Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron

Vill tipsa om Gunfire Reborn.
Det är ett litet roligt fps spel. Passar mig fint som inte är så hajj på fps eftersom det är pve och rätt lättsamt och inte så komplicerat. Du spelar några banor och när du dör så får du börja om ifrån början. Men du får poäng ju längre du kommer som du kan använda till skills som gör att du blir bättre samt andra fördelar. Så på det sättet så levlar man upp karaktären lite. Nackdelen med spelet är att det kan ju bli en aning tröttsamt att börja om ifrån början i längden. Dock värt att testa om man har gamepass och letar efter något lättsmält spel.

Man kan köra coop online också. Tyckte dock att det blev lite rörigt när man körde ihop med tre andra främlingar. Men lirar man ihop med en kompis så är det nog riktigt trevligt.

Av Elektron

Black Friday 2022 - vad ska ni köpa?

Black Friday börjar närma sig, vad planerar ni att köpa eller hålla utkik efter? Vad tror ni vi får se för deals i år?

Av Elektron

Kör lite xcloud och geforce now. Spelade senast via xcloud så valde det. Smidigt att kunna testa gamepass spel innan man vet om det är värt att installera eller ej.

Av Elektron

Gör jag samma uträkning som ovan så brukar jag jämföra med andra abonnemang. I mitt fall har jag jag idag comviq student 6GB för 95kr per månad.

Jag kan välja deras mobil för ”0kr” men då betala 175kr i månaden i 24mån men då också få 15GB surf i månaden.

För mig blir det då en merkostnad 24*(175-95)=1920kr vilket ger en mobil och mer surf.

Är dock inte behov för närvarande av mer surf så för mig så känns det inte så attraktivt eftersom den telefonen inte lockar speciellt mycket.

Kan ju dock notera att Comviq skrev att telefonen var värd 2600 och det verkar matcha prisjakt så det verkar stämma. Dvs jag skulle få en telefon för mindre merkostnad än vad den är värd så det är ju iaf en bra deal även om jag inte väljer att slå till.

Av Elektron

En som streamar betan på twitch nu

Edit: den streamen slocknade visst snabbt. Fasen jag vill ju se hur spelet är.

Av Elektron

Folk köper det ju för fullt även i oktober så inte konstigt att butiker köper in det.
Har själv smygstartat med julmust. Det är gott!

Av Elektron
Skrivet av Sarato:

Hur fungerar det på Game Pass när man har spel nerladdade därifrån? Får man inte möjlighet att kunna spela dem längre alls då eller gäller det bara Game Pass-spel man streamar?

Du kan inte köra dom längre efter de lämnar gamepass. Har för mig du får upp en ruta som säger något i stil med "köp spelet för att fortsätta spela"

Av Elektron
Skrivet av nu1mlock:

Jag ser ingen poäng med Logitechs G Cloud när man får en Steam Deck för bara hundralappar mer och den klarar allt som Logitechs G Cloud gör + kan spela lokala spel galant. Jag tycker G Cloud är en otroligt onödig produkt som inte borde finnas.

Snyggare och smidigare design. Den ser mer bekväm ut att använda än Steam deck.
Interfacet såg trevligt ut.

Skrivet av snajk:

Jag beställde en liknande enhet, Ayn Odin, i juli och fick igår besked om att den har skickats och ska komma den 24:e (får se hur snabbt det går genom tullen, och vad jag får betala där, har redan betalat typ $340 för den så moms och tull kan ju bli en dryg tusenlapp till). Den stora anledningen att jag köpte den är att kunna emulera gamla konsoler och liknande, men även streama både från XB och PC men också Gamepass. Logitechs enhet verkar ju vara rätt mycket klenare tyvärr, vilket lär begränsa nyttan som emuleringsmaskin. Razer har ju kommit med en produkt som de tänker ska konkurrera här men det är ju en tablet med löstagbara kontroller, så det är inte riktigt samma sak, dock är den sannolikt snabbare än Odin i alla fall. Men jag har kollat en del tester och videos om denna och liknande enheter i alla fall och streaming verkar funka väldigt bra. XCloud tycker jag funkar riktigt bra typ hela tiden när jag streamar spel till min XB som kör trådlös uppkoppling och så, så jag kan inte se någon anledning till att det skulle funka sämre med en Android-baserad enhet.

