Inlägg

Inlägg som nuggets232 har skrivit i forumet
Av nuggets232

Beltet har en bra poäng ang. Corsair, kan ge ett konkret exempel på detta. Har nämligen en vän som en gång hade just Corsair tangentbordet som jojje länkade. "W" tangenten började glappa när garantin nyligen gått ut om jag kommer ihåg det rätt, och han är inte precis den som trycker ned tangenter med stor kraft. Man kan tycka att tangentbord av den prisklassen borde hålla längre. Visst kan det ha varit något enstaka fall, men från min egna upplevelse och vad jag sett, kan jag inte rekommendera Corsair i det här sammanhanget. Han, polaren, gick slutligen över till ett Ducky Shine som har fungerat till punkt och pricka sedan dess.
Själv skaffade jag Ducky DK2108S för några dagar sedan. Ett fantastiskt tangentbord som lätt är mitt bästa köp för under tusenlappen.

Filco gör också schyssta grejer.

Av nuggets232
Skrivet av FinalreQui3m:

Testa o köra i windowed mode.

Testade utan framgång, samma meddelande kom upp efter ~20 minuters spelande. Några fler idéer på lager?

Av nuggets232
Skrivet av simon253:

Här är en tråd med exakt samma problem fast med ett annat grafikkort: #14451218
Säger detta då det känns onödigt med två trådar fast det är olika grafikkort.

Tack för upplysningen. Jag får hålla ett öga för den tråden också, fastän vet vi ju inte om lösningarna skiljer sig beroende på vilket grafikkort man har.

Edit: Såg nyss att det finns en Battlefield sektion, en mod får gärna flytta tråden dit om hen tycker det är väsentligt.

Av nuggets232

Hjälp! BF3 kraschar - DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed...

Hej

Ibland när jag spelar BF3 från några min till omkring 1 h kraschar det. Processen börjar med att bilden fryser i ett kort ögonblick, sedan blir skärmen svart och säger "No signal" i några sekunder. Därefter sätts skärmen automatiskt igång igen och jag har då blivit skickad till skrivbordet. Jag måste sedan öppna aktivitetshanteraren för att ha möjlighet att klicka bort rutan.

Jag har Googlat för en lösning och det verkar som många andra stött på samma problem, dock hittar jag inte någon fix för detta.

Värt att påpeka:
Grafikkortet är ej överklockat.
Grafikkortets temperatur överstiger ej 65 C när jag spelar (inget värmeproblem antar jag).
Har provat att installera senaste drivrutiner utan resultat. Samma meddelande kvarstår.

Här är då vad som poppar upp:

http://puu.sh/7oQim.png

Någon som har några idéer? Om jag missat något är det bara att fråga!
Mvh

Av nuggets232

Vad rekommenderar ni för handledsstöd?

Valet föll tillslut på Zero S/DK2108S Brown. Knappade en del på G2Pro också men kände ingen jättestor skillnad, är i alla fall helnöjd. I fall någon undrar hur MX Brown står sig i gaming kan jag personligen säga att det funkar finfint, och även för skrivande.

---

Dock är detta tangentbord, likväl andra mekaniska rätt så högt så jag skulle behöva skaffa ett handledsstöd inom kort, men först vill jag givetvis kolla med er sweclockare, vad rekommenderar ni för handledsstöd? Istället för att göra en ny tråd kan jag lika gärna fråga här. Tror jag vill ha ett relativt lågt sådant, har sett att Filcos handledsstöd inte är lika högt som Duckys och tror att det kan passa mig. Fast jag kan inte hitta det i någonstans i Sverige, måste man importera tro? Kanske det finns andra alternativ som inte är lika höga som Duckys?

Av nuggets232

Just nu befinner jag mig i en situation där jag är på väg att gå över till ett mekanisk tangentbord. Jag skulle gjort det för länge sedan om det inte vore för att jag var osäker. Har nu testat en rad olika mekaniska brytare, vissa har givit en otroligt bra känsla - medan andra känts gräsliga. Som tidigare talare säger är det bara att gå till en fysisk butik och prova själv. Jag gjorde det idag och tro mig, det gav mycket. Ska dock göra ett till besök senare i veckan bara för att vara på den säkra sidan innan jag väljer.

Av nuggets232

Mitt första bidrag till tråden är en Canon A-1 som farsan inhandlade i slutet på 70-talet. Fick ta över den ett x antal år senare och kan verkligen säga att många bilder har knäppts! Kameran fungerar fortfarande.

