Inlägg

Inlägg som Axly har skrivit i forumet
Av Axly

Nuvarande rigg som har slitits hårt sen 2013. För tillfället bygger jag ny VR-anpassad minimalistisk transformerspryl som passar in i ett vardagsrum lite bättre (är än så länge i lösa-delar-fasen).

http://kha.se/smv/rig/lan_ax5.jpg

http://kha.se/smv/rig/lan_ax2.jpg

Av Axly

Oj, jag lade upp en starttråd på mitt eget bygge på ett annat forum i går kväll då jag precis börjat bygga rigg med hyfsat samma mål på sittställning... Skitkul att se någon mer, den här kommer jag absolut att följa!

Av Axly

Inget fokus på arkad alls, utan simulatorer..

Assetto Corsa: väldigt snyggt att titta på, men lite tunt i känsla och realism ännu så länge, och inget innehåll än. Har klar potential. (tidig testvariant)
iRacing: Nice, bra realism men rejält dyrt och lite sterilt. jag får inte heller riktigt fram 100% känsla och inlevelse. Den riktigt stora styrkan är onlineläget.
rFactor 2: har en hel del grafikoptimering kvar, inte fult men klart inte i topp, däremot är FF, fysik och känslan av realism helt fantastisk! ("psudo-beta" Inte släppt för marknadsföring än, men inte i betastadie längre)

Force feedback - vinnare rFactor 2
Realism - ännu så länge iRacing och rFactor 2
Fysik - Svårt att säga om AC ännu, men iRacing och rFactor 2 är långt över tidigare produkter.
Grafik - AC
Online - iRacing (du måste visa dig duglig för att få köra mot bättre motstånd = inga wreckers) rF2 gör sig bäst på ligaservers för att slippa wreckerkids
Innehåll (original) - iRacing (dock måste du köpa allt innehåll var för sig - dyrt) rF2 kommer med mer och mer, men är inte ikapp.
Innehåll (moddar) - rFactor 2, möjligen kommer AC att få en del innehåll framöver, men hittills är det rf2 där mycket redan släppts och mer är på gång.

Av Axly

I rymdväg.. nja.. men det är processorkrävande på ett sätt jag inte sett i spel innan.
För att få snurr på beräkningarna i rf2 ordentligt i dag behöver man kliva upp till motsvarande i5'a, vilket är rätt hårda "krav" för ett spel. Jaguar-arkitekturen är ju fokuserad på låg tdp och strömförbrukning, och räcker säkert alldeles utmärkt till för "normala spel" (annars förstår jag inte varför de skulle välja den), men fokus när man bygger en konsoll lär snarare vara att den kan hantera grafik effektivt än stora mängder beräkningar.

Orelaterat kan man också fråga sig varför det gjorts ett flertal simulatorer baserat på pc, men inga till konsoller.

Missförstå mig rätt, jag menar inte att konsoller är sämre utan bara att vissa grejer gör sig bättre på olika plattformar då de är avpassade för det.

Av Axly
Skrivet av Elcentralen:

det skulle varit skit kull att få testa min svetsade rally rigg med hemma bygd analog hand broms på Forza men det kommer nog inte hända : ( spel tillverkarna vill inte att man skall kunna använda realistiska styr sett tyvärr. men jag har Dirt 3 som är grymt kul : )

Synd att slösa bort en riktig rigg på arkadlir
Har kört simracing sen 90-talet och har aldrig stött på nämnvärd realism på en konsoll, det är nog tyvärr så att om man skall få till realism i det segmentet krävs omfattande, och snabba fysikberäkningar, och då behövs mycket processor. Nu är jag närmast löjligt fokuserad på realism i känsla och väghållning, men rFactor 2 (som är enligt mitt tycke det överlägset bästa, starkt rekommenderat!) kommer inte att kunna drivas av den här sortens konsollprocessor hur mycket man än vill.
Beräkningar av friktion, massa, aero, deformation, flex o.s.v i 400Hz är helt enkelt inte något konsollerna är anpassade för.

