Inlägg

Inlägg som CamelCase har skrivit i forumet
Av CamelCase
Skrivet av Luminous:

Ett problem linux, eller snarare X window system har är att det i pricip inte går att använda "alt+tab" eller "alt+enter" i spel för att toggla fullscreen etc. Man får komma runt sånt på egen hand ofta. Just därför är X window system inte alls är lika smidigt för fullscreenprogram som windows motsvarighet är. Det är dock inget de flesta behöver känna sig besvärade av. X är väl inte precis lightweight heller, vilket är sorgligt.

Sedan, ska man lära sig linux så har man nog mer att göra än man någonsin hade med windows. Inte för att det är dåligt.
Linux största hinder för att bli en bra spelplattform är att drivarna från amd och intel bland andra måste bli bättre. Höll på att glömma!
Windows har massor med apier och källkod med dokumentation för windows, directx och (iofs snart förlegade) XNA.
Linux/GNU har inte samma fördelar och är nog inte lika välkänt bland utvecklare. Det kommer vara svårt att övertala vissa utvecklare att gå över, men jag tror crytek, epic, valve mfl är så stora att de har kapacitet och kan använda den för att underlätta för fler att expandera.

Historiskt sett så är X ett client/server-baserat nätverksprotokoll. Så ja, det är omöjligen en lättviktare. Men möjligheten att använda ssh med -Xflaggan är ovärderlig!!

Men det ser ut som linux är på väg mot en mer lättviktig grafisk miljö. Framtiden är Wayland

Av CamelCase
Skrivet av muppens:

Det gör de inte heller, bara x86delen. De håller fortfarande på med stordatorer och andra med exotiska grejer än vanliga x86.

Precis, Jag skulle gissa att en del av pengarna går hit: http://www.open-power.org/. De ser ut att ha processorn:
http://en.wikipedia.org/wiki/POWER8 (<-- VARNING! HårdvaruPORR)

och har förberett med p8patchar till linuxkärnan, till gnus toolchain (gcc o binutils) och kvm. Ser ut som de gör sig redo för all-in!