Dock betydligt mer slitet med skyddet:

Har inte så mycket mer att fota. Möjligen denna Razer Deathadder som jag haft sedan 2007. Inga skador utvändigt men har fått pilla lite grann invändigt (för att lösa ett dubbelklicks problem som jag hade för sisådär ett år sedan). Alltså efter 6 års användande, väl värd varenda krona i mitt tycke. Hursomhelst slänger jag upp en bild.

Av nuggets232
Skrivet av huttala:

Det är Duckys budget alternativ, alltså är det sämre än G2PRO.

Tack, då vet jag. Kollat runt som en galning, dessvärre har jag aldrig hittat någon vettig sida där det specifikt påpekas.

Av nuggets232
Skrivet av infigo:

media markt har några och inet vet jag brukar ha uppställt också

Tack för svaret, blir och besöka Inet någon dag i veckan.

--

Erkänner att jag inte kollade på tangentbord under tusenlappen till en början, men har nu gjort det och fyndade denna vara. Zero S kanske vore något. En aning billigare men ca 1 år nyare än G2Pro. Dessutom med bakgrundsbelysning (som generellt sett brukar höja priset hos tangentbord), kanske för att tangentbord var mer prispressade när den släpptes, eller så är Zero S simpelt nog sämre än G2Pro? Möjligtvis någon här som kan uttala sig om detta?
Knivig situation det här..

Av nuggets232

Vad rekommenderar ni för handledsstöd?

Hej!

Har spanat in Ducky G2Pro och det verkar vara ett riktigt fint tangentbord som passar mig. Dels för att jag inte har krav för bakgrundsbelysning och att man hört mycket positivt om produkten.

Dilemmat är att jag inte kan bestämma mig om jag ska gå för bruna eller röda switchar. Skriver varje vecka men spelar också. Vad tycker ni? Är medveten om att det är mycket preferens i det hela så jag skulle gärna vilja testa det i en butik i Stockholm, tips på var?

Dold text

Var god hänvisa till #6.

Av nuggets232

Metro Last Light! Atmosfären och handlingen i spelet är fruktansvärt bra, rekommenderas varmt.

Av nuggets232

Steam all the way för min del. Har varit medlem där i många år och egentligen aldrig stött på något allvarligt problem. Överbelastningar har skett emellanåt men det är någonting som jag kan leva med. Supporten har aldrig strulat för mig samt att man får spelens uppdateringar serverade på silverfat. Majoriteten av mina spel är just på Steam, något som skulle få mig att drastiskt ändra åsikt om programmet vore väl om det skulle införas månadskostnader, eller något i den stilen.

Origin är ljusår efter Steam. EAs support är okunniga så det bara sjunger om det och länkar bara vidare folk med sina ohjälpsamma svar. Har det endast installerat på grund av Battlefield spelen. Såg att omröstningen var stängd men ville bara dela med mig av min åsikt.

Av nuggets232

Likt dig har jag en SGS2. Känner även jag att en uppgradering skulle sitta fint men tycker det inte är värt att byta till någon av de nuvarande telefoner som finns tillgängliga på marknaden. Ska jag vara ärlig med dig tycker jag att mobilmarknaden just nu rent utsagt är löjlig. Det enda som egentligen händer är att allt kraftigare hårdvara slängs in i produkterna, skärmen allt jämnt bara blir större och upplösningen likaså. Mobiler börjar likna Phablets, vilket säger ganska mycket hur stillastående utvecklingen är. Jag själv kommer vänta några månader till jag byter telefon. Det positiva är att det finns många företag som är på G (från Asien bl.a.) och snart kommer ta plats på den stora scenen, konkurrensen kommer därmed höjas -> mer prispressad marknad -> mer för pengarna. Med detta sätts utvecklingen i liv, förhoppningsvis.

Men om du absolut måste byta telefon nu så bör du akta dig från försäljningsknepen hos företag, försäljare m.m. Jag tycker att det är omöjligt att officiellt stämpla en telefon som "bäst". Hårdvaran på telefonerna är ganska lika men man bör ta distans från att stirra blint på hårdvaran som företag så glatt vill hävda sig med, som sagt.

Ha testat en handfull telefoner under en längre period och kan göra en övergripande bedömning på några produkter, efter egen upplevelse,som jag anser är aktuella för många i dagsläget.

