) och är ju på det sättet en kombination av dessa egenskaper. Dock kostar den runt 1300kr eller typ 1500kr med tillbehörspaktet, så den är ju inte riktigt inom budget.

så h2n är bättre än h1n?

Av NiMa
Skrivet av Olegh:

För att det ska se coolt ut?

för att det ska bara mer praktiskt, har h1 bättre ljudkvalite än tex snowball?

Av NiMa
Skrivet av windblownsnow:

Hur menar du liten? H1 ska väl ha samma mickar som de lite dyrare modellerna från zoom, t.ex. min H2n. Anledningen till att just H1 är så populär är att få behöver de extrafunktionerna som de dyrare modellerna kommer med. Låt dig inte luras av storleken Du kan kolla t.ex. här.

okej kanske inte liten, men jag vill ha liksom ett lite regälare stativ som här http://www.ordermusic.se/produkter/mikrofoner/tillbehor/ovrig...

Av NiMa
Skrivet av dumbo:

Snowball har ju njurkaratöristik valbart, så det är nog inte micken i sig som är problemet. Vill man få upp så lite bakgrundsljud som möjligt är det första att se till att det är så tyst som möjligt. Därefter får man se till att micken är så nära ljudkällan som möjligt.
Sen kan man skärma av och akustikbehandla osv, men då börjar det springa iväg lite med pengarna. En enkel liten avskärmning runt micken kan man ju dock fixa själv. Det hjälper både för att dämpa kringljud och för att minska rumsreflektioner från ljudkällan.

Man kan såklart använda mickan med shotgunkaraktäristik, men dels tror jag att det är svårt att finna inom budget och sedan kan det vara opraktiskt på många sätt åxå.

Hur som helst har du ett kit med USB-mick på thomann för ganska precis 800kr (plus frakt):
http://www.thomann.de/se/the_tbone_sc440_usb_podcast_bundle_0...

Vill du ha med mixerbord får du nog räkna med att lägga lite mer pengar.

det kitet verkade mycket bra, men ställningen går det att reglera (sänka ner) och så?

Av NiMa

så vad kostar det? jag har denna skärm http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=714985

Av NiMa
Skrivet av ALBiiJONzz:

Kolla denna videon:

http://youtu.be/-6-DoILYfdE

Vet inte just vart men någonstans i videon snackar han som bra mic och mixerbord som är billigt.

Jag kollade på den videon, och han andvänder http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1591141 och http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=163153 och det verkar bra, men jag vill också ha ett stativ http://www.ordermusic.se/produkter/mikrofoner/tillbehor/ovrig... vilket gör att priset drar iväg

Skrivet av mrqaffe:

Det finns en del paket som bundlas som podcast paket, kolla efter såna, eller så kan du utgå från dem och plocka ihop eget men paketen brukar innebära "paketrabatt"
http://www.behringer.com/EN/Products/PODCASTUDIO-USB.aspx
http://www.dustinhome.se/product/5010445946/behringer-podcast...
Edit:
http://www.thomann.de/se/behringer_podcastudio_usb.htm
Den kostade faktisk just över 800kr inkl frakt från Thomann, billigare lär det inte bli om du ska ha en liten mixer, alternativer är usbmikrofon utan mixer.

verkar bra, men jag vill nog ha en bättre mic, och jag har redan hörlurar

Skrivet av Zotamedu:

Du behöver inget mixerbord till Zoom du då spelar in direkt till enheter. Den är populär både bland musiker, journalister och YouTubare. Väldigt smidig lite pryl. Fungerar dock inte om du ska streama utan den kräver att du lägger på ljudet i efterhand.

Annars är det svårt att då in något vettigt på den budgeten. De billigaste mixrarna från Bheringer kostar 400 kr men har ingen aning om hur bra preamp de har. En vettig mikrofon går på en 800 kr och sedan kostar stativ 200 kr och kabel 100 kr. Så du kan behöva se över din budget lite.

Okej, Zoom verkar bra, men jag vill nog inte ha h1:an för det verkar lite liten. Fins det någon bättre med ett kit?

Av NiMa
Skrivet av windblownsnow:

Zoom H1 ska vara rätt så populär för just Youtube, kan antingen vara inkopplat direkt till datorn eller användas ute på fältet så klipper man in ljudspåret i efterhand. Har själv en Zoom H2n men även diverse sångmickar & mixerbord osv, men föredrar nog enkelheten med Zoomen om jag bara vill spela in något enkelt.

tips på mixerbord? finns det några tillbehör till zoom h1 som är bra?

