Inlägg

Inlägg som Panfux har skrivit i forumet
Av Panfux

Komplett - CoolerMaster Trigger Z tangenbord

Så komplett har någon liten mechanical keyboard rea just nu så jag kikade lite på de olika tabgentborden och blev genast intresserad i CM Trigger Z som är på rea just nu. Jag tänkte slå till men vid vidare undersökning blev jag lite förvirrad. För och främst står det i kompletts beskrivning av produkten att den har röd bakrundsbelysning medans CM säger att ifall man Cherry Brown brytare så ska det vara vit bakrundsbelysning. Det står även på tekniska specs att layouten på tangentbordet är "nederländerna". Betyer detta att jag inte får med å, ä, ö? Låter ju så men det verkar bara konstigt. Jag skulle verkligen vela ha detta tangentbord och eftersom komplett support är stängt tills måndag ville jag höra ifall ni Kan hjälpa mig reda ut detta istället.

Trigger Z : http://www.komplett.se/cm-storm-trigger-z-gaming-keyboard-bro...

Av Panfux

Ja, ni har alla hittills röstat på svart (btw, damm är inget problem, har ett bord i mörkt trä nu så jag dammar ofta av.) Men ta och kolla på t.ex. denna setupen http://i.imgur.com/oWr5g.jpg (hittade på en annan tråd). Det blir somsagt en ganska snygg kontrast mellan det vita bordet och den svarta utrustningen.

Av Panfux

Färg av skrivbord

Funderar på att skaffa ett nytt skrivbord från Ikea av antingen modellen "Galant" eller "Linnmon". Jag kan däremot inte bestämma mig vilken färg jag ska ta, svart eller vit? Jag har endast svart utrustning (mus, tangentbord, monitor) och tänker då att vit skulle ge en fin kontrast. Annars är svart alltid ett säkert kort. Vad för färg har erat skrivbord och vad tror ni skulle se bäst ut?

Av Panfux

Eftersom jag är lite väldigt noggrann med mina kö så fortsatte jag leta och hittade Steelseries 5HV2 i samma prisklass. Den är tydligen mycket omtyckt och undrar om jag kanske borde satsa på den istället. Vad tycker ni?

Av Panfux

Ja den ser verkligen bra ut. Däremot så vill jag ha ett full size headset som omger hela örat vilket jag inte tror detta är.

Av Panfux

Turtle Beach Z11

SÅ jag planerar att köpa ett nytt headset som helst inte ska kosta mer än 300kr. Jag kollade runt och fick fram att Turtle Beach Z11 är det bästa man kan få för den slanten. Så jag undrar helt enkelt ifall Z11:an är bra eller ifall det finns andra i samma priskalss som är bättre, som kanske SteelSeries 4H?

Av Panfux

Hörlur/Headset för spel under 400kr

Hej! Jag söker ett headset eller en hörlur som jag ska använda för Skype och spel. Om jag förstått det rätt är ända skillnaden mellan headset och hörlur att headset har mikrofon vilket inte hörlurar har. Detta är däremot inget problem eftersom jag har mikrofon separat. Så vilket headset tycker ni är bäst för mindre än 400kr?

Av Panfux
Skrivet av crimsonidol:

Hej, har Benq GW2760HS och är supernöjd då den dels har tunn ram, bra betraktningsvinklar, inget problem med spelande (iracing, dirt3, BF4) och bra helheltsintryck, den kostar dock 500 kronor mer men det kan ändå kanske hjälpa dig att välja en VA- panel istället för en TN. Dessutom har den flimmerfri teknik (enkelt uttryckt) vilket gör stor skillnad.

HS-Versionen ligger tyvärr lite över min budget. Att den har smalare ram bryr jag mig faktiskt inte alls om. Det där med "flimmerfri", kommer jag verkligen märka av det ock på så sätt hur?

Av Panfux

BenQ GW2760HM vs BenQ GL2750HM vs Asus VE278H

Jag kommer köpa en ny 27" skärm som kommer användas för spelande och surfande. Jag gjorde lite undersökningar och kom fram till i skärmarna som nämndes i titeln är bäst för min budget som ligger på ca 2000kr.
Jag har däremot mycket svårt att bestämma mig nu och vet inte vilken jag ska välja.
BenQ:arna har VA-paneler som ska vara mycket bättre än TN när det gäller kvalité men däremot har jag för mig att de är lite långsammare när det gäller input lag. Vad det är för skillnad mellan de två BenQ:arna (BenQ GW2760HM och BenQ GL2750HM) fattar jag inte vilket gör mig förvirrad. Asus:en kostar vanligtvis lite mer än BenQ:arna men har bara en TN panel. Jag vill beställa skärmen snart och hjälp skulle upskattas mycket!

Edit: Här kommer en länk till de 3 skärmarna! http://goo.gl/ViCjQr

Av Panfux

Jag ska faktiskt också skaffa en ny 27" skärm för gaming inom några dagar. Jag ska nog skaffa Asus VE278H. Jag har läst många bra recensioner om denna monitor och litar även på Asus. Philipsen ska tydligen inte ha lika bra färger. Varför jag valde bord BenQ:arna är för att de har VA-Paneler, som jag hört ofta kan få mycket problem som t.ex. ghosting. Jag är däremot inte helt säker när det gäller VA-paneler så någon får gärna rätta mig.

Av Panfux

Oj, jag märkte precis att jag skrev fel i titeln! Klantigt... Jag menade Eizo Foris FS2333.

Av Panfux

Eizo Foris FS2332 vs BenQ XL2411T

Hej alla Sweclockers! Det är nu dags för mig att byt a skärm och jag har lite problem. Jag var ganska säker på att jag skulle skaffa en BenQ XL2411T men började sedan undersöka IPS-skärmar lite mer noggrant. IPS-skärmar är ofta mycket dyra men en som låg på samma priskalss som BenQ:en var Eizo Foris FS2332. Nu har jag, som ni redan antagligen förstått, svårt att bestämma mig. Skärmen kommer andvändas i första hand för spelande. Jag är däremot en ganska så casual gamer och kör inte jätte ofta FPS-spel utan snarare RPG och RTS spel. Så vad tycker ni? Ska jag kanske offra 144Hz som BenQ:en har för IPS-panelen som Eizo:n har? Tack i förhand.

Av Panfux
Skrivet av Nisse86:

Testa DVI med Duallink DVI kabel

Ja ifall jag inte har helt fel är det bara Dual Link DVI som stödjer 120/144Hz.

Av Panfux

Jag funderar själv på att köpa Philips 242G5DJEB eftersom den är på rea på Webhallen just nu.

Av Panfux

24" skärm för under 2000kr

Precis som man redan förstår i titeln så vill jag köpa en ny skärm som jag kommer använda för att i första hand spela spel med. Jag har en budget på 2000kr som helst inte ska passeras. Jag förstår att jag inte kommer få en 120Hz skärm för under 2000kr så det är ingen mening med att kommentera det.
Eftersom skärmen kommer användas för båda konsol och pc spelande så är det viktigt att den har en HDMI-inång.

Efter lite undersökningar verkar dessa se ganska bra ut:

http://cdon.se/hemelektronik/benq/24inch-benq-rl2455hm-tn-24-...

http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu/fujitsu-p23t-6-thor-edit...

Vilken tycker ni verkar bäst? Har ni några andra förslag?