Inlägg

Inlägg som gylldevik har skrivit i forumet
Av gylldevik

Vi var i Kalifornien i somras under ca. 20 dagar (plus minus någon..). Resan var som följande. San Fran -> highway 1 (och allt vad de innebär från Santa Cruz till Monterey till Santa Barbara etc. Etc.) Los Angeles - > sequoia national forest - > South Lake Tahoe (Sen blev de lite ändrade planer, tanken var grand canyon o Las Vegas, men blev en resa till redding istället...
Vi bokade allting själva, hyrbilen var via sixt (bilen var vettig, men mycket flummigt runtom). De som var viktigt i förhand var väl o fixa amerikanskt visa, vilket man helst bör göra en bra bit i förväg. Motell finns i i princip varje ort man åker igenom, men beror ju på hur fint ni vill ha de (vi bodde på motell i allt ifrån otrevliga förorter i Los Angeles till underbara motell ute i Monterey, Carmel by the sea..
Skulle VERKLIGEN rekommendera, om bara ett resmål, highway 1, ord kan inte beskriva hur himmelsk den resan var. Los Angeles är ju glamouröst med, men San Francisco hade betydligt mer charm!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Har själv varit i gropen där jag ständigt sett ner på mig själv. Hur är jag, hur ser andra på mig, varför vill ingen umgås med mig etc. etc. Detta var ett dilemma som jag framförallt handskades med under högstadiet, men som fortfarande fanns med under gymnasietiden.

Måste bara börja med att säga att det VIKTIGASTE i min väg till ett "härligare" liv blev att börja förstå att jag måste kunna få vara den jag är, och att inte klanka ner på allt som jag tänker och tycker. Det är något som för min del stärkt självförtroendet, att jag faktiskt får vara den jag är utan att behöva fundera igenom innan och efter varje sak jag gör/gjort?! En annan (MEN MINST LIKA VIKTIG) sak som jag verkligen tror att du skulle göra är att börja prata med någon (so be dina föräldrar, vän(internet, irl what's the difference) , kurator, psykolog etc. etc.) om det som ditt hjärta är fyllt av och alla frågor som du har, så är jag SÄKER på att du skulle börja må bättre, även om du kan känna dig ensam i skolan eller i hemmet.

Att du berättar att du haft ett förhållande under 8 månader måste också ha blivit en självförtroendes samt identitets boost, och är ju ytterligare ett exempel på att du inte är hopplös och blank, utan att någon verkligen verkligen brydde sig om dig!

Sen behöver man verkligen inte bli den mest sociala personen, men att inte behöva känna att man är till besvär, utan att man verkligen förstår att folk verkligen inte ser på dig som du gör med dina onda blickar inifrån, så kommer allt kännas så mycket bättre, I promise 🥰!

Soo, var detta flummigt så behöver du inte ta åt dig något 😂, men tänkte att jag bara skulle tömma de tankar o känslor jag fick av att läsa ditt inlägg!
Lycka till med allt, livet kommer bli fantastiskt för dig🙌!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av snajk:

Kan du tänka dig en högerstyrd bil så kan du komma ganska mycket billigare undan. Exempelvis https://mobil.blocket.se/annons/skane/mazda_rx_8_231hk_skinn/...

En bil som har extremt höga kostnader när det kommer till reparationer dock, för att inte prata om bränsleförbrukningen.... wankelmotorerna är ”roliga”, men att äga en som 18 åring är inte lika kul.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Vet att detta inte är på riktigt samma nivå, meeen. Har själv uppgraderat en optiplex 780 sff med en q9400, ett gt 1030 samt 12 gb ram. Duger verkligen som htpc och för lättare spel. Trodde aldrig att jag skulle kunna överge den klumpiga dumburken jag släpat överallt de fem sista åren... Väldigt trevlig storlek på Dells mindre datorer!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Har själv uppgraderat från en I5 4670k till först en i7 4790 - > 4770k. Skulle säga att skillnaden (om du har ett lite modernare grafikkort) är märkbar i dagens spel och säkerligen i många tyngre program.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av mfm:

Enligt det som står i länken fungerar inte Netflix.

Enligt uppdateringen mobilen fick idag så borde det fungera, drminfo säger att de är l1 nivå nu, innan var de l3. Har dock inte tillgång till Netflix!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av galenmyra:

@gylldevik: tackar för erbjudandet men leter främst efter en quad då det är så pass stor skillnad på quad och dual core

Förstår't! Uppgraderade själv till en q9400 för ett tag sedan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Jbad:

Du får en Xiaomi Mi 8 för under 4k just nu från deras egna hemsida, hade nog övervägt den över Pocophone F1. Liknande specs, inte lika plastig och du får en 6.2 tums amoled istället för ips.

Tänk på att båda dessa lurar saknar WideVine L1 encryption, det betyder att du ej kan streama videos i HD på vissa streaming tjänster såsom Netflix. Bra att veta.