Den såg ju riktigt trevlig ut den också.

Av Elektron

Jag diggar denna pryl för att köra Xbox spel handhållet. Tyvärr fungerar inte xcloud tillräckligt bra än för mig personligen för att motivera prislappen. Men ändå en kul nyhet. Jag undrar om Microsoft har börjat smida på planer på en handhållen xbox enhet nu med deras framgång med gamepass.

Av Elektron
Skrivet av Sveklockarn:

Haha jo de kör man ju knappast från en iPad heller.

Varför inte?
Jag tycker det kraftigt förstärker upplevelsen med bra ljud när man kikar på film eller en serie på surfplattan. Riktigt mysigt när man tex tältar.

Av Elektron
Skrivet av Sveklockarn:

Trådat ljud, ja. Vem vill sitta med hörlurstrasslet till en mobil enhet 2022?

De som redan har bra trådade lurar.
Tänk dig att du har ett par riktigt bra lurar som aldrig behöver laddas.

Av Elektron
Skrivet av Nautilus011:

Oki, snacka om att inte se utanför sin egen lilla bubbla.
Men jo det kanske är det "minsta problemet".

Säg att en person blir arbetslös (inte helt ovanligt), gå från att ha en inkomst på 25.000 till akassa på 15.000. Din disponibla inkomst minskar med 10.000. Då är det väl kanske just abonnemang som först rycker så att pengarna (förhoppningsvis) räcker till "måste" räkningarna.

"Inte ha råd med ett par hundringar".
Lägg ihop alla dessa små hundringar och det blir snabbt tusenlappar.

Om man blir av med jobbet och tvingas säga upp tex gamepass så kan man ju nyttja tiden till att söka jobb istället för att spela. Så kan man teckna gamepass igen när man får ett nytt jobb. Det är ju inte som att man går under av att inte kunna spela spel. En paus ifrån spelande kan ju också vara bra.

Av Elektron
Skrivet av Nautilus011:

Kan väl vara bra om man fullkomligt älskar att köpa/betala för saker utan att egentligen inte äger någonting.
Kan väl vara bra om man kallt räknar med att aldrig hamna i ekonomiska trångmål så man kan betala för sitt abonnemang.

Man kan ju alltid säga upp abonnemanget? Uppsägningstid för gamepass är väl en månad?

Av Elektron

Fick till 1700+ i daglig schack nu också. Nu är det väl att sikte på 1700+ i daglig 960 som får bli nästa steg. Bullet har jag ju också kvar men det är lite stressigt men kul.

Kanske vi borde styra upp en sweclockers 960 turnering?
Vi kanske kan få in lite folk ifrån Svenskt Schack på Facebook så vi kan bli ett gäng spelare.

Av Elektron

Nu har de fixat så man kan söka med webbläsaren edge och få poäng även i Sverige. Jag kanske skulle döpt om tråden till ms reward istället för xbox reward eftersom det täcker in mera. Kanske någon mod kan hjälpa mig med det?

Av Elektron

Det är ju bara mjukvara för att spela xcloud och geforce now, om det inte redan fungerar idag på alla chromebooks så hoppas jag att de fixar så alla befintliga chromebooks har tillgång till de tjänsterna.

Jag skulle inte köpt en dator bara med avsikt att köra molnspel, men det beror på att det har fungerat pissdåligt för mig att spela via molnet. De tillfällen de har fungerat bra så är det däremot helt okey så potentialen finns ju iaf.

Av Elektron

Nej - Prestandan och priset är det som avgör för mig

Av Elektron
Skrivet av snajk:

Egentligen handlar det väl inte om det är dyrt eller ej, utan hur mycket det skiljer mot alternativen, vilket visserligen är en bra indikation om något är dyrt förstås. Men om du köper en PC så behöver du ändå betala för spelen så hårdvaran är ju bara grundkostnaden liksom. Med streaming så är initialkostnaden väldigt mycket lägre, hur mycket beror förstås på tjänst och krav. Ska du spela MS streamade spel på din telefon eller surfplatta så behövs i teorin inget mer, men en kontroll är ju verkligen att rekommendera, och på en Android TV-enhet behövs en kontroll förstås, men det är också allt.

