Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Av Hejss
Skrivet av candyraver:

Behöver pizzaplatta till ugn. billigt men snålar såklart inte.

Jag valde detta

https://bagarenochkocken.se/baktillbehor/pizzasten-baksten/ko...

Det är praktiskt med uppviket bak på stålet och bra med ett handtag då det är ganska tungt

Av Hejss

Jag har en ipad pro och kopplar in mitt MIDI-keyboard i den, funkar fint. Ipad pro har ju dock usb-C. Jag vet inte om det funkar om man kopplar in en lightning kontakt.

Av Hejss
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

https://status.openai.com/

Attans att chatGPT ligger nere precis när jag behövde hjälp från den. Jag fick ju för bövelen använda mig av uråldriga Google-sökmotorn och StackOverflow för en simpel grej inom databaser, och det löste sig som tur var!

Mvh,
WKL.

Använd bing. Det är öppet för alla och ger bättre svar än chatgpt 3.5

Av Hejss

Det finns ju andra sätt att jobba på. Exempelvis om man jobbar till sjöss, oljeplattform eller i gruva. Då jobbar man intensivt i en period och är ledig i en längre period efter det, kan ju vara något att fundera på snarare än att bara lida igenom en tillvaro du inte trivs med. Jag har svårt att se hur du skulle kunna klara dig resten av livet på två års arbete om du nu inte tjänar fruktansvärt mycket pengar.

Av Hejss

Någon mer än jag som haft problem med frysningar i windows? Dvs jag sitter och gör inget speciellt såsom slösurfa eller likande och datorn låser sig.

Jag googlade på problemet och det verkar ha att göra med när GPU ska byta mellan lågströmsläge och högströmsläge.
Om man ändrar "power management mode" till max så försvinner problemet. Men istället så drar ju grafikkortet mer ström och fläktarna låter mer.

Någon som vet en permanent lösning för detta?

Av Hejss

Ett relativt okänt chassi är Asus prime AP201. Det är ett micro-atx chassi med stöd för fullstora nätaggregat med väldigt bra luftflöde då det är perforerat på alla sidor.

https://dlcdnwebimgs.asus.com/gain/b1177563-9d9c-46c9-8ede-098c9...

Av Hejss
Skrivet av Yamato:

oj! skaplig rigg! det är ungefär exakt vad man drömmer om kul att se, nu får man speca upp lite längst bak i huvudet vad man skulle kunna sikta på i framtiden läste längre ner att du kör VR också. Det verkar ju väldigt praktiskt. Man skulle i princip kunna ha riggen i garderoben också på med VR-setet så är det klart 👌

Jo jag är väldigt nöjd med riggen, en dröm som gått i uppfyllelse

Vr funkar väldigt bra för att spara plats, dock så kan det vara svårt att hitta knappar på paneler när man inte ser dom och bara måste känna sig fram. Flight simulator har dock det bästa VR-stödet av alla spel och det går att växla mellan skärm och VR med en knapptryckning. Det gör att man kan göra uppstartsprodecurer på skärmen och sen själva flygningen i VR vilket är väldigt trevligt.

Av Hejss
Skrivet av Yamato:

Instämmer, stora farkoster är sega och tråkiga. Jag är van att flyga radiostyrd helikopter som man kastar runt hit och dit och det svarar direkt på spakutslag. Astråkigt att flyga något sävligt när man är van vid det. OM det inte är själva simulatorupplevelsen man är ute efter då, vilket många verkar vara om man kikar runt på olika forum, alltså, jag menar, det är många som flyger linjeflyg bara för de gillar det helt enkelt. Men men, smaken är som baken. Jag gillar mellantinget, det finns en charm i att kunna starta och lyfta med en P51 Mustang samtidigt som man njuter av att flyga och lägger man in lite dåliga väderförhållanden så kan det bli utmanande att flyga ändå.

Skaffade en liten enmanna-helikopter på vårrean, MD500 Mini. Den är riktigt trevlig faktiskt. Passar lagom att landa på små ställen med

https://i.imgur.com/Ngc3iIT.png

Eftersom jag gillar helikopter så skaffade jag mig en trottel till det, man måste ju ha bra koll på collective-spaken när man flyger helikopter. Det blev Thrustmasters TWCS trottel, den har en roder-paddel på baksidan också, har också 3D-printat en modd så man får riktiga lager, riktigt svinbra måste jag säga. Det blev ett stort lyft.

https://i.imgur.com/sGkpwSP.jpg

Kul med en till helikopterfantast! Jag gillar Robinson R44 men har flugit mycket H145 på senaste.
Här kan du kolla in min cockpit som är anpassad endast för helikopter, flygplan är så tråkigt
#19699856

Av Hejss
Skrivet av Peter233:

Be Chatgpt om exempel och förklaringar, oslagbart.

Håller med om detta, framförallt när det kommer till att komma igång, ju mer komplex koden blir desto sämre hjälp får man av chatGPT men just att komma till en hello world i valfritt verktyg är den väldigt bra på att förklara.

Av Hejss

Köpte nyligen ett pizzastål och har börjat hitta metoden nu.
Degen från lokala pizzerian. Mozarella och Gruyere-ost.

Penslade kanterna med olivolja och körde ugnen på 250 grader i en timme innan gräddning.

Av Hejss
Skrivet av GooGeL:

Drumroll.