Av NiMa
Skrivet av AlbertMwugabi:

Tror det är svårt att få det du vill ha för under 800kr, eventuellt om du köper det billigaste du kan hitta på thomann, vet att deras egna t.bone SC 300 mikrofon kostar drygt 250 om jag inte är ute och cyklar, men om du sedan ska ha stativ och mixerbord som klarar fantommatning så drar det iväg.

Jag skulle säga att du bör kolla in t.exBlue Microphones Snowball eller annan USB mikrofon då det känns som att dom passar din prisklass bättre.

Men det kanske finns någon annan som känner till något kit man kan få billigare.

blue snowball tar upp för mycket bakrundsljud tyvär !

Av NiMa

Bästa inspelningskitet under 800 kr

Hej jag söker efter det bästa intspelningskitet under 800 kr! det ska gärna innehålla en mic, ställning till micen och micerbord!
Jag ska andvända det till att spela in till youtube när jag spelar spel! tex minecraft

MVH Nils

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av NiMa

min mac har thunderbolt, 2 usb3 ett hörlursutag ett laddaruttag och ssd uttag och sånär kamera minnes kort usb sak. Kollade igenom alla svaren och det verkade intresant, vill gärna att det ska vara billigt men också bra!

Av NiMa
Skrivet av Anitramane:

Du köper en mini-displayportssladd, till valfri adapter om det behövs.

Länk?

Av NiMa

Macbook air till extern skärm?

Hur kopplar man en macbook air OS X Lion 10.7.5 till en extern skärm, behöver man en viss kontakt eller så?

Av NiMa
Skrivet av Playboy_1338:

Kanske dags att köpa ny dator också. Det är typ 13år sedan datorer levererades med 60gb diskar nu.

När jag fick datorn tog dem bort en minnesdisk, men nu har jag en extern så jag kan spela alla gratis spel till mac!

Så några nya tips kanske?

Av NiMa
Skrivet av FreddieT:

Jag har idag en iPhone 4 och en Galaxy S4. Jag gillar bägge, S4'an för alla kul gadgets som air control och eye-tracking etc. Dock så gillar jag iOS bättre än Android. Min 4'a blev väldigt långsam efter uppdateringen till iOS 7 och det är därför, och det faktum att jag fick ett väldigt bra erbjudande, jag skaffade en S4'a. S4'an har en mycket större skärm, jag har stora händer och jag måste byta grepp för att kunna använda hela skärmen. iPhone ligger bättre i handen för mig.

Så det enda tips jag kan ge är precis samma som jag ger till alla som frågar om vilket tangentbord/ vilken mus de ska köpa. Åk till en affär och testa de olika telefonerna du är intresserad av. Alla har en personlig smak och vi kan inte säga åt dig vad du föredrar.

Freddie

okej! jag har ganska små händer, men vilken ska man köpa isåfall?

Av NiMa
Skrivet av Leopardkungens:

Fyfan va löjlig du är. TS är 13 år och det är väl självklart att han vill hellre ha en telefon som vänner har så man kan spela med dom, prata om dem mm. Fyfan vad vissa blåser upp det här med mobilköp!

TS, gå förbi en butik och pilla lite på telefonerna innan du köper något. Så småningom kommer du hitta rätt telefon för dig.

tack för alla bra svar

Av NiMa
Skrivet av jnsson:

Kan verkligen inte hålla med. Några vänner till mig har iPhone och det batteriet håller fan inte länge alls

Om man har en extern laddare!

Av NiMa

Jag köpte ett kit och jag fick med qpad qh-85 och är jättenöjd mikrofonen till den funkerar kanon när jag innan spelade in via datorns mic. Headsetet för av mig 8/10. Det läncker lite för mycket ljud och priset kunde ha varit lite lägre. Tack för alla svar!!!

Av NiMa
Skrivet av anon142735:

Jag skulle väntat på iPhone 6 då det känns som Apple kommer slå på den stora trumman den här gången! Dessutom så finns det ingen annan telefon som har så bra design. Har en Samsung S4 som jag tycker väldigt mycket om, Men min iphone fungerar over all fortfarande bäst och är skön att hålla i.

Du kommer inte bli missnöjd om du köper iPhone och inte heller Samsung

Vad kommer iPhone 6 kosta ca pris?