Inlägg

Inlägg som tedlin01 har skrivit i forumet
Av tedlin01

Vem i Sverige kan utföra avancerade reparationer på teknik?

Det är förvånadsvärt svårt att hitta reparatörer av kretskort och teknik i Sverige upplever jag. De flesta jag hittat kan endast göra enkla arbetem som följer tillverkarnas manualer..

Det jag söker är någon som kan gå djupare än så. Någon som kan byta ut transformatorer, löda flexkablar m.m. Dvs: Någon som faktiskt kan "laga" och inte bara byta ut!

Varför skulle man då vilka laga på delar istället för att byta ut delar? Jo, för att vissa saker är helt enkelt för gamla för att det ska finnas ersättningsdelar..

Har ni några tips på personer eller företag som kan tänka sig att ge sig på sånt här arbete? Jag behöver sånt här lite då och då och det gäller datorer, kameror, mobiler, objektiv m.m.

Det jag ffa söker nu är någon som kan löda ihop kablar (flex/flat).

Av tedlin01

Det är likadant på företaget jag jobbar på. Alla är korttidspermitterade och cheferna sa rakt ut framför alla, flera gånger, att man skulle jobba som vanligt ändå. Hade man frågor på det så skulle man ta det privat med chefen vilket jag gjorde. I slutändan var jag den enda som ifrågasatte detta och jobbar så lite som jag ska göra. Några av kollegorna har antytt att jag är en svikare och "jobbvägrar". Jag vet inte om de själva är medvetna om att de bryter mot reglerna men jag tänker inte informera om det för sist jag hintade om det så ringde chefen efter 5min och tystade ner mig.. Förövrigt så har företagets verksamhet ökat till följd av viruset..

Av tedlin01

Jag kör Asus Prime Z370 och Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance. Som kylare har jag Noctua ND15.

Jag lyckas inte köra systemet stabilt alls på 4.9Ghz trots att jag testat volt upp till 1.4V.
På 4.8Ghz måste jag köra 1.365V för att det ska bli stabilt..

Vet inte om jag gör något fel men har följt denna guide: https://www.youtube.com/watch?v=CoUtA7DKXhU

Av tedlin01
Skrivet av Ohdear:

Någon som köpt key från Proffsskit? Gick allt bra? Vill gärna ha någon referens från Swec innan jag går igenom med köp!

Hej, jag köpte en precis. Det gick snabbt och smidigt. Spelet är registrerat på mig nu och håller på att laddas ner.

Av tedlin01

Jag kör i 3840x2160 och snittar 51 FPS med allt på hösta grafik. I Syndicate så laggade det mer för mig så jag tycker att Origins är en klar förbättring i prestandaeffektivitet.

Specs:
Geforce 1080ti OC
i7 4770K

Av tedlin01

Extremt bra laptop säljes till löjligt pris

För några månader sedan så gick jag igenom hela marknaden online för att hitta den billigaste datorn med en 4k skärm, quad-core processor och 16gb+ ram. Då hittade jag denna för 13 990 vilket var ett väldigt bra pris då övriga datorer med samma specs eller bättre kostade 20 000+.

Jag fick dock en Lenovo ThinkPad P51 20HH001RMX (Kostar 35 000 kr) från mitt nya jobb för en 2 veckor sedan så nu har jag inte riktigt någon nytta av datorn jag som jag vill sälja. Jag körde ett PerformanceTest på båda och den för 35 000kr fick 4100 i Score medans i jämförelse med den för 13 990 som fick 3800 så det är rätt häftigt att den nästan får samma. Sjukt prisvärd med andra ord.

Jag kickade dessutom in på Prisjakt igår och kryssade i samma specs som datorn jag säljer för att se vad man får betala idag för en dator med samma specs eller bättre. Resultatet är 14 990 och uppåt.

https://i.imgur.com/djn8pBj.png

Så vad det för dator jag pratar om då? Jo det är denna:

https://i.imgur.com/87812A7.jpg

Specifikationer:
Modell: Asus n552vw-fi040t
Skärm: 15.6" 4K IPS
Processor: i7 6700HQ Quad Core
Grafik: GTX 960M, 16GB DDR4
HDD: 256GB SSD

Originalförpackning ingår.
Inköpt 27 April 2017.
Garanti gäller fortfarande.
Den är i skick som nytt (Inga repor eller så).