Stadia var ju bra ur denna aspekt, var de gjorde bort sig var ju för spelen. Antingen fick man betala en hyfsat dyr prenumeration för ganska få spel, och/eller så fick man köpa spelen separat bara för den plattformen ofta dyrare än till andra plattformar.
Jo, den där linjen har jag fått några gånger också, men bara när bandbredden har varit begränsad på något sätt, oftast för att sonen streamar något annat på någon annan enhet som verkar få högre prioritet i det lokala (trådlösa) nätet vad jag kan se, men det kan säkert bero på bandbreddsproblem på andra delar av nätet också.
Min upplevelse är att barn, precis som vuxna, har gått mer åt olika håll. Några går all-in på PC Gamer-grejen och så, men många har gått åt andra hållet och rör knappt en dator mer än för typ läxor, om ens då. Nästan alla barn lär ju sig hantera en enhet med touchskärm först idag, ofta är det vad de använder upp till typ "mellanstadiet" då de kanske får en Chromebook från skolan eller så.

Det tar väl till det som finns hemma och det baseras väl delvis på vad föräldrarna har för intresse men givetvis också för vad de själva fastnar för. Hemma har vi en surfplatta som ligger oanvänd medan laptopen används desto flitigare till film, serier och spel. Blir Sims och Robolox för dottern på datorn och så lite andra spel via konsol eller moln. Hon är väldigt casual, men har inga problem att använda en dator.

En surfplatta är ju lite mer användarvänlig annars för de yngre så jag kan förstå om många mindre föredrar den framför en pc/mac. Dottern går ju i mellanstadiet. Så det kanske är i den åldern en klassisk dator börjar används lite mer generellt?

Jag var iofs själv runt 10 när vi började att använda en pc i hemmet.

Av Elektron
Skrivet av snajk:

Jag tror ni borde testa en faktisk tjänst innan ni dömer ut hela grejen. Jag har kört en del över XCloud och det funkar i allmänhet riktigt bra. Kanske inte det bästa för supertwitchiga FPS eller liknande men typ allt single player funkar utmärkt. Nackdelen är bara att bildkvaliteten förstås inte är riktigt på samma nivå, och dippar i uppkopplingen märks ju väldigt tydligt, men överlag förvånansvärt bra. De försök jag gjort med steams streaming och liknande har inte alls funkat så bra dock.

Jag håller just nu på att lira Life is strange true colors. Jag har ingen speldator eller spelkonsol för tillfället annat än ett gammalt wii. Och jag vart så spelsugen så jag tecknade gamepass för en månad för en tia för att få lira lite via molnet. Latensen för detta spel är helt okey. Det som är lite störigt är att det då och då kommer en horisontal rand som rör sig vertikalt. Påminner om tv tittande på den gamla tjocktvn. Men för förhoppningsvis så blir tekniken bättre med tiden. För multiplayer passar hårdvara bäst men för lite lättare casual singelplayer så duger det med strömmat. Får väl erkänna att jag är lite lockad av att köpa en Xbox series s. Är dock lite annat som har prioritet ekonomisk för närvarande.

Skrivet av Molotov:

Det är ganska roligt att många säger enkla saker som streaming osv kommer gå hem.
Ja det går hem hos trötta 30+ som tröttat ut sig på entusiast gaming.
Men hos kidsen är gamingdatorn det som ligger högst i kurs, dom vill inte streama. Knappt konsol ens men det får väll "duga" för att föräldrarna vägrar.

Barn är precis som vuxna olika.

Av Elektron
Skrivet av Dallen:

Att spela schack går säkert utmärkt, men latens och inputlag dödar ju allt annat.

Blitz och bullet i timescramble. 😅

Eller ännu värre ultrabullet.

Blitz ~3 min, bullet ~60 sekunder, ultrabullet ~ 10 sekunder. Det är alltså den totala betänketiden per spelare och tar din tid slut så förlorar du.