Konsoller är till för snabb underhållning, flashig grafik och omedelbar stimulans, och det är de riktigt bra på... men du som har bemödat dig med att göra en riktig rigg har det kanske för att få lite mer "riktig" känsla?

Av Axly

Tackar, det skall bli riktigt kul att se hurpass den hjälper till i kväll när det är rejs på gång. Testad offline är en sak, men nu jäklar blir det skarpt läge

Av Axly

För lite knappar på ratten - löst! (lätt moddad Logi G27)

Har aldrig på alla dessa år visat upp några byggda grejer förut, men nu fick jag ett kvällsryck (som tog lite mer än en kväll), och varför inte visa folk...

Jag kör en del simulatorracing, och har snöat in på rFactor2 som när det gäller force feedback och körkänsla är det bästa jag provat, utan konkurrens, trots att det fortfarande bara är en beta. Mitt problem var att jag behövde mecka med depåinställningar under race, vara redo att sätta på ljuset när mörkret faller, och även bläddra mellan informationsvyerna. Detta gick ofta åt helsike, speciellt bläddra runt i depåmenyn, då jag satt lutad över ratten och plinkade på tangentbordet mitt under brinnande race. Sagt och gjort, jag bestämde mig för att lösa problemet.

Jag har en G27'a som jag inte hade lust att göra några större ingrepp i (än i alla fall) och då den roterar 900 grader föll alternativet med lösningar med sladd bort direkt. Vissa får det att funka, men jag vill inte ha en sladd hängande från kringlan. Jag köpte alltså en trådlös gamepad, billigast möjliga från Trust tror jag, och knäckte upp den. Skalet och kretskortet för knapparna åkte i soporna, likaså de små korten för triggerknapparna, och en bit tunt plexi kom fram.

Plexit ristade och knäckte jag till två bitar i lagom storlek, sedan fulvärmde jag dem över spisplattan och bockade till plattorna på en höft mot diskbänken. Jag byggde en "Acrylicutter 2000" (betongspik utan huvud najad runt spetsen på en lödkolv) och skar upp lite hål här och där, bröt ur batterihållaren från paden och smältlimmade den i hålet i mitten av ena skivan.

Jag hade ett gäng knappar från ett brandskåp från ett gammalt fartyg liggande, praktiska ytmonterade switchar. Jag lödde på lite kablar på en bunt knappar och kompletterade med två classe-knappar och en strömbrytare (för att kunna bryta strömmen helt). Med "Acrylicutter 2000" gjorde jag sedan en massa hål för kabelgenomföring (ett blev snett som fan) och avslutade sedan med att klä in den numera rätt fula plexin i exklusiv kolfiberimitation från Biltema.

Kablarna från knapparna drog jag genom hålen och smältlimduttade fast dem på panelen, kablagen drogs sedan på baksidan till den bakre skivan, där jag monterade huvudkretskortet från paden. Jag lät spakarna vara kvar och användbara, och insåg lite sent att jag behöver en reset-knapp också (för när paden går i sparläge). Sagt och gjort, en extra switch fulmonterades... och sen var jag typ klar.

Jag spände fast båda bitarna på ratten med vanliga buntband, insåg att jag aldrig skulle komma ihåg vad jag mappat vart, och gjorde då lite lappar av noga utvalda plastskivor (ett gammalt SIM-kort). Med undantag för den sjukt sneda knappen är jag nöjd. Ghettomässigt och långt från det snyggaste jag åstadkommit, men jag gjorde den ändå i köket, utan vettiga verktyg, och på kort tid. Till råga på allt funkar den fantastiskt bra!

http://axly.kha.se/pic/ratten.jpg

Av Axly

Måste slå ett slag för rFactor 2, men också förklara varför det kanske inte är för alla.
Nu är det bara i beta än så länge, men det är ett ruskigt bra lir för den som vill ha realismen, och framför allt "den där rätta känslan". Iracing är fantastiskt på väldigt många sätt, men det känns lite kliniskt, lite dött i jämförelse tycker jag. rF2 tar fram tävlingsinstinkten hos mig på ett sätt som ingen annan simulator gjort, och det är så sjukt kul!

