Inlägg

Inlägg som Lutralutra har skrivit i forumet
Av Lutralutra
Skrivet av Dashio:

Kanske har en gammal iphone se 2a gen liggandes någonstans. Låt mig be om att få återkomma.

Skulle vara grymt!

Av Lutralutra
Skrivet av Oliver91:

https://www.elgiganten.se/product/mobiler-tablets-smartklocko...

finns en motsvarighet för android telefoner, kanske dock bara fungerar på Samsung?

Känner till Samsung smarttag, och om jag fattat rätt från diverse tester så funkar Apples Airtag överlägset bättre, uppdaterar platsen mycket oftare (och den funkar bara med nyare Samsung). Men tack för tipset !

Av Lutralutra

Gammal billig Iphone ??

Andra gången på ett år som någon snor min elcykel som jag använder för att ta mig till jobbet. Så nu tänkte jag sätta en airtag, och en GPS tracker på den (utöver ett jättelås).

Då jag inte använder mig av Iphone vanligtvis så behöver jag en sådan till airtagen.
Enligt Apple så behöver det vara "iPhone- och iPod touch-modeller med iOS 14.5 eller senare
iPad-modeller med iPadOS 14.5 eller senare".
Så krav: IOS 14.5 eller senare, olåst, batteritid på mer än 15 minuter, och att man slipper glassplitter i fingrarna när man använder den. Annars öppen för det mesta. Ju billigare desto bättre då den förhoppningsvis aldrig kommer behöva användas.

Läs hela annonsen här

Av Lutralutra
Skrivet av Zilanto:

Va längesen jag använde dem därav osäkerheten om de är något annat problem än sladden. Sitter med dem lite snabbt nu med en fungerande sladd (från mitt svarta jag använder), märke inga problem just nu. Men kan testa av dem från ikväll till lördag/söndag så återkommer jag om jag märker något problem med vänsterkåpan liknande jag beskrev.

Ah, men då tar jag dom gärna. Gör inget om de glappar, så länge inte själva elementen låter konstigt/är spräckta. Tanken är att ta elementen i dem för att rädda ett annat par. Kommer att behöva lödas om oavsett.

Av Lutralutra

Budar 150:- +frakt på Sennheiser GAME ONE, så länge inte själva elementen är trasiga så är jag intresserad.

Av Lutralutra
Nytt bud: 300 kr Hämtas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lutralutra

Amiga 500..
Men i PC världen var det en 386 SX25 överklockad till 33, med 2 MB RAM.
Efter det så investerade familjen i en AST Advantage! 6050d, 486DX50 som uppgraderades till 8MB ram och ett multimedia paket dvs ett ljudkort och en cdläsare.
Efter den ett riktigt monster, en AST Advantage! 812E med en Pentium 100 och 16 MB RAM!
Andra datorer jag minns, ett Abit BP6 med dubbla Celeron 450. Gick att överklocka något enormt!

Av Lutralutra

Du kan hitta t.ex HP EliteDesk G2 USFF och liknande för runt 1000 lappen (ibland billigare).

Kör 2 som backup till min stora server, tycker dom är smidiga. Låter inget, mindre meckiga än RPI, går att uppgradera CPU/RAM mm.

Av Lutralutra
Nytt bud: 600 kr Beyerdynamic T90 - hämtas på plats
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lutralutra
Nytt bud: 500 kr Beyerdynamic T90
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lutralutra

Hej! Tar dom för 500:-
Är det möjligt att hämta ? Skall till Mjölby i helgen, och Boxholm är väl bara 1 stopp till med pendeln (bor själv i Norrköping).
Skulle det inte funka så kan jag givetvis betala frakt.

Av Lutralutra

Hur är det med firmware på dom ? Kör dom Mobility Express eller Lightweight ? (vet att man kan byta, men är ju lite meckigt)

Av Lutralutra
Skrivet av shelter:

Du ansluter till en VM för att kolla mail/surfa? Varför inte göra det på datorn du ansluter med, är det en gammal netbook?

Nae, har flera olika datorer inkl jobbdator. Med ett VM så har jag allt "viktigt" på den tillgängligt på alla datorerna. Enkel backup, gör bara backup på VM och blåser de hårdvarubaserade vid behov (exkl jobbdator). Spelar jag så kör jag VM på en skärm bredvid.
Jobbdatorn är begränsad i vad jag kan göra med den pga olika policys, men jag kan ansluta till min VM och ha "hemma datorn" tillgänglig.
Behöver inte oroa mig för hårdvarufel annat än på servern (och den är stabil). Kan superenkelt uppgradera hårdvaran efter behov (bara att tilldela mer cores, ram eller disk). Kommer nog att skaffa en vGPU i framtiden när de inte kostar en förmögenhet och även höra gaming via VM.

Av Lutralutra

De är lite komplicerat, skall jag bara surfa, kolla mail, youtube osv så ansluter jag till en VM på min proxmox burk. Datorn som jag ansluter med stängs av varje kväll, den virtuella maskinen kan stå på tills windows kräver omstart för någon uppdatering. Proxmox servern stänger jag aldrig av (frivilligt), senast 145 dagar sedan (strömmen gick).
Skall jag spela så stängs den datorn av varje kväll.

Av Lutralutra

Kan bjuda 1500:- för bara hörlurarna (Sennheiser). Kostar numera 199$ på Drop.

Av Lutralutra
Nytt bud: 500 kr Börjar bud på 500:-
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lutralutra

Tack för alla förslag, slutade med att jag köpte en ny till mig själv och gav grabben min gamla.

Av Lutralutra

Billig (pokemon)mobil köpes

Min brorson tappade mobilen när han spelade pokemon häromdagen.
Nu har jag lovat honom en "ny". Krav är att pokemon go fungerar på den dvs. (Android) minst 2GB ram, stabil GPS, inte rootad, gärna fullhd skärm, gärna 5"+ skärm. Bonus om den är vattentät, men inget krav.

Alt. iPhone 5s+ med iOS 8+, men han har tidigare bara använt android så iPhone kanske blir svårt.

Repig eller mindre sprickor spelar mindre roll, så länge den funkar och han inte får glassplitter i fingrarna. Tänker att pris på runt 1000:-

Läs hela annonsen här

Av Lutralutra

Jag har telia "fiber" (utan fiber, men med rj45 uttag i väggen). Fick från början ett thomson router, tyckte den fungerade dåligt och ringde och bråkade en massa. Fick då en Inteno switch istället, med den så kan jag plocka ut tv, telefoni och "internet" ur olika portar, och har då en egen router i "internet" porten. Eftersom switchen är en gbit switch så får jag bra hastighet och min router sköter all internet trafik.

Man kan lösa det själv också med en egen switch som stödjer vlan, men det är lite meckigt om man inte vet vad man gör.

Av Lutralutra
Skrivet av Sveklockarn:

Japan använder inte samma frekvensband, så telefonen är helt värdelös i Sverige.

Japan kanske inte använder samma frekvenser som vi, men iphone 4s hårdvara stödjer de frekvenser vi använder i Sverige oavsett var den är köpt (förutom nån special variant för Verizon i USA). Så den är med största sannolikhet operatörslåst i Japan. Går det att jailbreaka den och ta bort operatörslåset så går den antagligen att använde i Sverige.

Mer info här:
http://forum.koohii.com/viewtopic.php?id=9569