Pocon har däremot "fått" widevine support efter diverse klagomål och uppdateringar. Använder inte Netflix själv, men tydligen skall det fungera utan bekymmer numera i betan: https://www.google.com/amp/s/www.xda-developers.com/xiaomi-po...

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av galenmyra:

Min 2-åriga son kastade idag min Q9300 i golvet, och efter det startar den inte. Så om någon har en Q9450, Q9550, Q9650 eller liknande som kan avvaras för nån hundralapp så höjta gärna!

Läs hela annonsen här

Har en e8400 om de skulle kunna vara intressant..

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Valet är helt upp till dig, men att hitta en i7 4770k/4790k kring en tusenlapp ger en god prestandaboost/stryker ut bottlenecken som i5an skulle skapa med ett maffigare grafikkort. Skillnaden mellan en av dessa cpuer jämfört med 9 serien är självklart märkbar, men skulle själv inte säga att prisskillnaden är värt den prestandan.
Ett modernare grafikkort (2060 eller bättre?) och en bättre processor (i7 4...) är vad jag skulle satsat på.

Av gylldevik

Fpsen I sig har inte påverkats något vidare, MEN, att man nu kan hoppa in och ut ur spelet utan att man får vänta en runda är riktigt trevligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Slå till om de verkar seriöst/om du vet att det är seriöst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Nu tillhör man ju förvisso inte den "äldre" generationen, men var riktigt stolt över min Packard Bell TV11 med den "starka" dual core a6 4400m processorn, 8gb ram, 1tb hdd samt "dubbla" AMD grafikkretsar (7520g + 7670m). Har fortfarande datorn kvar, men duger väl inte till mycket mer än surf...

Införskaffades 2013 😍

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Kört tvåan o trean till dess yttre gränser (över 70 timmar på båda) och var även väldigt taggad inför fyran. Kom väl cirkus 50% genom storyn, och detta måste vara det torraste spelet genom tiderna. Hade riktigt svårt att inte må dåligt över hur grafiken (speciellt vattnet) ser ut, cutscenerna, röstskådespelarna m.m.m. Känns som just cause 3 men halvfabrikat... Det jag DÄREMOT gillar är kontrollerna, känns aningen responsivare än trean.

Tldr! Köp trean, du kommer INTE ångra dig.
Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Fick tag i en q9400 för en hundralapp för ett tag sen. Stor skillnad i en hel del spel mot den e8400 an jag hade innan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Saman1820:

Kikat en del på detta. Är det och rekommendera? Bra optimerat?

Kört cirkus 50 timmar. Fantastiskt roligt spel med vad jag anser bra grafik. Med en i7 4770k och ett gtx 1070 är jag kontant bottleneckad av processorn, vilket gör att fpsen hamnar kring 50-60 med de mesta på max. Med en bättre processor så skulle spelet flyta på som smör, men självklart verkar de ha gått något snett med optimeringen ;’)

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Chris_Kadaver:

Var hittar man i7 4770K för 800:- i dagsläget måntro?
Kollade precis tradera. En i7 4790K ligger i skrivande stund på 2600 kr... Fan sinnessjukt x)

Köpte den på Facebook. Var en herre vars moderkort hade lagt av så han ville bli av med processorn snabbt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av SimonW86:

Ett spel som är liknande är Watch Dog. Man spekar en hacker som ska ta reda på vem som är ansvarig för hans systerdotters död.

Det är bilar, vapen, döda mm, precis som GTA, men man är en slags hjälte som ska hjälpa folk som blir rånade, man ska hitta gängledare att slå ner så polisen kan ta dem mm. Man kan uppgradera sin avatar (mannen man spelar) att bli bättre på att köra bil eller hacka olika saker. Man får poäng för klarade uppdrag och MER poäng om man INTE dödar med skjutvapen.

Vissa delar kräver att man tar död på (onda) människor, men oftast får man välja att döda alla eller fly scenen och gömma sig (man får poäng för båda).

Avataren använder en mobil i spelet för att hacka gatljus, broar, elcentraler, billarm mm, allt för att lura, smyga och slå ner de onda (som dödat systerdottern).

Det finns ett moralsystem som ökar när man räddar någon från att bli rånad och minskar om man råkar köra på en oskyldig med bil.

Detta spel premerar mer till ickevåld, det är inget knark eller liknande som man ska hålla på med utan man är en s.k. vigilante (hjälte).

Ovan pratar jag om Watch dogs 1, finns en två med. (Reserverar mig för om någon i tråden nämnt detta innan, läste bara halva tråden).

Simon

Förutom grejen med att man som första uppdrag ska misshandla en grabb rätt våldsamt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Klart att man blir avtrubbad, men tyvärr så är väl de fallet med allt som vi trycker i oss i dagens läge. Vet att när jag spelade gta 5 första gången 2013/14 så tyckte jag att de var vidrigt hur grafiskt och våldsamt det var, medan jag idag knappt reser en blick när jag ser gta in action..

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Betalade 800 för min 4770k i december.

Skickades från m.sweclockers.com