Många påpekar att grafiken ser lite halvbra ut bara, och visst, det är en beta och är alltså inte lika högglanspolerat som arkadspelen av i dag är, men kör man det så tror jag att förståelsen att fysik och realism ger mer äkta nöje än att åka på sightseeing.

Så, inte för alla då, varför säger jag det? rFactor 2 är en simulator, det är alltså inte för den som vill rida på avbärarräcken eller flåsa på i motsatt fil och få turbopoäng, utan rent, avskalat racing action. Det är för mig otroligt belönande att trycka bilen med lite lite ställ genom en kurva och där tjäna in någon tiondel, att bromsa sig förbi den där jäveln man kämpat med de senaste 6 varven... Force feedbacken är hård, stötig, ryckig och våldsam, precis som det skall vara! inga filter eller uppmjukade upplevelser utan rått och direkt.

Så, är du intresserad av att köra "på riktigt" så finns det inga andra val än rF2 (möjligen Iracing, men det är snordyrt och enligt mitt tycke inte lika kul). Är du en arkadperson... skall du inte fråga mig, för jag har ingen aning

Av Axly

Ickx, passa på att besöka cdon: http://cdon.se/hemelektronik/gaming/
De har just nu (t.o.m. 3/7) en 25% rabatt på alla gamingtillbehör, och en Logitech G27 för 1990 - 25% är ruskigt billigt!

Gammal GPL'are säger du... kan det vara så att du har några Spot-cuper i bältet?
Själv är jag en sån där långsam med entusiastisk +19-rankare.

Gällande banorna så känns Spa mer rätt än GPL-varianten, men mest överraskande är att Monaco som varit mitt absoluta hatobjekt alltid, plötsligt är svinrolig! Monza, med eller utan banking finns också, fast under namnet Brianza... Tycker allt du skall kliva på tåget igen (från en långuppehållare till en annan)

Av Axly

Jag har provat en väldig massa bilsims, men för första gången på många år fick jag en wow-känsla!
Det var bara att pynta upp för ett "lifetime" för min del, $84 / 625.- är ju i samma nivå som ett normalt konsolspel, vill man så går det bra att lägga 350 svenska istället, eller vänta tills det är släppt. För min del är det värt varenda krona redan på beta-stadiet, det är verkligen riktigt riktigt bra!

Som stridsvagnen säger, det är ju inte så att man måste nöja sig med betan eller ens med den släppta produkten, det är ju bara att lägga på vad man vill ha, och utveckling verkar ske med stor intensitet redan nu.

Denna sommar lär det inte bli nån sol för min del, jag skall slita på lädret i ratten istället.

Av Axly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurrty
Det är inte tryckfrihet utan förtal och kan få förödande konsekvenser för D&H.

Då HardOCP fått informationen om att D&H var leverantören inifrån Neweggs led återberättade dem detta, med tillägget att det var andrahandsuppgifter, och de skrev dessutom att D&H (om dessa uppgifter var sanna) förmodligen blivit blåsta i sin tur, så förtal låter som en väl hård anklagelse.
HardOCP har nu dessutom gått ut med en publik dementi av de tidigare uppgifterna.

Senaste uppdateringen är att det är IPEX som har skeppat dessa och inte D&H, så det kan ju öppna dörren lite för D&H's åsikter om vad som publicerats. Neweggs samarbete med IPEX har därmed avslutats för gott.