SGS4
+ Skarp display med hög färgåtergivning, utmärkt kamera i rätt omgivning (men känslig för dåligt ljus), batteritiden
+/- Touch Wiz
- Skramlig byggkvalitet, mycket bloatware med kommer, medioker samtalskvalitet

iPhone 5s
+ Optimerat OS, kompakt konstruktion, responsiv display
+/- Låg anpassningsgrad
- Priset , kameran, batteritiden

LG G2
+ Utmärkt prestanda för priset, batteritiden, skärmen kan mäta sig med S4ans
+/- LGs UI
- Ingen microSD plats, kameran, mikrolagg

Sony Z1
+ Kameran, god läsbarhet utomhus, välbyggd
+/- Relativt stor dö yta
- Väldigt matt skärm, repkänslig baksida, tung

Nexus 5
+ Rent Android, prisvärd, räkna med uppdateringar i tid
+/- Går varken att byta ut/expandera batteriet eller lagringsminnet själv
- Kameran, batteritiden, svärtan

Innan du slår till rekommenderar jag att gå till en affär för att själv känna och trycka, det kommer att ge mycket. Lycka till!

Av nuggets232

Skulle sparat ett tusen till för att ha råd med 120 Hz+.

Om jag var du skulle jag häva ordern, utan tvekan.

Av nuggets232

Assassin's creed 4 ändrar menyspråk automatiskt, fix?

Upplever som sagt problemet att mitt Assassin's creed 4 automatiskt ändrar menypråket till engelska efter jag har stängt ned spelet.

Finns det någon själ som möjligen vet vad problemet kan vara? Har lirat det i dryga 30 h och problemet dök upp för bara några dagar sedan. Dock fruktansvärt tur att menyspråket inte ändras till Traditionell Kinesiska eller dylikt.

Är Steam DRM, om det hjälper.

Edit: Problemet var att Steams språk var inställt på engelska, löser det hela genom att bocka i svenska. Trögt, men låter tråden stanna kvar om det är någon där ute som har samma problem som jag hade (tvivlar).

Av nuggets232
Skrivet av FreddieT:

27" Qnix 2710 2560x1440 är en ganska bra kombination av uppdateringsfrekvens och upplösning. 2560x1440p och de flesta kan köras i 100hz+

Min klarar 120hz

Freddie

Ajfan, jag glömde informera att jag bara letar efter en på 24". Med det skrivbordet jag har skulle en 27" skärm innebära att jag måste vrida på huvudet allt för mycket vilket resulterar i nackspärr p.g.a. en dålig ergonomisk ställning under långa sessioner. Redigerar första inlägget och lägger till detta. Den där skärmen ser däremot fin ut, men tyvärr är den för stor för min del.

Av nuggets232
Skrivet av Treant:

Alltså.. vad kör du för spel? Hur mycket fps brukar du få? Kör du Battlefield och CS och får ut 120+ fps så ska du såklart ta VG248. Annars så är en IPS skärm helt ok för andra spel och 10 gånger bättre för filmer och liknande.

Jag har också en 4+ år gammal skärm men jag väntar på Gsync.

Lirar för det mesta spel i First-Person Shooter genren och får långt över 60 FPS i spel som BF4 m.m.

Spelar inte LoL och liknande, därmed är en skärm med IPS panel betydligt lättare att välja bort. Filmtittande kan förekomma framför datorn men mestadels framför Tv:n. Utför arbete i form av 3d-modellering och tycker att jag inte behöver en IPS panel för det, utan det är mer passande för redigering av bilder (som kan förekomma, men endast på en hobby nivå).

Skulle du vara villig att förklara vad Gsync har att erbjuda? Har inte läst så mycket om tekniken, för den känns ganska avlägsen från mig (priset kommer antagligen vara långt över min budget).

Du låter säker på att jag bör köpa VG248 istället för Benq, utveckla gärna varför!

Skrivet av JesperT:

Jag var i exakt samma situation som dig häromdagen.
Har väntat länge på en skärm med 16:10 bildförhållande, IPS paneler och 120Hz. Dock tröttnade jag till sist på att vänta.
Skärmar med 120Hz+ har såvitt jag vet bara TN paneler idag och de får ofta kritik för att ge dålig färgåtergivning.
Satt och funderade över om jag skulle köpa en mer högupplöst skärm med IPS panel eller en snabb skärm med 120 eller 144 Hz. Eftersom jag spelar mycket first person shooters så bestämde jag mig för att prioritera uppdateringsfrekvensen.