Formula 1-kanalen la upp för 40min sedan: Verstappen And Russell's Heated Debate! | F1 Sprint | 2023 Azerbaijan Grand Prix. YT länk: https://www.youtube.com/watch?v=NKp_frjvH5U

Russell tyder en udda verklighet. Sainz minns dock US GP 2022.

Jag tycker det är lite storm i ett vattenglas. Russel borde väl ha lämnat lite mer utrymme kan jag tycka men samtidigt är det väldigt riskabelt beteende från Verstappen, framförallt med tanke på att en RB lätt kunde bränna om Mercedes på start/målrakan med tanke på hur mycket dom skiljer i toppfart.

Av Hejss
Skrivet av oqvist:

Träningspassen är som att se målarfärg torka åh andra sidan så räcker det väl med tid att lägga på f1 med kval och gp men lär ge det en chans

Jag tycker det är väldigt märkligt att lägga det här formatet i Baku. En bana som är så tajt med litet utrymme för misstag känns väldigt dumt att minimera träningen på. Framförallt juniora förare lider av det då dom inte har lika mycket erfarenhet av banan.

Sen känns det lite synd att man använder det här formatet tycker jag, när man använde sprinten som startordning för racet så fick förare som inte var bra på att kvala en chans att starta från en bättre position vilket jag tycker kan vara lite intressant, nu tar man bort den möjligheten.

Av Hejss

Jag kommer ihåg när det började för mig. Det måste ha varit ca 2002. Det fanns i princip inte led-ljus som kunde producera blått ljus, iallafall inte tillräckligt starkt ljus.

Jag beställde ett neonrör med blå färg som något företag i USA hade börjat tillverka.

Det fanns i princip inga chassin som inte var tråkigt beige och fönster var helt otänkbart att kunna köpa i butik. Lösningen blev en plexiglasskiva från Clas Ohlson och ett metallblad till sticksågen för att kapa upp ett fönster i sidan. Sedan några sprayburkar blå metallic färg på det.

Sleevade kablar var förstås också något som inte existerade överhuvudtaget så svart kabelslang fick snygga till kablarna istället. Köpte även några blinkerslampor för bilar och kopplade dom till 12v i molex-kontakterna.

Det var nog lite roligare på den tiden tycker jag. Men allt funkar ju så mycket bättre idag. Det där neonröret jag köpte började flimra efter något år och intresset dog ut.

Jag tycker dock att det kan vara snyggt med RGB om det görs på ett stilfullt sätt, även om jag förstår att barn och tonåringar vill maxa allt, det hade jag själv velat i den åldern om möjligheten fanns.

Av Hejss
Skrivet av CyrusG:

Bahnof med VPN från Mullvad. En aning slö hastighet idag.

https://i.imgur.com/QeW97CE.png

Finns Bahnhof i Storbrittanien?

Av Hejss

Det här kändes väldigt mycket som clickbait. Bara för att man skriker högt och svär mycket blir det inte sant, lika lite som att det chatgpt säger alltid är sant, oavsett hur övertygande den än må låta. Han klagar på självkörande funktioner i bilarna och tar exempel på när folk använder funktionerna på fel sätt. Sen letar han upp några exempel på där chatgpt eller bing-chat har haft fel och tar detta som en generell sanning. Han verkar dock helt ignorera det faktum att chatgpt löst många skoluppgifter och framgångsrikt författat många dokument.

AI har absolut problem som behöver lösas men att skriva av hela tekniken baserat på enskilda exempel känns bara löjligt tycker jag.

https://th.bing.com/th/id/OIP.7zoS9iEYPfDepfrA1_eZtwAAAA?pid=Img...

Av Hejss
Skrivet av DasIch:

Kimi ville väl bara undvika att hobbyn skulle bli för mycket av ett jobb.

Jag tror att det är det som skiljer dom som är väldigt bra från dom som är bäst. Verstappen och Alonso verkar aldrig få nog av racing. Alonso avrundade säsongen 2021 med ett 24 timmars gocartrace och kör en hel del simracing också. Samma sak med Verstappen, han verkar aldrig bli mätt på det så hobbyn verkar aldrig bli tråkig.

Jag tror att det är det som skiljer dessa två från många andra förare såsom Kimi eller Lewis då de inte verkar ha samma driv och intresse av motorsport generellt.

Av Hejss

Jag börjar bli rätt orolig för denna utveckling. Det skrämmande här är att AI tar över jobben som folk faktiskt uppskattar att göra. Både målning och programmering är ju kreativa jobb som många människor finner en glädje och tillfredsställelse att göra, även om de inte är bäst på det.

Det verkar som att det som finns kvar för människor att göra är att leverera mat och jobba med repetativa arbeten som kräver fingerfärdighet. Det är en ganska dystopisk framtid där uppgifter som ger människor en mening med sina liv blir automatiserade och endast de tråkiga uppgifterna blir kvar.

Av Hejss
Skrivet av Sidde:

De gick väl ut med att de hade inte kameror för att se om det var safe eller inte. Därför de inte körde VSC.

Man borde ju kunna prata med funktionärerna som står där men jag vet inte hur det fungerar med sånt.

Av Hejss

https://external-preview.redd.it/X62juOwX_VZcJgYzqTTmPtYVTuWTRr0...

Här är var Stroll parkerade, banan går från vänster till höger. Ser inte hur det kan behöva en safety car. Borde varit VSC.

Av Hejss
Skrivet av maLakai:

Fyfan nu är inte Alonso glad!

Det är ju så himla märkligt, dom hade 30 varv på sig att ta ett beslut men man tar det direkt efter podiet.