Av Axly

Intel har ju nu officiellt förnekat att det skall röra sig om demolådor (varför skulle man trycka upp speciella kartonger fulla med stavfel t.ex.?), så det handlar nog bara om att Newegg tycker det är jäkligt pinsamt att ha blivit blåsta och försöker släta över det. Nu har de dessutom skött ersättning av de drabbade på ett snyggt sätt.
Leverantören till Newegg (D&H) däremot blev rätt hetsiga, och har meddelat bl.a. HardOCP och Icrontic att de kommer att stämma dem om inte de tar bort denna nyhet och publicerar en dementi.
Tryckfrihet är fina grejer..

Av Axly

Även i butiken är de guld.

Köpte en kylare där fläkten var DOA. Åkte dit och fick den kollad.. Så långt inga problem, men nu var det den sista i Gbg som jag köpt.

Inet ordnar då ner en fläns från Uddevalla som kommer samma eftermiddag... Riktigt grym service, det garanterade att jag kommer komma tillbaka som kund.

Av Axly

AvP1 som Marine.. alla gånger. AvP1 i "alien tag"är ett ypperligt sätt att skrämma skiten ur sina polare när de lallar runt och letar efter en alien som gömmer sig någonstans.. nära.. bip... bip... bip.. bip. bip bipbipbip!

Doom3 och F.E.A.R hade sina poänger, men inte alls den där tryckande obehagskänslan.

Av Axly

Ålder: 34

Plattform: PC

Spelar just nu: MS Project, Seavus PM och Visio.. men annars CoD-serien, Racesims och Grim Fandango (igen)

Spelar inte: MMO, RPG eller sportspel. Samtliga dessa framkallar allergiska reaktioner.

Av Axly
Citat:

Ninjasök är precis vad det låter som, ...

Precis, det är en 24-timmarsmyndighet-version av att åka till Japan och leta i mörka skogar, nu kan du på ett enkelt och bekvämt sätt fylla dina ninja-behov genom ett enkelt knapptryck.
Behöver du ha någon lönnmördad? 1-800-dial-a-ninja, fast på internet.

(grymt skönt namn på funktionen faktiskt)

Av Axly

20-30 grader... låter lite konstigt att det skall skilja så enormt mycket bara på pasta och pasta (om inte du jämför "megasilver 2000" mot en ditklämd snabbmakaron)

Prova att demontera och montera proppen igen, gör rent kylflänsen och liknande. Kylpastan (så länge du har någon) påverkar på sin höjd några få grader.

Av Axly

Elfirmor om pysslar med rejäla doningar (alltså inga hushållselektriker) kan mycket väl ha skenor som du kan få loss mot ett tillskott i fikakassan.

Annars är precis som foppson skrev, mindre skrothandlare ett bra tips. Jag har köpt allt möjligt den vägen.

Av Axly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sthlmskille82
Tell me I'm wrong.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DanShort
@sthlmskille82
your wrong

Excellent start on this morning

So, Jenny.. I'll try to do a tiny little bit more constructive in my comment than some others.

The detachable optical unit+extra ports is a very nice idea, I made a box like that myself ages ago, where I also added the power button and status LEDs. In my case it was simply because my computer was so damn big and ugly, something I can't say about your concept, it looks great!
Though, a problem with this is that you'd need to cram a lot of functions into a multi function cable that also has some sort of connection that can handle usb, extra power and others all in one. I had a bunch of cables hanging out from my home-made box, and that's not pretty.. Tricky one, but that's up to you to solve

(The empty space next to the detachable unit.. is that thought for cable management perhaps?)

It's quite clear that you've focused on the traditional placement of the computer (on the floor), and for that the idea with the placement of the motherboard is great. However, the flip-up lid needs some thinking... Most high-end graphics cards have their hot-air exhaust on the back, so no matter how much i like that you're hiding that ugly i/o plate, it should proably be at least perforated to let the hot air out.

Overall, a very very nice idea, creative thinking and it looks so nice

Av Axly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sthlmskille82
Sleek design, however not an applicable design that would work in real life.

Interesting statement.. perhaps you should elaborate that reply a bit on "why" it wouldn't work in real life.