Inlägg

Inlägg som pixolar har skrivit i forumet
Av pixolar

@madtop:

Förstår. Då ska jag inte gräva djupare i detta just nu. Men mitt största problem just nu är att routern inte funkar över huvud taget nu. Ingenting hjälper. Har gjort factory reset och kopplar bara in Lan från fiber till wan i routern. Ingen kontakt. Kopplar jag LAN till digital-tv får jag bild direkt så inget fel på Lan i fiber. Vad kan ha hänt med routern så att den inte funkar alls? Frustrerande ju. Allt funkade prima innan jag började testa detta ju. Det ända jag gjorde var ju att lägga VID 845 men det är ju bort efter factory reset

Av pixolar

Hej! Har kollat på denna guide och verkar vara precis det jag behöver. Har stött på problem dock. Antingen internet eller iptv-problemet.

Så här ser min lösning ut hemma:

1.
Fiber-dosa på väggen med 4 Lan-uttag

2.
Kopplar Lan1 till WAN i min ASUS RT-N65U

3.
Kopplar en nätverkssladd från Routern till nätverk via el

4. I ett annat rum går nätverk via el till en switch där jag har digital-box/ps4/raspberry pi

5.
Jag har även en nätverkshårddisk inkopplad i router

Detta har funkat rätt ok innan förutom att jag inte kunnat köra allt på en gång. Har fått dra ut digital-tv för att kunna köra NAS i raspberry osv.
Tänkte att denna lösning är ju fantastisk. Då kan man ha allt inkopplat samtidigt och titta på tv och ha alla hårddiskar osv igång.

Uppdaterade firmware och testade med VID 845 och 243 men inget funkade. Fortfarande endast digital-tv eller internet.

Mitt senaste problem är att routern inte verkar funka alls nu. Får endast bild i tv om jag kopplar fiber direkt till tv. Kopplar jag endast fiber till router får jag inget wifi längre. Har testat factory reset men hjälper inte. Något blev ju riktigt mongo men nu kan jag alltså inte surfa och kan bara se tv genom direktkoppling.

Några förslag här?

Det tråkiga är att när bilden faktiskt funkade så var det ändå inte optimal lösning. Nätverk via el ska ju funka bra men verkar vara på en annan fas. Sist tv och ps4 funkade samtidigt fick jag 400kbs på min 100mbit lina El via nätverk till annan fas och switch på det förstör mycket.

Kommer dra kabel genom vägen snart så att fiber hamnar närmre tv:n men mitt stora bekymmer är ju just nu att routern inte verkar funka alls. Den funkade en stund efter uppdatering av firmware så tror inte det har påverkat något

Av pixolar

Hej! Det konstiga är att jag pratade med telia idag på support. De menade att jag har stadsnät och att thomson inte fungerar. Har inte lyckats koppla thomson till digital-tv och få det funka. Fick en lapp av telia att lämna tillbaks thomson eller betala aktuella värdet på 500kr för den.

Nu har jag kopplat nätverkskabel direkt till digital-tv i LAN1 och har thomson separat som wifi router i LAN2. Funkar perfa(förutom wifi på 30mbit och inte 100mbit som jag har).

Frågade då supporten om jag istället för att betala 500kr för thomson istället köpa en asus-router för 500kr för wifi(som ska funka bra mycket bättre). Han tyckte att det lät som en mycket bättre idé.

Så detta verkar som det smidigaste just nu

Av pixolar

Upptäckte något nytt nu. Hade massor strul med thomson att ens få bild i tv hur jag än försökte. Kopplade kabel direkt från fiberbox till digital-tv. Funkar ju prima. Trodde man var tvungen att koppla via thomson ju.

Sen insåg jag att jag kanske har gammal nätverkskabel så efter att jag bytte kabel i elnätverket så gick det prima att streama.

Nu undrar jag verkligen om jag behöver thomson över huvudtaget. Borde kunna koppla in vad som i fiberboxen ju. Det ända som inte funkar antar jag är telia-appen

Av pixolar

Telia fiber + thomson + elnätverk = strul

Hej alla! Har problem hemma med mitt fiber som jag precis fått. Har 100mbit telia och en thomson. Har gjort en schematisk bild här:

http://i.imgur.com/zwFkUVM.jpg

Jag vill undvika att dra kabel från kök där fiber sitter till vardagsrum. Har köpt zyxel elnätverk 500mbit och kopplat in. Att se på tv funkar men så fort jag vill titta på HBO game of thrones till exempel i boxen så laggar det något enormt. Behöver inte ens välja HD version. Vad kan detta bero på? Beror det på vilken kontakt jag pluggar dem i? Står i manual att man inte ska koppla den till en förlängningsdosa/förgrening osv.

Någon med erfarenhet som kan rekommendera vad man kan göra?

Köpte även en netgear WNCE3001 trådad till trådlöst adapter men funkade inte alls. Vet inte om det är för att thomson suger när det gäller wifi men det var helt kasst. Annars var det ju en smidig lösning att bara lägga till en liten pryl som gör boxen trådlös.

Ett annat skitkonstigt problem är att min tv endast har en hdmi så har skaffat en splitter. Med förra digital-tv boxen funkade allt bra i splittern med ps4 och annat. Nu har jag fått den nya lilla digital-tv från telia men den funkar inte i splittern....om inte ps4 är på. Superkonstigt. Kopplar jag den direkt till tv är allt fridens dock. Någon som varit med om att en apparat skapar problem för en splitter?

Mycket konstiga problem kanske men någon med lite tips?

Av pixolar

äh va fasen, vi kör en F5 på det

Av pixolar

tror det står att de (komplett.se) utannonserar vinnare snarast, dvs ingen omröstning. Trycker F5 så länge...