Jag slog till på skärmen BenQ XL2420TE. Den har fått bra omdömen och även färgåtergivningen har fått beröm (kan dock inte mäta sig med IPS paneler, men ändå.).
Har testat skärmen ett par dagar nu och är supernöjd. Bilden är kristallklar och färgerna är klar bättre än på min gamla Acer skärm. Men framförallt så gör uppdateringsfrekvensen på 144Hz faktiskt stor skillnad. Allt rör sig mycket jämnare och även när man inte spelar känns den skönare att se på.

I Sverige heter skärmen BenQ XL2420T precis som den äldre versionen med samma namn. Man får kolla att man får den nya versionen (skiljer sig bla genom att den nya har 144Hz istället för 120Hz).

Ska man spela mycket spel där saker rör på sig mycket, såsom first person shooters, så kan jag reservationslöst rekommendera denna. Den passar också precis in på dina kriterier
1920x1080, 144Hz, matt yta och kostar runt 3k.

Här är en positiv youtube video recension :
http://www.youtube.com/watch?v=I6wIMaYjklE

Precis! Som jag svarade på inlägget ovanför ditt så är budgeten ett problem även här. När nu en skärm med både IPS och 120 Hz+ existerar kommer min budget säkerligen inte kunna hantera priset. Spelar, likt du, mycket FPS spel och vill helst ha en god uppdateringsfrekvens.

Tack för youtube recensionen, jag vet att LinusTechTips kan sin sak! Valet står alltså mellan dessa produkter för tillfället. Får ta och läsa lite mer recensioner och förhoppningsvis låta fler tips trilla in i tråden.

Av nuggets232

"Asus VG248 QE". Det är ju den som jag tidigare länkade, fast hela 400 kr billigare på proshop?

Av nuggets232

Ny datorskärm 3k

Hej alla glada på SweC!

För ungefär en månad sedan investerade jag en ny, kraftfull dator, och jag är supernöjd med den! Dock mindre nöjd med min nuvarande skärm, vars glansdagar passerat för länge sedan. För nuvarande sitter jag här med en dassig Acer AL2423W, som jag då haft i 6år+. Många av er tänker säkerligen "jösses, en sådan skärm kan människan inte ha”, och likaså tänker jag. Därmed min önskan att skaffa en ny datorskärm som innehar en bättre, modernare teknik.

Har funnit intresse för 120-144hz’are, för att de ger ett så pass fint flyt, men jag måste även säga att jag gillar IPS tekniken och dess fina färgåtergivning. Ni som läser detta inlägg förstår säkert problemet att det ena utesluter det andra, i alla fall som marknaden ser ut i dagsläget.
Är det möjligen så att någon är uppdaterad och vet hur utvecklingen ser ut på skärm fronten? Kan det vara så att inom en viss framtid produceras skärmar med både IPS (eller något liknande) samt en högre frame rate?

Om detta nu är orimligt lutar det åt en ”hz skärm”, för jäklar vad 60hz upplevs som ’laggig’ må jag säga. Har surfat runt lite, som jag uppfattar det står det främst mellan dessa produkter; http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1520860, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1482229.
Jag tolkar det som att skärmarna är i stort sett identiska på många punkter. Vad jag har läst är att kontrastnivån visserligen är något bättre i Asusen. Vad har ni för tips och synpunkter på produkterna? Kanske det finns andra val som är bättre? All hjälp välkomnas!

Sitter på ett GeForce GTX 780 Ti 3GB GHZ- Edition så en uppgradering av skärm är minst sagt behövlig, för den jag har håller inte riktigt måttet. Hursomhelst kan jag tänka mig att vänta en stund på nya produkter, om ni tycker att det är mer värt att göra på det viset?

Krav:
1920x1080
120hz+
24"
Matt skärm yta
Budget cirka 3k

Av nuggets232
Skrivet av BostonGurkan:

Helt utan att veta något om tillverkningen av ram så skulle jag säga att det beror på att 8gb ram är mer värdefullt för konsumenten då de tar upp mindre plats på moderkortet (möjlighet att få plats med total 32gb ram vs 16) + att många cpu:s bara stödjer dual channel så prestandan ska teoretiskt bli bättre.

Skrivet av Veen:

Som jag har förstått det får du bättre resultat med 4x4 eftersom du har ett quadchannel moderkort. Skillnaden är inte stor heller men det är vad jag hade gjort.

Då slår jag nog till på 4x4:an om det tar upp mindre plats på moderkortet. Bugar och bockar för hjälpen.