Kort och gått så skulle du kunna gå och köpa denna dator eller en bättre för 15 000 eller ännu mer om du vill ha snäppet bättre men ifrån mig så får du köpa denna som fortfarande är i skick som ny och har garanti, för 8500 SEK!! Du står för portot.

Det är bara att slå till, den lär gå snabbt!

Läs hela annonsen här

Av tedlin01
Skrivet av A7jd8a7k:

@tedlin01: Då gissar jag att du menar att en utbildning som Innovativ programmering skulle passa perfekt då det mesta av programmet siktar på att koda?

Jag har hört mycket om höga löner inom backend men hur bra är det egentligen? Jag har hört historier om att folk går ut från en utbildning och tjänar 40 000 i ingångslön vilket i min värld känns overkligt eller har jag fel? Vad ska man förvänta sig när det kommer till lön, utveckling inom företaget och även hur varierat arbetet är?

40 000 som ingångslön är inte orealistiskt om du arbetar i Stockholm. Jag har en bekant som precis gick in på det. Själv gick jag in på 35 000 på mitt första jobb för 5 år sedan.. (Hade dock jobbat med egna projekt i 4 år innan det). I andra städer så är nog 28 000 mer realistiskt och det är där frontendare inom webb ligger också för det mesta.

Av tedlin01
Skrivet av emfos:

Hej,

Kan man sätta flera värden i samma variabel?

Tex om jag vill samla alla sedlar på samma ställe så jag kan använda tex variabeln Sedlar för att köra igenom dem, funkar det?

Ja, det ska inte vara några problem.

Av tedlin01

Hej, jag har väldigt bra insikt i it-marknaden och det jag kan rekommendera är att läsa något som är mer praktiskt än teoretiskt.

När du ska söka jobb så finns det ingen som kollar på vad du har läst för teoretiska ämnen. Välj ett språk, välj ett tekniskt område du är intresserad av och bygg upp en förtfölj inom det. Porföljen är det enda som kommer avgöra hur eftertraktad du är på marknaden. Egentligen behöver man inte läsa något, om man klarar av att bygga upp en fortfölj ändån. Men att läsa ger en tid, kraft och människor runt omkring en för att bygga upp denna portfölj.

Bäst betalt och mest eftertraktat på marknaden just nu och i framtiden är och kommer vara Java eller .NET utvecklare med inriktning på backend. Satsa på det. Vi behöver dig. Alternativt så läser du frontend eller backend i PHP men det är inte riktigt lika bra betalt. Python är helt okej också.. Mobilutveckling med inriktning på iOS/Android eller båda är också bra betalt och eftertraktat men Backend är ändå hetast. Läs ett program med inriktning på backend så kan du välja o vraka bland jobb resten av livet. Allt är platform idag och det kommer bara växa. Lycka till

Av tedlin01

Kan det vara något antivirusprogram som blockerar spelet? Testa att stänga av allt sånt och se om det går lättare att starta spelen.

Av tedlin01

dwarfs!? Chaos control survival.

Av tedlin01

Console.WriteLine("Area:" + (pi * Radie * Radie).ToString(F2));
Console.WriteLine("Omkrets" + (2 * pi * Radie).ToString(F2);

Här specificerar jag att det ska finnas 2 decimaler när man kastar en nummer till en sträng. Du kan specificera hur många decimaler du vill. (F0) för inga decimaler.

Av tedlin01

Ett bra exempel på när Generics är väldigt kraftfullt är när man ska fråga ett Rest API efter data. Servern returnerar oftast JSON eller XML och då kan du kasta det till en generic typ så att anropar-metoden får ut ett relevant objekt istället för en sträng. Exempel nedanför.. Det finns många andra exemepel då generics är kraftfullt men jag ser inte hur det hänger ihop med interfaces..

class Player { .... } class PlayerManager { List<Player> GetPlayers() { return RestClient.Get<List<Player>>("https://..backend/players"); } } class RestClient { static async Task<T> Get<T>(string requestUrl) { ..... var json = request.GetResponse(); return JsonConvert.DeserializeObject<T>(json ); } }

Av tedlin01

100 gradier celsius, jepp

Av tedlin01

Transport Tycoon Deluxe! kan aldrig bli fel. Eller South park spelen.. De är typ klick and play (nästan)