Av pixolar

spela hemma hos päronen så de kan tjata på att du sitter för länge och blir bittra på dagens ungdom

Av pixolar

Jag skyller nog mycket på det nya uppkopplade samhället. Vet inte hur det ser ut i skolan idag men om folk har mobiler är det ju kört. Det skall ju uppdateras hela tiden.

Hände något som inte verkar helt ovanligt. Vi landade på Paris flygplats och innan vi ens hade tagit av oss bältena hade min kollega startat mobilen och var inne på instagram och scrollade. Helt overkligt men känns inte helt ovanligt heller. Detta konstanta scrollande släpper fokus på det som finns runt omkring. Hade det funnits lite vanliga kunskaper under dessa scrollanden hade det ju varit bra men det är ju bara mat jämt

Av pixolar
Skrivet av KingCobra:

För 60 år sen förstördes ungdomen av rockn roll, 10 år senare beatles, ytterligare 10 år senare marujana. På 80 talet förstördes ungdomen av hårdrock och VHS, Sivert Öholm var hysterisk. På 90 talet tågade TV spelen in i våra hem och förstörde ungsomen...nu är det datorspelen som harjar villt bland våra ungdomar. Konstigt att Sverige finns överhuvudtaget med alla dessa förstörda ungdomar generation efter generation.

Problemet är att betygen fortfarande var ok och med en graf uppåt. Nu störtar den neråt. Det är ju värre än någonsin tidigare. Det är väl det stora problemet. Klart att varje generation hittar någon syndabock till allt. Men har ni sett hur ungdomar stavar idag och pratar? En undersökning visade att en genomsnittsungdom använder typ 70 ord om dagen eller något liknande. Hoppas det är en "fas"

Av pixolar

Vill bara flika in att jag sett en nedåtgående trend de senaste åren. Är 34 och jobbar på ett kontor där vi varje år får praktikanter från sista året på gymnasiet.

För 4 år sedan var de riktigt duktiga och hade bra koll på allt. För var år som gått så har de kunnat mindre och mindre rent dator-mässigt men även ordförådet är helt kass.

Jag kommer inte ihåg exakt vilket ord jag sade vid ett tillfälle men fick ett "vad betyder det?". Är rätt säker på att jag sade "cirka"...

Jag är inte säker på exakt vad det beror på men har ju själv varit med i "övergången" från ingen hemmadator till hemmadator+surfplatta+smartphone+alltid uppkopplad mot något.

Är själv helt beroende av bf4 osv och är glad att jag pluggade innan denna övergång skedde. Förstår att det är svårt idag med plugg när spelande väntar. Oftast spelar ju folk idag in på natten och är trötta och okoncentrerade. Tror inte det spelar någon roll om det finns karismatiska lärare om elever sover pga sena bf4 nätter.

Senaste praktikanterna gjorde absolut ingenting. Varje gång jag gick förbi deras plats var det antingen flappy bird eller facebook som gällde. De lämnade även kvar ett kollegieblock med hänga gubbe i.

Då är det en arbetsplats de själva valt med ett ämne de pluggar (3d CAD).

Svårt ämne men det ligger mycket i "IT" på något sätt, mobil, dator etc

Av pixolar

Kände att jag fastnade i ett koncept, annars hade man ju skapat några till saker Som ovanstående, god lycka till alla

Av pixolar

Hej! Ska testa det där med framelimit. Annars är det ända som funkar för mig just nu är att köra spelet på LOW och ej i fullskärm. Så fort jag ändrar på något av dessa så får jag en soundloop freeze. Kör med en i5 och gigabyte r9 280x stock settings

Av pixolar

Tips till 80% av alla som gjort bidrag hittils, rör inte loggan. Det är alltför många som skalar kuben jämfört med text, lägger till eget eller lägger glow-effekt och annat på själva loggan, det står klart och tydligt att den inte skall modifieras. Någon bytte ut K i komplett-loggan och la kuben där. Det är att manipulera med något som inte skall göras. Det är som att lägga till en extra ring i audi-loggan eller ändra fords oval till en rektangel, man pillar inte på det helt enkelt Fokusera på själva bakgrunden och låt texten vara

Av pixolar

har du någon usb i? Det finns en boxee hacks+ firmware nu. Tror man sätter i usb och startar på något sätt. Du kanske kan flash om till den firmware så att den "återställs" till ny firmware

Av pixolar

hm, var ju rätt pepp på att köpa denna efter att sätt lite youtube klipp med acceleration för xbmc i senaste klippen. Är det någon som kollat detta på sistone? Har det kommit något nytt och är det värt att köpa denna box nu? Vad är det som råder annars? Hade en western digital live nyss men segare menyer får man leta efter

PS. ser ju att boxee även har fått lite uppdateringar med boxee hacks+ så står mellan dem

Av pixolar

ah, GREEBLE, funderade själv på att göra en wallpaper med det

Av pixolar

Uppdaterade min genom att flytta loggan till höger kant. Ökade även vignette lite för lite mer effekt i bilden. För er som lägger upp via imgur så använd 3:e alternativ BBC code eller vad det står. Då kommer en preview istället för länk:

http://i.imgur.com/4FCcGZa.png

Av pixolar

hehe, verkar som jag får beställa lite ny pasta helt enkelt

Av pixolar

http://i.imgur.com/Pvxy2rm.png

http://i.imgur.com/LPXNHtj.png

Så här ser det ut med min i5 ivy bridge när jag spelat bf4 med mitt nya radeon r9 280x. Känns inte bra Skrev en annan tråd tidigare idag där jag rensat CPU fläkt genom att plocka bort den. Då följde ju kylaren med och jag tror att pastan kanske blev dålig då med