Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI

Vad är det du vill använda photoshop till? Kommer du främst ha det som verktyg för designa webbsidor, vill du skapa bakgrunder med massa effekter eller vill du lära dig redigera foton?

Av IMPANI

Utöver nämnda förslag så går det nå ut till många via Facebook. Tidskrävande men gratis. Det ni gör är att marknadsföra ert företag i köp & sälj grupper (eller andra relevanta grupper där det finns potentiella kunder) som existerar. Nu vet jag inte hur stort intresset är eller hur populärt det är söderut. Men här i Norrbotten så är det då väldigt populärt. Folk skippar lägga pengar på blocket och säljer via fb istället.

Kanske inte det roligaste men det är gratis och man når enkelt ut till en stor mängd personer.

Av IMPANI

Vad är det du främst vill jobba med, design eller kod? Eller vill du jobba med båda?

Jag är grafiker och gör endast grafik. Skapar endast responsiva webbsidor där jag har vissa riktlinjer att hålla mig inom. Då mitt jobb är klart så skickar jag mina psder (desktop, tablet och mobile) till webbutvecklare som tar över och börjar med koden. Har lite koll på kod men är inte så att jag skulle kunna ta mina designer och börja koda dessa.

Att kunna photoshop är ju givetvis nödvändigt för göra designen. Men mycket tid går ju till att fundera ut gränssnitt och användarupplevelsen. Vill du fokusera på design så skulle jag rekommendera dig läsa böcker inom UX/UI.

Fördelen i mitt fall är ju att jag får fokusera fullt ut på grafiken och kan därmed utvecklas snabbare inom mitt område. Hade jag däremot gjort både grafik och kod så är risken större att jag skulle vara medioker och inte utvecklas i samma takt då det är två stora områden att behärska.

Oavsett vad du väljer så kommer det alltid finnas en byrå som behöver din kompetens. Vill du endast skapa grafik eller kod så finns det företag (behöver inte vara stora byråer) som söker spetskompetens inom detta. Vill du både göra grafik och kod så finns det även där flertal företag som söker arbetskraft. Skillnaden skulle jag säga är att gör du båda sakerna så kommer du jobba främst med mindre företag.

Då det kommer till lära sig kod så har jag lärt mig via medlemsskap hos www.codeschool.com och www.teamtreehouse.com

Av IMPANI

Som tidigare nämnt så är OEM-licens en billigare version. Byter du moderkort till en annan modell så bryter du därmed licensavtalet och du kan inte på egen hand aktivera ditt Windows. Microsoft kan aktivera nyckeln åt dig trots du bytt moderkort. Finns vissa undantag då dom anställda får tvinga fram en aktivering (har jobbat på Microsoft supporten så vet hur den processen då jag själv tvingat fram massvis med aktiveringar. Men kan inte avslöja vad dessa undantag är).

Så du kan alltid testa ringa supporten för se ifall dom kan hjälpa dig med aktivering. Men du får utgå med att du måste köpa en ny nyckel.

Av IMPANI

Jobbade tidigare på Microsofts tekniska support som T2. Det där är inget som är ovanligt att en dator kan börja varna om att du inte har en äkta version. Kommentarer ovan tar upp en del orsaker till varför du får denna indikation. Hjälpte kunder dagligen med så kallade WGA problem (windows genuine advantage).

Det enklaste sättet att lösa problemet är att ringa in till teknisk support på 08 55 99 00 00 (om jag inte missminner mig så är det först 2 för privat och sen 5 för teknisk support i växeln) så kommer en T2 hjälpa dig lösa problemet. Är nyckeln äkta och det inte är något suspekt med den så är det inga problem för supporten att bara återaktivera ditt Windows.

Av IMPANI
Skrivet av SysGhost:

En design som har lite mindre luft mellan elementen.
Att ha det luftigt kan vara estetiskt snyggt, men det tummar som sagt lite för mycket på informationsdensiteten enligt min mening.
Jag tog mig friheten och svängde runt lite med bildprogrammet GIMP, och fick fram en kompaktare variant av er design:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/14775223/Various/Datorrel...

Nu kanske jag tog i lite väl mycket, men ville bara leverera lite hur jag skulle vilja se det.

...och ja... gärna en sida som nyttjar hela bredden... dynamiskt.
Sidor med fast bredd så man får över hälften av webbläsaren som toimt utrymme har jag svårt för.
Fast jag förstår det från en designers sida, att det är svårare att skapa en sida med dynamisk bredd.
Har varit där själv. Men så svårt är det inte, även om det är lite mer jobb.

Tack nu förstår jag hur du menar. Ja det är en svår balansgång även om jag själv har vissa riktlinjer jag utgår efter då det kommer till responsiv design.

Skrivet av nanberg8:

http://i.imgur.com/hEPsFpS.png

Gjorde den på väldigt kort tid men tycker resultatet blev helt OK!

Mitt första intryck är att det är en helt ny design jämfört med webben. Det beror på att menyn är helt orange nu, på webben är den helt vit. Sen så har loggan bytt färg till helvit. Hur skulle det se ut som nu då Sweclockers har pimpat sin logga?

När det kommer till nyheterna så har datum, kategori och kommentarer hoppat från vänsterspalten till under nyheten. Samt fått även där en ny design, ikon för kommentarer består numera av text och finns ingen bakgrund längre.

Men fortsätt jobba på! Det jag tycker du ska ha i åtanke är att mobilversionen och webben ska flyta samman bättre och hålla den röda tråden.

Av IMPANI
Skrivet av SysGhost:

Snyggt jobb, men jag tänkte komma med lite ris, och tanken bako mdet hela också:
Många av oss skaffar större och högupplösta bildskärmar för att vi vill få plats med mer information på en given yta. Vi vill också se se att program och webbsidor nyttjar högupplösta stora ytor på ett effektivt sätt.

Tyvärr så verkar marknadskrafterna gå åt helt motsatt håll, där man skapar så mycket luft och tomutrymme att skärmens yta slösas bort. Nästan till en löjlig nivå.
Windows Metro interface, och aandra som följer i spåret är exempel på detta. Ännu värre exempel finns det.

Mitt tips: Designen är intressant, men kolla om det går att nyttja skärmytan lite effektivare. Man vill ju ändå få med så mycket information man kan, men samtidigt utan att det blir för plottrigt.
Balansgången mellan hög informationsdensitet och utrymmesslöseri är svår... mycket svår.

När du nämner att mycket tomutrymme på skärmens yta slösas bort. Vill du ha en design som är bredare? så det inte lika tomt på sidorna. Eller vill du ha design där det är mindre utrymme mellan dom olika delarna. I det här fallet så mindre luft mellan inläggen till exempel?

Av IMPANI

Nu vart den betydligt mer bekväm för ögonen. Lycka till med tablet- och mobilversion.

Av IMPANI

Vad har du för mål när det kommer till webbutveckling? Vill du starta eget och knåpa ihop egna projekt för extra pengar eller kommer du sträva efter att bli anställd hos en lokal byrå?

Vill du bli anställd så skulle jag rekommendera du kontaktar olika byråer här i stan och ber om råd (om du nu inte har gjort det. Vet inte om dina vänner redan jobbar inom branschen här eller bara har kunskap om webbutveckling). För det är ju värdefull information att veta hur dom olika byråerna jobbar och vad som krävs för att du i framtiden ska få en tjänst. Dock så ska du välja ett område att börja med, inte börja med att lära sig kod, design och seo direkt.

Kan inte ge dig direkta tips på bra sidor för lära dig webbutveckling då jag själv är grafiker med fokus på responsiv design. Det tips jag kan ge dig är ju att köpa färdiga .psd-filer från tex http://themeforest.net/ och börja koda så behöver du inte göra någon design utan bara fokusera på kod.

Av IMPANI

Jag skulle säga att det är en bra början. För att förbättra den ytterligare så skulle jag gjort mer tydlig markering mellan dom olika delarna. Just nu blir det alldeles för mycket vitt för min smak. I menyn så skulle jag valt att lägga en grå nyans bara för att markera tydligare menyn mot bodyn. Samma gäller boxarna i högerspalten. En grå nyans i bakgrunden för markera tydligare så inte allt flyter samman mot det vita.

Din nya utmaning: Hur ser din design ut om den är responsiv? Hur ser designen ut på en surfplatta och mobil?

Av IMPANI
Skrivet av spicata:

När jag ringde på numret så gick det inte att få de att skicka nytt mail,tvärtom, fick rådet att köpa ny licens eller om jag hittat kvittot,så skulle de skicka produktnyckel till mig ( 350kr)

Men som du säger,det kanske hänger på vilken man pratar med.

Verkar som du tyvärr fått prata med en okunnig person då. Är inga problem att skicka om mailet med nyckel, har gjort det flertal gånger. Krävs inget kvitto heller för den delen då det går snabbt att kolla upp en kund i systemet. Bara göra enkel verifiering så att personen som ringer in kan uppge den information som är registrerad.

Av IMPANI
Skrivet av spicata:

Stort tack för info! Som jag har sökt efter mailadressen och ringt till support och krånglat. Nu har jag min nyckel!

Ska installera om från win 10 till 8.1 och hade endast en win 7 nyckel med skiva.

Får du eller någon annan problem med att hitta igen sin nyckel man fick på mejlen så är det bara ringa Microsoft Store på 020 120 32 05. Uppge lite uppgifter och sen skickar dom bara mejlet på nytt med nyckeln. Har tidigare jobbat både på Microsoft teknisk support och Microsoft Store så det är lite av en djungel att komma till rätt person som kan hjälpa en.

Av IMPANI
Skrivet av datorfixarna.com:

Hej!

Roligt att du efterfrågar dessa högtalare. Vi ska självklart ta en titt och se om vi kan ta in dom i vårt sortiment, det borde inte vara några problem

MVH
Jimmy
Datorfixarna.com

Har du någon uppdatering gällande det här?

Av IMPANI

Fick du problemet löst? Om jag uppfattar dig rätt så kan du göra det enkelt via shear verktyget i illustrator.

http://s4.postimg.org/tvfjwu5g9/shear.jpg

Av IMPANI

Hade gärna sett att ni tar in Harman Kardon SoundSticks III i sortimentet